Mutfakta çok zaman kaybetmeden yapılabilecek yemekler ve menülerimiz

Yumurtasiz patates salatası.
Patatesleri haşlayın ve çatal ile ezin.
Icine kuru soğan. Yeşil soğan. Nane ve maydanozu doğrayın. Tuz.pul biber. Karabiber.kimyon ve sumakla atın. Yağ ve limon suyunu katıp karıştırın. Limon suyu biraz fazla olabilir çünkü ekşili daha lezzetli.

Ben sarimsaklari soydum gecen. Ustunu geceeck kadar zeytinyagi. Ama kopuk kopuk olmus. 20 25 tane var en az. Ve zeytinyagi da. Hangi birine kiyayim. O kopukler mantat olabilir mi acaba. Kokusuna baktim bildigin sarimsak kokuyor. Gerci onun aromasi bozulsa bile bastirirdi heralde..

Hadi yaa. Dolapta değil miydi ne çabuk bozulmuş :( At onu canım ya malzeme gitmiş maalesef yapacak bir şey yok...

Tavuk tantuni.
Tavuk etinin bonfile kısmını küçük küçük doğrayın yada kasapta kiydirin eve gelince tavuklari suda haşlayın suyunu cekince yağ. Kirmizi pul biber.biraz fazla atın ki beyaz kalmasın tatlı pul biberde olur.tuz.karabiber hafif kimyon.ocağı kapatın.
Ayrı bir yerde salatasıni hazırlayın domates.maydanoz ve kuru soğanı doğrayın sumakla karıştırın.
Lavas ekmek yada somut ekmekleri tavukların üzerine bastirin ekmeklere yağ çıksın sonra içine tavuklari katın ve tavukların içine salatasini kâtip durum yapıp yiyin. Salata malzemeleri kavrulmaz sadece et kavrulur.
Aynı yontemle et tantunide yaparsınız. Uzun oldu ama yapması kolay ☺
offfff Allahim bayiliyorum bu yemege en favori yemegim canim teyzem mersinde oturuyor yillar once bu yemegi yapti ogun bugundur vazgecilmezimiz oldu tantuni bayilirim

Ismini bilmiyorum bana cok kolay geldi yapılışı

3bardak süt
8yemek kasigi şeker
9 yemek kasigi irmik
1paket Sekerli vanilın
1 paket Krem santi

Sut seker irmik karistirarak kaynatılır tam kaynayinca vanilin atilir az daha kaynatılır ocaktan alininca krem santi atilip bir iki dakika cirpilir. Elinle top top yapip tabaga dizilir dolaba atilip soğuk tüketilir. Istege bagli ceviz Hindistan cevizi findik fıstık hayal gücüne göre bu küçük toplarin dışı suslenir.

2 butu haşla
bir kabın içinde 1 yumurta sarısı 1 su bardağı yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu 1 adet lmon suyu ekleyerek çırp.

tavuk suyunu süz ocağa koy kaynasın. terbiyesini ekle ardından butları didikleyp ekle bir taşım pişir. al sana yalancı işkembe :)

birkaçtarifte benden olsun
kadayıf böreği
yarım kilo tel çiğ kadayıfı al. tavayı yağla kadayıfın yarısını tavaya yaydır . arasında bir su bardağı rendelenmiş kaşar koy. isteğe bağlı küçük küçük doğranmış sucukta konulabilir ek olarak. ( sucuk çok güzel tat veriyor tavsiye ederim) üzerine kalan kadayıf döşenir. bir kasede bir su bardağı süt içine bir tane yumurta kırıp çırpılır tuz eklenir ve tavadaki kadayıfın üzerine dökülür. ocakta altı kızarana kadar orta ateşte pişirilir, altüst edilir sonra diğer tarafta kızarınca servis tabağına alınır. biraz ılınınca çk lezzetli oluyor.

2 tane közlenmiş patlıcan ve3-4 tane közlenmiş kırmızı biber doğranır. içine bir tane soğan jülyen doğranır. 1-2 tanede domates eklenir. birkaç dişte sarımsak doğranır. tuz , sirke ve zeytinyağı dökülür. çok lezzetli ve patik bi tarif

yumurtalı kaşa tarifi :

bir su bardağı süt bi tencereye konur. kaynamaya başlayınca bir tane yumurta kırılır ve yumurta çırpılarak hızla dağıtılır. bir kasede 2-3 yemek kaşıpı mısır unu çok az su ile sulandırılır. ve tencereye eklenir. üzerine tuz eklenir. fokurdamaya başlayınca altı kapatılır. üzeri için bir tavada biraz yağ konup biraz toz kırmızı biber dökülür.

ben üzerine kırmızı toz biber koymadan yapılmış halini kızım bebekken çok yedirdim. hem çok besleyici hem çok kolay. tavsiye ederim.

sütlü çorba
bir çay bardağı pirinç bir su bardağı su konarak pirinçler pişene kadar kaynatılır. üzerine 2-3 su bardağı süt eklenir. kaynamaya başlayınca üzerine tuz eklenip kapatılır.

tutmaç çorbası:

ben bir kilo yeşil mercimeği bir kerede iyice haşlıyorum pişene kadar. sonra küçük küçük poşetlere bölüyorum. hiçbirşey bulamadığım zaman bir tencereye biraz su koyup mercimeği ekliyorum bir avuçta erişte ekliyorum. bir kase yoğurt içine de bir tane yumurta kırıp güzelce çırpıyorum. erişteler pişince çorbadan bi kepçe alıp kasedeki karışıma ekleyip ılıtıp sonra yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyorum. kaynayınca tuzu ekleyip altını kapatıyoruz. bir tavada biraz yaş içinde nane yakıp üzerine döküyoruz.

250-300 gr ıspnaka doğranıp yıkanır. bir kasede 2 yumurta bir bardak süt,yarım bardak sıvıyağ, bir kabartma tozu , bi çaybardağı kaşar peyniri rendesi ,tuz ve kek kıvamında olacak kadarda un eklenir. kek kıvamına gelince içine yıkanan ıspanaklar eklenir ve karıştırılır. altı yağlanmış tepsiye karışım dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. ben piştiğini kürdan batırıp kürdanda birşey kalmazsa diye anlıyorum. biraz ılınınca servis yapılır.

bir tane yufka ikiye kesilir. uzun tarafı üste gelecek şekilde yayılır. içine ister sadece tuzladınız kıyma istersenizde köfte olarak hazırlanan harçtan yufkanın uzun tarafına ince bi şerit şeklinde yayılır. harç konulan uzun taraftan başlanarak yufka rulo şeklinde sıkıca sarılır. sonra birer parmak kalınlığında kesilip açık kısımları üste gelecek şekilde az yağlı tepsiye tek tek dizilir. isterseniz tepsiye yağlı kağıtta koyabilirsiniz. önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.kızaran yalncı mantılar bir tabağa alınıp üzerine boş sarımsaklı yoğurt dökülür. isteğe bağlı üzerine biraz salça da yakılabilir afiyet olsun

:) fellah köftesi
içli köftenin harcı ile bilye büyüklüğünde topçuklar yapıp ortasına hafif basıp biriktiriyoruz ve unlayıp buzluğa atıyoruz.
her sıkıştığımızda göz kararı buzluktan çıkarıp haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos (isteyen içine salça da katar) ile servis yapıyoruz ohh misss

İlk başta yapımı zor olabilir yoğurması falan ama çokça yapım buzluğa attığımızda bayağa idare ediyor insanı.

:) fellah köftesi
içli köftenin harcı ile bilye büyüklüğünde topçuklar yapıp ortasına hafif basıp biriktiriyoruz ve unlayıp buzluğa atıyoruz.
her sıkıştığımızda göz kararı buzluktan çıkarıp haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos (isteyen içine salça da katar) ile servis yapıyoruz ohh misss

İlk başta yapımı zor olabilir yoğurması falan ama çokça yapım buzluğa attığımızda bayağa idare ediyor insanı.

ay bu şekilde buzluğa atılan pratik şeyleri paylaşmak çok güzel oluyor. bunu yazdım ilk fırsatta yapıcam bende.

Back
X