• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Arkadaşlar rica edicem diş macunun, tuvalet kağıdının 30-40 lira arası olduğu bir ülkede nasıl aylık 500 lira harcama yapıyosunuz markete biri anlatsın lütfen. Ne alıyosanız yazın gözünüzü seveyim ya. Okudukça çıldırıyorum burda.
Devlet bize bahmiir anasını satayım :ruh:
Sizzz nekdrlik alisveris yapıyorsunuz birde evde kac kisisiniz acaba

E yazan arkadaş keçiörende, ben çayyolundayım.
Aramızda 20 km var diye, bana mı geçiriyor bu şirketler?
Bu kadarı gerçekten fazla bir fark, diyorum ya eşim aşırı dikkat eder, sürekli ikaz eder milli serveti harcama, faturası batsın ama ülke kaynağımız bu diye.
Her konuda da bu kadar hassastır.
Balkona sigara içmeye çıktığımızda oturma odası ışığı ve tv kapanır, öyle çıkarız 5 dk sonra hop yeniden açılır.
Fazlasıyla dikkat edilen bir evde böyle fatura canımı sıktı ama.
ya kayınpederımın bahcesınde kullanılmayan kuyu var yanı 20 senedır kullanılmıyor
o kuyunun elekrıgıne fatura geldı :D kapalı kuyuya 13 bın fatura :D odemelıymıs ondan sonra ıtıraz edebılırmıs

bızede gectıgımız aylarda bır fatura geldı 33 bınmıydı neydı :D aradım memuru dedım onu 50 bın yapın sız yuvarlayın sızınle baya hesaplasıcaz dedım yarım saat sonra tekrar baktıgımda duzeltmıslerdı ınternetde

o ıslerde bır ısler var. mılletın kacagını bızım gıbıler toptan oduyor bence

E yazan arkadaş keçiörende, ben çayyolundayım.
Aramızda 20 km var diye, bana mı geçiriyor bu şirketler?
Bu kadarı gerçekten fazla bir fark, diyorum ya eşim aşırı dikkat eder, sürekli ikaz eder milli serveti harcama, faturası batsın ama ülke kaynağımız bu diye.
Her konuda da bu kadar hassastır.
Balkona sigara içmeye çıktığımızda oturma odası ışığı ve tv kapanır, öyle çıkarız 5 dk sonra hop yeniden açılır.
Fazlasıyla dikkat edilen bir evde böyle fatura canımı sıktı ama.
Valla kuzu birebir tecrubemdir elektrik faturasi olayi , ben son 8 senede sehir degistirdim toplam 8 evde yasadim , 2 istanbul , 6 bodrum olmak uzere
Bodrumda mahalleden mahalleye bile degisir elektrik faturasi
Mesele bi ara turgutreise tasindik , salonda klima yaz kis 12 saat acik , gece yatarken de 3 odada sabaha kadar acik klima vardi , aylik faturam 100 -150 tl geliyordu
Sonra bitez'e tasindik , nispeten luks bir mahallesine ve sitesine , evde tek klima calisiyordu geceleri aylik fatura yazin en az 250 kisin ise 650 geldi
Annemler baya bi luks yerinde oturuyorlar gecen ay fatura 1500 gelmis annem kalp krizi gecirecekti nerdeyse Cunku gecen kis geliyordu bu civarda fatura aimdi ekim ayindan baslamis ocagi dusunemiyoruz bile

Misal ben kendim mayalarım yoğurdu 10 tllik süt alırım 2 hafta tüketiriz. Süt desen her gün tüketiriz işe gttigimiz için tahıllı gevrek yeriz
Bizde haftalık 5 kilo yoğurt, 5 litre süt, 3 koli yumurta falan gidiyor:)
Çocuklar bir şey yemediği için, çorba terbiyelerini bol yumurta yoğurtlu yaparım, en basiti makarna suyuna bile süt, tavuk suyu sökerim anlamasınlar ama vitaminini alsınlar diye.
Gıda çok ucu açık bir mevzu, tek çeşit peynirle 10 gün kahvaltı yapan vardır, 6 çeşitle tek kahvaltı yapan.

Arkadaşlar rica edicem diş macunun, tuvalet kağıdının 30-40 lira arası olduğu bir ülkede nasıl aylık 500 lira harcama yapıyosunuz markete biri anlatsın lütfen. Ne alıyosanız yazın gözünüzü seveyim ya. Okudukça çıldırıyorum burda.
Devlet bize bahmiir anasını satayım :ruh:
Biz devlete bakıyoz🤫

Valla kuzu birebir tecrubemdir elektrik faturasi olayi , ben son 8 senede sehir degistirdim toplam 8 evde yasadim , 2 istanbul , 6 bodrum olmak uzere
Mesele bi ara turgutreise tasindik , salonda klima yaz kis 12 saat acik , gece yatarken de 3 odada sabaha kadar acik klima vardi , aylik faturam 100 -150 tl geliyordu
Sonra bitez'e tasindik , nispeten luks bir mahallesine ve sitesine , evde tek klima calisiyordu geceleri aylik fatura yazin en az 250 kisin ise 650 geldi
Annemler baya bi luks yerinde oturuyorlar gecen ay fatura 1500 gelmis annem kalp krizi gecirecekti nerdeyse Cunku gecen kis geliyordu bu civarda fatura aimdi ekim ayindan baslamis ocagi dusunemiyoruz bile
tovbe est. gerıye bobregınız kalmıs verılecek
faturaya bak.
evın ıcınde tandır kurulacak nerdeyse son aşama

ohhhhh masalllaaah her ay 1500 geliyormu cidden saatte falan sorun olmasin

Offf
1500 mü?
Gerçekten ben de kalpten giderim!
Lüks tüketim vergisini vermediğimiz ürün kalmadı, şimdi elektrikte de mi var yani?
Evler metrekare değerine göre mi elektrik su bilmem ne birimleri ölçülüyor?
Aleni değil ama böyle böyle ortaya çıkıyor işte.
Yanılmıyorsam faturada hizmet bedeli gibi bir kısım var, o bile 40 tl gibi bir şey olması lazım bizimkinde.

Sizzz nekdrlik alisveris yapıyorsunuz birde evde kac kisisiniz acaba
2 kişiyiz evde. Haftada bir kez gidiyoruz markete. Her zaman deterjan vs almam hatta internetten ucıza bulursam alıyorum onları. Her market 300-400 arası tutuyor. Bugün ödenen 370 lira. Muhtemelen haftaya tekrar gidilecek.

Offf
1500 mü?
Lüks tüketim vergisini vermediğimiz ürün kalmadı, şimdi elektrikte de mi var yani?
Evlen metrekare değerine göre mi elektrik su bilmem ne birimleri ölçülüyor?
Yanılmıyorsam faturada hizmet bedeli gibi bir kısım var, o bile 40 tl gibi bir şey olması lazım bizimkinde.
hızmet bedelı var hızmet bedelının de bedelı var
var oglu var :D

Offf
1500 mü?
Evlen metrekare değerine göre mi elektrik su bilmem ne birimleri ölçülüyor?
Bizimkinde daha yuksekti o dagitim hizmet bedeli
Aynen dedigin gibi , yasal bir kaynagi yok , elle tutulur kanit yok ama saglam geciriyorlar elektrikten keyiflerine gore

2 kişiyiz evde. Haftada bir kez gidiyoruz markete. Her zaman deterjan vs almam hatta internetten ucıza bulursam alıyorum onları. Her market 300-400 arası tutuyor. Bugün ödenen 370 lira. Muhtemelen haftaya tekrar gidilecek.
Haftada değil aylik yaparsaniz bunu sizin icin daha iyi.olur birde o evde var almayayim demiyorum genelde her gittimde.princ seker makarna şehriye nohut fasulye aliyorum buz dolabında muhafaza ediyorum kisin çıkarıyorum yazin tekrar koyuyorum eti kıymayı kasaptan rutin olarak alıyoruz deterjana cok.para gidiyor bizim ben bi iki haftada yumuşatıcıyi bitiriyorum

neyse ıyı yonunden bakalım arkadaslar bu sıstem yuzunden hepımız bılım ınsanı olucaz evde herseyı enerjıye donusturen seyler uretıcez mesela esle evın ne kadar soguk oldugunu konusurken cıkardıgımız enerjıyı ısıya ve elektrıge donusturme televızyonu calıstırmak ıcın pedal cevırerek elektrıge donusturme
sonra sonra taş devrı ... çakmak taşları falan

sonra bır aydınlanma

hayırlısı :D

Normalde kisin aralik , ocak , subatta gelirdi
Diger aylar da 300-400 civari
İlk defa bu sene kış baslamadan ekimde gelmis zamlardan dolayi
Kışı dusunmek bile istemiyorum
Saatine bi baktirsinlar benim.bi tanıdgmdada boyle olmuştu saati degisdirmisler düzeldi yani kullaniyoruz tabiki gelsinde 1000 milyardan bahsediyosunz yazikkk

neyse ıyı yonunden bakalım arkadaslar bu sıstem yuzunden hepımız bılım ınsanı olucaz evde herseyı enerjıye donusturen seyler uretıcez mesela esle evın ne kadar soguk oldugunu konusurken cıkardıgımız enerjıyı ısıya ve elektrıge donusturme televızyonu calıstırmak ıcın pedal cevırerek elektrıge donusturme
sonra sonra taş devrı ... çakmak taşları falan

sonra bır aydınlanma

hayırlısı :KK70:
2 bucuk haftadir yaniyor dogalgaz 300 tl.elimizi oper kasim ayi.olarak 😁

2 bucuk haftadir yaniyor dogalgaz 300 tl.elimizi oper kasim ayi.olarak 😁
bızım evde soguk ben mum yakıyorum vallahı mum daha ucuz ve cok yakınca sankı ev ısınıyor :D :D :D
evın heryerıne ınternetden kocaman blok mumlar getırttım :D aksam olunca 2 saat yakıyorum ıyı oluyor
yanlıs anlamayın tamamen duygusal :P

Haftada değil aylik yaparsaniz bunu sizin icin daha iyi.olur birde o evde var almayayim demiyorum genelde her gittimde.princ seker makarna şehriye nohut fasulye aliyorum buz dolabında muhafaza ediyorum kisin çıkarıyorum yazin tekrar koyuyorum eti kıymayı kasaptan rutin olarak alıyoruz deterjana cok.para gidiyor bizim ben bi iki haftada yumuşatıcıyi bitiriyorum
Aylık alamam ki. Nasıl dayansın marul, patlıcan bir ay?
Valla sinirim bozuldu. Karışık meyve alacaktım el kadar paket 20 lira. Badem alayım dedim 106 lira. Dedim bende bunu yiyecek ağız yok. 250 g ceviz alabildim ancak. Buna rağmen 370 lira

Ben böyle kullansam bizim şahsımıza trafo bağlarlar herhalde.
500 den aşağı gelmez eminim.
Bir tek tv 24 saat açık, o da ışığından faydalanmak için.
Akşam 10 da tüm ışıklar söner, çocuklar uyuyacak diye.
Eşim aşırı dikkat eder milli servet harcama boşa diye peşimde gezer, her gün bulaşık 2 kere çalışır kısa Programlar o da.
Bir de 2 telefon ve tablet şarja takılır o kadar.
Bu yani...
Hanımefendi kardeşim diş teli için randevu almışlar 2011' de . Yanlış okumadınız 2011 diyorum. Bu perşembe gidecekler. Keşke sabah 5 6 da gitseydik de 8 yıl beklemesydik. Sürekli maaştan kesilen muayene ücretleri , devletin ödemediği ilaçlar, sağlıkta şiddete asla çözüm gelmemesi... Hiçbiri ideolojik değil hepimizin gözünün önündeki açık seçik problemler
sabah 5-6 da gittiginiz sadece normal muayene icin. orda ozel durum tedavilerin anlik mi yapildigini zannediyorsunuz. o zamanki ameliyat tarihlerini falan açın bakin gecmis donem basindan. 8 yil dediginiz de ozel bir durumdur. her dis icin bu kadar beklenmiyor.

Back