Mutfakta çok zaman kaybetmeden yapılabilecek yemekler ve menülerimiz

Merhaba
Şinitzel:) göğüs eti ille de restoranlardaki gibi incecik doğranacak diye bir şey de yok ben dilim dilim dğruyorum yumurta pane harcı hemen kızarıyor. Yanına pilav makarna ne kolayınıza gidiyorsa:)
Barbunya nohut gibi şeyleri önceden haşlayıp buzluğa atarsanız daha sonra pişirmesi yine çok kolay oluyor artık etli kıymalı Nasıl seviyorsanız yanına yine pilav salata falan...

kiz bu ne firini mahallenin firini mi evdeki firinmi :)
nerelisin sen maraslilar tava diyor ona :)

ben ayni malzemeleri guveçde yapiyorum bol sarimsakli çok guzel oluyior

enn kolay yemek buzlukdaki yemek makrnadan bile daha kolay :)
manti borek sarma kofte
sulu koftenin koftesi, içli kofte vs
firin yemekelri de genelde kolay et sebze dogra tuzunu ayagini ayarla at firina tepside yada firin torbasinda

ben sarma dolmalarimi aksam yani geceden hereks uyyunca ayparim 1 saatimi ona verrim kendime bi dizi yada filma açarim SIKILMADAN yaaprim sabayta ocagin altini açarim sadece :)

biz dutmaç deriz
eriste hamurunu makrna gibi pisiriyorsunuz tuzlu suda ( ben makarnain suyunu yetecek kdr koyarim çok nadir suzerim suyu afzla gelir )
pisen eristeyi sogutuyoruz
koyu ayran yapiyoruz , içine eristeleri ve haslanmis mercimekleri ekliyoruz, uzerine sivi yag ve yarpuz yakiyoruz tavada ve çorbamiza ekliyoruz oldu bize harika bi yaz yemegi
yanina yesil soganli durum harika gider :) yufka ekmekden durum tabi
karbonhidrat bombasi

aahh en bi sevdiğim aklıma getirdin buzluğa atmıştım akşama yemeğim hazır sayende :)

Marketren mi aldin hashasi yoksa mavi hashas mi. Ben de bimden hashas aldimdi. Arkasinda tarif var. Bana da buzluğa atmalik bir borek tarifi lazim acil durumlar icin
Benimki de bim den. Güzel ama haşhaşı. Her yerde bulunmuyor bi de

ordanburdanbirisi gel kiz senin su mercimek çorbasinin tarifni burda da ver yaptikça sana dua ederler belki sevap kazanirsin :)
sende burdaki yemeklerden faydalan tam senlik bu topic :)

Benimki de bim den. Güzel ama haşhaşı. Her yerde bulunmuyor bi de
BANYOLU BÖREK
bir kat yufkayı serip üzerine erimiş margarinle sütü sür heryerine gelecek şekilde 2. kat yufkayı serip eşit 8 parcaya böl iç harcını koyup yassı şekilde sar. soğuk suya hafif batırıp çıkar. dolaba koyarken birbirlerine yapışık olmasın ve üst üste koyacaksan da her katı buzdolabı poşetiyle ayır ki yapışmasın.ne nazamn yapacaksan yumurta sarısını sür üstüne at susamını çörek otunu kat kat çıtır oluyo

Valla senin gibi hatun çokda tembelmi bilemem ayıp olmasın sonra tembel dedik diye :)

Eklentiler

• IMG_20160327_125020.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 133
resim sana ozel deildide tel den gonderince oyle oldu gibi oldu :)
ben kaçar içli kofte zamani..

Şimdi kolay mercimek çorbası diyelim adına veya lokanta usulü mercimek çorba diyelim
1 kase kırmızı mercimek
1/2 limon (kabuklu)
2-3 yemek kaşığı un
Tereyağı
Yapılışı:
Mercimekler duru suyu çıkana kadar enaz 7-8 kere bol suyla yıkanır. İçine yarım limon atılır (aromayı kabuğu veriyor) tuz ve 1 yemek kaşığı kadar da sıvıyağ eklenir. Üstünü geçe su konur ve mercimekler yumuşayana kadar kaynatılır. Mercimekler yumuşadığında tereyağı eritilir un ile kavrulur mercimeklerin üstüne yavaş yavaş dökülür özleşince ocak kapatılır
Afiyet olsun
Tadı nefis gerçekten hem kolay hem lezzetli oluyor bu ara haftada 1 yapıyoruz mutlaka

Bu sene çocuklarla birlikte evden çıkıyoruz akşamda eve birlikte giriyoruz saat 7 gibi
Bizim çocuklar açlıktan kudurmuş oluyorlar Oyüzden bir gün öncesinde mutlaka yemek hazır olmak zorunda Genelde de ısınmakta sıkıntı yaratmayan sulu yemekleri tercih ediyoruz
Bu sene cam kavanozlarla konserve gibi yemek saklıyorum yani çorba yemek pişiyor onları ateşten almadan önce cam kavanozlara koyuyorum (hepsi ağzına kadar dolmak zorunda değil ) ağzını eski veya yeni farketmez kapakla kapatıyorum ve buzdolabında saklıyorum ister 6 A'ya kadar dayanıyor sanırım
Tavuk çorbaları denedim limonlu çorbalar yemekler denedim taze gibi oluyor sıkıntı yok

Bitmiş hali şekli daha yuvarlak oluyor orijinali ama ben anca bu kadar yapabiliyor um:)

Eklentiler

• IMG_20160327_133235.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 128
sigara boregi gibi mi sariyorsun

hangi yemekleri denedin. Corb ben de yapmistim cok guzel olmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…