Mutfak Dekorasyonu mutfakta duvara kadar fayans???

matmazel34

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
966
1.749
113
sıfırdan mutfak yaptırıyorum. eşim mutfak duvarlarını tavana kadar fayans yaptırmak istiyor. ben ise sadece tezgah alnına (dolap altı ile tezgah arası) fayans yaptırmak, geri kalan alanlarda ise duvar boyası veya duvar kağıdı gibi dekoratif şeyler istiyorum. sizce hangisi daha kullanışlı ve şık olur?

Fayans aralarını temizlemek çok zor olmaz mı?
Duvar silinecek olsa boydan boya silinir de; fayansın aralarında beyaz yerleri tek tek ciflemek daha yorucu olabilir.
Bir de buhar oluyor, nem gibi yemek pişince, o da hoş olmayabilir.

Kolay gelsin, hayırlı olsun. :16:

sıfırdan mutfak yaptırıyorum. eşim mutfak duvarlarını tavana kadar fayans yaptırmak istiyor. ben ise sadece tezgah alnına (dolap altı ile tezgah arası) fayans yaptırmak, geri kalan alanlarda ise duvar boyası veya duvar kağıdı gibi dekoratif şeyler istiyorum. sizce hangisi daha kullanışlı ve şık olur?

fayans olan duvarlarımı ıptal ettırdım..duvar boyası olarak kullanıyorum...fayansları ıptal ettırırken ustaya.. ufak ıkı kare yer açmasını(tablo sığacak kadar) soyledım..şimdı tablo aramaktayım:)..
ayrıca memnunum duvarlarımı tahatlıkla sılebılıyorum..
keşke o zamanlar yer ıcın suya dayanıklı parke olsaymış...yerdeki fayansın araları benı sevmıyor:)

Merhabalar benim evimde mutfagım tavana kadar fayans ve cok memnunum
bir arkadas buhar olabilir demiş oda dogru
eger davlumbazı acmassan duvar akar ama davlumbazı acarsan birşey olmuyor
silme işi iki dakkalık kovaya yag çözücü ve bulasık sabunu döküp süngerle siliyorum sonra bezi cek ceke takıp cekiyorum bitti gitti
diger türlü mutfaga boya işi gircek sürekli onla ugras sonucta mutfak kirlenmesi en kolay yer
yine secim senin canım herkezin görüsü farklı olur önemli olan senin ne istedigin:34:

Son düzenleme:
merhaba benim yeni aldığım evinde mutfağı komple fayans ama ben kırdırıp sadece tezgah arasına fayans yaptırıp duvarları boyatmak istiyorum bu şekilde daha modern ve kullanışlı olur diye düşünüyorum ;)

Mutfakta boydan boya fayans banyodaymışsın hissi vermez mi?
bence sadece tezgah arasına yaptırın,
diğer bölümü boya yada duvar kağıdı kullansan daha şık olmaz mı

Benim de evimde tavana kadar fayans bence fayans daha şık duruyor duvar boyasıydı bilmem neyiydi uğraşıcağına fayans daha iyi diye düşünüyorum temizlemesinde hiç sorun yok nemli bezle bile silsen temiz oluyor seçim senin :D

Fayansı kötüleyen de var beğenen de. sanırsam düzenli temizliğinin yapılması ile alakalı bu. cevaplarınız için teşekkür ederim.

Fayansı kötüleyen de var beğenen de. sanırsam düzenli temizliğinin yapılması ile alakalı bu. cevaplarınız için teşekkür ederim.

temizlikten çok yeni kullanımla ilgili. duvara kadar fayans artık demode oluyor. su değmeyecek yere fayans döşemenin bir mantığı yok. yine de zevk meselesi tabi. banyoda bile su değmeyecek duvarlara fayans yapılmayabiliyor. bence duvara kadar değil sadece tezgah arasına yaptırın. yeni ev alıp tadilat yaptırdık. mutfakta duvara kadar yeni döşenmiş fayans vardı. sırf duvarı açmak için bütün fayansları kırdırmakla uğraştık. alakasız duvarlarda fayans bence kötü gözüküyor.

Benim de mutfağım komple kalebodurdu ve ben hiç sevmiyordum. Tanıdığımız çok iyi bir ustamız var sağolsun ustalığını konuşturdu ve fayansları hiç kırmadan özel bir maddeyle kapladı ve üzerine sıva-boya yapıldı. Altının kalebodur olduğunu kime söylesek şaşırıyor çünkü normal bir duvar oldu. Sadece tezgah arasını yaptırdım yeni çıkan mutfak fayanslarından. Çok memnunum. Kırma ve moloz işleri olmadığı için çok da ucuza geldi bize... Tavsiye ederim...

kusuruma bakmayın ama bu zamanda komple fayans mı kaldı ben mutfak yerlerini bile laminant yaptırdım
çok gereksiz güzel bi duvar boyası yada kağıtla çok güzel olabiliyor mutfak en azından değiştirme seçeneğiniz oluyor

Benim mutfağım da baştan başa fayans , ben yeni evli sayılırım, ve biz bu evi aldığımızda ev çoktan yapılmış bitmişti düğün arası da tadilat istemeye yüzüm olmadı sıfır ev olduğu için ama planlarım var :37: eğer bu evde oturmaya devam edersem ( bir kaç seneye belki değiştiririz diye düşünüyoruz) fayansları kırdıracağım . Duvar kağıdı çok şık duruyor . Ayrıca fayansların temizliği zor oluyor . Duvar kağıdı olsa silersin , boyanabilen duvar kağıtları var çok mu kirli boyat gitsin .

kullanış açısından fayans kolaylık sağlıyor ama karşı komşumuz öyle yaptırdı banyo gibi oldu ev. Üstelik yılllarca aynı şeyi kullanmak zorunda kalacaksınız. Biz kadınlar değişken ruhluyuz 3-5 yıl sonra sıkılırız başka renk olsun isteriz. Fayans yaptırırsanız bi daha değişiklik yapamazsınız

Sizin tercihiniz daha iyi bence, tavana kadar fayans hoş değil tamam boya derdi yok ama sıkılmakta var işin içinde.

Mutfakta tavana kadar fayans mı??? Kasap dükkanı gibi, bence en moderni tezgah ve dolap arası fayans gerisi duvar boyası-duvara kağıdı.

merhaba benim yeni aldığım evinde mutfağı komple fayans ama ben kırdırıp sadece tezgah arasına fayans yaptırıp duvarları boyatmak istiyorum bu şekilde daha modern ve kullanışlı olur diye düşünüyorum ;)

doğru karar vermişsiniz benimde evim öyle daha önceki kira evlerinde tavana kadar fayanstı silmekten artık gına gelmişti özellikle o aralar yağ birikmiş benden öncekiler hiç silmemişler beni çok uğraştırdı

Back
X