Ben sarimsaklari soydum gecen. Ustunu geceeck kadar zeytinyagi. Ama kopuk kopuk olmus. 20 25 tane var en az. Ve zeytinyagi da. Hangi birine kiyayim. O kopukler mantat olabilir mi acaba. Kokusuna baktim bildigin sarimsak kokuyor. Gerci onun aromasi bozulsa bile bastirirdi heralde..
offfff Allahim bayiliyorum bu yemege en favori yemegim canim teyzem mersinde oturuyor yillar once bu yemegi yapti ogun bugundur vazgecilmezimiz oldu tantuni bayilirimTavuk tantuni.
Tavuk etinin bonfile kısmını küçük küçük doğrayın yada kasapta kiydirin eve gelince tavuklari suda haşlayın suyunu cekince yağ. Kirmizi pul biber.biraz fazla atın ki beyaz kalmasın tatlı pul biberde olur.tuz.karabiber hafif kimyon.ocağı kapatın.
Ayrı bir yerde salatasıni hazırlayın domates.maydanoz ve kuru soğanı doğrayın sumakla karıştırın.
Lavas ekmek yada somut ekmekleri tavukların üzerine bastirin ekmeklere yağ çıksın sonra içine tavuklari katın ve tavukların içine salatasini kâtip durum yapıp yiyin. Salata malzemeleri kavrulmaz sadece et kavrulur.
Aynı yontemle et tantunide yaparsınız. Uzun oldu ama yapması kolay ☺
:) fellah köftesi
içli köftenin harcı ile bilye büyüklüğünde topçuklar yapıp ortasına hafif basıp biriktiriyoruz ve unlayıp buzluğa atıyoruz.
her sıkıştığımızda göz kararı buzluktan çıkarıp haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos (isteyen içine salça da katar) ile servis yapıyoruz ohh misss
İlk başta yapımı zor olabilir yoğurması falan ama çokça yapım buzluğa attığımızda bayağa idare ediyor insanı.
ay bu şekilde buzluğa atılan pratik şeyleri paylaşmak çok güzel oluyor. bunu yazdım ilk fırsatta yapıcam bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?