mutlu bir evliliğiniz mi var? bir de boşanırken görün eşinizi!

başlıktan da anlaycağınız gibi: iyiyiyken herkes "iyi"dir. kötüyken onların gerçek yüzlerini görürsünüz.
ben eşimi bu kadar para düşkünü ince hesap yapn biri olarak görmezdim.
bakın neler oldu:

kızlar benim nezakette doktora yapmış ailem, evinden eşyalarımı almadan önce yine o adamı ara öyle git dedi. o kadar ısrar ettiki tek tek hepsi. tamam dedim.
aradım. açmadı. sonra mesaj atmış geç gördüm.
"iş görüşmesindeyim, işten ayrıldım. şehirdışındayım. dönünce bu işi bitiririz." yazmış
mesajı görünce hem üzüldüm hem sevindim.
-işten ayrıldığı için oğluma ve bana vereceği nafaka düşebilir diye.
-bitiririz demesine sevindim. çünkü çekişmeli boşnarak yıpranmak istemiyorum. anlaşmalıyla tek celsede bitsin istiyorum.

akşam yine aradım. açtı bu sefer.
kısa ve öz şunu söylüyor beyfendi:

anlaşmalı boşanalım. hatta bi avukat bile yeter. avukat tutmayabilirsin. benim avukat ikimize de yeter. (elbette kabul etmedim)
daha öncede konuştuğumuz gibi düğün takılarını ikiye bölelim (geçen sene gerizekalı halimle ikiye böleriz diye konuşmuştuk. unutmamış. hafızası kötüdür ama bunu iyi hatırlamış. tabi ki kabul etmedim)
ev eşyalrından istediğini al (zaten bi tek oturma grubu ve yemek odası aldı. gerisi benim alın terim)
oğlumuza nafaka 300-400 tl veririm. ( itiraz edince 1000-2000 dedi.)
sana nafakayı çalışana kadar veririm. (eylülde işe başlayacağımı biliyor)
cuma günü eve dönücem. istersen şehirdışında gideceğin yere sana kıyfetleri kargolayayım. (dolabımın resmini çekecekmiş de ben seçecekmişim öyle gönderirmiş. çözüm bulmuş)

kızlar yemekli nişan yaptım. bana takılanların zerresine dokunmadım. kasaya koyduk. onlar eşime takılan nişan altınlarını alıp harcadılar. düğünde %90 bizim misafirimiz vardı. övünmiycem ama babamın arkadaşları kendi gelir durumlarına göre gayet üstdüzey hediyeler taktılar. eşim kokteyli düğün yapmışlardı. 35 bin harcadık diyor. düğün takılarını ikiye bölücez diyor çıldırıyorum. adam hangi hesaplara girmiş.

çekişmeli boşanırsak. zaten bekarken aldığım düğün eşyalarını bana verecek. bilirkişi de düğün kamerasından kime ne takıldıysa onu ona verecek.
1- anlaşmalı boşanmak istiyorum. bu şartlarını kabul etmezsem çekişmeli olacak. ve bu beni de ailemi de yıpratmasından korkuyorum. ne yapsam?

2- eşimin gelirini yazmıştım diğer konumda. inanın nefret ediyorum maaş muhabetlerinden ama söz konusu oğlumun nafakası. eşim 8000 tl alıyordu. şimdi işsizken çekişmeli boşanırsak oğlumun nafakası nasıl hesaplanacak? ben 2000 tl istiyorum onun için.

yine biraz uzun yazdım. sinirimden ne yazdım kontrol etmeden gönderiyorum. kusura bakmayın.

Arada sirada konuna denk geliyorum okuyorum,canim kardesim bu ayrilik seni cok üzüyor anliyorum ama böyle anlarda karsindaki insani daha iyi taniyabiliyorsun .Hic birsey verme ,yarin öbürgün sana 5 Kurus nafaka bile vermeyebilir ,cocuk falan gözü görmez ,cünkü o nafaka senin eline geciyor ,cocuk ikinci planda kaliyor böyle durumda anneye vermiyorlar babalar nafakayi binbir dalevere yapabiliyorlar,simdiden önlem al yarin öbürgün sorun yasama.

Hic üsenmiyceksin oturup hesap yapicaksin duygusal olma,kim ne Kadar taktiysa sizden hepsini vericekler ailesinin harcadiklarinin hesabini yap ,didik didik et otur yaz sakin tembellik etme .Dügün takilari senin ,8000 lira kazandigi bir isi neden biraksin ? siz evliydiniz dügün paralarini senden alicak degil o baska bir mesele nisan hakeza öyle giden gitti ,ama takilar duruyorsa senin onlar ,neden almadin giderken yaninda hatta o evden neden gittin cocugunla kalsaydin ,neyse simdilik bunlari yaziyorum .Allah kolaylik versin.

Ayrildigina üzülüp durma sen üzülürken onlar planlarini coktan yapmis oluyorlar.

Yasaya göre düğünde takılan altınlar gelinindir. O bölüşelim dese de mahkeme size verir.
Simdi ki maaşı 8 bin ise işten ayrılması daha iyi bi yere gireceğinden olmasın?
Belki maaşı 9 bin olacak :)
Yeni işe girene kadar bence davayı erteleyin.

Iyi bir avukat tutun en ince ayrıntısına kadar konuşup hak ettiginiz ne varsa her şeyi alın.

Allah kolaylik versin.

Cnm eger sigortasiz calisiyorsa onu ihbar edebilirsin.. bende biktim artik temyizin onanmasini bekliyorum ama kendisi calistigi halde calismiyor gibi gozukuyo .. eger boyle devam ederse ihbar edicem.. boyle adaletmi olur yahu .. birde temyiz cikti basima cektiklerim yetmiyormus gibi.. evet bosaninca karsimdaki insani tanimaz hale geliyosun maalesef..

Derdiniz 2000 nafaka olmus..ileriye baksaniza..hayatinizi kurmaya calisin..cok fazla maddi hesaplar donmus.sizin suan cocuguma manevi olarak nasil yetebilirim diye dusunmeniz gerekir

Evet erkeklerin hepsi boyle ayrilinca.
Benim ilk esimin maddi durumu cok iyidi. Ben ayrilalim dedigim gun altimdaki arabayi evi esyalari alip gitti. Ben daha bosanma davasini acmadanda evleri ve is yerlerin hepsini kuzenin uzerine yapmis. Bisey bilmeyen dedigim adam bu. birden kurnaz cikti.
Avukatim dedi herseyin yarisini aliriz istersen fln fln hatta mahkeme nafaka miktarini bile cikardi. Tek parca bisey istemedim. Nafkayi odemedi onun pesine bile dusmesim. Gerekte yoktu zaten. Evliyken adam olmayandan bosandiktan sonra ne bekler insan? Hic. Uzak olsun yeter.
Sandimki bitek benim basima bu geldi ama son yillarda etrafimda cok gordum boyle 360 derece donen erkek. Demekki hepsi birden paraci oluyor ayrildikdan sonra. Onlarin amaci sirf kadin bensiz ceksin gorsun, nasilki biz kadinlar diyorsakki ayrilalimda kiymetimizi bilsin fln iste.

takılarınız eşinizde mi? ortak hesapta mı? eğer sizin ulaşabileceğiniz bir durumdaysa takılarınızı dava konusu bile yapmayın.....onlar sizin...siz ortak edinilmiş mallara ve nafakaya yoğunlaşın.....

Derdiniz 2000 nafaka olmus..ileriye baksaniza..hayatinizi kurmaya calisin..cok fazla maddi hesaplar donmus.sizin suan cocuguma manevi olarak nasil yetebilirim diye dusunmeniz gerekir

allahım şu yoruma ne diyeceğimi bilemiyorum.beyninizi açıp bakmak isterdim yaa.
1) o çocuk o adamın niye 2000 tl yi almasın
2)parasız ileriye nasıl baksın ya da 2000 nafakasını alsın yine ileriye baksın.
3)parasız bir dünyada hangi maneviyat kalır ki ya da 2000 nafakayı alsın yine çocuğun maneviyatına yetsin.

hem ileriye bakmayacağını veya çocuğunun maneviyatını düşünmeyeceğini de nerden çıkardın.kocasından 2000 nafaka alması bunlara engel mi ki.allah allah yaaa.

insanlar mı tuhaf ben mi anlamadım ki...mantıksız insanlara hiç tahammülüm yok...

konuya cevap vereyim: ben boşanırken nafaka istemedim.hakim neden istemediğimi sordu.ben de istemediğimi istedim.

hakim bana dedi ki,eğer ilerde zor duruma düşersen sonradan da nafaka davası açma hakkın var dedi.tabi ben açmadım.

bir de çocuğum vardı...

yani işten çıksa da mutlaka çalışacak ilerde.sonra yine açarsın...

Çocuğuna sütü manevi varlıklar da getirsin mi?

Kocası evi 1 aylık çocuğuyla terk etmiş bir kadın olarak soruyorum, çalışmayan bir kadın olarak soruyorum, hatta çocuğuna mama parası bulmak için kıyafetlerini satmış bir kadın olarak soruyorum!

Uzaktan konuşmak ne kolay öyle.. Aç kalabilir çocuğun yeterki manevi olarak yet!

Çocuğuna sütü manevi varlıklar da getirsin mi?

Kocası evi 1 aylık çocuğuyla terk etmiş bir kadın olarak soruyorum, çalışmayan bir kadın olarak soruyorum, hatta çocuğuna mama parası bulmak için kıyafetlerini satmış bir kadın olarak soruyorum!

Uzaktan konuşmak ne kolay öyle.. Aç kalabilir çocuğun yeterki manevi olarak yet!

Haklısınız tabi, herif çocuğu peydahlamasını biliyorsa bakımını da üstlenmeli.

Haklısınız tabi, herif çocuğu peydahlamasını biliyorsa bakımını da üstlenmeli.
Herkesin karnı tok sırtı sağlam. Hani bir laf var ya tok açın halinden ne anlar, aynen öyle. Almayacakmış. Yok ya..
Bana da çok dediler, gururlu ol bir şey isteme boşan. Tamam istemem dedim, ha istemiyorsan sende sorun var, kocanı aldattın o zaman. Lafı istedikleri yere çevirirler.
Yaşayan bilir sadece.

kızlar mesajlarınızı tek tek okudum.

eşim 8000 tl lik işi bırakmamıştır. işten çıkarmışlardır. şirketi el değiştirdi. yeni yöneticiler arızaydı zaten. boşta kalmaz bizimki bulur yine kendisine ama ne kadar maaş alır bilmiyorum.

bazısı takı kadının hakkı demiş ama internetten araştırdığım kadarıyla ve avukatımın da söylediği: kadına düğün aşamasında takınlan takı kadınındır. erkeğe takılan takı da hediye de erkeğindir.
bir akrabamız sırf şu takı yüzünden 4.5 senedir mahkemelikler.
ben böyle uğraşmak istemiyorum önüme bakmak istiyorum.
ama tabi salak yerine de koyulmak istemiyorum.

avukat konusunda da içiniz rahat olsun. çünkü benim içim çok rahat. epey tecrübeli ve çok güçlü adamlar. (5 tane avukata vekalet verdim ama bi tanesi beni savunacak tabi)

burdan okuduklarım sonucu ailemle de görüştüm ve fikrim şu düzeyde:
takılarımıza dokunmadık. bankada kasada. ben nişanda takılanları da oraya koydum. babamın arkadaşları da düğüne gelemeyenler de hediyelerini daha sonra verdiklerinde gittik koyduk oraya. olay açıklık kazansın diye rakamlarla konuşayım. misal tüm düğün takıları değeri 80 bin lira diyelim. onların tarafının taktığı taş çatlasın 20 tl'dir.
adam bana iki ye bölelim diyor: 40 bin lira verecekmiş.
oğlana da ne kadar istersem nafaka verecekmiş (güvenemiyorum bu söylediğine)
anlaşmalı boşanıcaz. tek celsede bitecek. avukata da makul bi ücret verip olay kapanacak.

ama kabul etmezsem ilk celse bile 2-3 ay sonra açılacak. sonra adli tatil derken diğer celse de ilk celseden en az 2 ay sonra açılcak. bu arada ben sinir harpleri yaşıycam. hem ruh sağlığım bozulacak hem oğlumla iyi vakit geçiremiycem hem zaten çalışıyor olucam.
en iyi ihtimal 1 senede bitirsek benim elime bana takılan 60 bin tl geçmiş olacak. avukat, mahkeme masrafları 10 bin tl tutsa. elimde toplam 50 bin lira kalacak. tabi bu sırada psikoloğa gitsem (1 senede en az 2000 tl gider) kaldı 48 bin.

yani: anlaşmalı boşanırsam elime 40 bin geçecek, çekişmeli boşanırsam 48 bin lira.

abim diyorki otur anlaşmalı boşanmak için çatır çatır pazarlık yap. 75 binden aç pazarlığını. o zaten pazarlık yaparken makul seviyeye gelir.

adam resmen hakkı olmayan paraya göz dikti. onun hakkı dediğim gibi en fazla 20 bin lira.
inanın zerre üzüntm yok ayrıldım diye. anormal miyim bilmiyorum. ama beynimde bitti galiba. sadece şu meseleye yani beni enayi yerine koyma gayretlerine sinirleniyorum. bunu nasıl yenerim bilmiyorum.

kızlar mesajlarınızı tek tek okudum.

eşim 8000 tl lik işi bırakmamıştır. işten çıkarmışlardır. şirketi el değiştirdi. yeni yöneticiler arızaydı zaten. boşta kalmaz bizimki bulur yine kendisine ama ne kadar maaş alır bilmiyorum.

bazısı takı kadının hakkı demiş ama internetten araştırdığım kadarıyla ve avukatımın da söylediği: kadına düğün aşamasında takınlan takı kadınındır. erkeğe takılan takı da hediye de erkeğindir.
bir akrabamız sırf şu takı yüzünden 4.5 senedir mahkemelikler.
ben böyle uğraşmak istemiyorum önüme bakmak istiyorum.
ama tabi salak yerine de koyulmak istemiyorum.

avukat konusunda da içiniz rahat olsun. çünkü benim içim çok rahat. epey tecrübeli ve çok güçlü adamlar. (5 tane avukata vekalet verdim ama bi tanesi beni savunacak tabi)

burdan okuduklarım sonucu ailemle de görüştüm ve fikrim şu düzeyde:
takılarımıza dokunmadık. bankada kasada. ben nişanda takılanları da oraya koydum. babamın arkadaşları da düğüne gelemeyenler de hediyelerini daha sonra verdiklerinde gittik koyduk oraya. olay açıklık kazansın diye rakamlarla konuşayım. misal tüm düğün takıları değeri 80 bin lira diyelim. onların tarafının taktığı taş çatlasın 20 tl'dir.
adam bana iki ye bölelim diyor: 40 bin lira verecekmiş.
oğlana da ne kadar istersem nafaka verecekmiş (güvenemiyorum bu söylediğine)
anlaşmalı boşanıcaz. tek celsede bitecek. avukata da makul bi ücret verip olay kapanacak.

ama kabul etmezsem ilk celse bile 2-3 ay sonra açılacak. sonra adli tatil derken diğer celse de ilk celseden en az 2 ay sonra açılcak. bu arada ben sinir harpleri yaşıycam. hem ruh sağlığım bozulacak hem oğlumla iyi vakit geçiremiycem hem zaten çalışıyor olucam.
en iyi ihtimal 1 senede bitirsek benim elime bana takılan 60 bin tl geçmiş olacak. avukat, mahkeme masrafları 10 bin tl tutsa. elimde toplam 50 bin lira kalacak. tabi bu sırada psikoloğa gitsem (1 senede en az 2000 tl gider) kaldı 48 bin.

yani: anlaşmalı boşanırsam elime 40 bin geçecek, çekişmeli boşanırsam 48 bin lira.

abim diyorki otur anlaşmalı boşanmak için çatır çatır pazarlık yap. 75 binden aç pazarlığını. o zaten pazarlık yaparken makul seviyeye gelir.

adam resmen hakkı olmayan paraya göz dikti. onun hakkı dediğim gibi en fazla 20 bin lira.
inanın zerre üzüntm yok ayrıldım diye. anormal miyim bilmiyorum. ama beynimde bitti galiba. sadece şu meseleye yani beni enayi yerine koyma gayretlerine sinirleniyorum. bunu nasıl yenerim bilmiyorum.
Bende hesabımı senin gibi yapıp anlaşmalı boşandım.
1 sene geçti ve kafam rahat, abin doğru söylüyor. Yap pazarlığını sonuna kadar.
İşten çıkmış ya da ayrılmış olabilir... Ama eninde sonunda işe girecek. Sonuçta ne kadar aldığımı da ispat etmeleri avukatların çok basit.
Nafakanı da iste tazminatını da...
Dilerim işler senin için kolay olur,
Bu arada ev eşyaların çeyizin için de pazarlık yap.
Neleri istiyorsun şimdiden düşün.
Benim eski eşim anasının verdiği nevresimleri istemişti sen düşün:) bu adam müdür:)

Bende hesabımı senin gibi yapıp anlaşmalı boşandım.
1 sene geçti ve kafam rahat, abin doğru söylüyor. Yap pazarlığını sonuna kadar.
İşten çıkmış ya da ayrılmış olabilir... Ama eninde sonunda işe girecek. Sonuçta ne kadar aldığımı da ispat etmeleri avukatların çok basit.
Nafakanı da iste tazminatını da...
Dilerim işler senin için kolay olur,
Bu arada ev eşyaların çeyizin için de pazarlık yap.
Neleri istiyorsun şimdiden düşün.
Benim eski eşim anasının verdiği nevresimleri istemişti sen düşün:) bu adam müdür:)

ahahaha isterler canım. benimki de ister. aslında kaynana istetiyor yoksa nevresim akıllarına gelmeyebilir diyorum yine iyi niyetle. benim kv de bi tek nevresim takımı vermişti. alsın kullansınlar. elimi bile sürmem.
bu arada sizin durumu bizimkine de benzettim. benimki de müdürdü bi plazada. takım elbiseli havalı falan.
aynen seninki gibi yolda görsen adam sanırsın ama işler bu noktaya gelince lümpen yüzleri ortaya çıkıyor :)

X