Mutfakta çok zaman kaybetmeden yapılabilecek yemekler ve menülerimiz

Kızlar ben dün bişey öğrendim soğan rendelerken bı ucunu koparmıyolarmış soyarken. Resim çektim ama tel yüklemıyor.30 yaşında öğrendim bunuda iyimi :).belki sizde biliyonuz ama ben cahalım galiba :)

aha ekledim sonunda

Eklentiler

• 12910437_1701360346798571_353112020_n.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 288
Söylediklerinin hiç biri bize uymuyor ama çok şanslıymışsın ya. Akşama yemek derdi yok gelirken fırından al gel oh
Bizim buranin en basitleri bunlar cok agir yrmrklerde var canim tabi ben yapmiyorum o ayri 2 kisiyiz kaynana anneden geciniyoruz

kiz bu ne firini mahallenin firini mi evdeki firinmi :)
nerelisin sen maraslilar tava diyor ona :)

ben ayni malzemeleri guveçde yapiyorum bol sarimsakli çok guzel oluyior
mahalla firini burda her kosede var adiyamanliyim canim ama yemekler ilceden İlceye koyden koye degisiyor bazen

@elifcino canım hayırlı olsun topiğin..pek güzel olmuş.benimde çok ihtiyacım var basit kolay tariflere..

akşamdan barbunya ıslattım. bugün haşlayıp salata yapıcam. bi fikir olur belki birilerine. salatasının içine de domates kuru soğan maydonoz baharatlardan kırmızı biber tuz koycam üstüne de zeytinyağı nar ekşisi

Yemek değil ama kesinlikle pratik bir öneri. Soğanı bol bol doğrayıp kavuruyorum (yaklaşık bir haftalık yemeğe yetecek kadar) kavrulmuş soğanı kavanoza doldurup üstünü örtecek kadar da sıvı yağ koyuyorum. Böylece bir hafta boyunca soğan doğra kavur derdinden kurtuluyorum :)
Aynı şekilde sehriyeyi de kavurup kavanozda bekletiyorum. Pilav yaparken onunla vakit kaybetmiyorum böylece.
İsteyen tembellik desin ben pratiklik diyorum Çalışan kadın olunca veya küçük bebeği olanlar için de geçerli her şeyin en pratigini arıyoruz maalesef. Bazen 2dk bile çok önemli oluyor

süpermiş vallahi şehriye kurumuyormu peki

konuda biraz sansliyiz canim o Ye mekleri evdeki firina atinca diger firinin tadini vermiyor
Aynen o firinlarin tadı başka oluyor. Ben de mersindeyim burada da her köşe başında fırın olur tavuk.balık bile pisiyor hatta kek.patates bile☺bizim buralarda lahmacun evde pismez o konularda sansliyiz.

Yaz aylarında bizim evde sık yapılan bir turşu.
Patlıcan. Biber carliston yada sivribiber bunları kup kup doğrayıp haşlayın. Hasladiktan sonra ocağı kapatıp soğusun.
Bu turşu bol ekşili ve sarımsaklı yenir.
Soguduktan sonra içine tuz.kuru nane.sumak.sarımsak ve limon suyunu katıp karıştırın. Ben içerisine nar ekside katiyorum güzel oluyor. Sarimsaklar cigden katılır.

Bizim buralarda dolmanin ve sarmanin içi kavrulmaz.
Pirinç içine. Domates. Sarımsak. Kuru soğan. Maydanoz. Yeşil nane küçük küçük dogranir. Tuz.karabiber. sumak. Kırmızı biber.kimyon.salca (biber ve domates salcasi )yağ katılır. Nar ekside katılabilir eğer seviyorsanız. Güzel bir tat veriyor.

süpermiş vallahi şehriye kurumuyormu peki

Onu da üzerine yağ doldurup saklıyorum. Gerçi yağ konmasa da bir şey olmaz sanırım. Mardin'de hazır kavrulmuş vaziyette satılıyordu.

Ben sarimsaklari soydum gecen. Ustunu geceeck kadar zeytinyagi. Ama kopuk kopuk olmus. 20 25 tane var en az. Ve zeytinyagi da. Hangi birine kiyayim. O kopukler mantat olabilir mi acaba. Kokusuna baktim bildigin sarimsak kokuyor. Gerci onun aromasi bozulsa bile bastirirdi heralde..

Tavuk bagetleri al. Yıka, cam kapaklı fırın kabına diz. Bir yemek kaşığı salca, kimyon, karabiber, tuzu bir su bardağı sıcak suyla karistir. Tavukların sutune dok. 300 derecede firinda 75 dk pişir. Hazırlaması 5 dk. Yiyip de beğenmeyen olmadi :)
Afiyet olsun.

Kaynayan suya tel sehriyeleri at, sen yoğurt yumurta, un ve azar azar sıcak suyu karistirana kadar pissin.
Bu karisimi tencereye dok, kaynağında yayla çorbası hazir. Üstüne de naneli pul biberli yağını doktunmu...
Afiyet olsun.

Sarımsaklari tek tek soyup buzdolabı posetine koyun yikamadan buzluga katın. Lazım oldukça posetin içinden alıp kullanırsınız sarimsaklari suyu tutunca yada 2.3 dk durunca buz çözülür.

Tavuk tantuni.
Tavuk etinin bonfile kısmını küçük küçük doğrayın yada kasapta kiydirin eve gelince tavuklari suda haşlayın suyunu cekince yağ. Kirmizi pul biber.biraz fazla atın ki beyaz kalmasın tatlı pul biberde olur.tuz.karabiber hafif kimyon.ocağı kapatın.
Ayrı bir yerde salatasıni hazırlayın domates.maydanoz ve kuru soğanı doğrayın sumakla karıştırın.
Lavas ekmek yada somut ekmekleri tavukların üzerine bastirin ekmeklere yağ çıksın sonra içine tavuklari katın ve tavukların içine salatasini kâtip durum yapıp yiyin. Salata malzemeleri kavrulmaz sadece et kavrulur.
Aynı yontemle et tantunide yaparsınız. Uzun oldu ama yapması kolay ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…