Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Siz 4 kişilik bir ailesiniz, arkadaş 2 kişiymiş.
Biz de iki kişiyiz ve elektirigimiz 70-80 anca gelir. Su 50-60 gelir.
İstanbdayim.
Hem faturada hem mutfakta farkeder.

İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.
Çerez dedin içime oturdu..
En çok üzüldüğüm çerez dahi alamamam çocuklara.:
Büyük kızım beslemesine almaya çalışıyorum 3 ceviz 3 fındık falan koymaya çalışıyorum.
Küçücük el kadar paket fındık, ceviz, badem 20,30 lira..
Eee biz yemeyelim onlar yesin diyorsun zor ya gerçekten

Valla bana basi 1 le baslayan 3 haneli bile abes geliyo artik 200 lere o kadar alistimki
Konu bile acicaktim nerdeyse
Bizim hatamiz ne biz napiyozz aciklayin hanimlarrrr

1 ay evde yoktum elektrik 62 lira gelmiş. Buzdolabı çalıştı sadece. Bana hiç inandırıcı gelmediniz valla @Dilos06
Bana yazları evde olmadığımda az tüketim geliyor ya da 3 hafta yoksam 20 tl’yi aşmıyor. Buzdolabım da C sınıfı üstelik, çok yakıyor. Normalde de 40-60 arası, tek yaşıyorum ev arkadaşım varken de böyleydi.

Hanımefendi kardeşim diş teli için randevu almışlar 2011' de . Yanlış okumadınız 2011 diyorum. Bu perşembe gidecekler. Keşke sabah 5 6 da gitseydik de 8 yıl beklemesydik. Sürekli maaştan kesilen muayene ücretleri , devletin ödemediği ilaçlar, sağlıkta şiddete asla çözüm gelmemesi... Hiçbiri ideolojik değil hepimizin gözünün önündeki açık seçik problemler

Siz 4 kişilik bir ailesiniz, arkadaş 2 kişiymiş.
Biz de iki kişiyiz ve elektirigimiz 70-80 anca gelir. Su 50-60 gelir.
İstanbdayim.
Hem faturada hem mutfakta farkeder.
Evimdeki diğer iki kişinin yaşları 3 ve 2.
Yani elektriğe tek etkileri haftada 1 makina çamaşır, her gün 4 tabak bulaşığa.
Yemek konusunda bir şey yemezler ama meyve ve çerez masrafları.
Gıda özgür alandır, kimi haftada 5 kilo yoğurt tüketir kimi yarım, o konuda bir şey demiyorum ama elektrik bambaşka durum.
Yalnız bana çocuklarım doğmadan önce de taa 5 sene önce elektrik 120 tl gelirdi.

İşte size 100 euro bizde 700 tl:)
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.

Yani düzgün beslenmek istiyorsak zaten en cok yatirimi markete yapmamiz lazim
Hatta aylik en önemli harcamamiz market
Ne kozmetik alirim, ne de ev esyasi
Yememizden kismiyoruz, saglikli kalabilmek adina
Cok sükür cocuklarim doktor yüzü görmeden büyüyorlar

Benim bu ay elektrik faturam 220 tl geldi, nasıl su ve elektrik 100 lira olur yahu?
Biz de kendimizi prize takmıyoruz ki...
Ben ütü açmam, fırın pek açmam. Süpürge haftada 3 gün ,çalışır çalışmaz. 237 geldi. Tv yok, kombi yok.

Babam bugün almış 3 kilosu 50 tl den kabuklu ceviz.
Tadına bakalım dedik, çürük çarık, içi boş bilmem ne.
3 kilodan yarım kilo iç çıkarsa iyi.
Ucuza gitsen sonuç bu, düzgün alayım desen güç yetmiyor.
Allah sonumuzu hayır etsin.

Elektrik 80-100tl
Su 60-85tl
Doğalgaz yazın 20tl, kışın yakmayım kısıtlayayım dersen 250tl
Cep telefonları 40-50tl
İnternet 70-90tl
Mutfak alışverişi 800-1000tl
Neredeyse standart bu rakamlar... Ee İstanbul'da böyle 2 kişiyiz birde, bütün gün evde yokuz..
Ha birde kredi, kredi kartı varsa battın demektir. Yaşayan bilir

Evin genel ihtiyacini aylik buyuk cogunlugunu toplu alirim yaklasik 1000 tl tutuyor
Sebzeyi kendimiz yetstiriyoruz onun masrafi icinde yok
Ve ayin icinde ekstra eksikler cocugun bezi ihtiyaclari onlarida hesaba katarsam 1300 e yakin harcamamiz oluyo ne kadar kıssamda bu cikiyo ortaya

esasında cocuklu evde daha cabuk bıtıyor benımde 4 yasayacak bır evladım var haftalık alıs verıs yapıyoruz aylık mutfak gıderımız 1500 tl . deterjan kagıt urunlerı falan alırsak 2000 tl oluyor
evde bırtek cocuguma meyve verıyorum hergun 1 meyve hergun sebze yemegı var haftada 3 et 1 balık kesın yıyoruz e mısafırlerımde gelıyor bırseyler hazırlıyorum. kı ben antepdeyım burda yemege ulasım kolay herseyın ıyısı guzelı uygunu olur guya .
ama sayıyla alıyoruz patlıcanı soganı.
5 sene once yenı evlıyken kasa kasa meyve sebze alırdık sımdı sayıyla.
eskıden bır pazara gıderdık 100 tl ye donatırdık sebze meyveyı sımdı 100 tl ye sadece kagıt havlu pecete sırke poset alıp gelıyoruz 1 senede bıle cok cıddı fark var alım gucunde

Aylık mutfak gideri evdeki kişiye, ne yiyip yemediğimize göre değişir.

Çerez, et, balık yiyen bir ailenin aylık giderinin 400-500 TL civarında olma ihtimali hiç yok zaten. Birbirimize şaşırmayalım o yüzden.

Ama bir faturalar kafamı karıştırmadı değil

Misafir demek ekstra gider demek bu ay 3 kez misafir aldim 2 kova yogurt 3 kg un kullandim. Bunun sekeri,yagi, ic malzemesi var. Gozumde degil elbette ama hayat gercekten cok zor
İsyeri eşime 3 ayda erzak veriyor. Seker cay makarna hiç almam. Bittikce pirinc vs alirim. Et masrafımiz şuan yok ayda bir market alisverisinde tavuk alirim. Sütte cok fazla almiyodum. Şimdi dayanmaz oldu.
Kizima haftada 3 4 kere kefir aliyorum
Sadece kucuk paket meyve suyu ictigi icin yine ondan aliyorum.
Yinede et ve bakliyat olmasada market 200ü bulur.
En son deterjanlari 10 kgluk aldim onceki ay

Geceleri çamaşır bulaşık makinesi çalıştırmayın deneyin birde. Yani 10 dan sonra acil bşey olmadıktan sonra deneyin makinelerin economik yıkama programları var birde boyle deneyin bu ay

Ben ayda 400-600’e pazar alışverişi, marketten alışveriş -ki çoğunlukla migros ve şoka gidiyorum- okula gidip gelmek için yol parası, kozmetik, temizlik malzemesi, kırtasiye ve kedimin masraflarını sığdırıyorum. Kira ve faturaları babam ayrı gönderiyor. Geçende 50 tl’lik pazar alışverişi yaptım iki hafta yetti, kalanı keyfimce harcadım dışarıdan yemek yedim. Ama tabii iki yıldır eve kırmızı et girmedi, salam sosis nuget dışında da en son eylül ayında tavuk yedim

Geceleri çamaşır bulaşık makinesi çalıştırmayın deneyin birde. Yani 10 dan sonra acil bşey olmadıktan sonra deneyin makinelerin economik yıkama programları var birde boyle deneyin bu ay
Deneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.
Bu işin sonu yok çünkü, her ay bir öncekinden 20 tl falan fazla geliyor.
Tatilde olduğumuz dönem bile(15 gün evde yoktuk) 150 tl geliyordu.
Elektrik gerçekten kafamı kurcaladı, bir dahaki ay faturayı atmayacağım, paylaşacağım burada.
Anlamadığım bir durum var ise uyandırırsınız beni ve benim gibi olanları mevzuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…