Bilmiyorum işte gözüne beynine filan birşey sokmuşsunuz işte. DüzenledimNe yazdığınızı anlarsam cevap vereceğim, adama kocaman bişey sokmadım töbest...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bilmiyorum işte gözüne beynine filan birşey sokmuşsunuz işte. DüzenledimNe yazdığınızı anlarsam cevap vereceğim, adama kocaman bişey sokmadım töbest...
egemn böyle dediğine bakma kadın adama evi barkı çoluğu çocuğun yıkmış eli belinde kahvem nerede kaldı diye soruyor. Ay adamla kadın eşit sorumluluk alacak diye zırvalıyor.Erkeğin ev işi konusunda kadına yardım etmesini beklemiyoruz. Erkeğin ev işi ve çocuklar konusunda kadın kadar sorumluluk alması gerektiğini söylüyoruz. Kadının eşinin sevdiği şeylerde yanında olması yüktür de demiyoruz. Karşılıklı birbirlerinin sevdiği şeyler konusunda yanyana olmalı, birbirleriyle ilgilenmeliler diyoruz.
Konu sahibinin eşinin yaptıklarını daha doğrusu yapmadıklarını okumadınız galiba. Ben erkeği korumuyorum tabi ki yapmak zorunda. Sizin eşiniz ne güzel evet ama konu sahibinin eşi bu şekilde değil. Her şeyi yapmış boşanmayı dahi düşünmüş. Fakat 2 çocuklu bir ailenin bu şekilde dağılması doğru olur mu? Eşi belli ki kendi ailesinde görmemiş, görmediği için de uygulamıyor. Kadın napsın mecbur söyleye söyleye yaptıracak. İçine atıp anlamasını beklerse zaten yeterince yorgun daha da yoruluyor. Ev işlerinde sorumluluk alabilen bir erkeğe denk gelmemiş demek ki ya da evlendikten sonra değişti. Kavga ettiğini de söylemiş yine çözüm olmamış ne yapması gerekiyor peki??Bu kadar kıt zekalı erkeği nereden buluyorsunuz? Robot gibi düğmeye basmazsan düşünemeyen biri gibi yazıyorsunuz. Bu erkekleri kukla gibi aciz görem bakışa da şaşıyorum.
Ve siz genelleyerek onları evin hafif ebleh çocuğu gibi kenarda oturmasına müsaade ettiğiniz için de bu düzen devam ediyor.
Benim babam mesela kendimi bildim bileli mutfağa girerdi. Pilavı annemden güzel olurdu. Annem de çalıştığı için pazarları toplu temizlik olurdu babam süpürgeyi tutardı annem toz alır silerdi. Bu döngüyü görerek büyüdüğümüz için abim de şu an bekar ve kendi yaşadığı ev benim evimden temiz. Dışardan sağlıksız şeyler söylemez kuru fasulyesinden ekşili köftesine canı ne çekerse pişirir. Hatta bize geldiğinde de bizden beklemez yeni tarifleri denetir bize.
Ütopik değil bu erkekler varlar, düşünen komut almadan da sorumluluk alan erkekler var. Sanki bunlar yokmuş gibi erkekleri köşe yastığı kıvamına getirmek çok saçma.
Benim eşim ataerkil bir aileden geldi. Ama bizim ailenin erkeklerini de biliyor. Benim beklentilerimi de biliyor ve ayak uydurdu. Aman görmemiş ben yapayım demedim. Kavgaysa kavga ettik ama evin sorumluluklarını da beraber yapıyoruz yapmayında öğrendi.
Yapmayın Allah aşkına yaaa
Ha yok kıvama falan sokmadım, hazır yapılmış aldım. Annesi babası sağolsun.Bilmiyorum işte gözüne beynine filan birşey sokmuşsunuz işte. Düzenledim
Ne yazdığınızı anlarsam cevap vereceğim, adama kocaman bişey sokmadım töbest...
Valla ben de anlamadım hangi gerçekleri sakladığımı. Kocalarımıza niye unicorn muamelesi yapıyorlarsakladığınız gerçekler ne
adama ne soktunuz
bunun konu sahibiyle ne alakası var matmazel?
Herkesin evliliği cok cok mutlu ya da cok cok kötü değildir. onunla evlendiğime binlerce şükrediyorum hiç içimde keşke olmadı onun için mutluyum. Tabi farklı zevklerimiz olabiliyor sonuçta ikiz değiliz . Ama onun zevkine ben benim zevkime o saygı duyar.kaynanamlar uzak. Öyle cok dışarda kahvaltı etmeyiz evimizde ederiz . İşimiz varsa dışarı çıkarız.huzursuzluk yaratacak hiçbir sorunumuz olmadı 4 senelik evliliğimiz var . Bizim çok eski bir geçmişimiz var. 6 yıl görüştük içimizi dışımızı öğrendik . Evlendikten sonra da hiç kötü anlamda değişmedi. Tamamen tanışmadan evlenince aradaki uçurumlar ortaya çıkıyor ve maalesef mutsuz evlilikler olabiliyor .Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Onu bunu boşver sen de boşan bence lagomegemn böyle dediğine bakma kadın adama evi barkı çoluğu çocuğun yıkmış eli belinde kahvem nerede kaldı diye soruyor. Ay adamla kadın eşit sorumluluk alacak diye zırvalıyor.
işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)Konu sahibinin eşinin yaptıklarını daha doğrusu yapmadıklarını okumadınız galiba. Ben erkeği korumuyorum tabi ki yapmak zorunda. Sizin eşiniz ne güzel evet ama konu sahibinin eşi bu şekilde değil. Her şeyi yapmış boşanmayı dahi düşünmüş. Fakat 2 çocuklu bir ailenin bu şekilde dağılması doğru olur mu? Eşi belli ki kendi ailesinde görmemiş, görmediği için de uygulamıyor. Kadın napsın mecbur söyleye söyleye yaptıracak. İçine atıp anlamasını beklerse zaten yeterince yorgun daha da yoruluyor. Ev işlerinde sorumluluk alabilen bir erkeğe denk gelmemiş demek ki ya da evlendikten sonra değişti. Kavga ettiğini de söylemiş yine çözüm olmamış ne yapması gerekiyor peki??
Bütün mesajlarınızı okudum. Tabiki bütün evlilikler böyle değil. Umarım düzelirsinizEvet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Neden ayol milletin kocasında gözün mü var. Napcan benim kocayıOnu bunu boşver sen de boşan bence lagom
Herkes kayınvalideye gitmeyi sorun etmiş ama bence en büyük sorun eşinizle olan iletişimsizliğiniz. Siz haftasonu kv ye gitmeseniz de değişen bir şey olmayacak. Tabiki istemiyorsanız gitmezsiniz o ayrı.
Gerçekten ayıpNeden ayol milletin kocasında gözün mü var. Napcan benim kocayı
Benim kocam işte alala. Babası da öyleydi rahmetli, salçasına turşusuna varana kadar yapardı. Köy enstitüsü çıkışlı öğretmendi, elinden her iş gelirdi. Oğlunu da kendi gibi yetiştirmiş sağolsun.işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)
Linççi @Califer onun yaptığı daha ayıp önce ona cevap verGerçekten ayıp
İlla öyle büyütülmesi gerekmiyor. Annem de kardeşlerimi öyle büyüttü ama ortanca olan gayet de eşine yardım eder. Bunu annem öğretmedi. İnsan olmanın aile olmanın gerekliliği olduğunu biliyor ki yapıyor.işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)