• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak masrafı ..(!)

Amazing family

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
4.036
10.442
208
Kızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim :KK50:
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana

Her hafta marketi düzenlice görürsen 1000 tl den artar diye düşünüyorum,aslında yaşadığınız yerle de doğru orantılı malum istanbul da sebze meyve almakla Mersin de almak arasında büyük fark var...
Ankara’da yaşıyoruz fiyatlar çok uçuk değil.

İhtiyaçları yaz

Vaktin varsa çık marketten fiyat topla

Sonra miktar ve ihtiyaçlar uyumlu mu kısılabilecek kalem var mı bak

Sonuçta bir ayda bir kilo kurufasülye yenmez bir kilo alırsın tüm kış yerdin diğer ay nohut bir ay mercimek vs gibi böl
Çok mantıklı teşekkürler :))

Hayat şartları zor gerçekten. Bizde krediyi ve faturaları ödedikten sonra 600 tl mutfak için ayırıyoruz. Kahvaltilik, deterjan, kurubakliyat hepsi içinde. Bizde 1 yaşında kızımla 3 kişiyiz evde. Kendine liste yap her ayın belli bir günü alışveriş yap.

Bu konuda herkesin harcaması bir olmaz diye düşünüyorum.Mesela bizim mutfak masrafı inanılmaz çok oluyor.Eşim sağolsun pek sebze sevmez.Et ağırlıklı olur alışveriş.E o da kabartıyor faturayı tabi.Sık sıkta misafirimiz olur.Onlarda baya tutar.Çocuğun rutin yedikleri,olmazsa olmaz kahvaltılık o bu derken bir bakıyoruz en çok mutfağa gitmiş.

Ooo Ankara'da yaşıyorsanız haydi haydi yeter. Bende Ankara'da yaşıyorum. Ben şöyle yapıyorum. Kışa girerken tüm kışlıkları toptan alırım. Hatta ağustos ayı gibi alırım daha kış zamı gelmemiş olur. Şu büyük toptan marketlerden alırım. Pirinç (15 kg), kuru fasulye nohut mercimek (10 kg) makarna(10 paket falan) yeşil mercimek, tuz, şeker, şehriye, detarjan falan herşeyi toptan alırım. Bütün kış yerim onları. Markete sadece anlık biten bişey için giderim ayda bir o da çok tutmaz. Her hafta pazara giderim sebze çok taze ve seçenek çok olduğu içi 80 tl falan tutar.
Benim tavsiyem evde çok yenen şeylerin listesini tutun ne kadar yendiğini bilin alış verişi ona göre yapın. Market indirimlerini takip edebilirsiniz.

Sebze alacaksaniz halk gunleri oluyor , takip edin. Ve her urunun fiyati marketine gore degisiyor en hesaplisini bulmaya calisin.Bence 1000 tl gayet yetecek bir para . Hatta arttirmaniz bile olasi.

Mutfak masrafi tuketime gore degisir.
Asgari ucret ile ev gecindirenler var.
1000 TLden bahsediyorsunuz bence cok cok para artirabilirsiniz.

Kızlar direk konuya giriyorum. Biz oğlumuzla birlikte 3 kişilik bir aileyiz. Dün eşim aylık mutfak giderinin fazla olduğunu biraz kısmamız gerektiğini söyledi. Belirli bir giderimiz yok her ay harcadığımız tutar farklılık gösteriyor. Bir de şu mutfak bu eğlence felan diye ayırmıyoruz onun için eşime fazla harcıyormuşuz gibi geliyor. Bin tl nakit vereyim 1 ay için ihtiyaçlarımızı ona göre ayarla dedi. Daha önce hiç böyle yapmadığımız için yetiştirebilir miyim bilmiyorum :/ Sizin aylık mutfak masrafınız ne kadar alışveriş yaparken özellikle dikkat ettiğiniz maddi anlamda planınız programınız var mı?
Ayın sonuna kadar 1000 TL’yi ihtiyaçlarımın hepsini karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim? Tecrübeli olan arkadaşlarım sizlerden yardım istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim :KK50:
Not: Biraz tartıştık bu konu için yani bu da dert mi demeyin dert oldu bana
Alışverişi nereden yapıyorsunuz sebzeyi-meyveyi marketten alıyorsanız pahalı olur,mesela marketten günlük yoğurt alıyorsanız pahalıya gelir ama haftalık 5 kg süt alıp kendiniz mayalasanız daha ucuza gelir.Deterjanları en büyük boyundan alın beyaz-renkli ayrı olsun çok uzun süre gider.

Alışverişi nereden yapıyorsunuz sebzeyi-meyveyi marketten alıyorsanız pahalı olur,mesela marketten günlük yoğurt alıyorsanız pahalıya gelir ama haftalık 5 kg süt alıp kendiniz mayalasanız daha ucuza gelir.Deterjanları en büyük boyundan alın beyaz-renkli ayrı olsun çok uzun süre gider.
Şimdiye kadar marketten alıyorduk sebzeyi meyveyi bu söylediğinizden sonra pazardan alıcam:))

çocuğunuz kaç yaşında, beslenme alışkanlıklarınız nasıl vs vs birsürü değişkeni var bunun,
mesela burda aylık mutfak masrafım 300 tl diyen arkadaşlar oluyor,
bizim evde aylık 150 tl, sadece süte veriyoruz (yoğurt mayaladığım süt hariç)
suyu bile musluktan içmekle damacadan/marketten alıp içmek arasında ciddi fark var.
o yüzden hesabı kendi standartlarınıza göre yapmalısınız.

Bir de süt alın yoğurt mayalayın denmiş de 2,5 kg süt 11,75 2 kg hazır yoğurt 6,95

Marketin önden bildiriyorum

2,5 litremden 2 kilo yoğurt da çıkmaz
5 kg süte 12.5 lira veriyoruz biz.Hazır yoğurt yenmiyor bizim evde.

çocuğunuz kaç yaşında, beslenme alışkanlıklarınız nasıl vs vs birsürü değişkeni var bunun,
mesela burda aylık mutfak masrafım 300 tl diyen arkadaşlar oluyor,
bizim evde aylık 150 tl, sadece süte veriyoruz (yoğurt mayaladığım süt hariç)
suyu bile musluktan içmekle damacadan/marketten alıp içmek arasında ciddi fark var.
o yüzden hesabı kendi standartlarınıza göre yapmalısınız.
Katılıyorum geçen sene bir süre istanbulda yaşadım kardeşimin yanında hazır sudan usanmıştım dünyanın parası gidiyor suya,şimdi memleketimdeyim çeşmeden içiyoruz ki birçok kişide kullanır çeşme suyunu suyu içilebiliyor.

Katılıyorum geçen sene bir süre istanbulda yaşadım kardeşimin yanında hazır sudan usanmıştım dünyanın parası gidiyor suya,şimdi memleketimdeyim çeşmeden içiyoruz ki birçok kişide kullanır çeşme suyunu suyu içilebiliyor.

mesela 5 kg sütü de 2.5 tl ye alıyormussunuz,
biz mecburen sek günlük süt alıyoruz litresi 5 tl :olamaz:
yoğurt için daha uygun fiyatlılardan alıyorum ama içiminde tek beğendiğimiz sek bir de torku.
annemlere gidince, babam çiftlikten süt alıyor onu içiyoruz miss gibi hem de buranın yarı fiyatına ama burda nerden bulacaksın güvenilir sütçüyü.

Back
X