Mutfak zemini hakkında...

lostsun

Nirvana
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
1.227
5
681
46
İstanbul
arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum.
mutfak zemini parke olsa kullanışlı olurmu.
tv.de bir mutfakta gördüm çok şık duruyordu.
bende daha önce düşünmüştüm ama kararsız kaldım.
bu aralar değil ama ilerde yaptırmak isterim.
fikirleriniz önemli.
tşk....a.s.

dogrusu ben hic gormedim mutfagin parke oldugunu..parkeler genellikle islak zeminlere kullanilmaz diye biliyorumm..
hem kullanis acisindan hemde goruntu acisindan granit veya fayans her zman daha hos bencee

yani kuru tutabilecekseniz hoş bir görüntü oluyor gerçekten

canım benim mutfağım parke..ilk eşim yaptırırken ooflayıp pufflamıştım olur mu diye ama gerçekten çok hoş oldu.mutfağımı tamamlıyor.ben açık renk yaptırdım tavsiye ederim..öyle hemen sudan kabarmıyor tabikide.yaptırdığımız kişi anca 1-2 kova su olması lazım yüzeyde kabarması için demişti

benim arkadaşımın parke ama silerken öyle çok çamaşır suyu falan kullanmıyor birde mutfak yağ olur. ben çok sık silerim çokta temizlik malzemesi kullanırım yani kullanabilirsen güzel oluyor.

canım mutfakta laminat veya parke tavsiye etmem çünkü yere düşen eşya( bıçak,çatal - kaşık, tencere vb...) izbırakabilir.Üstelik ıslak zeminde rahat olmaz.

meleyi tencere düşebilir iz yapabilir demişsin haklısın bu durumlarla karşılaşıyoruz mutfakta.

aaaaaaaaaaaaaaaaa evetya bende bunu hiç düşünmemiştim parke yapmak istıyorduk .daha çok tecrübeli arkadaşlar bilgi verırsenız sevınırız

bizimki parke diilde,adı neydi unuttum,muşamba gibi bişey,ama sabitleniyo,yerinden kıpırdamıyo yani,silinebiliyo,su döksende bişey olmuyo ve laminant görüntüsünde,parasıda laminantla hemenhemen aynıydı sanırım

ben mutfakta parkeyi tavsiye etmem tmm görünüm güzel oluyorda souçta mutfak lavabo taşar boru patlar vs meselaaa benim blaşık makinasının borusu sıcak sudan yıpranmış yarılmış salondan mutfağa bi geldim :1shok: heryeri su basmış ama hepsi parkenin altına kaçmış bastıkça fıskıye gibi fışkırıyodu .ikigün eşim parkelerin üstünde zıpladı o zıplyıp fışkırttıkça ben sildim kalanınıda parkeler içti zaten :roflol: :roflol:

sblue şimdi bir sorun varmı parkelerde.
ozmcelik mineflo olabilir mi acaba bahsettiğin..
yazılarını takip ediyorum kızlar

a.s.

sblue şimdi bir sorun varmı parkelerde.
ozmcelik mineflo olabilir mi acaba bahsettiğin..
yazılarını takip ediyorum kızlar

a.s.

cnm şiştiler işte gitti parkeler senağlama şimdi fayans ıslak zemin en iyisi cnm şimdi harika fayanslar var :jeyyar:

cnm şiştiler işte gitti parkeler senağlama şimdi fayans ıslak zemin en iyisi cnm şimdi harika fayanslar var :jeyyar:

evet fayanslar harika ..ben fiyat sorduğumda aralar ve mutfak için parke çok daha ucuzdu o yüzden fikirler almaya çalışıyorum.yoksa fayans tabiki daha kullanışlı.işte herşey ekonomiye dayanıyo..mutfağın beyaz fayanslarından da hiç memnun değilim.bakalım Allah neye kısmet edecek.saol canım...

benim mutfağımda fayanstı ama ben renginden sıkıldım birde araları siyah siyah olunca pvc kaplama yaptrdım çok güzel oldu çok rahatım :)

mimar olarak fikrimi söylemek isterim ki; mutfaklarda parke kullanmak çok uygun değildir. Çünkü biliyorsunuz ki mutlaka yemek yaparken veya mutfakta çalışırken yere birşeyler dökeriz. Bu yüzden zaman içersinde mutlaka parkelerde kaparmalar söz konusu olur.
Size tavsiyem eğer mutfağınız büyük ise yeni çıkan büyük ebatlardaki yer seramiklerden yaptırmanız.

anneme sordum bizimki PVC ymiş,kesinlikle tavsiye ederim,mutfakta parke olmaz fikrine pek katılmıyorum ben, ben geçmiş yıllarda antreye 1 kova su döktüm ve parke hop die kabardı,sakarlık heryerde sakarlık yani,mutfakta ise bu zamana kadar hiç böyle bi kaza olmadı

Back
X