Oncelikle hayirli olsun.
Benim babam marangoz. Bu dolaplar da yuzey vernigi var ve fotodan anladigim kadariyla en az 20 yillik ahsap dolap.
Taslama zimpara makinasi ile zimparalanip yuzey verniginden kurtulursaniz boya tutar. Bir de vernik/boya soken ürünler var onlar da soker. Ama bu halinin ustune hicbir islem yapmadan boyarsaniz maks. 6 ay sonra boyada kavlamalar gorursunuz. Bahsettigim vernik sokme isi oldukca zor bir islem aksi durumda da zaten tutmayacaktir boya.
Ikincisi dolap kapagi degistirme isine girebilirsiniz, eger dolaplar saglam ise en garanti cozum bu olacaktir. Dolaplar saglam degilse bauhaus, koctas tarzi yerlerde yine ayni tutarlarda tutacak hazir dolaplar mevcut (ki dolabiniz duz L dolap cok özellikli bir alan yok, kosede cikinti var mi fotodan goremedim ama yoksa hazir dolap alip montaj yaptirabilirsiniz, kosede cikinti var ise isciligi artacaktir hazir dolap almanızin yine mantigi kalmaz)
Tezgah arasi fayanslar icin folyo agir bukulmeyen kaplamalar var, onlardan tercih edebilirsiniz, tek bir tanesi 40×90 cm olabiliyor onlarin.
Ama bence en onemlisi tezgah, tezgahiniz eger sunta tezgahsa korkunc bakteri biriktirmistir bunca sene.
Ben sizin yerinizde olsam sadece tezgahi yeniler gerisini oldugu gibi kullanirdim. Ki bu da en az 20-25 bin bandinda tutacaktir. En makul fiyatlilar mermerit dedigimiz mermer tozundan mamul dokme tezgahtir bilginiz olsun.
Daha detayli foto atsaniz aslinda daha iyi yardimci olabilirdim. Fotodan anladiklarim isiginda aklima gelenler bunlar.
Su fotolari atabilir misiniz?
Kapaklari yakindan 1 tane
Kapak iclerini yakindan 1 tane
Fayanslarla mermerin birlestigi noktadan 1 tane
Ve tezgah kenarlarini gorecek sekilde 1 tane tezgah fotosu.