- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
Linç mi? yazdığınıza bakın Allah aşkına. yani bunun alkışlanacak bir tarafı var mı? "kocamda gözün mü var" demek ne kadar çiğ bir söz .Linççi @Califer onun yaptığı daha ayıp önce ona cevap ver
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Linç mi? yazdığınıza bakın Allah aşkına. yani bunun alkışlanacak bir tarafı var mı? "kocamda gözün mü var" demek ne kadar çiğ bir söz .Linççi @Califer onun yaptığı daha ayıp önce ona cevap ver
Böyle seviyesiz bir cevaba böyle cevap verilir. Sence yaptığı yorum doğru muLinç mi? yazdığınıza bakın Allah aşkına. yani bunun alkışlanacak bir tarafı var mı? "kocamda gözün mü var" demek ne kadar çiğ bir söz .
Sanki biz her şeyi annemizin karnında öğrendik.Konudaki bazı yorumlar şaşırtıcı gerçekten. Belli bir yaşa varabilmiş her bireyin bazı şeyleri kendi akıl edebilmesi lazım. Bir kadın olarak erkek yönlendirmek asla görevim değil. Kendi kararını alamıyorsa, mantıklı düşünemiyorsa zaten sokma akılla anca parazit hayatı yaşar ki o da bana uymaz.
Bir de şu ben yumurta bile kıramam diyen erkekler var ki evlerden ırak. Nasıl bir insan ocağı yakıp, tavaya yağı koyup, tavaya yumurtayı denk getiremez. Aklım almıyor gerçekten.
size iyi forumlar...Böyle seviyesiz bir cevaba böyle cevap verilir. Sence yaptığı yorum doğru mu
DNA kodumuza işlemiş ev işi yapmak sanki Bize neden bu görevler yükleniyor anlamıyorum. ya ben bir evi tek başıma çekip çevreyim elalemin oğluna bakayım diye neden evleneyim. Çamaşır yıka, yemek yap, temizlik yap, çocuk yap. böyle bir hayatı neden isteyeyim ki?Sanki biz her şeyi annemizin karnında öğrendik.
İnsanlar mutlu olmak için evlenir eğer o yuva size mutluluk vermiyorsa bunu çocuklarda muhakkak hisseder sevgi ile aile ortamında aşk ile büyüyen çocuklar ilerde daha farklı oluyo diye hep söylüyor terapistler bu çocuklara yansiyorsa bence bir anlamı yok evliliğin ben şuan 2bucuk senedeyim evliliğimin hayatımın daha önce ki zamanları boşa gitmiş gibi hissediyorum çünkü eşim sevgi dolu bir ailede büyümüş kayınvalidem kayinpederim hala birbirlerine aşkım hayatım diye seslenir keza benim ailemde aynı şekilde el ele tutusurlar yıldönümü yemeklerine çıkarlar bu da bizim evliliğimizi etkiliyor ikimizde öyle bir ortamda yetistigimiz için birbirimize ilgili insanlarız bence bunun çok büyük bir payı varEvet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Çalışıyor olmak tek başına bir anlam ifade etmiyor ki. O zaman karısı çalısan gün erkekler yazdığınız mantıkta olurdu.Bu konular adamın zekası ile ilgili bence. Kafası çalışan ve eşini seven insan şöyle düşünür;
1. Eşim çalışıp eve para getiriyor mu? Evet.
2. Bu kadın bana muhtaç mı? Hayır.
3. Ben bu kadını seviyor muyum? Evet.
O zaman benim bu kadını mutlu etmem lazım çünkü aksi halde bu kadın benim yanımda durmaz. O zaman sorumlulukları paylaşıyoruz.
Azıcık kafası çalışan erkekler bulun gözünüzü seveyim.
Ay gerçekten dicektim de linçlenirim diye korktum. Bebeleri atıp babayla gezme kısmı hasret kaldığım bir şey çünkütabi canım o konuda aslında hepimizin demek istediği o
yoksa ben kv gitsem ooh kahvaltı hazır, otururum çocuklar mutlu madem.
beraber toplarız sofrayı çocukları da bırakırım, eşimle gezer gelir çocukları alır eve geçerim.
ama adam ruhsuz.
Bunu yapıyorum arada. Çok iyi oluyortabi canım o konuda aslında hepimizin demek istediği o
yoksa ben kv gitsem ooh kahvaltı hazır, otururum çocuklar mutlu madem.
beraber toplarız sofrayı çocukları da bırakırım, eşimle gezer gelir çocukları alır eve geçerim.
ama adam ruhsuz.
Evet yük değil zavallılıktır bu.Hayır yanlış anlaşılmış. Kimseye sorumluluk yüklemedim ya da konu sahibine süslenin, kendinize bakın da demedim. Birlikte vakit geçirmekten anlayışınız bu olmamalı. Erkeğin eşine ev işi konusunda yardım etmesi beklenirken, kadının da eşinin sevdiği şeylerde yanında olması yük değildir.
Aynen öyle. Bir de bu parazitler vay efendim kadın dediğin şöyle olmalı, böyle yapmalı diye büyük büyük konuşuyorlar. Sen önce çorabını kirli sepetine atmayı düşünebil ondan sonra konuş ama yok.Sanki biz her şeyi annemizin karnında öğrendik.
Aynen ya, mesela annem de beni el bebek Gül bebek büyüttü ben de iş güç yapmam annem böyle yetiştirdi deyip evdeki saksı rolüne bürünebilirim. Ben de evlenene kadar yemek yapmayı bilmiyordum. Ben yemek yapmayı bilmem deyip kenara çekilebilirdim. Ben nasıl uyum sağlıyorsam erkek de pek tabi uyum sağlayabilir, sağlamalı. Ben verirken aynı zamanda almazsam o evlilik yürümez.DNA kodumuza işlemiş ev işi yapmak sanki Bize neden bu görevler yükleniyor anlamıyorum. ya ben bir evi tek başıma çekip çevreyim elalemin oğluna bakayım diye neden evleneyim. Çamaşır yıka, yemek yap, temizlik yap, çocuk yap. böyle bir hayatı neden isteyeyim ki?
Kadınlar kabul ettiği için asalaklığa devam edebiliyorlar işte. Baksanıza aksine inanmakta güçlük çekiyorlar, yalan söylediğimizi düşünüyorlar.Aynen öyle. Bir de bu parazitler vay efendim kadın dediğin şöyle olmalı, böyle yapmalı diye büyük büyük konuşuyorlar. Sen önce çorabını kirli sepetine atmayı düşünebil ondan sonra konuş ama yok.
Hadi adamların işine geliyor asalak asalak yaşamak ama kadınlar nasıl kabul ediyor bunu
Toplum öyle bir baskı kuruyorki normalleştiriyoruz bu halleri.. kısır döngüyü kırmak lazım bir şekildeAynen öyle. Bir de bu parazitler vay efendim kadın dediğin şöyle olmalı, böyle yapmalı diye büyük büyük konuşuyorlar. Sen önce çorabını kirli sepetine atmayı düşünebil ondan sonra konuş ama yok.
Hadi adamların işine geliyor asalak asalak yaşamak ama kadınlar nasıl kabul ediyor bunu
Aynen öyle diyor. Kadınsın,annesin bunlar senin görevin.Benim görevim eve bakmak.Onu da doğru dürüst yapmadın ki.maddi durumumuz iyi.Bunca varlığın içinde bu kadar sormluluk yetmiyormuş gibi ben neden yeni mezun olduğumda değil de iki çocuktan sonra çalışmaya başladım sen hala onu anlamıyorsun diyorum.Bu konuya eş, baba güzellemesi yapmak iştemiyorum ama öyle entrikalara, hesaba girmeden sorumluluk sahibi, eşine, çocuklarına gerekli kıymeti veren erkekler var.
Kızım bu sene birinci sınıfa başladı, ben çalışmıyorum dersleriyle, ödevleriyle ilgileniyorum, eşim işten gelene kadar hallolmuş oluyor. Kızım laf arasında ödevler annelerle yapılır gibi birşey söyledi, eşim üzülmüş buna. Haftasonu ödevlerinde iki haftadır eşim duruyor kızımın yanında. Çocuğun kafasinda baba ödev yaptırmaz, derslerle ilgilenmez diye bir profil oluşmasın diye. Bakın ben bu adama zorla yaptıramam bunu. Zorla otursa, çocuğun bir iki mızmızlanıp ödev yapmak istememesine darlanip masadan kalkar muhtemelen.
Erkek öyle, kadın böyle diye diye basit şeyler için hesap kitap yapan, sürekli mücadele eden eşler çıkıyor ortaya. Sorumluluk, anne baba,eş olmanın gereklilikleri cinsiyet üzerinden değil insan üzerinden bakılacak meseleler.
yalan olsa iyi baksana kocamda gözü var diye bile düşünebilirler.Kadınlar kabul ettiği için asalaklığa devam edebiliyorlar işte. Baksanıza aksine inanmakta güçlük çekiyorlar, yalan söylediğimizi düşünüyorlar.
valla kabul edemiyolar işte bir şekilde patlıyorAynen öyle. Bir de bu parazitler vay efendim kadın dediğin şöyle olmalı, böyle yapmalı diye büyük büyük konuşuyorlar. Sen önce çorabını kirli sepetine atmayı düşünebil ondan sonra konuş ama yok.
Boşanma noktasında bu da düşündürüyor beni.Çocuklarımın hayat standardı düşssün istemem.Ben her türlü idare ederim de.Ülkede adalet olsa,hak ettiğimizi alacağıma emin olsam bu kadar düşünmem.Beni bağlayan şeylerden biri de bu maalesef.ay nasıl sinirlendim yine
her mesaj beni daha da çılgına çeviriyor
ama boşansanız da şöyle olacak adam 1000 lira nafaka verip çocuklarını daha da görmeyecek
yine bütün yük omuzlarda bir de o parayla idare etmek var.