• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Benim kocam işte alala. Babası da öyleydi rahmetli, salçasına turşusuna varana kadar yapardı. Köy enstitüsü çıkışlı öğretmendi, elinden her iş gelirdi. Oğlunu da kendi gibi yetiştirmiş sağolsun.
Severim böyle eva gibi cennetten kovduran sizin gibi akıllı kadınları.

Kadınlar kabul ettiği için asalaklığa devam edebiliyorlar işte. Baksanıza aksine inanmakta güçlük çekiyorlar, yalan söylediğimizi düşünüyorlar.
Bu aralar o kadar çok "ama o erkek bizim gibi düşünemez kiii" laflarına denk geldim ki, konuda yazılanları görünce kan beynime sıçradı. Ben de evliyim. Bunları diyenlere anlatınca "sen şanslısın eşin yardımcı sana" diyorlar. Ne münasebet yardım, ne şansı ya hu. Olması gereken şeyin adı ne zaman şans olmuş. Adam görevini yapıyor diye bir de adam pohpohlayacağım oturup şans falan diyerek.

yalan olsa iyi baksana kocamda gözü var diye bile düşünebilirler.
yemek yapmayan hiçbir işe elini sürmeyen erkekleri görünce ben de hemen kocamı bırakıp onlarla evlenmeyi ve onların çamaşırını "ben yıkamalıyım" diye düşünüyorum.

valla kabul edemiyolar işte bir şekilde patlıyor
baksana konu sahibi kadın sürekli sinir harbinde...
evet sürekli sinir harbindeyim,zaten sabırlı bir yapım yok.Çocuklarıma yansıtmak istemiyorum,bunun için bütün gayretimi sarfediyorum ama çocuk bu anlamaz mı annenin ruh halini.Çok üzülüyorum.

Boşanma noktasında bu da düşündürüyor beni.Çocuklarımın hayat standardı düşssün istemem.Ben her türlü idare ederim de.Ülkede adalet olsa,hak ettiğimizi alacağıma emin olsam bu kadar düşünmem.Beni bağlayan şeylerden biri de bu maalesef.

evet işte ev varsa siz o evde kalmalısınız mesela
kira derdiniz olmamalı
bu şekilde bir ayarlama yapıp boşanmak lazım adam düzelmiyorsa.

Aynen öyle diyor. Kadınsın,annesin bunlar senin görevin.Benim görevim eve bakmak.Onu da doğru dürüst yapmadın ki.maddi durumumuz iyi.Bunca varlığın içinde bu kadar sormluluk yetmiyormuş gibi ben neden yeni mezun olduğumda değil de iki çocuktan sonra çalışmaya başladım sen hala onu anlamıyorsun diyorum.
Bence madem maddi durumunuz da iyi hayatınızı kolaylaştıracak herşeyi hayatınıza dahil edeceksiniz. Temizlik için birini bulun, yemeği belli günler dışardan yiyin, çocukların dersleri için öğretmen tutun. Eşiniz de ödesin. Tabi umarım sen de çalışıyorsun sen öde demez çünkü o potansiyel var sanki. Üstünüzdeki yükleri azaltın.

evet işte ev varsa siz o evde kalmalısınız mesela
kira derdiniz olmamalı
bu şekilde bir ayarlama yapıp boşanmak lazım adam düzelmiyorsa.
Ev var.Ama hani burda da çok okuyorum o aşamaya gelince çirkinleşir mi,emin olamıyorum.

Bence madem maddi durumunuz da iyi hayatınızı kolaylaştıracak herşeyi hayatınıza dahil edeceksiniz. Temizlik için birini bulun, yemeği belli günler dışardan yiyin, çocukların dersleri için öğretmen tutun. Eşiniz de ödesin. Tabi umarım sen de çalışıyorsun sen öde demez çünkü o potansiyel var sanki. Üstünüzdeki yükleri azaltın.
Temizlik için 15günde bir biri geliyor .Parasını o ödüyor. Ödevler için hoca iyi fikir.Bunu değerlendireceğim.Teşekkürler.

işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)
Çok ilginçsiniz
Bir şey sizin çevrenizde yoksa gerçekliğini yitiriyor galiba
İnanmazsınız ama her istediğini yaparak yetiştirilmeyen erkekler var dünyada
Mesela babam ütüsünü yapar, ev temizliğine yardım eder, biz büyürken annemle ortak hatta belki daha fazla sorumluluk almıştır
Babam dediğimde 60 yaşında filan
Keza bir amcam var o da öyle
Eşim de gayet evde sorumluluk sahibidir

Acaba kimlerle takıldığınızı mı değiştirseniz?

Bu aralar o kadar çok "ama o erkek bizim gibi düşünemez kiii" laflarına denk geldim ki, konuda yazılanları görünce kan beynime sıçradı. Ben de evliyim. Bunları diyenlere anlatınca "sen şanslısın eşin yardımcı sana" diyorlar. Ne münasebet yardım, ne şansı ya hu. Olması gereken şeyin adı ne zaman şans olmuş. Adam görevini yapıyor diye bir de adam pohpohlayacağım oturup şans falan diyerek.
Valla öyle düşünen ve konuşanlar öyle kocaları hak ediyorlar bence. Hatta fazla bile onlara.

Konu sahibi yanlış anlamayın lafım size değil, siz içinde bulunduğunuz durumu değiştirmeye çalışıyorsunuz.

mutluluk değil ki burada sorun iş paylaşımının adaletsiz yapılması, kv dede gereğinden fazla vakit geçirme ve ev ve çocuklarla ilgili sorumluluğun tamamen sizde olması.
Mesela pazarları ailecek kahvaltıyı dışarda yapın yada güzel havalarda pikniğe falan gidin, hava müsaitse alın çocukları gezdirin hayvanat bahçesi olur, oyun alanı yada park olur, müze vs olur. Arada eş olarak başbaşa yemeğe çıkın, sinemaya gidin yalnız kalmak birbirinize yakınlaşmanıza yardımcı olur. Çocukların ve evin sorumluluğunu paylaşın olabildiği kadar.
Gerisi zaten size mutluluk olarak yansıyacaktır.

ayy aynı şeyi "ayartılan" erkeklerde görüyorum
30 40 yaşlarında iş adamı olan evli erkek 18 yaşında yeni mezun kız tarafından "ayartılabiliyor"
hiç bilim insanı çıkarmadığı söylenilen kadın cinsi çocuklara analitik geometri gösterirken birden ordinaryus profesör olabiliyor. Mevzu çocuksa eğitim "cahil" ve "bilimde başarısız" kadına pekala yükleniyor.
iş hayatında quantum dinamiği uzmanı olan erkekler, ödevlerde ilkokul terk oluveriyorlar birden.

güzel bir kadın görünce aklı giden, yağdıran erkekler; söz konusu sevdiği evlendiği çocuklarının anası olan kadına sevgi göstermeyi "akıl edemeyebiliyor"

bir de bunları öyle güzel empoze etmişler ki kadınlar erkeğini başarılı edince mutlu olup, toplumda saygı göreceklerine inanıyorlar.

Hemen bosanmayi dusunmeyin bu adam ortadan tamamen kaybolur siz iyice ezilirsiniz
Cocuklarla diyalogu nasil?
Odevler konusunda onlar istese yinede yapmazmi? Biraz heves lazim adama, simdi niye ben ugrasiyorum kendisi suclu diyebiliriz ama sizin isinizi kolaylastirmak icin her yolu denemelisiniz
Benim kayinpederim dunyanin en duz adamidir evde asla yardim etmez ama 9yasinda calismaya baslamis 64 yasinda hala calisiyor su anda esi cok rahatsiz yardimcilari yok yardima baslamis keske yillardir esine yuklenmeseymiste eside hastalanmasaymis. Nasil anlatsam o kdr alakasizdirki kendine cay bile demlemez genckten esi evde degilse bulasiklari makinaya koyup yikamaktansa gazeteye sarip buzdolabina koyarmis gulsemmi aglasammi bilmiyorum
Yillar geciyor gectikce hastaliklar bize yoldas olmadan kendiniz icin bu durumu degistirmelisiniz yine mi olmuyor o zmn evden 1 kisinin sorumlulugu gider bari camasiri bulasigi gider..
Çocuklarını seviyor tabi öpüyor kokluyor pazar günü oğlanı spora götürüyor.Bu kadar:)

Konu sahibinin eşinin yaptıklarını daha doğrusu yapmadıklarını okumadınız galiba. Ben erkeği korumuyorum tabi ki yapmak zorunda. Sizin eşiniz ne güzel evet ama konu sahibinin eşi bu şekilde değil. Her şeyi yapmış boşanmayı dahi düşünmüş. Fakat 2 çocuklu bir ailenin bu şekilde dağılması doğru olur mu? Eşi belli ki kendi ailesinde görmemiş, görmediği için de uygulamıyor. Kadın napsın mecbur söyleye söyleye yaptıracak. İçine atıp anlamasını beklerse zaten yeterince yorgun daha da yoruluyor. Ev işlerinde sorumluluk alabilen bir erkeğe denk gelmemiş demek ki ya da evlendikten sonra değişti. Kavga ettiğini de söylemiş yine çözüm olmamış ne yapması gerekiyor peki??
Evet durumum aynen bu.

Çok ilginçsiniz
Mesela babam ütüsünü yapar, ev temizliğine yardım eder, biz büyürken annemle ortak hatta belki daha fazla sorumluluk almıştır

İnanmadığından değil o inanmak istediğinden. Evdeki tahta parçasını kabullenip mutlu rolü oynamanın başka yolu yok çünkü.

Evet yük değil zavallılıktır bu.

Bi de böyle kadın gibi kadın tavırlarıyla anlatmıyor musunuz bu taktikleri çok komik hakikaten. Erkekler yarım akıllı falan değil sadece sizin gibi dünyanın bir erkeğin etrafında döndüğünü zanneden ve erkeği bi ödül sanan kadınların kendini kandırması bu. Yazık hem kızıyorum hem üzülüyorum sizin gibilere. Bir erkeğin sizin yönlendirmenizle değil size değer verdiği sevdiği en önemlisi insani becerilere sahip olduğu için bi şeyler yapabileceğinden bihabersiniz.
Okuduğunuzu anlama kapasiteye sahip olmadığınız belli ama olsun ben yine de yazayım en azından anlayanlar olur. Bu dünya sadece erkeklerin etrafında da dönmez kadınların etrafında da. Erkeklerin ve kadınların zevk aldıkları şeyler farklıdır bu durumda siz alışverişten zevk alırken eşinizin yanınızda olmasıyle mutlu olabiliyorsanız eşiniz de maç izlerken sizi yanında görmekten mutlu olacaktır. Konu sahibinin eşi maalesef anlattığınız özelliklere sahip değil napalım şimdi kadını yerden yere mi vuralım neden böyle biriyle evlendin mi diyelim ne önerirsiniz madem bu kadar çok erkekler hakkında bilginiz var bana da öğretmiş olursunuz hem

İşte acı tecrübe artık gözüne bakınca anlıyorsunuz demek ki.
Az önce Hürrem olup yönetiyorduk şimdi niye acı tecrübe oldu? 😅
Ay yani kusura bakmayın hanımlar ister inanın ister inanmayın, öyle gerizekalı gibi sürekli komut beklemeden ev işinde ve çocuk bakımında sorumluluk alan erkekler ve onların mutlu eşleri kadınlar da var. Konu sahibi de onlardan biri olmak istiyor ve sonuna kadar haklı.

Çok ilginçsiniz

Olur değiştiririm hatta sizinle yer değiştirelim. Aman Allahım inanamıyorum eşine yardımcı ne çok erkek varmış böyle konu sahibi hariç. Yalnız bir şey fark ettiyseniz benim eşim babam kardeşim yapmaz şu bu demedim. Evet benim babamda anneme yardımcı kardeşimde eşimde yardımcı. Kadına ne diyelim ay benim kocam elimi sıcak sudan soğuk suya sokmaz mı git boşan mı ? Ne diyelim çok basit adam PC başındayken tornavidayı alıp prizi kendi takmayacak hayatım bunu sen yaparmısın diyecek. Kaldır g.tünü tak şunu mu diyecek. Bunu anlatmaya çalışıyorum siz bu işin kitabını yazmış kadınlara.

10 yıllık evlilikten bildiriyorum.
Mutluyuz.
Ama ben size kendi mutluluğumu ballandıra ballandıra anlatmayacağım, size faydası olmaz.
Söyleyeceklerim şunlar.
Rutin iyidir ama arasıra dışına çıkmak lazımdır. Tek pazarınız var onda da kv ye gitmeyeceksiniz her hafta mesela.
Sorumluluklarınızı bölüşeceksiniz.
Pc başında her ne yapıyorsa birlikte de yapacaksınız. Çocuklar uyuduktan sonfa film dizi izlemiyor musunuz mesela. Birlikte takip ettiğiniz programlar yok mu? Olsun, olmalı.
Çocuklarla birlikte oynama zamanları?
Gezmeler?
Birlikte yemek hazırlamalar?
Sohbetler, ordan burdan konuşmalar?
Başbaşa yapabileceğiniz şeyler?
Evliliğinizi güzelleştirmek için konuşun ama boş değil ciddi bir konuşma.
Beklentileri istekleri şikayetleri ifade etme..
Ve adam hala aynı adamsa o zaman bir karar verirsiniz. Ya boşanırsınız. Ya da bunu kabullenir bu şartlarda mutlu olmaya çalışırsınız.
Boş tehditler savurmayın.

Back