- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- ev alışverişi ev geçindirmek mutfak alışverişi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- Konu Sahibi 1155gecesesleri
Ankara canım dün yatırdım elektirigimi yarında suyuHangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Bazı şehirlere göre su tutarı fiyatları değişiyor.
Örnek Mersin’de yazlıkta günlük 4 kişi 2 şer kez duş aldığımızda bile aylık 11 tl gelmişliği var. Keza elektrik de öyle büyük şehirlerde değişiyor rakamlar.
- 22 Ekim 2018
- 1.999
- 2.430
- 133
Biz iki kişilik bir aileyiz yani aldımmı herşeyi çok alıyoruz uygun araştırıyoruz çok alınan şey en az 3 4 ay gidiyor tereyağı bile 1 kg alırım böler. Buzluga atarım kışlık çok yaparım kışın masraf olmasın diye. Bulaşık deterjanı fairy platiunum kullanmam mesela gider pril klasik alırım BİM’e giderm misal ordan uyguna alışveriş yaparım pazarda iki kişi olduğumuz için çok az tutuyor öyle ay sonu 100 pazara 300 markete bitmiş oluyor her hafta alışveriş yaparsanız çok alırsınız aylık yapınca ihtiyaç alınıyor bence snra ne varsa o yeniliyorImkansızı başarmak nasıl bisey bende merakla bekliyorum cevabı
Konumuz mutfakken ya kızlar ıspanak meselsii nedir
İnsanlar ıspanağıda güvenlr yiyemeuyecek mi
Üreticinin zararlarını kim karşılayacak
Dahası tarım ülkesi olan türkiyenin dışardaki imajı ne olacak
- 24 Ekim 2019
- 7.416
- 43.289
- 548
1haftada biten ne?
Meyve sebze bitiyor zaten haftalık alınmaz mı onlar genelde.
Evet hayat pahalı ama 1 haftada bitenin ne olduğu da mühim. Yağ bitiyorsa sorun sizde demektir, elma bitiyorsa sorun yok demektir
Sebze meyve yumurta süt gibi şeyler haftalık. Diğer çoğu şey aylık veya daha uzun sürelidir bizde.
Toplu alışveriş yaparız genelde ama aralarda da alınan şeyler oluyor tabi haliyle.
Ben de büyükşehirdeyim. 2 günde bir çamaşır ve bulaşık mak. Haftada en az 1 kez fırın, süpürge çalışır buna rağmen elektrik 60ı geçmez. Enerji tasarruflu eşyalar.
Evimizde 4kişiyiz,lüzumsuz lamba yakmayız. Ekstra elektrik tasarrufu da yapmayız ama gelen fatura da bu.
Evet hayat pahalı ama 1 haftada bitenin ne olduğu da mühim. Yağ bitiyorsa sorun sizde demektir, elma bitiyorsa sorun yok demektir
Sebze meyve yumurta süt gibi şeyler haftalık. Diğer çoğu şey aylık veya daha uzun sürelidir bizde.
Toplu alışveriş yaparız genelde ama aralarda da alınan şeyler oluyor tabi haliyle.
Ben de büyükşehirdeyim. 2 günde bir çamaşır ve bulaşık mak. Haftada en az 1 kez fırın, süpürge çalışır buna rağmen elektrik 60ı geçmez. Enerji tasarruflu eşyalar.
Evimizde 4kişiyiz,lüzumsuz lamba yakmayız. Ekstra elektrik tasarrufu da yapmayız ama gelen fatura da bu.
- 13 Ocak 2019
- 508
- 1.915
- 33
Ahhh ahhh be kuzum bizde ayniyz hersy coook ama coook pahali bnde msfr gelck die odum patlyr
Evet yaa nolcak bu ıspanak çok kişi hastahanelik olmuş yemeyin diolar zaten bizde ıspanak yenmezde yiyenler de artık yiyeiyecek heraldeKonumuz mutfakken ya kızlar ıspanak meselsii nedir
- 22 Ekim 2018
- 1.999
- 2.430
- 133
Aynen canım bizimde öyle 80 gelince AA Nasıl oldu diyoruz1haftada biten ne?
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Gittim, faturayı aradım deli gibi.İstanbul'dayım, iki günde bir çamaşır makinesi ve kurutma çalışır. Fırını da aktif olarak kullanıyorum, ütüde sık oluyor, evde hergün süpürge mutlaka açılır elektrik faturası 100 TL civarında geliyor hatta emin olmak için eşime de sordum sizin fatura esktra çok geldi bana.
Geçen hafta geldi yanılmıyorsam ama atılmış.
İnanmayan olur diye ayacaktım görselini
Ben de böyle 50 ler 80 ler olunca inanamıyorum, aynı ülkede aynı ürünü kullanıyor olamayız diye.
Şimdi kış geldi, sıcak soğuk su doğalgaz elektrik su telefon internet aidat derken 2bin küsür gidecek!
E her faturam böyle olursa çok normal...
Son düzenleme:
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Ispanak meselesinde son bilgim, içerisine karışan benzer görünümdeki güzel avrat otu olduğu.
Pazarın çoğunu elinde barındıran angaralı üretici abimiz ‘hepsine değil, hanımlar arada karıştırmış olabilir öyle çok değildir zaten güvenle yiyin’ dedikten sonra, bilgi alımımı bıraktım.
Pazarın çoğunu elinde barındıran angaralı üretici abimiz ‘hepsine değil, hanımlar arada karıştırmış olabilir öyle çok değildir zaten güvenle yiyin’ dedikten sonra, bilgi alımımı bıraktım.
- 11 Mayıs 2015
- 6.122
- 8.491
- 198
Ben haftada cogu zaman iki kere cikarim
Ya bir tek bana mi normal geliyor bu durum
Iki kücük cocugum var evde sürekli taze meyve olmasi lazim, e bitiyor
Ben de yiyorum ynai saglikli beslenmeye calisiyorum
Marul tarzi seyler zaten kisa sürede tüketilmezse cürüyor
Ben haftalik alisveriste bol bol meyve sebze ekmek yumurta peynir salam falan alirim onlar da biter
Dedigim gibi cogu zaman da haftada iki defa cikmak zorunda kaliyoruz
Türkiyede ki fiyatlar yüksekmis galiba, ben yurt disindayim haftalik alisverisim ortalama 100 euro tutuyor
Yerine göre artiyor yerine göre azaliyor
Biz cok yiyoruz galiba
Ben haftalik alisveriste bol bol meyve sebze ekmek yumurta peynir salam falan alirim onlar da biter
Türkiyede ki fiyatlar yüksekmis galiba, ben yurt disindayim haftalik alisverisim ortalama 100 euro tutuyor
Biz cok yiyoruz galiba
- 3 Şubat 2017
- 943
- 2.013
- 113
Bizde öyle maalesef temmuz 7 den
Eylül aynın başına kadar evde yoktuk
176₺ fatura çıkarmışlar bize 66 günlükmüş son ödemesi agustosmus falan fatura elime geçmedi diyorum kaybolmuştur diyorlar.
Mailime istedim faturayı ama anlamadım pek endekslerinden falan.
Haaa bu ara da eylülde evdeyim 54₺ gelmiş ++ bu eylül faturanın da önceden borcunuz bulunmamaktadır yazıyor!!
Ben postane de öğreniyorum 176₺ yi..
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
İşte size 100 euro bizde 700 tl:)Ben haftada cogu zaman iki kere cikarim
Biz cok yiyoruz galiba
Aynı alışverişin karşılığı bu.
Bizim de haftalık o kadar gidiyor, çocukların çerezi sebzesi, meyvesi derken.
Ama ülke gerçeklerimiz çok çok fena.
- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.270
- 448
Maalesef bu düzen hiç iyiye gitmiyor.Eşimle ben iki kişiyiz yeni evliyiz inanirmisiniz evde hiv durmuyoruz 500 tl mutfak masrafı yapıyoruz ekmek parası hariç belki daha fazla tutuyor çamaşır makinası zor doluyor iki kişi olunca bide kayınvaldemlerin yanına köye gidiyorduk kalmaya nerdeyse ayın yarısi köydeyiz bir ayda 3 fatura gelmiş hiçbiri 150 den asa değil elektirik faturası eve süpürge ayda bir anca tutuyorum evde olmadığımız için genelde hep gezeriz yada köydeyiz çamaşır üç haftada bir evde yıkanır köyde kaldığımız için bu fatura nasıl geliyor anlamıyoruz ev resmen boş ve zam gelecek diye önceki faturalı kesmeyip zam geldikten sonra üst üste kesmeleride ayrı bi pislik çocuk düşünüyorum ama geri vazgeçiyorum bu düzene gelir diye eminim ki bu düzen daha da iyi olmayacak halimiz ortada ona iyi bir hayat veremem diye vazgeçiyorum
Eskiden ailelerde tek baba çalışırdı, memurdu 4 nüfus bakılırdı. Şimdi eşler çalışıyor ay sonu zor geliyor.
Misal hatırliyorum biz küçükken kışın her akşam babam muzlu süt yapardı. Şimdi yerli muz kilosu 15 tl bizim burada süt deseniz 6 civarı (laktozsuz). Millet asgari ücretli sırf erkek çalışıyor. Ve 3 çocukları var. Nasıl oluyor bu durum ???
Ben çözemiyorum. Sizi çok takdir ettim, bilinçli birisiniz. Durumun farkındasınız ve ona göre davranıyorsunuz.
- 15 Şubat 2019
- 1.006
- 1.547
- 63
Biz sebzeyi hep pazardan alırız. Meyve çok yenmiyor. Sebze+ makarna +et+peynir+zeytin en çok tukettigimiz sanırım. Abur cubur sıfır. Alırsak en fazla 3gofret yani. Öyle torba torba dolduranlar varki sırf aldıkları o abur cubur 50 TL tutar. Ne gerek var hem selülit yapıyor.
- 10 Ekim 2016
- 1.830
- 1.663
- 133
O Degilde kizlar bizim elektrik en az 250 geliyo evde sirket calistiriyoruz biz sanirim
- 23 Kasım 2008
- 1.823
- 6.186
- 683
Ben Mersin’de yaşıyorum. En son faturam 400 küsür geldi. Yazın 500’ü geçti. Klima çalışıyor mecbur. Yani burada da ucuz değil elektrik.Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Bazı şehirlere göre su tutarı fiyatları değişiyor.
Örnek Mersin’de yazlıkta günlük 4 kişi 2 şer kez duş aldığımızda bile aylık 11 tl gelmişliği var. Keza elektrik de öyle büyük şehirlerde değişiyor rakamlar.
Vallahi bizde Ankaradayız hem de ucuz bir semt yani annem her hafta 100 lira harcar sadece pazara. Asla da pahalı bir şey almaz. Ancak boğaza yetiyor para. Gerçi bizim boğazımız baya pistir tek başıma 3 kilo mandalina yiyecek kadar iştahım vardır sizin ki baya ucuza geliyormuş. Ama artık fiyatları görüp şaşırmaktan bıktık...Baş harfi k sonu n
- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
Hah, benim gibi biri daha.O Degilde kizlar bizim elektrik en az 250 geliyo evde sirket calistiriyoruz biz sanirim
Anlatın valla, inandırıcılığımı yitiriyorum git gide.
Çıksın şu örnekler teker teker.
Elektriğe sene başından beri gelen zammım haddi hesabı yokken, iki haneli fatura abes geliyor.
Kandille mi oturuyor bu millet anlamadım ki.
Mutfak masrafı 400-500 olan arkadaşa sormak istiyorum 1 kg etin fiyatının en az 45 tl olduğu ülkemde nasıl bu bütçeyi ayarlayabiliyorsunuz . Ne olursa olsun asgari ücretli vatandaşlarımız kesinlikle her ay bütçede dünya rekoru üzerine dünya rekoru kırıyor. Her hafta ya elektriğe ya suya ya doğalgaza zam geldiği de düşünülürse . Yetiştiremeyen konu sahibesi haklısın . Hayat çok pahalı maaş ve kazanç düşük