Mutfakta kanalizasyon sorunu

ozgeeeem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2024
6
3
30
Merhaba kızlar. Evimin mutfağında ki parkenin altından su geliyor.1 hafta önce bu su daha fazlaydı ve kokulu suydu bütün evi de bu sudan gelen koku kaplamıştı. Pazartesi günü kombiden ya da su kaçağından olacağını, suyun lağımdan gelmediğini söyledi tesisatçı. Bugün de başka yerden iki kişi ekipmanlarla geldi bakmaya. Sorun kombi ve su kaçağı değilmiş ve gelen suyun lağım suyu olma ihtimali varmış ama şu an su olmadığı için incelemeden kesin bişey diyemiyormuş. Yani gelen suyun lağım suyu olma ihtimali yüzde elli. Bu durumda mutfakta yemek yapılır mı?

Bulasık makınesinin hortumu delinmiş olabılır mı, benim oyle oldu zor keşfettim, degiştirdim, kurtuldum, olan parkeme oldu farkedene kadar

Bulasık makınesinin hortumu delinmiş olabılır mı, benim oyle oldu zor keşfettim, degiştirdim, kurtuldum, olan parkeme oldu farkedene kadar
Merhaba, benim bundan üç dört ay önce mutfak lavabosunun altından su damlıyordu. Musluğu komple degistirdim, aşağıdan boruyu değiştirdim. Bir süre sorun kalmadı. Geçen gün bir baktım bu sefer arka tarafta su gelmis. Bulaşık makinesini çalıştırınca su geliyor galiba emin değilim siz nasl farkettiniz?

Lagım suyu hasta eder ki ama tasinma ihtimali yok mu

Benim bulasık makınesi bolumu seramık, ve kapalı alan, saga sola yan bolumlere baglantı yok. Oraya su bırıkmıs, hem de kırlı su. Parke ile örtüsen noktadan da parke su cekmiş.Ben de gider borusundan sızıyor sanıp oraya odaklanmıştım. Altına bez koydum, baktım yine islak. Makınayı cektım, boruyu inceledim, damla yürüyor dısından

Hortum almıstım, makınenın borusunu 20 cmden kestim, yeni alınan hortumun basında lastıklı bir yer var, makınenın hortumunu lastıklı yere geçirdim, kavradı. Kelepce takılsa da olur, ben takmadım. Boylece kurtuldum

Direk parkem su almaya başladı. Tabi ilk su alışında buzdolabından ve bulaşık makinesinden şüphelendik ama sorun bunlardan kaynaklı değilmiş.

Hortumdansa kolay çözülür, hortum heryerde bulunuyor zaten, pazarda, nalburda vs. Kolay gelsin
Şöyle anlatayım; hani bu çatal adını verdikleri bir şey var ya giderin hortumu, bulaşık makinesi hortumu ikisinin de başlığı orada. Benim fark ettiğim kadarıyla bulaşık makinesi çalışınca o borunun ordan su geliyor, başka bir şey yok sanırım hortum delindi. Bu yüzden sadece makine çalışınca oluyor

Makine hortumunu gider kısmında lastık bir conta gibi birsey oluyor, gıdere sıkıstırmak için, o oynamıs olabılır mı, onu da kontrol edin, gider içine uzanan kısım, yanı contaya giren hortum kısmı daha uzun kalsın, kısaysa da geri su verebilir

Olur ona da bakacağım, peki bu parça da satılıyor nalburda değil mi?

Olur ona da bakacağım, peki bu parça da satılıyor nalburda değil mi?
Alacagınız hortumda, kesilen makıne hortumuna takılacak lastık kısım olur zaten, kendi uzantısı yanı. Conta da zaten şu an makıne hortumuna gecirilmiş aparat seklınde vardır, onu cıkarıp digerine takarsınız, bılezik gibi geçiriliyor,sıkı sekılde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…