Mutfaktaki kurtçuklar..

N e v a

Guru
Pro Üye
28 Şubat 2011
13.697
14.617
Mutfağın her yerine baktım, altını üstüne getirdim. Ama yok kaynağını bulamıyorum. Allah rızası için tecrübesi olan birisi yardım etsin. 5 gündür her gün tavanda kurt görmekten sinir krizine girdim. Nasıl olur nerden gelir? Bulduğum an öldürüyorum küfürler ederek psikolojim bozuldu.
Ne ciğer varmış sinek ilacı sıkıyorum üzerine yine de bana mısın demiyor :sinirli:
Ya Allah aşkına biri yardım etsin bana lütfen :KK43: Çocukla bile ilgilenemiyorum sinirimden..

Sinek ilacı ile olmaz zaten.

Çamaşır suyuyla temizlemen lazım.

Bütün yiyecekleri, dolapları boşalt.

Etraflarını, içlerini kontrol et tabi. Bir diğer odaya taşı.

Sonra mutlaka fayans aralarını, bütün köşeleri kontrol et.

Benim banyomda fayans arasından girdiklerini fark etmiştim. Hiç delik gibi de durmuyordu.

Ama yolunu buluyor işte hergeleler :KK53:

O deliği silikonla kapatmanı tavsiye ederim.

Artık bu da işe yaramazsa, ilaçlama için birini çağırırsın

Sinek ilacı ile olmaz zaten.

Çamaşır suyuyla temizlemen lazım.

Bütün yiyecekleri, dolapları boşalt.

Etraflarını, içlerini kontrol et tabi. Bir diğer odaya taşı.

Sonra mutlaka fayans aralarını, bütün köşeleri kontrol et.

Benim banyomda fayans arasından girdiklerini fark etmiştim. Hiç delik gibi de durmuyordu.

Ama yolunu buluyor işte hergeleler :KK53:

O deliği silikonla kapatmanı tavsiye ederim.

Artık bu da işe yaramazsa, ilaçlama için birini çağırırsın
Sinek ve böcek için bir ilaç vardı onu denedim üzerinde ölmüş şimdi :KK70:
Valla eşime diyemiyorum, eşim çok pimpirikli yemek Felan da yemez..
Bir de öyle denicem olmazsa ilaçlatırız artık napayım.
Çok sinir bozucu bir durum her yerimi kaşıntı tuttu şu an :KK62:

Canim nemli bir yerde yasiyorsan mutlaka bakliyat , irmik mesala bu tur seyler cok cabuk guvelenir.. hemen kalk butun dolaplari bosalt erzaklarini kontrol et ...mutlaka cam kavonozlara koy herseyini acilmamis paket icinde dahi olsa genede kurtlanir ..mutlaka irmik v.b seylerin kurtlandi cop kutunuda kontrol et sonra guzelce sil, yika herseyini camasir suyuyla dip kose mis gibi ..dahada her turlu erzagini ac cam kavonozlara koy canim bi bulastimi gitmez olayin asil kaynagini bulman lazim yoksa kurtulman zor gibi..

Benim basima gelmisti
Öncelikle ne kadar kuru yiyecek varsa hepsini at
Ve hergün camasir suyuyla sil o dolaplari felan
Ben yaklasik 5 sy oldu hergün yapiyorum ama yinede cokkkkk nadir bir iki kelebek görüyorum, ama kaynagi bulamadim
Bütpn kuru yiyecekleride kutulara koydum.

Canim nemli bir yerde yasiyorsan mutlaka bakliyat , irmik mesala bu tur seyler cok cabuk guvelenir.. hemen kalk butun dolaplari bosalt erzaklarini kontrol et ...mutlaka cam kavonozlara koy herseyini acilmamis paket icinde dahi olsa genede kurtlanir ..mutlaka irmik v.b seylerin kurtlandi cop kutunuda kontrol et sonra guzelce sil, yika herseyini camasir suyuyla dip kose mis gibi ..dahada her turlu erzagini ac cam kavonozlara koy canim bi bulastimi gitmez olayin asil kaynagini bulman lazim yoksa kurtulman zor gibi..
İndirdim baktım hepsine göremedim :KK43: Şimdi tekrar bakıcam elimde bez ve çamaşır suyu dolaşıyorum öyle. Çok kötü bir durum inşallah içinden çıkabilirim işin..

Benim basima gelmisti
Öncelikle ne kadar kuru yiyecek varsa hepsini at
Ve hergün camasir suyuyla sil o dolaplari felan
Ben yaklasik 5 sy oldu hergün yapiyorum ama yinede cokkkkk nadir bir iki kelebek görüyorum, ama kaynagi bulamadim
Bütpn kuru yiyecekleride kutulara koydum.
Ben hep kutulara koyuyorum zaten ama bazıları ambalajında duruyor onlara baktım göremedim bişey. İkinci kez siliyorum dolapları şimdilik görünürde yoklar inşallah defolup giderler. İşin sinir eden kısmı da o ya.. Her gün temizlik yapıyorsun ama kaynağını bulamıyorsun. 5 aydır üşenmeden her gün mü siliyorsun dolapları o_O

Bir bardağın içine sirke koyup yüksek bir yere ağzı açık şekilde koyarsanız guve olusmuyor diye duymuştum. Tabi öncelikle kaynağını bulmalisiniz. Çok sinir bozucu bir durum. Geçmiş olsun.

Ayy bende buraya konu açacaktım. Benimde var öyle bir derdim. İlla gece bir iki kürt tavana kadar çıkmış oluyor . Ne ara çıktı diyorum. O kadar hızlı da değiller. Birden beliriveriyorlar sanki. Kaynağını bende bulamadım.

yarma varsa o da kolay kurtlanıyor..birde kurutulmuş biber vs..bunları da kontrol et mutlaka..ayrıca bakliyat kavanozlarının içine defne yaprağı ve kabuğuyla bir diş sarımsak koy..

Ben mersinde yasiyorum nemi malum..her şey kuru bakliyat vs hep kurtlanirdi pul biberime bile kurt düştü düşünün artık gerisini...
Bütün saklama kaplarinin icine poşetle dahi biraksam kuru bakliyatlarin icine birer ikişer defne yapragi koydum ohh mis bu sene hiç kurt düşmedi şükür... tavsiye ederim bulamazsan da kaynagini yine koy sen garantiye almış olursun belki bulamadığın yerdekiler de gider.

X