- 22 Nisan 2015
- 160
- 2.130
-
- Konu Sahibi name of love
evet su bazlı zaten krem ve cok acık kahve gıbı dolabımın rengı ama cok eskı model . bnde beyaz olsun ıstedım. bazıları boyanın içinde derz koymuş ve oyle boyamış. bu konuda fıkrınız varmı acaba ?kokusuz olduğuna göre su bazlı ben boyadım ama tinerli olan daha kapatıcı
alerjik astımım var tinerli kullanamazdım o yuzden kokusuz aldım. boya işlemi bittikten sonra vernikleme yaparsam da mı kavlar? bi de astar boya kullanmasam sadece zımparalasam kötümü olur ?derz hakkında bilgim yok, ilk defa duydum. ben aynı boyayla boyadım açıkcası çok memnun kalmadım.
bir süre sonra kabuk kabuk kalkmaya başladı ve çok kat atmam gerekti. çok fazla silmeye gelmiyor. tamam kokusuz ve sağlıklı. belki vernikle bunlara çözüm bulursunuz.
halbuki eski usül tinerli boyayla iki katta kapanıyor ve çıkmıyor.
işte bende bu duruma düşmekten cok korkuyorum ama yinede boyamak istiyorum tabıkı hatasız sekılde . bakalım olucakmıBen kardesimin dolabini boyadim tamamen faciaydi.. bnmki tinerliydi kesinlikle ruloyla yapmaniz lazim iz kaliyo..astarsiz olmaz diyorlar aldim surdum bu seferde o kalin oldugu icin pıtır pıtır oldu ilginc ki zimparalanmadi da..sonra surdum astarli oldugu halde fistikyesili dolabi 3 katta kapatti..keske folya alip kaplasaydim die cok pisman oldum..bende yapamamis olabilrim ama foto cektigimde tipki o yapanlarin ki gibi mukemmel cikiyodu:) cok zahmetli bide ..Kardesime oda borclandim dusunun halini
hmmmm çok tesekkur ederım . VALLA cok guzel onerıler.Sentetik yat verniğ nasıl acaba ?ben yazın her kat arasında bir gün beklemiştim. iyice kurusun öyle kat atın, yoksa alttaki boyayı kaldırıyor.
hmmmm çok tesekkur ederım . VALLA cok guzel onerıler.Sentetik yat verniğ nasıl acaba ?
cok saol hakkını helat et arkadasımhiç bilmiyorum ama işi bilen bir nalbur yardımcı olur, yönlendirir.
astar boyası ne için acaba bn almadım çünü .o olmadan olmazmıİlk önce su bazlı astarla boyamalısınız iki kat daha sonra su bazlı boyanızla boyayınız kuruyunca bir kat daha bıyayınız.mini rulo kullanabilirsiniz fırça izleri kalmaz.girmeyen yerlere suluboyanın kalın fırçasıyla boya ya bilirsin
Zımpara yapmak zordur eger yapabilirsen olur ama zımpara yapmazsan astar boya sürmelisin.nalbura gidip su bazlı ahşap astar boya isteyince verir.astar boyası ne için acaba bn almadım çünü .o olmadan olmazmısu bazlı boyam zaten zımparalasam sonra boyasam boyayla sonra verniklesem ?
ya benım dolabım kaplama mobılya eskı mutfak dolabı ıste . kaplama yerlerı boyamak dahamı zordur boya tutarmı oraya ? zımpara yapıyorum saun .Zımpara yapmak zordur eger yapabilirsen olur ama zımpara yapmazsan astar boya sürmelisin.nalbura gidip su bazlı ahşap astar boya isteyince verir.