mutlu evliliğin sırları sizce nedir?

bana göre evliliğin oturması 2 yılı buluyor.isterseniz leyla ile mecnun olun sonuçta farklı ailelerde yetişmiş 2 insan bir araya geliyor.sevgili iken hele de aşıksan hatalarını gördüğünde amaaan düzelir zamanla diyorsun.ama evlilikte herşey gözüne batabiliyor.çoraplarını sağa sola atınca önce canım bak bunun yeri burası bitanem diyorsun.ok diyor.2 gün sonra aynı şeyi yapıyor bu sefer onun arkasını toplamaktan kendine vakit ayıramadığından ses tonun biraz yükselebiliyor. sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli bunlar.onların hoşna gitmeyecek veya yapılmasını istemedikleri neler yapıyoruz :27: böyle durumlarda oluşabilceke tartışmalar evliliğin ilk yıllarında bence normal. sonra zaten hem birbirine alışıyorsun, hem belli kuralları birlikte koyuyorsun.ailenden aldığın düzeni değil kendi düzeninle yola devam ediyorsun. birbirimizi kırmadan incitmeden hatalamızı kabul ederek oturup konuşmayı denemek en mantıklısı.fevri çıkışlar hiçbir zaman artı zaman artı kazandırmaz, aksine yıpratır bunu öğrendim. sudan sebeplerle şimdi eşimden ayrılmış olabilirdim. oysa onu çok seviyorum. eşimi hatalarıyla, kendi hobileriyle (futbol, evcil hayvan vs.), zaman zaman unutkanlıklarıyla, bazen aklına estiğinde elinde hediyesiyle :71: , bazen beni anlamamakta ısrar etmesiyle ama en çok benimle birlikte olmak ve aynı çatı altında yaşamak için yaptığı özverileriyle seviyorum.

kesinlikle katılıyorum ne kadar ii veya ne kadar kötü de olsa bir evliliğin tam anlamıyla düzene oturması en az 2 yıl alıyor.sonrasında birbirini öyle tanıosun ki nabza göre şerbet vermeyi öğrenmeye başlıosun.
ben de kocamı seviyorum ve severek evlendim,inşallah herkese sevgi dolu evlilikler nasip olur.

bence evlilikte öncelikle karşılıklı anlayış ve orta yolu bulmak çok önemli.çünkü hepimiz farklı kişiliklerde insanlarız ve hoşlandığımız şeyler,yaptıklarımız vs.farklı.mesela hatalı olduğumuzda hatalı olduğumuzu kabul etmek,tartışmalarda her iki taraf ta bağırıp çağırmayacak biri bağırıken diğeri susup daha sonra sinirler yatışınca düzgün bir dille konuşulup sorun halledilmeli diye düşünüyorum.
birde erkekler bazı şeyleri maalesef biz söylemeden akıl edemiyorlar sürekli hatırlatmak,söylemek gerekiyor düzgün bir dille yapması gerekenler anlatılmalı,eşler kendilerini birbirlerinin yerine koyarak düşünmeli.farklı zevklerde orta yol bulunmalı özellikle benim ki gibi maçkolik bir eşse.kesinlikle yatak ayırılmamalı.her konuda bir sorun,sıkıntı olduğunda bu konuşulmalı,hiçbir şey insanın içinde kalmamalı.eğer eşiniz iyi bir insansa siz bir adım atınca o iki adım atacaktır. herşey erkekten beklenmemeli arada sürprizler yapılmalı,monotonluktan kurtulup farklı şekillerde vakit geçirilmeli valla şimdilik bunlar aklıma geldi::61::61::61:

bence evlilikte öncelikle karşılıklı anlayış ve orta yolu bulmak çok önemli.çünkü hepimiz farklı kişiliklerde insanlarız ve hoşlandığımız şeyler,yaptıklarımız vs.farklı.mesela hatalı olduğumuzda hatalı olduğumuzu kabul etmek,tartışmalarda her iki taraf ta bağırıp çağırmayacak biri bağırıken diğeri susup daha sonra sinirler yatışınca düzgün bir dille konuşulup sorun halledilmeli diye düşünüyorum.
birde erkekler bazı şeyleri maalesef biz söylemeden akıl edemiyorlar sürekli hatırlatmak,söylemek gerekiyor düzgün bir dille yapması gerekenler anlatılmalı,eşler kendilerini birbirlerinin yerine koyarak düşünmeli.farklı zevklerde orta yol bulunmalı özellikle benim ki gibi maçkolik bir eşse.kesinlikle yatak ayırılmamalı.her konuda bir sorun,sıkıntı olduğunda bu konuşulmalı,hiçbir şey insanın içinde kalmamalı.eğer eşiniz iyi bir insansa siz bir adım atınca o iki adım atacaktır. herşey erkekten beklenmemeli arada sürprizler yapılmalı,monotonluktan kurtulup farklı şekillerde vakit geçirilmeli valla şimdilik bunlar aklıma geldi::61::61::61:

valla çok güzel anlatmışsın canımcım:Devliliğinin 5.yılının da içindesin hassas 2 yıllık süreci de atlattığına göre her şey yolunda demektir maşallah Rabbim sizi de ayırmasın

valla çok güzel anlatmışsın canımcım:Devliliğinin 5.yılının da içindesin hassas 2 yıllık süreci de atlattığına göre her şey yolunda demektir maşallah Rabbim sizi de ayırmasın

sağolasın canım allaha şükür o zorlu 2 yılı atlattık düzene girene kadarda neler yaşadık neler. her tartışma bizim evliliği anlamamızda daha da yardımcı oldu çünkü sonunda sorunlarımızı nedenlerini vs.anlayıp çözdük.tartışmalarımız elbette oluyor ama onlarda evliliğin tuzu biberi.allah herkese benimki gibi bir iyi bir eş nasip etsin.hepimiz mutluluğu daim olsun allah kimseyi ayırmasın:34::34::34::34:

Back