Mutfak lavabosundaki koku??

mavrulam

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2007
6.527
884
363
38
Merhaba kızlar ,
Mutfak lavabomun gideri aşırı derecede kokuyor temizlik yapıyorum heryeri temizliyorum ama oradan gelen kokuya ne yaptı isem bir çözüm bulamadım...
Mutfağımdan nefret eder oldum resmen...
Ne yapmam gerekiyor bir fikir verin lütfen... :sinifsinif:

lavabo açıcı ürünler var.
hani şu üstüne kaynar su dökülen ürünler.
adını hatırlayamadım ama denedin mi o tür bişey?

lavabo açıcı ürünler var.
hani şu üstüne kaynar su dökülen ürünler.
adını hatırlayamadım ama denedin mi o tür bişey?

dezenfekte edici, atık su borularındaki tıkanma ve mutfak-banyo giderlerindeki koku sorunlarını giderici ürünler var. marketlerde bulabilirsiniz a.s lavabo açıcıda sık kullanıldığında çözüm olabiliyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-puf-noktalari/229777-lavobolarin-kokmamasi-icin.html

Kızlar lavabo açıcılar falan işe yaramadı denedim...
Tıkanıklıkta yok hiç...
Yani çözüm olmadılar bilmiyorumkismile

Kızlar lavabo açıcılar falan işe yaramadı denedim...
Tıkanıklıkta yok hiç...
Yani çözüm olmadılar bilmiyorumkismile

o zaman sadece sizin değil apartman sakinlerinin genel sorunu olmalı bu fisfisfis

merhaba,
muhtemelen lavabo altındaki boru düz iniyordur, bu da kokunun yukarı çımkmasına neden oluyor... o borunun u şeklinde durması gerekiyor... küçük bir aparatı var takınca koku kesiliyor... umarım bu işe yarar...

canim kokuya hic bir sekilde engel olamiyorsan, isin bitince lavabonun giderini kapat..hani lavabolarin giderini kapamak icin bir sey varsa ne deniyorsa hatirlayamadim simdi..sen anlamisindir..

Aynı sorun maalesef bende de var..
Bizde sürekli lavoba açıcı kullanıyoruz ama bir çözüm bulamadık, sanırım apartmanın genel giderinde bir problem varmış o yüzden koku oluyor tapa denen birşey var kullanmadığın zaman onunla kapatırsan biraz engelliyor kokuyu..

arkadaşlar, tekrar söylüyorum...lavabolarınızın altındaki boruları bi kontrol eder misiniz, düz mü iniyor yoksa u şeklinde kıvrılıyor mu ?

bi ara apartmanda sorun vardı bendede oluodu bütün eve yayılıodu koku mutfaga giremiodum artık 2 defa lavabo acıcıyla temizledim sorun kalmadı

arkadaşlar, tekrar söylüyorum...lavabolarınızın altındaki boruları bi kontrol eder misiniz, düz mü iniyor yoksa u şeklinde kıvrılıyor mu ?

u şeklinde kıvrılıyor ama yinede arada koku oluyordu :sinifsinif: lavabo aç'ı çok sık kullanıyorum böyle zamanlarda. yukarıda verdiğim linktede borusu s şeklinde olduğu halde bu sorunu yaşayan arkadaş olmuş. apartmanın genel gideriyle ilgili bir sorun olmalı benneyaptımki lavabo tıpası kullanmak gerekiyor.

u şeklinde kıvrılıyor ama yinede arada koku oluyordu :sinifsinif: lavabo aç'ı çok sık kullanıyorum böyle zamanlarda. yukarıda verdiğim linktede borusu s şeklinde olduğu halde bu sorunu yaşayan arkadaş olmuş. apartmanın genel gideriyle ilgili bir sorun olmalı benneyaptımki lavabo tıpası kullanmak gerekiyor.

anladım... çok can sıkıcı bir şey bu lavobo kokusu....

Benimde u şeklinde kıvrılıyor ama yinede hafif bir koku oluyor dolabı açmamaya çalışıyorum şu asılan kokular var ya onlardan falan mı alsam acaba ?

bizim evdede aynı sorun vardı alttaki boruyu ters u şeklinde büktük koku falan kalmadı

Bu işin çözümünü sonunda buldum ben.Yeni bir apartmana taşınmama rağmen evin mutfağından gelen o anlamsız koku çok moralimi bozuyordu.mutfak dolaplarını açınca bile yüze doğru o kokunun gelmesi artık beni bir usta çağırmaya mecbur etti.Çünkü orayı temizlediğim ürünlere verdiğim parayla çok daha farklı işler yapabilirmişim.ÇÖZÜM şu PUFF MATİK die bi aparat var giderin ucuna bu takılıyo su akınca kapağı açılıyo su kesilince kapanıyo böylecelikle giderden gelen koku geri dönemiyo. Şiddetle öneriyorum size maliyeti 10. TL bayanlar AKLINIZDA BULUNSUN.

benim de aynı sorun vardı
hatta bulantı dönemlerimde yeni taşınmıştık ve ben giremiyordum eve kokudan
sonra lavabo giderine muslukçu bir şey taktı kokudan eser yok şimdi
ters u olması gerekiyormuş sanırım o borunun

size bir yöntem önereyim yararı olursa sevinirim.kimyasal yöntemleri pek uygun görmüyorum -her ne kadar kimyager olsam da-yerimseniben. evde anneme babama kahve yaptıktan sonra fincanlarda kalan kahve telvelerini çok az su koyup lavabo deliğine akıtıyorum ve bir süre bekleyip yıkıyorum.kokunun gittiğini hissedersiniz hem gayette iyi lavabo açıyor. hem dikkat ederseniz kahve telvesi de biraz kaygandır yerimseniben artık yararı olursa..şakkıdı

ha bu arada her gün mutlaka kahve içerim belki düzenli yaptığımdan dolayı koku olmuyor çok şükür:lepi:hihoyyytyerimseniben:nazar:

merhaba,
muhtemelen lavabo altındaki boru düz iniyordur, bu da kokunun yukarı çımkmasına neden oluyor... o borunun u şeklinde durması gerekiyor... küçük bir aparatı var takınca koku kesiliyor... umarım bu işe yarar...

kesinlikle katılıyorum ..şakkıdı

Back