• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Mesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.
O zaman ödevleri siz yaptırın, yemeği o hazırlasın mesela? Onu da mı yapamaz?

Mesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.
Kesin bir dille büyüğüm sorumluluğu artık sen de diyin. Eksik de yanlış da olsa kontrol etmeyin, müdahale etmeyin. Çünkü nasıl olsa düzelteceğinizi biliyor size güveniyor. Sorumluluğu almıyor alır gibi yapıyor sizi susturmak için. O kafaları kendi işlerine çok iyi çalışıyor. Ama istediğini vermeyin. Evet çocuk hassas noktamız. Ama ne kadar süre böyle davranır ki bir yerde düzeltecektir kendini diye umuyorum. Olmazsa da o zaman başka şeyler düşünürsünüz.

ay nasıl sinirlendim yine
her mesaj beni daha da çılgına çeviriyor
ama boşansanız da şöyle olacak adam 1000 lira nafaka verip çocuklarını daha da görmeyecek
yine bütün yük omuzlarda bir de o parayla idare etmek var.
Boşansınlar ve ortak velayet olsun bence

Erkeklerin beyni kadınlar gibi çalışmıyor. İnsanlar yüz yıllardır erkek ve kadın beyni üzerine çalıyor. Kitaplar yazılıyor araştırmalar yapılıyor. Uzmanlar konuşuyor.Dizi film kitap ama gerçek. Kadın ve erkek her konu da eşit değil maalesef. Kadınlar daha duygusal iki işi bir anda yapabilir falan filan. Eşitiz diyen arkadaşlar iş hayatında sosyal hayatta kadınım diye ayrıcalık istemeyen insandır ki sanmıyorum eşitip deyipte şurda bir konu açılsa poşetlerle otobüse bindim adamın biri bana yer vermedi diye adama hemen söversiniz işinize gelince eşitiz işinize gelmeyince değiliz. Erkeği yönlendireceksin söyleyeceksin susup oturup anlamasını beklerden zaman kaybedersin. Komutla çalışıyor erkekler. Yönetmeyi bilirsen adam çocuğada bakar eve de bakar sana da bakar sende iş ben sosyal hayatında başarılı olursun.
Kas gücü farklı bir olay bu arada ben kendi eşyalarımı kendim taşıyorum şu zamana kadar tektim
Östrojen de kadın beynini şekillendiriyor falan da

insanların algıları zaman geçtikçe seçicileşiyor
Eskiden insan hakkı diye bir şey yoktu
Filozoflara bakın çoğu erkek derinlikli düşünebiliyorlar yani

Ama sizin dediğinize göre erkekler gerizekalılar
Kadınlar komuta etmek zorundalar

Bu da bir anlamda hakaret bence
Herkesin düşünceleri çevresiyle alakalı bence
Kendime robot alırım ayol madem komut vereceksem en azından istediğimde kapatırım

No no no hiç bir erkek gerizekalı değil malesef sadece alışılmış düzeni normalize eden evlenince g..tünü kadına yaslayıp tek görevinin para kazanmak olduğunu düşünen erkek var

Bu da bir erkeğin kendisini geliştirmediğinin göstergesidir
Ya da aile düzeni bellidir
Kadın ve erkek beyninde ortak olan şeyler de var

Var egemn.
Eşinle işten gelince ortak yemek yapar, sofrayı kurar kaldırırsan, çocuklarına beraber bakarsan, işleri her anlam da ortaklaşarak yaparsan ve pazar günü kv deye gitmezsen var.
Sorması ayıp her pazar kv de ne işiniz var 2 çocukla ?

Bizde uzay çağı evlilik yaşamıyoruz ama ben mutluyum çok şükür.

Tamam benim anlatmak istediğim de bu fakat erkeğin gözünden bakarsanız da kadın çocukla ödev yapıyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor bunları zaten ben olmasam da yapıyor işler bir şekilde bitiyor. Öyleyse benim görevim de sadece çalışmak diye düşünür geçer. Erkek kendi kendine sorumluluk almaz ki zaten maalesef çalışmayı sorumluluk olarak görüyor.

bacım konu sahibine nazire yapar gibi yazmayalım diyorum da bizim eşlerimiz nasıl yapıyor yahu
nasıl çocuğun altını biz söylemeden değiştiriyor/kahvaltı hazırlıyor/ yemek yapıyor/evi biz demeden süpürüyor?
dahi oldukları için mi?

Maalesef her evlilik inişli cikislidir hele ki çocuk olduktan sonra her evlilik biraz sarsılır hatta o yüzden derler ya evlilik oturmadan eşinin huyunu suyunu benimsemeden çocuk yapma diye ama yine de biraz da bizim elimizde erkeklere bırakırsak işimiz zor misal size tavsiyem arada pazar günü için dışarıda kahvaltı yapacak mekan ayarlayın en azından ayda bir rutininizi değiştirin o bile iyi gelir gen çalışan kadını için arada dışarıda kahvaltı lüks değil ihtiyaçdir

Boşansınlar ve ortak velayet olsun bence

ya ortak velayet çocuklar için mantıklı değil
bir de adam zaten parmak ucuyla ödev yaptırıyormuş, büsbütün deli olur konu sahibi.
çözüm: eğer ev varsa evde kalmak kira derdinden kurtulmak 1500 nafaka, velayet zaten kadında.
hafta sonları çocuklar babada 2 haftada bir verilir zaten, konu sahibi çocukları babanneye bırakır, yani baba alıp bırakır. çocuklar babaanneyi zaten seviyor kadın da hafta sonları kafasını dinler.

İşte acı tecrübe artık gözüne bakınca anlıyorsunuz demek ki.
Yok acı falan değil. Belli karakterdeki erkekler ilgimi çekti bugüne kadar. İnsana değer vermeyen, kadın erkek ayrımı yapan, “kadınla erkeg eşit değil yaaa bi kere biz daha kuvvetliyiz, ben yumurta bile kıramama ehehrh, iş hayatında kadınlar çok rererö, kadın şöfer işte” vb cümleler kuran, seksist adamları çevremde tutmadım. O yüzden hayatıma hep şeker gibi adamlar girdi. Eşim de sorumluluk sahibi, düşünceli, sakin, benden iyi temizlik ve yemek yapabilen hatta yorma kendini birlikte yaparız diyen 9 senedir bana kahvaltı sofrası hazırlatmamış, kararlarıma saygılı bir adam. Ahanda kocamı da övdüm, konu sahibi kusura bakma.

Yok acı falan değil. Belli karakterdeki erkekler ilgimi çekti bugüne kadar. İnsana değer vermeyen, kadın erkek ayrımı yapan, “kadınla erkeg eşit değil yaaa bi kere biz daha kuvvetliyiz, ben yumurta bile kıramama ehehrh, iş hayatında kadınlar çok rererö, kadın şöfer işte” vb cümleler kuran, seksist adamları çevremde tutmadım. O yüzden hayatıma hep şeker gibi adamlar girdi. Eşim de sorumluluk sahibi, düşünceli, sakin, benden iyi temizlik ve yemek yapabilen hatta yorma kendini birlikte yaparız diyen 9 senedir bana kahvaltı sofrası hazırlatmamış, kararlarıma saygılı bir adam. Ahanda kocamı da övdüm, konu sahibi kusura bakma.
Yav adamı bu kıvama soktunuz onu anlatın işte. Konu sahibi KudrAlobar KudrAlobar ı takip et bu sırrı alana kadar da peşini bırakma. Burada gerçekleri söylemiyor DM dem konuş.

Hemen bosanmayi dusunmeyin bu adam ortadan tamamen kaybolur siz iyice ezilirsiniz
Cocuklarla diyalogu nasil?
Odevler konusunda onlar istese yinede yapmazmi? Biraz heves lazim adama, simdi niye ben ugrasiyorum kendisi suclu diyebiliriz ama sizin isinizi kolaylastirmak icin her yolu denemelisiniz
Benim kayinpederim dunyanin en duz adamidir evde asla yardim etmez ama 9yasinda calismaya baslamis 64 yasinda hala calisiyor su anda esi cok rahatsiz yardimcilari yok yardima baslamis keske yillardir esine yuklenmeseymiste eside hastalanmasaymis. Nasil anlatsam o kdr alakasizdirki kendine cay bile demlemez genckten esi evde degilse bulasiklari makinaya koyup yikamaktansa gazeteye sarip buzdolabina koyarmis gulsemmi aglasammi bilmiyorum
Yillar geciyor gectikce hastaliklar bize yoldas olmadan kendiniz icin bu durumu degistirmelisiniz yine mi olmuyor o zmn evden 1 kisinin sorumlulugu gider bari camasiri bulasigi gider..

Back