Hayır ya bence Böyle şeyler konuşulmalı. Yapabilen yapar. Benim de yarın aklıma tahinli haşhaşlı börek yapmak varesselamun aleykumm
valla içli kofte harci hazirliyorum yarin yapicam
puf noktasi bi gece onceden hazirlamak ve harci dondurmak n sivi yag kullanmamak sade sadece tereyagi kullaniyorum
ama yeter bu kadar tarif , topic kurallarina aykiri diye beni atmayin sonra burdan :)
Kız @elifcino hani benim ismim
ilk oldugu için normal canimHayır ya bence Böyle şeyler konuşulmalı. Yapabilen yapar. Benim de yarın aklıma tahinli haşhaşlı börek yapmak var
Bu arada Maral ben geçen hafta hayatımda ilk defa içli köfte yaptım. Hiç olmamıştı tadı fena değildi de içi az dışı kalın olmuş
Canim bizim burda en pratik yemekleri yazayim
1 patatesi ortadan ikiye kesiyorsun kesik yerleri alta gelecek sekilde tepsiye diziyorsun tepsinin altina Sivi yag tuz pataetesleri ustune diz gezmeye giderken goturvfirina gezmeden donunce firindan al yemek hazir
2 sugulma nami dyar alinazik patlican ve biberi yolla firina gezme firindan donuste al getir eve soy dov sarmisak ez yagi kizart al sana pratik yemek bayila bayila ye
3 domatesleri soy ortadan ikiye kes hafif dograr gibi dorde bol ustune yag tuz vevkuyruk yagi kat dort bes tane sogani halka halka dogra yolla firina yaninda sicak ekmek ve pismis biber of mis vallahi buna yanlis degilsem abuzer kebabi deniyor
4 araptavasi domates biber sogani salatadan kucuk dpgra baharat ve kiymasi bol karistir gotur firina gezme donusu al getir
5 tava deriz biz sogan et patlican yesil biber domates sarmisak kup kup dogra yag tuz yolla firina en meşur yemek
6 patlican biber yolla firina evde domates ve ayran hazirla ekmek arasi yap bi ogun yemek
Buralarin en pratik yaz yemekleri bunlar canim simdilik bunlar geldi aklima
zaten bizim buraya disardan bi memur gelmis yaz ayinda demis bu kadinlar evde hic yemek yapmazmi diye vallahi cok seviyorum buralari her konuda cok rahat canim:))) sizin oralardan buralarda yok
muhtemelen hatay-adana-antep arası bir yerdesin. çünkü oralarda fırın-kasap-manav üçlüsü genellikle yan yanadır, evde yemek yapmaya gerek bile kalmaz. ama çoğu şehir öyle değil. burda fırına patates götürsem apışıp kalırlar mesela.
zaten bizim buraya disardan bi memur gelmis yaz ayinda demis bu kadinlar evde hic yemek yapmazmi diye vallahi cok seviyorum buralari her konuda cok rahat canim
konuda biraz sansliyiz canim o Ye mekleri evdeki firina atinca diger firinin tadini vermiyorantakyada 1 yıl kaldım, o zamanlar daha Suriyeli istilası yoktu. mükemmel bir yerdi. yemekler mezeler ooof of. gerçekten yemek derdi diye bir şey olmuyor orda. ama diğer şehirler öyle değil. o imkanlar o bölgeye has.
Söylediklerinin hiç biri bize uymuyor ama çok şanslıymışsın ya. Akşama yemek derdi yok gelirken fırından al gel ohCanim bizim burda en pratik yemekleri yazayim
1 patatesi ortadan ikiye kesiyorsun kesik yerleri alta gelecek sekilde tepsiye diziyorsun tepsinin altina Sivi yag tuz pataetesleri ustune diz gezmeye giderken goturvfirina gezmeden donunce firindan al yemek hazir
2 sugulma nami dyar alinazik patlican ve biberi yolla firina gezme firindan donuste al getir eve soy dov sarmisak ez yagi kizart al sana pratik yemek bayila bayila ye
3 domatesleri soy ortadan ikiye kes hafif dograr gibi dorde bol ustune yag tuz vevkuyruk yagi kat dort bes tane sogani halka halka dogra yolla firina yaninda sicak ekmek ve pismis biber of mis vallahi buna yanlis degilsem abuzer kebabi deniyor
4 araptavasi domates biber sogani salatadan kucuk dpgra baharat ve kiymasi bol karistir gotur firina gezme donusu al getir
5 tava deriz biz sogan et patlican yesil biber domates sarmisak kup kup dogra yag tuz yolla firina en meşur yemek
6 patlican biber yolla firina evde domates ve ayran hazirla ekmek arasi yap bi ogun yemek
Buralarin en pratik yaz yemekleri bunlar canim simdilik bunlar geldi aklima
Marketren mi aldin hashasi yoksa mavi hashas mi. Ben de bimden hashas aldimdi. Arkasinda tarif var. Bana da buzluğa atmalik bir borek tarifi lazim acil durumlar icinKızlar bu akşam dünden kalan kavurma pilav var. Yanına salata ve ayran da yaptım mı tamamdır. Ama ben ekstra bir de buzluğa atmalık tahinli haşhaşlı börek yapıyorum. İnşallah güzel olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?