Mutfakta çok zaman kaybetmeden yapılabilecek yemekler ve menülerimiz

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
KK nın hatuncanları, ey ahaliii...

Bu topiği açış amacım özellikle çalışan kadınlar ve bebekleri olduğu için yemek yapmaya zaman ayırmakta zorluk çeken hatuncanlarımız için kaynak-fikir oluşturmak.

Şahsen yemek yapmayı sevmiyorum, sevmediğim için en basit yemekleri bile uzun zamanda yapıyorum, çünkü yemek yapmayı aklımda tutamıyorum

Burada çabucak hazırlanacak yemek listeleri ve tarifleri yer alsın istiyorum. böylece "akşama pratik bir şeyler yapsam ama ne" dediğimizde sayfaları karıştırıp "ahhaaa, bunu yapabilirim" diyebileceğimiz pratik ve pragmatik bir topik olur umarım.

Bu konuyu takip edecek olan hatuncanlardan ricam: gözünüzü seveyim uğraştıracak tarif eklemeyin. sizin için mantı hamurunu açmak "ayol ne var ki iki dakkalık iş" olabilir. bizim içinse mümkünatı olmayan bir durum.

Burada tatlı tarifi yok, sadece yemek -atıştırmalık -kahvaltı tarifleri yer alsın. tatlıyı pastaneden de alırız

Tarif verirken dikkat edilecek en önemli nokta: az uğraş ve az zaman gerektirmesi olmalı.

Herkesin desteğini bekliyoruz

Hayırlı uğurlu olsuuuuun :))

Şuraya biraz da etiket yapalım.

buble @kitap_asigi @NAZ__24 MaRaL_ @NAVLEE cnntrm eshma bendimahi kubdef seher60 chentiq duyanlar duymayanlara haber versin.

Oo yeni topigimiz hayirli olsun hemen şurada yetimi alayim :)

esselamun aleykumm
valla içli kofte harci hazirliyorum yarin yapicam
puf noktasi bi gece onceden hazirlamak ve harci dondurmak n sivi yag kullanmamak sade sadece tereyagi kullaniyorum
ama yeter bu kadar tarif , topic kurallarina aykiri diye beni atmayin sonra burdan :)

Hayır ya bence Böyle şeyler konuşulmalı. Yapabilen yapar. Benim de yarın aklıma tahinli haşhaşlı börek yapmak var
Bu arada Maral ben geçen hafta hayatımda ilk defa içli köfte yaptım. Hiç olmamıştı tadı fena değildi de içi az dışı kalın olmuş

MaRaL_ vur dedik öldürdün ya la içli köfte ne gadan da pratik değ mi :)))

şimdiiiii hatuncanlar aklıma gelen pratik yemeklerden azıcık yazayım kenarda dursun.
olmazsa olmazımız: makarna
Köfte (hele de önceden yapılıp buzluğa atılırsa mikemmel bir kurtarıcı, yanına hemen bir pilav oldu da bitti maşşallah)
menemen
tavuk baget
levrek çupra alabalık gibi büyük balıkları fileto şeklinde kestirip alınca 15 dakka da tavada pişiveriyor
tarhana çorbası
mercimek çorbası
yayla çorbası

alındığı gün yıkanıp kurutulup dolaba koyulduğunda salata yapmak da zaman almıyor.

Canim hayirli olsun beklenen topik geldi sonunda canim niki degistirdim degisim arada iyidir

ilk oldugu için normal canim
yaoptikça alisir elin
bizde içli kofte yok ben bilmezdim evlendim esim tam bi içli kofte sevdalisi çikdi :)
8 senedir araad deniyordum arada ama kalin oluyor dagiliyor diye çokda yapmiyorudm ne yalan soyleyim

kI$dan beri yaptiklarim guzel oluyor kalin olmuyor dagilmiyor fln iyyiz yani
tabi iddali deilim bu konuda karnimiz doyyor sukur :)

Canim bizim burda en pratik yemekleri yazayim

1 patatesi ortadan ikiye kesiyorsun kesik yerleri alta gelecek sekilde tepsiye diziyorsun tepsinin altina Sivi yag tuz pataetesleri ustune diz gezmeye giderken goturvfirina gezmeden donunce firindan al yemek hazir

2 sugulma nami dyar alinazik patlican ve biberi yolla firina gezme firindan donuste al getir eve soy dov sarmisak ez yagi kizart al sana pratik yemek bayila bayila ye

3 domatesleri soy ortadan ikiye kes hafif dograr gibi dorde bol ustune yag tuz vevkuyruk yagi kat dort bes tane sogani halka halka dogra yolla firina yaninda sicak ekmek ve pismis biber of mis vallahi buna yanlis degilsem abuzer kebabi deniyor

4 araptavasi domates biber sogani salatadan kucuk dpgra baharat ve kiymasi bol karistir gotur firina gezme donusu al getir

5 tava deriz biz sogan et patlican yesil biber domates sarmisak kup kup dogra yag tuz yolla firina en meşur yemek

6 patlican biber yolla firina evde domates ve ayran hazirla ekmek arasi yap bi ogun yemek

Buralarin en pratik yaz yemekleri bunlar canim simdilik bunlar geldi aklima

:))) sizin oralardan buralarda yok

muhtemelen hatay-adana-antep arası bir yerdesin. çünkü oralarda fırın-kasap-manav üçlüsü genellikle yan yanadır, evde yemek yapmaya gerek bile kalmaz. ama çoğu şehir öyle değil. burda fırına patates götürsem apışıp kalırlar mesela.

zaten bizim buraya disardan bi memur gelmis yaz ayinda demis bu kadinlar evde hic yemek yapmazmi diye vallahi cok seviyorum buralari her konuda cok rahat canim

zaten bizim buraya disardan bi memur gelmis yaz ayinda demis bu kadinlar evde hic yemek yapmazmi diye vallahi cok seviyorum buralari her konuda cok rahat canim

antakyada 1 yıl kaldım, o zamanlar daha Suriyeli istilası yoktu. mükemmel bir yerdi. yemekler mezeler ooof of. gerçekten yemek derdi diye bir şey olmuyor orda. ama diğer şehirler öyle değil. o imkanlar o bölgeye has.

antakyada 1 yıl kaldım, o zamanlar daha Suriyeli istilası yoktu. mükemmel bir yerdi. yemekler mezeler ooof of. gerçekten yemek derdi diye bir şey olmuyor orda. ama diğer şehirler öyle değil. o imkanlar o bölgeye has.
konuda biraz sansliyiz canim o Ye mekleri evdeki firina atinca diger firinin tadini vermiyor

Oooooo hayirli olsun yeni topik

Harika tarifler bekliyorum.

Benden yaz menüsü: karpuz ekmek tulum peyniri

Söylediklerinin hiç biri bize uymuyor ama çok şanslıymışsın ya. Akşama yemek derdi yok gelirken fırından al gel oh

Kızlar bu akşam dünden kalan kavurma pilav var. Yanına salata ve ayran da yaptım mı tamamdır. Ama ben ekstra bir de buzluğa atmalık tahinli haşhaşlı börek yapıyorum. İnşallah güzel olur

Kızlar bu akşam dünden kalan kavurma pilav var. Yanına salata ve ayran da yaptım mı tamamdır. Ama ben ekstra bir de buzluğa atmalık tahinli haşhaşlı börek yapıyorum. İnşallah güzel olur
Marketren mi aldin hashasi yoksa mavi hashas mi. Ben de bimden hashas aldimdi. Arkasinda tarif var. Bana da buzluğa atmalik bir borek tarifi lazim acil durumlar icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…