• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

esasında cocuklu evde daha cabuk bıtıyor benımde 4 yasayacak bır evladım var haftalık alıs verıs yapıyoruz aylık mutfak gıderımız 1500 tl . deterjan kagıt urunlerı falan alırsak 2000 tl oluyor
evde bırtek cocuguma meyve verıyorum hergun 1 meyve hergun sebze yemegı var haftada 3 et 1 balık kesın yıyoruz e mısafırlerımde gelıyor bırseyler hazırlıyorum. kı ben antepdeyım burda yemege ulasım kolay herseyın ıyısı guzelı uygunu olur guya .
ama sayıyla alıyoruz patlıcanı soganı.
5 sene once yenı evlıyken kasa kasa meyve sebze alırdık sımdı sayıyla.
eskıden bır pazara gıderdık 100 tl ye donatırdık sebze meyveyı sımdı 100 tl ye sadece kagıt havlu pecete sırke poset alıp gelıyoruz :KK70: 1 senede bıle cok cıddı fark var alım gucunde
Ben bir ara buradaki konulardan sonra mutfak masrafımızı hesaplaşmaya çalıştım sonra vazgeçtim. 😅 Bana sorsan ekstra lüzumsuz birşey girmiyor eve. Abur cubur, hazır gida almıyoruz amma velakin sağlıklı beslenmek istiyorsan su zamanda ciddi bir mutfak masrafı çıkıyor.

Ben haftada cogu zaman iki kere cikarim
Ya bir tek bana mi normal geliyor bu durum
Iki kücük cocugum var evde sürekli taze meyve olmasi lazim, e bitiyor
Ben de yiyorum ynai saglikli beslenmeye calisiyorum
Marul tarzi seyler zaten kisa sürede tüketilmezse cürüyor
Ben haftalik alisveriste bol bol meyve sebze ekmek yumurta peynir salam falan alirim onlar da biter
Dedigim gibi cogu zaman da haftada iki defa cikmak zorunda kaliyoruz
Türkiyede ki fiyatlar yüksekmis galiba, ben yurt disindayim haftalik alisverisim ortalama 100 euro tutuyor
Yerine göre artiyor yerine göre azaliyor
Biz cok yiyoruz galiba
Sizin bulunduğunuz ülkede süt ne kadar? En az 5 lira burada. Yani Türkiye'de her şey pahalı da süt baya pahalı geliyor bana. Sonuçta küçük çocuğu olanların sürekli alması gereken birşey.

büyükşehirmiş te nasıl bir fiyatlandırma farkı var enteresan. yeni zamdan sonra 130 dan aşağı gelmedi hiç..
Yahu noopcugum annemlerin bodrum'da 60 metrekare , 2 odali evine 1500 lira geldi elektrik , hadi onlar elektrikle isiniyor eyvallah ama 60 metrekare ev diyorum dusun yani
Benim gecen sene son elektrik faturam 650 liraydi
O ulkede her sehre farkli tarife uygulaniyor adim gibi eminim ben bundan
En son bir ay once bodrumlular ayaklanip aydemi basti diye duydum ben bu farktan dolayi
Cok da sey etme , 130 liralik faturayi op basina koy

Deneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.
Bu işin sonu yok çünkü, her ay bir öncekinden 20 tl falan fazla geliyor.
Tatilde olduğumuz dönem bile(15 gün evde yoktuk) 150 tl geliyordu.
Elektrik gerçekten kafamı kurcaladı, bir dahaki ay faturayı atmayacağım, paylaşacağım burada.
Anlamadığım bir durum var ise uyandırırsınız beni ve benim gibi olanları mevzuya.
Yok niye yalan söyleyeseniz . Tabikide doğrudur ancak belki lokasyon olarak değişiktir ne bileyim misal ben İstanbul’un yeni gelişmeye çalışan yerindeyim belki benim ondan öyledir misal sizde İstanbul etilerdesinizdir ondan öyledir . Yemek konusundada misak bazı insanlar etsiz yemek yemez bazıları anca görünür şekilde koyar bazı yemeklerine ee Buda aylık bütçeyi değiştirir . Misal bizim evde ben koklayan tarafım eşim yiyen 🤣🤣🤣

Indirimleri takip edin internetten un gibi bozulmayan seyleri stoklayin, kisa sürede bozulacak seyleride haftalik alin cok almayin bozulunca yenmeyince atiyoruz ve o attiginiz miktarin parasi cöpe gitmis oluyor ne yazikki.

Gerekmeyen seyleri almayin misal kokulu mum gibi bos seyler.
Herseyi hazir almayin mesela pogaca simit tatli kurabiye, bunlari kendiniz yapin hem bol olur hem ücret olarak cok daha ucuza gelir.
Pazara gidin pazardaki ürünler herzaman daha ucuzadir ve tazedir.
Yogurdunuzu dahi kendiniz yapin hem daha saglikli daha katkisiz olur.

Gittim, faturayı aradım deli gibi.
Geçen hafta geldi yanılmıyorsam ama atılmış.
İnanmayan olur diye ayacaktım görselini😂
Ben de böyle 50 ler 80 ler olunca inanamıyorum, aynı ülkede aynı ürünü kullanıyor olamayız diye.
Şimdi kış geldi, sıcak soğuk su doğalgaz elektrik su telefon internet aidat derken 2bin küsür gidecek!
E her faturam böyle olursa çok normal...
sızın fatura 220 cok gelmıs bence sayacta sorun var
esım yazılımcı evde hıc kapanmayan 2 pc var. 1 televızyon var hep muzık calar cunku. gunde 1 bulasık 2 camasır makınası calısır hergun yer supururum ve fırında yemek yaparım mutlaka. e buzdolabı sarja takılan aletler. en onemlısı asla kapanmaya suan bıle hala acık olan fıltre kahve makınam . aylık 100 -120 gelıyor bıze. su faturası da 80gelıyor
dogalgaz kışın gecen sene en soguklarda 350 geldı bu senekı zamla kesın 600 olur gelen ıkı katı zamla ocagımıza ıncır agacı dıkıldı.

Aylık mutfak gideri evdeki kişiye, ne yiyip yemediğimize göre değişir.

Çerez, et, balık yiyen bir ailenin aylık giderinin 400-500 TL civarında olma ihtimali hiç yok zaten. Birbirimize şaşırmayalım o yüzden.

Ama bir faturalar kafamı karıştırmadı değil 🤔
Zaten sorun faturalar))) kış gelmeden, yemek içmek sorun olmuyor. Dondurucuya attık birşeyler ama hayırlısı.

Ben bir ara buradaki konulardan sonra mutfak masrafımızı hesaplaşmaya çalıştım sonra vazgeçtim. 😅 Bana sorsan ekstra lüzumsuz birşey girmiyor eve. Abur cubur, hazır gida almıyoruz amma velakin sağlıklı beslenmek istiyorsan su zamanda ciddi bir mutfak masrafı çıkıyor.
benım sansım kayınpederımın cıftlıgı var
nohut badem cevız fıstık tereyagı sut ıncır et bunlar cıftlıkten gelıyor bıze. sabun zeytınyagı sıvı deterjanlarda babamdan gelıyor bıze , bunlara para versem aylık 1500 olan gıder otomatıkman en az 2 bın oluyor deterjan kagıt urunlerı yag eklenınce 2500 olurdu kesınlıkle

Deneyeceğim, tek zamanlı tarifedeyiz ama yapayım bari.
Bu işin sonu yok çünkü, her ay bir öncekinden 20 tl falan fazla geliyor.
Tatilde olduğumuz dönem bile(15 gün evde yoktuk) 150 tl geliyordu.
Elektrik gerçekten kafamı kurcaladı, bir dahaki ay faturayı atmayacağım, paylaşacağım burada.
Anlamadığım bir durum var ise uyandırırsınız beni ve benim gibi olanları mevzuya.
Bosuna takiliyorsun bu mevzuya , bi ustte yorumumda noopa da yazdim , sehirden sehire , semtten semte degisiyor elektrik faturasi
Bunun yasal bir dayanagi oldugunu sanmiyorum ama yapiyorlar bir sekilde

Yok niye yalan söyleyeseniz . Tabikide doğrudur ancak belki lokasyon olarak değişiktir ne bileyim misal ben İstanbul’un yeni gelişmeye çalışan yerindeyim belki benim ondan öyledir misal sizde İstanbul etilerdesinizdir ondan öyledir . Yemek konusundada misak bazı insanlar etsiz yemek yemez bazıları anca görünür şekilde koyar bazı yemeklerine ee Buda aylık bütçeyi değiştirir . Misal bizim evde ben koklayan tarafım eşim yiyen 🤣🤣🤣
5 senedir evliyim ve 5 senedir elektrik faturam 120 150 170 civarlarında geldi hep.
Hiç aşağı düşme yaşamadık, çevremiz diyordu bize 60 geliyor diye hıııı deyip kendimizce ‘yaşamıyor bunlar herhalde’ deyip gülüp geçiyorduk.
Bunca zamma rağmen, burada hala 2 haneli faturalar olduğunu duyunca küçük çaplı şok geçirdim.

Tabi ki gıda tartışılmaz bir mevzu, ben bir etli nohut yaparım içinde nohutu ararsınız.
Eşim der ‘bizimki bakliyatlı kavurma yapmış yine’ diye.
El ve lezzet alışkanlıkları değişebilir.
8 tl ye de kiloluk yoğurt var, 20 ye de.
Ben gıdada aşırı aşırı titizim, 2 senedir eşim market alışverişini kendi yapıyor o sebeple😂😂ben yapsam batarız, hem de ne batma...

Evdeki biten seylerin durumuna gire fiyat değişiyor evde iki kişiyiz ama ben herseyi fazla almayi yag var 5 kiloluk ama yine alirim.mesela hazir dursun kenarda die sekerim varsa yine seker alirim yanievde ne varsa yine ben ustune takviye yaparim cayi sekeri unu yağı kuru seyler zaten epey tutuyor peynir zeytin salam sucuk derken bunalrda tutuyor bazen 400 bazen 500 degisiyor pazar hariiic allah herkesin evine bet bereket versin nekadr misafir okadr bereket diyorum💜

valla marketin önünden geçmek 50 tl kardeşim girip çıkarsan100 tlyi buluyor :)) hayat pahalı günden güne de pahalılaşıyor
geçenlerde bi tweet okuduö 50 tl 5 tl oldu diye haklılar
Ben devlet okulunda okudum hep. Babam zengin bir adam değildi. ama her hafta evime gidip, parlament içiyordum

3 yllk evlym ilk evlendigm seneler 50 fln geliyordu seneden seneye fark ediyor iki kisiyiz evde cocuk yok suan 100 geliyor kışın daha cok artiyor fiyat

benım sansım kayınpederımın cıftlıgı var
nohut badem cevız fıstık tereyagı sut ıncır et bunlar cıftlıkten gelıyor bıze. bunlara para versem aylık 1500 olan gıder otomatıkman en az 2 bın oluyor deterjan kagıt urunlerı eklenınce 2500 olurdu kesınlıkle
Ne güzel keşke benim olsa 😅

Herşeyi kendimiz alınca ciddi masraf oluyor, kayınpederim memlekette ama oradan aldığımız şeylerin parasını da misliyle alıyor bizden sağolsun, sadece sağlıklı olmalarından dolayı teselli buluyorum :110:

Ne güzel keşke benim olsa 😅

Herşeyi kendimiz alınca ciddi masraf oluyor, kayınpederim memlekette ama oradan aldığımız şeylerin parasını da misliyle alıyor bizden sağolsun, sadece sağlıklı olmalarından dolayı teselli buluyorum :110:
ya bırde o var sız bız en azından saglıklı beslenıyoruz ucundan kıyısından bır sekılde ama ınsanlar ılaclı hormonlu tarıhıyle oynanmıs gıdaları satın alıyor ona para verıyor bırde
bu sıstem cok acayıp bır sıstem.

Bosuna takiliyorsun bu mevzuya , bi ustte yorumumda noopa da yazdim , sehirden sehire , semtten semte degisiyor elektrik faturasi
Bunun yasal bir dayanagi oldugunu sanmiyorum ama yapiyorlar bir sekilde
E yazan arkadaş keçiörende, ben çayyolundayım.
Aramızda 20 km var diye, bana mı geçiriyor bu şirketler?
Bu kadarı gerçekten fazla bir fark, diyorum ya eşim aşırı dikkat eder, sürekli ikaz eder milli serveti harcama, faturası batsın ama ülke kaynağımız bu diye.
Her konuda da bu kadar hassastır.
Balkona sigara içmeye çıktığımızda oturma odası ışığı ve tv kapanır, öyle çıkarız 5 dk sonra hop yeniden açılır.
Fazlasıyla dikkat edilen bir evde böyle fatura canımı sıktı ama.

2018 yazın Türkiye’ye geldiğimde pazar alışverişi ve market pahalıydı fakat 300 TL’ye doldurmuştum annemin evini.
Ama bu yaz haziranda gittiğimde ne mümkün!!
Bi markete gittim 300 TL pazara gittim 200 TL.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Felaket yani inanılır gibi değildi..

Arkadaşlar rica edicem diş macunun, tuvalet kağıdının 30-40 lira arası olduğu bir ülkede nasıl aylık 500 lira harcama yapıyosunuz markete biri anlatsın lütfen. Ne alıyosanız yazın gözünüzü seveyim ya. Okudukça çıldırıyorum burda.
Devlet bize bahmiir anasını satayım :ruh:
komsuyla beraber alıp yarı yarıya paylasınca olur bence 500 :D
ya da evde yemek pısmıyordur
aslında saglıksız gudalar ucuz
mesela sarımsagın kılosu 50 cıpsın kraker kurabıyenın kılosu 20. kasap etının kılosu mesela 50 ama a 101 bım gıbı marketlerde o ne oldugu bellı olmayan dana pırzola et falan 5,,6 tl
oyle beslenıyorsa 500 tl olur . ama sonra allah korusun kanser kapıyı calar .

5 senedir evliyim ve 5 senedir elektrik faturam 120 150 170 civarlarında geldi hep.
Hiç aşağı düşme yaşamadık, çevremiz diyordu bize 60 geliyor diye hıııı deyip kendimizce ‘yaşamıyor bunlar herhalde’ deyip gülüp geçiyorduk.
Bunca zamma rağmen, burada hala 2 haneli faturalar olduğunu duyunca küçük çaplı şok geçirdim.

Tabi ki gıda tartışılmaz bir mevzu, ben bir etli nohut yaparım içinde nohutu ararsınız.
Eşim der ‘bizimki bakliyatlı kavurma yapmış yine’ diye.
El ve lezzet alışkanlıkları değişebilir.
8 tl ye de kiloluk yoğurt var, 20 ye de.
Ben gıdada aşırı aşırı titizim, 2 senedir eşim market alışverişini kendi yapıyor o sebeple😂😂ben yapsam batarız, hem de ne batma...
Misal ben kendim mayalarım yoğurdu 10 tllik süt alırım 2 hafta tüketiriz. Süt desen her gün tüketiriz işe gttigimiz için tahıllı gevrek yeriz

Back