Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Ben kendime ve bebeklerime taksam böyle bir sistem, sitenin elektriğini karşılarız.
2 yaşındaki çocuğumun yürümeye başladığından beri çorapları eriyor 1 ayda.
Hiç çorabı eriyen bebek duydunuz mu
Benimki günde 20 binden fazla adım atıyordur, dikey hareketler hariç.

İyi mantık aslında ya, düşündüm de zengin olabiliriz

Hahahaha

kocamın etınden budundan sonuna kadar faydalanıyorum valla
muhendıs kendısı
dedı kı gunes panellerı kurucam catıya cıkan malıyetın fazlasını cıkarıyorsun karla. ordan gırısıcez bız bende cıraklıgını yapıcam

Haftalik.olarak pazar bizde yapıyoruz ben haftalik market alisverisi yapıyorsunuz die düşündüm çevizin antep badem ben aylik.aliyorum bazen cevizi tekrar ilave aliyoruz illa bisekilde biten yerine geliyor ama oturdugunz yere gore degisiyor alisveris miktarları bence

Valla bizde öyleyiz canım
Aylık minimum 400 max 700 TL tutuyor
Kahvaltılık ürünler 2 haftada bitebiliyor
Sebze meyvede taze yemek istiyorsak oda haftada bitiyor
Bitmesi gayet normal

Amaaaan bidahami gelicez yicez gezicez saglik oldukdan sonra gerisi boş allah herkesin evine bet bereket versin helalindrn para rizk versin❤

Mum işini sevdim.
Gecelerim hep balkonda geçiyor, malum havalar buz.
Yazın zaten mum yakardım, şimdi de yakayım bari.
Gerçi mumlar da pahalı valla.
Dün bakmıştım netten bir ucuza ısıtıcı alayım ayağımızın altına diye ama fatura olayı aklıma gelmemişti
Ah bileydim mühendis koca alırdım, ekonomist anca kemer sıktırıyor bana

Ben istanbuldayim. Ev fiyatlarinin trilyonlar olduğu aşiri lüks semtlerde oturmadim ama öyle ücra biyerde de degilim sahil kismina yakinim yurume mesafesi. Bulundugum yerdeki ev fiyatlari gecen sene asagi yukari 800.000bin ve +1 milyon civarindaydi. Yinede faturalarim uçuk degil.

Ha özel durum diye 8 yıl beklemek normal mi sistem doğru mu işliyor. Özel durum filan da değil sadece tel takılacak.. 25 yaşındayım o günleri bende biliyorum. Çok olmasa da bende 5 6 da hastaneye gittim ilaç kuyruğuna girdim. Zaten o günler çok güzel demiyorum sağlık hizmeti almak için kim 6 da kalkmak ister... Benim demek istediğim bugün ki sistem berbatlaşıyor.. Mesela Ankara'daki Numune Atatürk gibi nitelikli hastaneleri kapatıp şehir hastanesine yönlendirdiler. İnsanlar yolunu bulamıyor içinde. Ve hizmetten de memnun değiller. Neden yaptılar çünkü birilerine rant sağlanması gerekti garantiler verildi insanlar oralara mecbur bırakıldı. Doktorları hastaneden uzaklaştırdılar hocalıktan uzaklaştırdılar. Ya özel ya devlet dediler. Doktorlarda hem dayak yiyip hemde günde yüzlerce hasta bakmayacakları emeklerinin karşılıklarını alabildikleri özel hastanelere geçtiler. Bakın bunları ideojik olarak söylemiyorum abim doktor bu çarkın şahidi. Abim de darp edildi neden hastayı görmeden ilaç yazmıyorum dediği için.. Yazamaz çünkü mevzuat böyle. Saldıran adam salındı neden çünkü il sağlık müdürüyle aynı cemaatten diye..... Ha birde ilk mesajda yazmayı unuttum. Biz hala 6'da kalkıp hastaneye gidiyoruz kadın doğum göz vs. için. Sıra bitiyor diye insanlar 5 te gidiyor sıra alabilmek için isim yazdırıyor. İsim sırasına göre sıra alabiliyorsun.. İnternetten randevu en az 3 hafta sonra alınıyor . Yazacak daha çok şey var da çok uzun oldu. Herkesin temel tüm insan haklarından eşit şekilde faydalanabileceği bir ülke ve dünya diliyorum. İyi geceler

Bizde aylik alisveris yapariz temizlik malzemeleri, yag, seker, bakliyat, receli, bali tahini pekmezi falan
Zeytini bes kiloluklardan aliriz mesela konserve seklinde
Peynirdi yumurtaydi haftada biter esim isten gelirken soylerim al diye
Pazar alisverisinin haftalik yapilmasi lazim yoksa bozuluyor porsuyor
Benimde derdim meyve sevmemde yememde ama kucuk canavarlarim bayilir heleki muza olurler hic eksik olmaz
Onume geleni yemege almam gelen caya gelsin kahveye gelsin yani
Benimde esim dorde yakin aliyor bini krediye gidiyor cocugun hic masrafsiz okulu 300 tl tutuyor kizin beziydi sutuydu oda 300 tutuyor
Sutu acik aliyorum cunku 2 tl fark var
yogurdumu kendim mayaliyorum
Dikkat etsemde bizde gecinemiyoruz mesela 3 hafta pazara gidiliyosa 4. Yok bitiveriyo paraciklar
Yinede su zamanlari borcsuz atlatirsak ileride biz karli oluruz diye dusunuyorum

Bende Ankarada yaşıyorum. Elektrik 80, su 50 60 geliyor aylık. Hergün ev süpürülür ve genelde çamaşır ve bulasik makinasi 2 günebir çalışır.

Evde 2 kişiyiz. Ama işte mutfak masrafim cok fazla. Burda Aylik 400 tl olanı bile okudum. Ne yiyip içiyorsunuz nerelerden alıyorsunuz. Mutfaktan tasarruf yapamıyorum ya

Kırada değiliz sadece eşim çalışıyor şuan kayinvaldemin şehirde ki evindeyim kirada bir daha ev var ve evimizi ayirsakta kirada oturmiycaz kayinbabam emekli aynı zamanda sebze meyve yazları kendi tarlalarinda yetiştirir satar ama buna rağmen ben çocuğa cesaret edemiyorum dünyaya getiriyorsam geleceğini düşünmek zorundayım ama hayat şartları çok kötü vazgeçiyorum sonra ne çocuğu saçmalama diyorum ona iyi bir hayat sunamamak korkutuyor beni

Allah sizinde yardımcınız olsun şükür etmek lazım yinede

Helal olsun valla tesekkurler önerileriniz için

Genelde kurban eti yiyoruz mangalık hariç oda yazın binde bir pikniğe gidersek asla satın alma taraftarı değilim et ürünlerini

Katılıyorum size evet 5bin kiradayız

Açlık sınırı 2065 lira,yoksulluk sınırı 6700 lira,asgari ücret 2020 lira,Milletvekili maaşı 22200 lira yaklaşık olarak asgari ücretin 14 katı 6 ayda bir çift maaş alıyorlar.Daha çok uzar gider bu liste ama bu yazdıklarım bile durumun vahimliğini anlatmaya yetiyor.Ünlü düşünür Seray Sever söylemişti tv programında.”Fasulye pahalıysa yemeyeceksin, ucuz sebze yiyeceksin”diye kadın haklı her türlü imkanımız var fasulye de yemeyelim.

İstanbul'un en bilinen üniversitesinde ortodonti profesörunun asistaniyim,konuya en doğru bilgiyi verecek kişilerden olduğum için şunu söyleyebilirim, hiç bir devlet Hastanesi'nde ortodonti tedavisi yoktur sadece eğitim ve araştırma Hastanesi'nde verilir buda dışarıya göre daha uygun olduğu için talebi arttırır ve yoğunluk oluşur 8 yıl yine iyi almışsınız bundan 15 yıl önce 20 sene sonraya gün verilirdi evet yirmi yıl
ve muayene ücretini şimdi eczaneye ödüyorsunuz önceden peşin odenirdi
Ayrica diğer söylediğiniz konulara katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…