mutlu evliliğin sırları sizce nedir?

ozgulgulece

yasamiksiri.blogcu.com
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2010
2.156
349
148
herkesin klasik lafı karşılıklı sevgi ve saygı,peki ya ötesi yani daha neler var bu sırda gizli??

sevgi ve saygı tabi ama aslında her evlilikte olmazsa olmaz hoşgörü, anlayış, görmezden gelme ve tahammül :)
bazen hiç beklenmedik şeyler yaşanabiliyor ama alttan almak gerek kimi zaman sen kimi zaman eşin, her iki tarafta üstünlük kurmaya kalkarsa iş gitmez...
ben 5 yıllık evliyim eşimin tek kötü sözünü duymadım önce hoşgörü bence...
aslında işin gerçeği insanlıktan geçiyor iyi biriyle evliysen herşey zaten çooooooooooook güzel.....

sevgi ve saygı tabi ama aslında her evlilikte olmazsa olmaz hoşgörü, anlayış, görmezden gelme ve tahammül :)
bazen hiç beklenmedik şeyler yaşanabiliyor ama alttan almak gerek kimi zaman sen kimi zaman eşin, her iki tarafta üstünlük kurmaya kalkarsa iş gitmez...
ben 5 yıllık evliyim eşimin tek kötü sözünü duymadım önce hoşgörü bence...
aslında işin gerçeği insanlıktan geçiyor iyi biriyle evliysen herşey zaten çooooooooooook güzel.....

kesinlikle katılıyorum. iyi biriyle evlenmekten geçiyorr :) fıtratı iyi olacakkk.. Allah'tan korkack insanlardan utanacakk. ali kaptan gibi utanmaz olmiiicakk:) gerisi gelir zaten :)
ama işte özü iyi olan insan bulmak zor..

erkeklerde kadınlar gibi sürekli ruhlarının okşanmasını isterler...........sürekli okşa ben öyle yapıyorum sonuç muhteşem........adam gevşiyoooooo yumuşacık oluyooooo...:)ve böylece evlilik iyi gidiyoooo
:34:

tabiiiki diğer arkadaşlarımın da dediği gibi mayası iyi olması lazım...maya kötüyse zamanla ekşiyooooo.

bence mutlu evliliğin en buyuk sırrı her iki taraf içinde sabır ve anlayış ....!! sabır ve anlayışın oldugu yerdee huzur da olur

kin tutmayacaksın, içinde biriktirmeyeceksin ve küsmeyeceksin. herşeyi yerinde ve zamanında gerektiği şekilde söyleyeceksin ve unutacaksın. dönüp dönüp başına kakmayacaksın

kin tutmayacaksın, içinde biriktirmeyeceksin ve küsmeyeceksin. herşeyi yerinde ve zamanında gerektiği şekilde söyleyeceksin ve unutacaksın. dönüp dönüp başına kakmayacaksın

peki ya seni başkaları için çok incitip, yutamayacağın ve unutamaycağın sözler söyleyip, sen kimsin benim ne yapıp yapmayacağıma karar veremezsin dediyse başkalrı için. nasıl unutacaksın. bazı şeyler insanın içinden çıkmıyor maalesef. ama işte dedikleri gibi. fıtratı iyi olacak. allahtan korkacak.

ben çoğu insanın sölediğinin aksini düşünüorum..bence evlilikte ya da ilişkide kimse kendini alttan almak zorunda hissetmemeli..mühim olan alttan almayı gerektirecek şeyler yapmamak..o zaman evlilik de yürür ilişki de.. :34:

bi de karşındakini olduğu gibi kabulleneceksin..değiştirmeye çalışmayacaksın..sen zaten o adamı o özellikleriyle tanıdın sevdin ne die değiştiresin ki....benim nişanlımın bana göre en rahatsız edici huyu bile değişse o benim aşık olduğum adam olmasmış gibi gelio..hiç değişmesin hep böle kalsın.. :)

kesinlikle katılıyorum. iyi biriyle evlenmekten geçiyorr :) fıtratı iyi olacakkk.. Allah'tan korkack insanlardan utanacakk. ali kaptan gibi utanmaz olmiiicakk:) gerisi gelir zaten :)
ama işte özü iyi olan insan bulmak zor..

iyi insanı bulmak zor ama imkansız değil ne istediğine bağlı birazda ve düşünce yapına...
benim kuzenime istediğin kadar anlat nerde zibidi varsa mıknatıs gibi çekiyor :))) sonra üzülen o oluyor yani göremiyor görmek gerek azcık :)
ayyy aman ali kaptan mı alana hiç mani olmayayım :)

erkeklerde kadınlar gibi sürekli ruhlarının okşanmasını isterler...........sürekli okşa ben öyle yapıyorum sonuç muhteşem........adam gevşiyoooooo yumuşacık oluyooooo...:)ve böylece evlilik iyi gidiyoooo
:34:

tabiiiki diğer arkadaşlarımın da dediği gibi mayası iyi olması lazım...maya kötüyse zamanla ekşiyooooo.

aynennnnnn çocuk gibiler aslında çokta yufka yürekliler :) yumuşacık oluyorlar dediğin gibi :)
mayasının iyi olması çok ama çok önemli neler duyuyoruz ya allah korusun...

ben çoğu insanın sölediğinin aksini düşünüorum..bence evlilikte ya da ilişkide kimse kendini alttan almak zorunda hissetmemeli..mühim olan alttan almayı gerektirecek şeyler yapmamak..o zaman evlilik de yürür ilişki de.. :34:

bi de karşındakini olduğu gibi kabulleneceksin..değiştirmeye çalışmayacaksın..sen zaten o adamı o özellikleriyle tanıdın sevdin ne die değiştiresin ki....benim nişanlımın bana göre en rahatsız edici huyu bile değişse o benim aşık olduğum adam olmasmış gibi gelio..hiç değişmesin hep böle kalsın.. :)

canım benim dediğin doğru ama evlendikten sonra bazı şeyler farklılaşıyor inan ,sen allah nasip eder tamamına erdirirsen ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksın ...
tamam alttan almayı gerektirecek bir şeyi zaten kendin bulmuyorsun o olay durup dururken kendiliğinden gelişebiliyor hemde bazen incir çekirdeğini bile dolmurmuyor :) ama insan da sevdiğine gönül koyuyor işte :)
herkes olduğu gibi kabullenerek evleniyor hem o yaşa gelmş insanı değiştirirm demek saçma kendinden pay biç sen değişir misin ? seni sen yapan özellikleri bırakabilir msiin?
inşalah hep böyle düşünürsün :)))) sinir bozucu huyu da kalsın ha hadi bakalım kalsın :):1:

bakalım canım evlenince görcez tabii :)) e yani arada bi sinirimi bozsun ki benim de onun sinirini bozmaya hakkım olsun :)

bu arada bebek bekliosun anladığım kadarıyla..sağlıkla kucağına alırsın canım inşallah :))

vay be süper yorumlar kızlar bayıldım hakkaten..
evet fıtratı çok önemli
sonra sabır
(özellikle şu senim benim dönemleri atlatılana kadar)alttan alma(senin ailen yok benim ailem kavgaları yani)
dinlemek(konuşurken insan dinlendiğini görünce değer gördüğünü anlıyor)
paylaşmak(aynı odada oturup tv seyretmek veya birlikte bi mağazaya girip kadının kendi erkeğin kendi reyonuna dalıp alışverip yapmak paylaşmak değildir))ortak şeyler için bir araya gelip ortak şeyleri yaşamak hissetmek...
vb.
ama acaba be bu sırları ne kadar çözdüm bilemicem..:(

vay be süper yorumlar kızlar bayıldım hakkaten..
evet fıtratı çok önemli
sonra sabır
(özellikle şu senim benim dönemleri atlatılana kadar)alttan alma(senin ailen yok benim ailem kavgaları yani)
dinlemek(konuşurken insan dinlendiğini görünce değer gördüğünü anlıyor)
paylaşmak(aynı odada oturup tv seyretmek veya birlikte bi mağazaya girip kadının kendi erkeğin kendi reyonuna dalıp alışverip yapmak paylaşmak değildir))ortak şeyler için bir araya gelip ortak şeyleri yaşamak hissetmek...
vb.
ama acaba be bu sırları ne kadar çözdüm bilemicem..:(

bakalım canım evlenince görcez tabii :)) e yani arada bi sinirimi bozsun ki benim de onun sinirini bozmaya hakkım olsun :)

bu arada bebek bekliosun anladığım kadarıyla..sağlıkla kucağına alırsın canım inşallah :))

:))) atışalım eşimle diyorsun e olacak o kadar tatlı atışmalar tabi....
evet canım allah nasip ederse 4-5 hafta sonra gelecek oğluşum, allah razı olsun senden...
sende istediğin gibi bir evlilik yaşa inşallahhhhhhhhh

bana göre evliliğin oturması 2 yılı buluyor.isterseniz leyla ile mecnun olun sonuçta farklı ailelerde yetişmiş 2 insan bir araya geliyor.sevgili iken hele de aşıksan hatalarını gördüğünde amaaan düzelir zamanla diyorsun.ama evlilikte herşey gözüne batabiliyor.çoraplarını sağa sola atınca önce canım bak bunun yeri burası bitanem diyorsun.ok diyor.2 gün sonra aynı şeyi yapıyor bu sefer onun arkasını toplamaktan kendine vakit ayıramadığından ses tonun biraz yükselebiliyor. sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli bunlar.onların hoşna gitmeyecek veya yapılmasını istemedikleri neler yapıyoruz :27: böyle durumlarda oluşabilceke tartışmalar evliliğin ilk yıllarında bence normal. sonra zaten hem birbirine alışıyorsun, hem belli kuralları birlikte koyuyorsun.ailenden aldığın düzeni değil kendi düzeninle yola devam ediyorsun. birbirimizi kırmadan incitmeden hatalamızı kabul ederek oturup konuşmayı denemek en mantıklısı.fevri çıkışlar hiçbir zaman artı zaman artı kazandırmaz, aksine yıpratır bunu öğrendim. sudan sebeplerle şimdi eşimden ayrılmış olabilirdim. oysa onu çok seviyorum. eşimi hatalarıyla, kendi hobileriyle (futbol, evcil hayvan vs.), zaman zaman unutkanlıklarıyla, bazen aklına estiğinde elinde hediyesiyle :71: , bazen beni anlamamakta ısrar etmesiyle ama en çok benimle birlikte olmak ve aynı çatı altında yaşamak için yaptığı özverileriyle seviyorum.

Back