• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

ay şoklardan şoklara girdiğim bir konu daha.
bir zahmet evlenmeyi akıl edebilen, seks yapınca çocuk sahibi olacağını bilen, iş yerlerinde aslan kesilip bir sürü şeyi düşünüp yapabilen adamlar bir zahmet evin içinde komut almadan yaşayabilsinler.
koca koca ofislerde çalışıp, milyon tane bilgisayar programı kullanabilen adam kirli çorabını kirli sepetine atamıyorsa, iki tane domates doğrayamıyorsa, çocuğunun ödeviyle ilgilenemiyorsa arayalım iş yerlerini bu adamlar vasıfsız diyelim.

onlara "erkekler anlamaz" algısını yerleştirenlerde hata.

geçen hafta sonu şahit oldum: adam dışarıda 5 yaşında çocuğuyla oturuyor, çocuk istedi diye yemek söylendi, 1 dilim yedi bıraktı; bu çocuk hep böyle ısırıp bırakıyor mu dışarıda dedi..
ulan çocuk 5 yaşında, sen de babasının yeni mi farkettin ?
ama tabi annenin sorumluluğu ya, dikkatini çekmemiş.

evlenip çocuk yapan adam sorumluluğunu alacak. kendisine yaptırılmadan, komut verilmeden.
ha illa komut verecekse sperm bankasından yapalım çocukları, eve de parayı basıp robot alalım. daha akıllı bir şey olur evde en azından.

Bütün mesajlarınızı okudum. Tabiki bütün evlilikler böyle değil. Umarım düzelirsiniz
Bir kaç sorum var.
Çocuklar kaç yaşında
Ne iş yapıyorsunuz veya hangi saatler arasında çalışıyorsunuz
Ve birkaç öneri:
Herkes kayınvalideye gitmeyi sorun etmiş ama bence en büyük sorun eşinizle olan iletişimsizliğiniz. Siz haftasonu kv ye gitmeseniz de değişen bir şey olmayacak. Tabiki istemiyorsanız gitmezsiniz o ayrı.

Sorumluluklarınızın çok olduğunu söylemişsiniz. Ve paranız de size kalıyormuş o zaman eve haftalık yardımcı alın mutlaka çok faydasını görürsünüz.

Haftalık alışverişe pazar dışında bir günde gidebilir mısınız mesela işten geldiğiniz zamanlar. böylece pazar günü dinlenebilir siniz biraz daha.

Bunlar daha çok maddi çözümler. Bu konularda kendinizi biraz rahatlatırsaniz belki eşinizle olan sıkıntıları daha rahat çözmeye çalışırsınız.

Bunlar çözüm değil derseniz ve boşanmakta kararlı iseniz biraz bekleyin para biriktirin çocuklar biraz daha büyüsün mutlu olacaksanız boşanın
Devlet memuruyum. 9-5 çalışıyorum ama sabah 7de evden çıkıyorum akşam 7de evde oluyorum.çocuklarım 9.30 gibi yatıyor.o yüzden alışveriş işi hafta içi akşam mümkün olmuyor.

Devlet memuruyum. 9-5 çalışıyorum ama sabah 7de evden çıkıyorum akşam 7de evde oluyorum.çocuklarım 9.30 gibi yatıyor.o yüzden alışveriş işi hafta içi akşam mümkün olmuyor.
Maddi sıkıntınız yok anladığım kadarıyla. Alışveriş için neden sanal marketleri kullanmıyorsunuz?

Aynen ya, mesela annem de beni el bebek Gül bebek büyüttü ben de iş güç yapmam annem böyle yetiştirdi deyip evdeki saksı rolüne bürünebilirim. Ben de evlenene kadar yemek yapmayı bilmiyordum. Ben yemek yapmayı bilmem deyip kenara çekilebilirdim. Ben nasıl uyum sağlıyorsam erkek de pek tabi uyum sağlayabilir, sağlamalı. Ben verirken aynı zamanda almazsam o evlilik yürümez.
Ailecek oturuyoruz. Babam dedi ki bekarken kardeşlerine (erkek) bir bardak su vermedin. Ablan yapardı her işlerini dedi. Ben de dedim ki " ben kızım diye erkeğe hizmet mi etmeliyim. Neden oğluna hizmet edeyim. O neden bana su getirmiyor. Oğullarına hizmet etsin diye mi dünyaya getirdiniz beni" adam şok oldu jajajajja

Okuduğunuzu anlama kapasiteye sahip olmadığınız belli ama olsun ben yine de yazayım en azından anlayanlar olur. Bu dünya sadece erkeklerin etrafında da dönmez kadınların etrafında da. Erkeklerin ve kadınların zevk aldıkları şeyler farklıdır bu durumda siz alışverişten zevk alırken eşinizin yanınızda olmasıyle mutlu olabiliyorsanız eşiniz de maç izlerken sizi yanında görmekten mutlu olacaktır. Konu sahibinin eşi maalesef anlattığınız özelliklere sahip değil napalım şimdi kadını yerden yere mi vuralım neden böyle biriyle evlendin mi diyelim ne önerirsiniz madem bu kadar çok erkekler hakkında bilginiz var bana da öğretmiş olursunuz hem
Bu yorumları yapanlara inanamıyorum bu resmen erkekle savaş. Belli ki erkeklerin karşısına geçip savaşıyorlar. Bir psikoloğa kadının biri gidiyor diyor ki eşim çorabını kirli sepetine değil kirli sepetini üstüne koyuyor diyor psikoloğun sorduğu sepetin kapağı kapalı mı o da evet diyor psikolog açık bırak diyor kadın açık bırakıyor ve adam gerçekten çorabını sepetin içine atıyor. Buraya gelipte iyice psikolojisini bozmasın konu sahibi iyi bir psikoloğa gitsin.

Bu yorumları yapanlara inanamıyorum bu resmen erkekle savaş. Belli ki erkeklerin karşısına geçip savaşıyorlar. Bir psikoloğa kadının biri gidiyor diyor ki eşim çorabını kirli sepetine değil kirli sepetini üstüne koyuyor diyor psikoloğun sorduğu sepetin kapağı kapalı mı o da evet diyor psikolog açık bırak diyor kadın açık bırakıyor ve adam gerçekten çorabını sepetin içine atıyor. Buraya gelipte iyice psikolojisini bozmasın konu sahibi iyi bir psikoloğa gitsin.
Yemin ediyorum eğitilmezsiniz😂 kirli sepetinin kapağını kaldırmayı akıl edemeyen adamın bir zeka problemi vardır bence. Aksi mümkün değil.

Aynen öyle diyor. Kadınsın,annesin bunlar senin görevin.Benim görevim eve bakmak.Onu da doğru dürüst yapmadın ki.maddi durumumuz iyi.Bunca varlığın içinde bu kadar sormluluk yetmiyormuş gibi ben neden yeni mezun olduğumda değil de iki çocuktan sonra çalışmaya başladım sen hala onu anlamıyorsun diyorum.
Bu zihniyette bir erkeğin 10 yıllık evlilikten sonra değişeceğini hiç sanmıyorum. Ama siz evliliğinize devam edecekseniz, hayatınızı kolaylaştırmanın yollarına bakın. Maddi durumumuz iyi anladığım kadarıyla. Sonuna kadar kullanın bunu. 15 günde değil haftada gelsin temizlik için biri , işleri kolaylaştiracak herşeyi bulundurun evde.

Olur değiştiririm hatta sizinle yer değiştirelim. Aman Allahım inanamıyorum eşine yardımcı ne çok erkek varmış böyle konu sahibi hariç. Yalnız bir şey fark ettiyseniz benim eşim babam kardeşim yapmaz şu bu demedim. Evet benim babamda anneme yardımcı kardeşimde eşimde yardımcı. Kadına ne diyelim ay benim kocam elimi sıcak sudan soğuk suya sokmaz mı git boşan mı ? Ne diyelim çok basit adam PC başındayken tornavidayı alıp prizi kendi takmayacak hayatım bunu sen yaparmısın diyecek. Kaldır g.tünü tak şunu mu diyecek. Bunu anlatmaya çalışıyorum siz bu işin kitabını yazmış kadınlara.
Düşündüm çok haklısınız evet
"Başına geçmiş bir iş
Bu saatten sonra düzenini bozma
Zaten kim mutlu ki diyelim"
Daha işe yarar gerçekten

Zaten yaptığı işler yetmiyor
Bir de kocayı gazlamak eklensin yüklerine

Az önce Hürrem olup yönetiyorduk şimdi niye acı tecrübe oldu? 😅
Ay yani kusura bakmayın hanımlar ister inanın ister inanmayın, öyle gerizekalı gibi sürekli komut beklemeden ev işinde ve çocuk bakımında sorumluluk alan erkekler ve onların mutlu eşleri kadınlar da var. Konu sahibi de onlardan biri olmak istiyor ve sonuna kadar haklı
Napsın bu kadın elde olan bu geri mi iade etsin bu olmamış mı desin. Kadın haklı peki napsın bakın burada bir üye şimdiki aklım olsa boşanmak yerine eşimi yönetmeyi öğrenirdim yazdı.

Psikoloğun adı ney, bilemeyimde, sosyal medyada falan denk gelirsem direkt geçeyim, vakit kaybı olmasın.

"Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı?"

Hepsi var.
Ama merak ediyorum bu sorulari sormak icin neden bu kadar beklediniz? 10 sene ve 2 cocuk cok fazla degil mi? En baştan beri bu sorularla devam ediyorsaniz da vakit kaybi olmuş hayatinizdan 10 yıl.

Ha simdi ayrilirsaniz bulursunuz diyemem, erkekler de bir garip olmuş. Ama yalnizlik yük tasimaktan iyidir.

ohoo ben akşam 8 de evde oluyorum yine de markete gidiyoruz
bence de marketi gerçekten hafta içi halledin, önerilerimi tekrardan topralıyorum.
biz hafta sonu yaptığımız market olayında gerçekten çok yorulduğumuzu fark ettik o nedenle hafta içine yaydık.
Siz gelirken bir takım eşiniz gelirken bir takım şeyler alın hafta sonuna kalmasın.
madem komutla çalışıyor eşinize hafta içi bir gün süpürgeyi verin evi süpürsün (bu konuda çok başarılılar)
pazar günü çocukları babanneye bırakıp karı koca bir yerlere gidin
muhakkak eşinizden ayrı para biriktirin ve asla eşinize söylemeyin.
boşanma kelimesini gerçekten boşanacağınız zamana saklayın (eğer kesin kararlıysanız)
cumartesi tüm gün çalışmıyordur eşiniz herhalde, geldiğinde çocukları alıp parka götürsün siz de banyo ne bileyim kaş bıyık saç fön olaylarınızı rahatça halledin.
hala hiçbir şey yapmıyorsa birikmiş paranızla davanızı açarsınız.

Kapağı kaldırırken şunu diyorsun, kocacım sen bir gerizekalısın o yüzden kapağı senin yerine ben kaldırdım.
Yemeklerini önlerine koyarken lokmalar şeklinde bölüyorlar mı acaba? Adamların yemeklerini kendilerinin yediğini varsaydım ama fazla mı yüklendim?

Konu sahibinin eşinin yaptıklarını daha doğrusu yapmadıklarını okumadınız galiba. Ben erkeği korumuyorum tabi ki yapmak zorunda. Sizin eşiniz ne güzel evet ama konu sahibinin eşi bu şekilde değil. Her şeyi yapmış boşanmayı dahi düşünmüş. Fakat 2 çocuklu bir ailenin bu şekilde dağılması doğru olur mu? Eşi belli ki kendi ailesinde görmemiş, görmediği için de uygulamıyor. Kadın napsın mecbur söyleye söyleye yaptıracak. İçine atıp anlamasını beklerse zaten yeterince yorgun daha da yoruluyor. Ev işlerinde sorumluluk alabilen bir erkeğe denk gelmemiş demek ki ya da evlendikten sonra değişti. Kavga ettiğini de söylemiş yine çözüm olmamış ne yapması gerekiyor peki??
Buna da cevap yazayım da sonra gideyim. Konu sahibinden af diyerek yazıyorum hiçbir nispet içermez.
Benim kayınpederim, çocuklarının asla öz bakımıyla ilgilenmemiş bir adam. Ev işi konusunda ise, bir gün balkonda yemek yedik herkesin yemeği bitti ama kayınpeder meyve yiyordu tabağı kaldı.bizler sofrayı kaldırdık içeri girdik. O yedi bitirdi sigarasını içti. Baktım tabağı bırakmış masada öylece girdi içeri. Bakın yıkamadı, makinaya koymadı demiyorum. Balkondan içeri dahi getirmedi tabağı. Şok oldum. Niye şok oldum, ne babamdan ne ailemdeki hiçbir erkekten böyle bir şey görmedim ben. Eşime gelirsek, evlendiğimiz günden beri ben iş yaparken asla totosunu devirip oturmamıştır. Hatta temizlik günleri, ben banyoya girişiyorum sen de salona başla istersen diye bezini kovasını alıp kendi kendine başlayan insan. Akşam işten gelince hadi bir şeyler hazırlayalım der mutfağa beraber gireriz. Benden önce uyandıysa mutlaka kahvaltıyı hazırlar. Bebeğimiz var şimdi, emzirmek dışında her şeyi yapıyor. Bu da o adamın oğlu işte. O yüzden ben böyle görmüş olayına inanmıyorum. Yemiyorum daha doğrusu. Eskiler evet öyle görmüş ama dar bir çevrede, mikro kültür içinde büyümüşler. Şimdi herkesin hayatı gözler önünde, farklı hayatlar farklı kültürlere ulaşım kolay. Kadınlar dertlerini anlatıyor, farkındalık var. Şu ortamda hala sorumluluk paylaşmayan erkek vicdansızdır, merhametsizdir, ve dahi asalaktır benim gözümde.

Uftade sen misin?
Nasılsın iyi misin
Neden savaşalım boşarsın gider ne savaşı
Gerizekalı olmayan erkekler de var

Back