- 25 Şubat 2018
- 13.066
- 75.474
- 548
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Ben bir ara buradaki konulardan sonra mutfak masrafımızı hesaplaşmaya çalıştım sonra vazgeçtim.esasında cocuklu evde daha cabuk bıtıyor benımde 4 yasayacak bır evladım var haftalık alıs verıs yapıyoruz aylık mutfak gıderımız 1500 tl . deterjan kagıt urunlerı falan alırsak 2000 tl oluyor
evde bırtek cocuguma meyve verıyorum hergun 1 meyve hergun sebze yemegı var haftada 3 et 1 balık kesın yıyoruz e mısafırlerımde gelıyor bırseyler hazırlıyorum. kı ben antepdeyım burda yemege ulasım kolay herseyın ıyısı guzelı uygunu olur guya .
ama sayıyla alıyoruz patlıcanı soganı.
5 sene once yenı evlıyken kasa kasa meyve sebze alırdık sımdı sayıyla.
eskıden bır pazara gıderdık 100 tl ye donatırdık sebze meyveyı sımdı 100 tl ye sadece kagıt havlu pecete sırke poset alıp gelıyoruz1 senede bıle cok cıddı fark var alım gucunde
Sizin bulunduğunuz ülkede süt ne kadar? En az 5 lira burada. Yani Türkiye'de her şey pahalı da süt baya pahalı geliyor bana. Sonuçta küçük çocuğu olanların sürekli alması gereken birşey.Ben haftada cogu zaman iki kere cikarim
Ya bir tek bana mi normal geliyor bu durum
Iki kücük cocugum var evde sürekli taze meyve olmasi lazim, e bitiyor
Ben de yiyorum ynai saglikli beslenmeye calisiyorum
Marul tarzi seyler zaten kisa sürede tüketilmezse cürüyor
Ben haftalik alisveriste bol bol meyve sebze ekmek yumurta peynir salam falan alirim onlar da biter
Dedigim gibi cogu zaman da haftada iki defa cikmak zorunda kaliyoruz
Türkiyede ki fiyatlar yüksekmis galiba, ben yurt disindayim haftalik alisverisim ortalama 100 euro tutuyor
Yerine göre artiyor yerine göre azaliyor
Biz cok yiyoruz galiba
Yahu noopcugum annemlerin bodrum'da 60 metrekare , 2 odali evine 1500 lira geldi elektrik , hadi onlar elektrikle isiniyor eyvallah ama 60 metrekare ev diyorum dusun yanibüyükşehirmiş te nasıl bir fiyatlandırma farkı var enteresan. yeni zamdan sonra 130 dan aşağı gelmedi hiç..
Yok niye yalan söyleyeseniz . Tabikide doğrudur ancak belki lokasyon olarak değişiktir ne bileyim misal ben İstanbul’un yeni gelişmeye çalışan yerindeyim belki benim ondan öyledir misal sizde İstanbul etilerdesinizdir ondan öyledir . Yemek konusundada misak bazı insanlar etsiz yemek yemez bazıları anca görünür şekilde koyar bazı yemeklerine ee Buda aylık bütçeyi değiştirir . Misal bizim evde ben koklayan tarafım eşim yiyenDeneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.
Bu işin sonu yok çünkü, her ay bir öncekinden 20 tl falan fazla geliyor.
Tatilde olduğumuz dönem bile(15 gün evde yoktuk) 150 tl geliyordu.
Elektrik gerçekten kafamı kurcaladı, bir dahaki ay faturayı atmayacağım, paylaşacağım burada.
Anlamadığım bir durum var ise uyandırırsınız beni ve benim gibi olanları mevzuya.
sızın fatura 220 cok gelmıs bence sayacta sorun varGittim, faturayı aradım deli gibi.
Geçen hafta geldi yanılmıyorsam ama atılmış.
İnanmayan olur diye ayacaktım görselini
Ben de böyle 50 ler 80 ler olunca inanamıyorum, aynı ülkede aynı ürünü kullanıyor olamayız diye.
Şimdi kış geldi, sıcak soğuk su doğalgaz elektrik su telefon internet aidat derken 2bin küsür gidecek!
E her faturam böyle olursa çok normal...
Zaten sorun faturalar))) kış gelmeden, yemek içmek sorun olmuyor. Dondurucuya attık birşeyler ama hayırlısı.Aylık mutfak gideri evdeki kişiye, ne yiyip yemediğimize göre değişir.
Çerez, et, balık yiyen bir ailenin aylık giderinin 400-500 TL civarında olma ihtimali hiç yok zaten. Birbirimize şaşırmayalım o yüzden.
Ama bir faturalar kafamı karıştırmadı değil
benım sansım kayınpederımın cıftlıgı varBen bir ara buradaki konulardan sonra mutfak masrafımızı hesaplaşmaya çalıştım sonra vazgeçtim.Bana sorsan ekstra lüzumsuz birşey girmiyor eve. Abur cubur, hazır gida almıyoruz amma velakin sağlıklı beslenmek istiyorsan su zamanda ciddi bir mutfak masrafı çıkıyor.
Bosuna takiliyorsun bu mevzuya , bi ustte yorumumda noopa da yazdim , sehirden sehire , semtten semte degisiyor elektrik faturasiDeneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.
Bu işin sonu yok çünkü, her ay bir öncekinden 20 tl falan fazla geliyor.
Tatilde olduğumuz dönem bile(15 gün evde yoktuk) 150 tl geliyordu.
Elektrik gerçekten kafamı kurcaladı, bir dahaki ay faturayı atmayacağım, paylaşacağım burada.
Anlamadığım bir durum var ise uyandırırsınız beni ve benim gibi olanları mevzuya.
5 senedir evliyim ve 5 senedir elektrik faturam 120 150 170 civarlarında geldi hep.Yok niye yalan söyleyeseniz . Tabikide doğrudur ancak belki lokasyon olarak değişiktir ne bileyim misal ben İstanbul’un yeni gelişmeye çalışan yerindeyim belki benim ondan öyledir misal sizde İstanbul etilerdesinizdir ondan öyledir . Yemek konusundada misak bazı insanlar etsiz yemek yemez bazıları anca görünür şekilde koyar bazı yemeklerine ee Buda aylık bütçeyi değiştirir . Misal bizim evde ben koklayan tarafım eşim yiyen
Ben devlet okulunda okudum hep. Babam zengin bir adam değildi. ama her hafta evime gidip, parlament içiyordumvalla marketin önünden geçmek 50 tl kardeşim girip çıkarsan100 tlyi buluyor :)) hayat pahalı günden güne de pahalılaşıyor
geçenlerde bi tweet okuduö 50 tl 5 tl oldu diye haklılar
Ne güzel keşke benim olsabenım sansım kayınpederımın cıftlıgı var
nohut badem cevız fıstık tereyagı sut ıncır et bunlar cıftlıkten gelıyor bıze. bunlara para versem aylık 1500 olan gıder otomatıkman en az 2 bın oluyor deterjan kagıt urunlerı eklenınce 2500 olurdu kesınlıkle
ya bırde o var sız bız en azından saglıklı beslenıyoruz ucundan kıyısından bır sekılde ama ınsanlar ılaclı hormonlu tarıhıyle oynanmıs gıdaları satın alıyor ona para verıyor bırdeNe güzel keşke benim olsa
Herşeyi kendimiz alınca ciddi masraf oluyor, kayınpederim memlekette ama oradan aldığımız şeylerin parasını da misliyle alıyor bizden sağolsun, sadece sağlıklı olmalarından dolayı teselli buluyorum
E yazan arkadaş keçiörende, ben çayyolundayım.Bosuna takiliyorsun bu mevzuya , bi ustte yorumumda noopa da yazdim , sehirden sehire , semtten semte degisiyor elektrik faturasi
Bunun yasal bir dayanagi oldugunu sanmiyorum ama yapiyorlar bir sekilde
komsuyla beraber alıp yarı yarıya paylasınca olur bence 500Arkadaşlar rica edicem diş macunun, tuvalet kağıdının 30-40 lira arası olduğu bir ülkede nasıl aylık 500 lira harcama yapıyosunuz markete biri anlatsın lütfen. Ne alıyosanız yazın gözünüzü seveyim ya. Okudukça çıldırıyorum burda.
Devlet bize bahmiir anasını satayım
Misal ben kendim mayalarım yoğurdu 10 tllik süt alırım 2 hafta tüketiriz. Süt desen her gün tüketiriz işe gttigimiz için tahıllı gevrek yeriz5 senedir evliyim ve 5 senedir elektrik faturam 120 150 170 civarlarında geldi hep.
Hiç aşağı düşme yaşamadık, çevremiz diyordu bize 60 geliyor diye hıııı deyip kendimizce ‘yaşamıyor bunlar herhalde’ deyip gülüp geçiyorduk.
Bunca zamma rağmen, burada hala 2 haneli faturalar olduğunu duyunca küçük çaplı şok geçirdim.
Tabi ki gıda tartışılmaz bir mevzu, ben bir etli nohut yaparım içinde nohutu ararsınız.
Eşim der ‘bizimki bakliyatlı kavurma yapmış yine’ diye.
El ve lezzet alışkanlıkları değişebilir.
8 tl ye de kiloluk yoğurt var, 20 ye de.
Ben gıdada aşırı aşırı titizim, 2 senedir eşim market alışverişini kendi yapıyor o sebepleben yapsam batarız, hem de ne batma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?