- 10 Ekim 2014
- 31.848
- 142.639
- 798
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Nasıl bir şey bu arkadaş...
Benim su ve elektirik toplamım 400 ü buluyor.
Haydi suyu geçtim bebelerim çok oynar uzun duş alırlar küvet doldurulur falan da, elektrik dediğimiz şey akşam yakılan ampül, şarj aletleri gibi şeylerdir.
Herkesin evinde çamaşır yıkanıyor tamam, ekstra bir tek kurutmam var.
Ona da tamam ama, 2 ay önce 130 geldiğinde de vardı onlar.
Zamlar sadece benim eve mi işleniyor nedir?
Çerez dedin içime oturdu..İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.
Valla bana basi 1 le baslayan 3 haneli bile abes geliyo artik 200 lere o kadar alistimkiHah, benim gibi biri daha.
Anlatın valla, inandırıcılığımı yitiriyorum git gide.
Çıksın şu örnekler teker teker.
Elektriğe sene başından beri gelen zammım haddi hesabı yokken, iki haneli fatura abes geliyor.
Kandille mi oturuyor bu millet anlamadım ki.
Bana yazları evde olmadığımda az tüketim geliyor ya da 3 hafta yoksam 20 tl’yi aşmıyor. Buzdolabım da C sınıfı üstelik, çok yakıyor. Normalde de 40-60 arası, tek yaşıyorum ev arkadaşım varken de böyleydi.1 ay evde yoktum elektrik 62 lira gelmiş. Buzdolabı çalıştı sadece. Bana hiç inandırıcı gelmediniz valla @Dilos06
Hanımefendi kardeşim diş teli için randevu almışlar 2011' de . Yanlış okumadınız 2011 diyorum. Bu perşembe gidecekler. Keşke sabah 5 6 da gitseydik de 8 yıl beklemesydik. Sürekli maaştan kesilen muayene ücretleri , devletin ödemediği ilaçlar, sağlıkta şiddete asla çözüm gelmemesi... Hiçbiri ideolojik değil hepimizin gözünün önündeki açık seçik problemlerneden tedavi olunmuyormus. gayet guzel tedavi olunuyor. hastane konusunda hak yemeyin bence.
eskiden ilcedeki hangi hastaneye bagliysak ona giderdik. sabahtan kuyruga girerdik 5-6 gibi. daha gec kalirsan sira kalmama ihtimali cok fazlaydi. hangi doktor denk gelirse. agiz aftlarim icin nasir ilaci veren doktora denk gelmiştim.
simdi istedigim hastaneye gidiyorum. begenmedigime gitmiyorum. hep devlet hastanelerinde tedavi görüyorum. oglumun dogustn olan problemi acibadem de 15 binlik ayni tedaviyi bedavaya gorduk devlet hastanesinde. spesifik bir hastalik oldugu icin bu alanda adi olan bir doktora ustelik.
saglik konusuna laf eden gercekten olaya sadece ideolojik bakiyordur. tarafsiz bakabilen hakkini teslim eder.
Ciddiyim ya Atakent tarafın da çok ucuz su. Hatta hergün denize gidip gelip duş alınıyor. Çocuğun su faturası 20₺ yi geçmezBen Mersin’de yaşıyorum. En son faturam 400 küsür geldi. Yazın 500’ü geçti. Klima çalışıyor mecbur. Yani burada da ucuz değil elektrik.
Evimdeki diğer iki kişinin yaşları 3 ve 2.Siz 4 kişilik bir ailesiniz, arkadaş 2 kişiymiş.
Biz de iki kişiyiz ve elektirigimiz 70-80 anca gelir. Su 50-60 gelir.
İstanbdayim.
Hem faturada hem mutfakta farkeder.
İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.
Ben ütü açmam, fırın pek açmam. Süpürge haftada 3 gün ,çalışır çalışmaz. 237 geldi. Tv yok, kombi yok.Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Babam bugün almış 3 kilosu 50 tl den kabuklu ceviz.Çerez dedin içime oturdu..
En çok üzüldüğüm çerez dahi alamamam çocuklara.:
Büyük kızım beslemesine almaya çalışıyorum 3 ceviz 3 fındık falan koymaya çalışıyorum.
Küçücük el kadar paket fındık, ceviz, badem 20,30 lira..
Eee biz yemeyelim onlar yesin diyorsun zor ya gerçekten
Geceleri çamaşır bulaşık makinesi çalıştırmayın deneyin birde. Yani 10 dan sonra acil bşey olmadıktan sonra deneyin makinelerin economik yıkama programları var birde boyle deneyin bu ayHah, benim gibi biri daha.
Anlatın valla, inandırıcılığımı yitiriyorum git gide.
Çıksın şu örnekler teker teker.
Elektriğe sene başından beri gelen zammım haddi hesabı yokken, iki haneli fatura abes geliyor.
Kandille mi oturuyor bu millet anlamadım ki.
Amin canmBabam bugün almış 3 kilosu 50 tl den kabuklu ceviz.
Tadına bakalım dedik, çürük çarık, içi boş bilmem ne.
3 kilodan yarım kilo iç çıkarsa iyi.
Ucuza gitsen sonuç bu, düzgün alayım desen güç yetmiyor.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Ben ayda 400-600’e pazar alışverişi, marketten alışveriş -ki çoğunlukla migros ve şoka gidiyorum- okula gidip gelmek için yol parası, kozmetik, temizlik malzemesi, kırtasiye ve kedimin masraflarını sığdırıyorum. Kira ve faturaları babam ayrı gönderiyor. Geçende 50 tl’lik pazar alışverişi yaptım iki hafta yetti, kalanı keyfimce harcadım dışarıdan yemek yedim. Ama tabii iki yıldır eve kırmızı et girmedi, salam sosis nuget dışında da en son eylül ayında tavuk yedimMutfak masrafı 400-500 olan arkadaşa sormak istiyorum 1 kg etin fiyatının en az 45 tl olduğu ülkemde nasıl bu bütçeyi ayarlayabiliyorsunuz . Ne olursa olsun asgari ücretli vatandaşlarımız kesinlikle her ay bütçede dünya rekoru üzerine dünya rekoru kırıyor. Her hafta ya elektriğe ya suya ya doğalgaza zam geldiği de düşünülürse . Yetiştiremeyen konu sahibesi haklısın . Hayat çok pahalı maaş ve kazanç düşük
Deneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.Geceleri çamaşır bulaşık makinesi çalıştırmayın deneyin birde. Yani 10 dan sonra acil bşey olmadıktan sonra deneyin makinelerin economik yıkama programları var birde boyle deneyin bu ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?