Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Bir pazara gittik, meyve olarak sadece muz aldık, gerisi hep sebze, 75 lira tuttu. Bunun içinde bakliyatı, zeytini, peyniri, salçası, yağı yok ki şu an sebzelerin en ucuz olduğu dönem(yaz sebzeleri), kış sebzelerini daha almaya başlamadık, fiyatlarını bilmiyorum.
Giyside marka, eşyada pahalı almıyoruz, orta kalite alıyoruz, onlara vereceğimiz saçma ücretleri ısınmaya harcıyoruz meselâ. Bi konu vardı yakınlarda, kimi yazmış işte "kıyafete şu kadar, kozmetiğe bu kadar veririm acımam" diye, yav arkadaş yeri geliyor battaniyeyle ısınıyoruz diyorsunuz, "şurdan şu kadar(komik rakamlar cidden) tasarruf yapıyorum" diyorsunuz -çok iyi kazananlar için demiyorum- 500 -1000 liralık giysiler, çantalar, parfümler alıp poponuz dona dona dolanıyorsunuz evde ama. Ben gerçekten zamanımızda çoğu insanın öncelik mantıksızlığını, çelişkilerini anlamış değilim. Bazı faydasız şeylerde paraya hiç acımayıp bazı şeylerde de üç kuruşun hesabını yapmak bana çok abes geliyor.

Hayat pahali.. ben pazar yapmıyorum resmen ona rağmen ucu ucuna yetiyi maas bide doldursam mutfağı ne halde olur kmbilir

Büyük şehirde değilsiniz heralde sızın bu faturalar bizde 3 sene önce falandı.
Ben bakıyorum kutudan komsularinkine onlarında aynı cevrem de öyle 100 civarlari geliyor elektirik su siz nerde yaşıyorsunuz merak ettim. Büyük şehirse bence bir kontrol ettirin sayaçları öyle bir şey yok yani.

Haftalık 150 tl lik alışveriş eşinizde evde yemek yemiyorken yetmiyorsa. Ya pahali şeyler aliyorsunuz ya idareli gitmiyorsunuz.

Bir büyük insana bir bebeğe bir hafta yetmiyorsa artık burda kendinizi sorgulamaniz normal.
Tabii bu sadece sebze ve peynir, zeytin tarzı kahvaltılık ise. (pazardan alinabilir şeyler için kısaca)

Yazın bol bol kışlık hazırlayın çok bereketli oluyor evde birşey kalmayınca hazır açıp yapıyorsunuz, gerçi ben hazırlamıyorum kayınvalidem veriyor hep sağolsun
Birde sebze meyveyi marketten değil pazardan alırsanız daha çok gidiyor

sordular mı yorumlarda kaçırmış olabilirim ama hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
elektrik su ve mutfak gideriniz aşırı düşük geldi hayret ettim
istanbul olması mümkün değil sanırım yani lütfen olmasın istanbul bu şartlarda kendimi salak gibi hissederim

siz bi sayaçlarınıza baktırın derim çok yüksek rakamlar

ben bu elektrik su faturasına bir türlü anlam veremiyorum
aynı memleketteyiz biri dipten öderken biri tavandan ödüyor
nedir bu dengesizliğin sebebi ?
ısrarla her ay artan elektrik faturam var yorumları okudukça deliresim geliyor.
haftada bi çamaşır mak bi bulaşık bi süpürge açıyorum
akşamları lamba bile açmayız fırın hiç çalışmaz kettle falan hak getire yemek yapılmaz evde
112 tl faturam geldi son ay
istanbul kadıköydeyim
gerçekten kafayı yicem zoruma gidiyor 80 90 yazanları gördükçe

ayrıca bu, şok a101 ve bimler sanki çok ucuzmuş gibi geliyor ama sanki onlar mutfak masraflarını patlatıyor gibi geliyor bana
ucuz nasılsa buralar diyip çok mu alıyoruz bilemiyorum girdim mi 100 tlden aşağı çıkmıyorum çünkü
çözemedim henüz

Şimdi anladım mevzubahsi
Demek hükümet yanlı belediyelerine göre tarife uygulanıyormuş
sanırım öyle. bende ankaradayım çankayada. evde yokuz hafta içi gündüz. akşamları ve haftasonu evdeyiz. en fazla 2 kere süpürge açarım. ütüyü ayda 1 yaparım nerdeyse. fırın da ayda iki üç çalışır. saçımı kurutmam. elektrik faturamızın 100 den aşağı geldiği yok. bakın bu ay evimde kalamadım kayınvalidemde kalıyorum 2 haftadır. fatura yine en kötü 100 gelecek.

su desen o da aynı 70-80 in altına inemiyor.

dikkat ediyorum ama yine aynı.

bizde mi keçiörene gitsek

aynı durumdayım kendimi enayi hissediyorum

Asgari ücret 2000 ise kat be kat yani en az 5 6 bin mutfak masrafınız mı var. Hımm anladım. Arkadaş türkiye de yaşayan çocunluğun asgari ücret aldığı bir ülkeden bahsetmiş sizin ÜLKE ile ilgili bir durum yok yani

Ispanağa ot karıştı o zehirledi denmesi bana göre saçma . Onca insanın iyi temizlememesi,iyi ayıklamaması normal degil.

Biz aylık mutfak alışverişi yapıyoruz. Sebze, meyve, kahvaltılık, biraz et biraz tavuk olacak şekilde.. Her ay dolap boşalmıyor tabi ki ama aylık mutfak giderimiz 400-500tl ama herşeyimi de alıyorum ; zaten su aralar kurbandan kalan etler vs de var. Et içinde çok gider olmuyor; gayette yetiyor ve artıyor bile. Ama marketleri çok sıkı takip ediyorum çalıştığım halde.. Mesela bir yerde bulaşık deterjanı örnek veriyorum 10 tl başka bir markette aynı deterjan 8,5 tl ise diğer marketten alırım. Ekonomik durumumuz şükür iyi ama ona rağmen çok ince eleyip sık dokurum. Gereksiz hiçbir şey de almam.
Size de tavsiyem almayın. Her ay 400-450 tl ayırın mutfak için gayet yeterli bir rakam bence.. Evde iseniz market araştırması yapın nerede uygun ise oradan alın. Çok gereksiz şeyler almayın. Anca bu şekilde baş edebilirsiniz

Ben küçük bir şehirde yasıyorum elektrik 60-70 geldi diyenlere şok oldum. Bize de yüksek geliyor.

Biz İstanbul'da yaşıyoruz. Ama bize de gerçekten su faturası çok düşük geliyor bir eşim bir ben varız.
Ama haftanın en az 4 günü ben duş alırım. Keza eşimde öyle, elim hep suyun bulaşığın içinde .. ama su faturamız hep 35-50 tl arası
Elektrk bize 80-96 arası geliyor ( bana göre yüksek ) çünkü sabah 7de çıkıyoruz akşam 7 de geliyoruz. Hafta da 1 kere 2 defa çamaşır mak. çalışıyor, bulaşık makinemde hafta da 1 çalışır.. ütü vs çok yapmıyorum hafta da 1 o da. bana göre yüksek
Henüz doğalgaz açılmadı.. 20-25 tl arası geliyor

Bir kac eksik icin girip 650 tl mi odediniz
Düsüp bayilacagim. Alisverisi nerden yapiyorsunuz?

Ben de dun 2.5 kg donuk dogranmis sogan
2.5 kg garnitur
2.5 kg brokoli
2.5 kg taze fasulye
3 lt zeytinyagi
1 kg tereyagi
Buyuk bi salca kgsini bilmiyorum tam
3 kg kiyma
2 kg sotelik et
2.5 kg kirmizi mercimek
2.5 kg pirinc
5 kg makarna
2.5 kg nohut
1 kg kabuklu ceviz
3 avokado
3 kg zeytin aldım.

450 tl odedim

Bir cogu kisi cikartir.

nevgross ya da citygross mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…