@elifcino arkadastan sikayetciyim pek hamarat hatunBitmiş hali şekli daha yuvarlak oluyor orijinali ama ben anca bu kadar yapabiliyor um:)
Kuru fasülye nohut ve pırasa :)sigara boregi gibi mi sariyorsun
hangi yemekleri denedin. Corb ben de yapmistim cok guzel olmustu
Bizim buranin en basitleri bunlar cok agir yrmrklerde var canim tabi ben yapmiyorum o ayri 2 kisiyiz kaynana anneden geciniyoruzSöylediklerinin hiç biri bize uymuyor ama çok şanslıymışsın ya. Akşama yemek derdi yok gelirken fırından al gel oh
mahalla firini burda her kosede var adiyamanliyim canim ama yemekler ilceden İlceye koyden koye degisiyor bazenkiz bu ne firini mahallenin firini mi evdeki firinmi :)
nerelisin sen maraslilar tava diyor ona :)
ben ayni malzemeleri guveçde yapiyorum bol sarimsakli çok guzel oluyior
süpermiş vallahi şehriye kurumuyormu pekiYemek değil ama kesinlikle pratik bir öneri. Soğanı bol bol doğrayıp kavuruyorum (yaklaşık bir haftalık yemeğe yetecek kadar) kavrulmuş soğanı kavanoza doldurup üstünü örtecek kadar da sıvı yağ koyuyorum. Böylece bir hafta boyunca soğan doğra kavur derdinden kurtuluyorum :)
Aynı şekilde sehriyeyi de kavurup kavanozda bekletiyorum. Pilav yaparken onunla vakit kaybetmiyorum böylece.
İsteyen tembellik desin ben pratiklik diyorumÇalışan kadın olunca veya küçük bebeği olanlar için de geçerli her şeyin en pratigini arıyoruz maalesef. Bazen 2dk bile çok önemli oluyor
Aynen o firinlarin tadı başka oluyor. Ben de mersindeyim burada da her köşe başında fırın olur tavuk.balık bile pisiyor hatta kek.patates bile☺bizim buralarda lahmacun evde pismez o konularda sansliyiz.konuda biraz sansliyiz canim o Ye mekleri evdeki firina atinca diger firinin tadini vermiyor
süpermiş vallahi şehriye kurumuyormu peki
Ben sarimsaklari soydum gecen. Ustunu geceeck kadar zeytinyagi. Ama kopuk kopuk olmus. 20 25 tane var en az. Ve zeytinyagi da. Hangi birine kiyayim. O kopukler mantat olabilir mi acaba. Kokusuna baktim bildigin sarimsak kokuyor. Gerci onun aromasi bozulsa bile bastirirdi heralde..Yemek değil ama kesinlikle pratik bir öneri. Soğanı bol bol doğrayıp kavuruyorum (yaklaşık bir haftalık yemeğe yetecek kadar) kavrulmuş soğanı kavanoza doldurup üstünü örtecek kadar da sıvı yağ koyuyorum. Böylece bir hafta boyunca soğan doğra kavur derdinden kurtuluyorum :)
Aynı şekilde sehriyeyi de kavurup kavanozda bekletiyorum. Pilav yaparken onunla vakit kaybetmiyorum böylece.
İsteyen tembellik desin ben pratiklik diyorumÇalışan kadın olunca veya küçük bebeği olanlar için de geçerli her şeyin en pratigini arıyoruz maalesef. Bazen 2dk bile çok önemli oluyor
Sarımsaklari tek tek soyup buzdolabı posetine koyun yikamadan buzluga katın. Lazım oldukça posetin içinden alıp kullanırsınız sarimsaklari suyu tutunca yada 2.3 dk durunca buz çözülür.Ben sarimsaklari soydum gecen. Ustunu geceeck kadar zeytinyagi. Ama kopuk kopuk olmus. 20 25 tane var en az. Ve zeytinyagi da. Hangi birine kiyayim. O kopukler mantat olabilir mi acaba. Kokusuna baktim bildigin sarimsak kokuyor. Gerci onun aromasi bozulsa bile bastirirdi heralde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?