Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

Artik pazarlarda cok uygun degil malesef aynn dusunceniz mantıkli

Bebeğimmm bana bunlarla gel gel öpsün diloşun seni

Benim evim diyorum ya sıcaktır, hem cam balkon hem de odaların balkona açılmasından dolayı tek duvarları yine cam, sera etkisiyle pişeriz evde
Yerler de siyah zaten ama bazı çok soğuk olunca 700 geldiğini bilirim.
Valla sert kış ayında 600 700 o geliyor, sıcak su doğalgaz bir de aidat beraber geliyor.
Sıcak su kullanımı da 90 falan gelir.
Yemin ediyorum ev kirası gibi oluyor fatura, deriz hatta bizim ev sahibi dayamış yine bize diye
Ardına bir de elektrik, soğuk su, internet, telefon bilmem ne ekleniyor.
Off ki ne of.
Ben bahçeli eve geçmek istiyorum 1 senedir, anladım ki yaşayamayız.
Ne evi ısıtabilirim ne de su yetiştirebilirim, bahçe şu bu işlerine.

Aynn bnde senin gibi düşünüyordum tam .kizim kucuk oldugu icij evim cok batiyo günlük 3 kere supurke tutuyorum şohpen de kullaniyorum ve okadar esya vs vs toplam 100 tl 90 tl geliyo cok sasirdim 200 falan yok arrik
Bende. Sasmiyor değilim kuzum 700.900 gaz faturası fln benim evim orta kat çok sıcak olur sabahtan akşama kadar güneşin içindeyim bina da montoloma oldu onunda etksii var daha millet gaz açtı ben açmadım aralığa kadar bizde gaz açılmıyor çok sıcak oluyor çünkü benim bir kış boyu yaktigim gaz 3 ay olarak hesaplarsam 400.500 TL civarı vee evde tek başına isem kensinlikle gaz yakmam battaniyemi aliirm üstüme TV isigindaa takılırım neden lüzumsuz harcama yapayım ki

Bir ülke kendi tohumunu kullanmayacaksın diyorsa gerisi tartışmaya kapalıdır.Anlaşılmayan bir tarafı yok da insanların nasıl kör olduğu tartışılabilir

Kesinlikle bahçeli evler daha soğuk mutlaka. Ama gerçekten 700-800-900 tl doğalgaz ben şok şuan benim 1 salonum 3 odam var ve hepsi baya geniş ona rağmen hepsi alev atıyor. mutfak bile yanıyor banyo yanıyor. Keza üst katım dubleks alt katta salon dahil 4 odası mutfağı ve banyosu üst katında da 2 odası var ve 2 yıldır ödediği hep 400-470 arası gliyor diyo.
Dediğim gibi bence kesinlikle binanın kaç yıl olduğu yalıtım vs ilgisi var. bizim bina 3 senelik. belki de ondan.
ben bir doğalgaza 500den fazla ödesem kısmi felç geçiririm

hangi ilçedesiniz

İki kişilik bir aileyiz
Düzgün yemeye özen göstermeye çalışıyorum
Market alış verişimi aylık yaparım
Haftada bir pazara çıkarım 70 lira civarı tutuyor şu aralar
Ay içinde marketten sadece su ve yumurta alırım, ekstra bir iki kalem oluyor
Kahvaltılıkları aylık alış verişte alıyorum, hava almayacak şekilde düzgün paketleyince buzdolabında duruyorlar bir şey olmuyor.
Evdeki eksiği sürekli takip ederim mesela bu ay markete giderken dolaplara bir göz gezdirip liste yaptım ona göre gittim, 600 lira ile et dahil tüm eksikleri aldım. Bu arada belli markalar dışında alış veriş yapmam, bim, a101 gibi marketlere asla gitmem
Onun dışında süt,ceviz,badem alışverişim var
Yoğurdumu, reçelimi,sirkemi,turşumu, kışlık hazırlıklarımı evde yapmama rağmen yine de bu rakamı düşüremiyorum.
İki senedir alerjiden muzdaribim ama bu bana tasarruf getirdi, deterjan ve temizlik maddelerini minimuma indirdim ve cidden bütçeye faydası oldu. Çamaşır yumuşatıcısını bıraktım, çeşit çeşit yer deterjanı, ovma sıvıları bilmem neyi bıraktım. Kozmetik ürünlerini bıraktım doğal sabun ve şampuan kullanıyorum, roll on u bile bıraktım karbonat kullanıyorum.
Misafir için buzlukta hazır bir şeyler tutabilirsiniz, aylık alış verişte liste yapın ve ana kalemleri alın sonrası kolay, geçen hafta görümcemler geldi, altı kişiydiler marketten hiç bir şey almadım, yoğurtlu çorba, fırında tavuk, pilav, ortaya havuç tarator ve mantı yaptım, çayın yanına ıslak kek ve kurabiye tüm malzeme evde vardı ekstra alış veriş yapmadım.

Faturalar konusu muamma, su da indirim var dediler 35 lira gelen faturam bu ay 48 geldi :)
Elektrik 90-100 arası geliyordu dün yeni fatura gelmiş 140 TL
Doğalgaz henüz 30 lira bandında havalar iyi gidiyor kalorifer yakmadık

Son düzenleme:
Benim bina 5 senelik, yani yalıtım şu bu gayet iyi.
Orta kattayım, salonum hiç açılmaz, banyolar ve mutfak da öyle.
Salona misafir geleceğinde kapısını açmamız ve gelen insanlarla fazlaca ısınıyor, cam bile açarız çünkü öğlen 4 e kdr güneş içinde oluyor.
Kullandığımız aslında 3 oda, 4.oda yatılı misafir gelince açılıyor.
Cephe de iyi, güney doğu batı cephe zaten.
Buna rağmen gelen fatura durumu bu valla, biz iyi az geliyor derdik, sonuçta Ankara ve soğuk bölgesi, merkeze kar yağmaz burada yol kapanır falan ama yine iyi değilmiş

İstanbuldayız bizde anam ne bileyim çok be valla ben 2 yıl 300-350 ödediğim için kriz geçiriyordum yok ben mükemmel ödüyormusum bedava

Bizde kisin mutfak oturma odasi yatak odasi ve koridoru yakiyoruz. Salon ve cocuk odasinin kapisi kapali. 300-350 civari geliyordu. 700 bnce cok fazla. Kullanmadiginiz odalari kapatin bence.

Hatırladığım kadarıyla yazayım neler alındığını.
1 koli yumurta, 3 litre süt, çocuklara 6lı iki paket pipetli süt, 2 kiloluk yoğurt, 1 kilo tereyağ ve yarım kiloluk tereyağ, 2 paket beyaz peynir, 2 kutu labne, yarım kilo kaşar, 2 paket hindi füme ve 3 lü iki tane ton balığı(eşim diyette) 1 kilo pirinç, 5 paket makarna, yarım kilo zeytin, 2 lt beyaz sirke, nescafe ve kreması, dibek kahvesi, birkaç paket bisküvi, birkaç çeşit yeşillik, birkaç çeşit meyve, patates, soğan ve 1 kilo kuşbaşı tavuk.
Tam tamına bunlar 650 tl tuttu.
Ortada uzun vadeli olan tek şey tereyağ, onu pasta tatlı malzemelik ve yemeklik olarak ayrı alıyorum sadece.
Bu yani:)
Sebze yok, et yok, sadece kahvaltılık ve ıvır zıvır var.
Bu bizim haftalık alışverişimiz, keza bir kere daha gitmek gerekir süt ürünleri yumurta, eksilen sebze vb için.

Tüm dediklerini yapsam en az 500 gelir. Sizin saatte mi sıkıntı ,bizim saatte mi anlamadım.

bu ay da elektrik faturası 100 üstü gelirse belediye önünde benzin döküp kendimi yakıcam yetti gayrı
Valla benim evde hafta da 2 gün elektrk süpürgesi çalışır. haftanın en az 4 günü saç kurutma makinesi 5-10 dk boyunca açılır. hafta da 1 gün 2 seferden olmak üzere çamaşır mak. toplamda 3 saat calısır haftada. Bulaşık mak hafta da 1 gün 1 saat calısır. Kettle kullanmıyorum. Fırın ayda yılda 1 açarım çok açmam hatta. Hafta da 1kere de ütü yapıyorum.
86-90 tl arası

size taşınabilir miyim

Isıtan ve soğutan her alet aşırı elektrik harcar- çamaşırı 30 derecede yika ama yumuşatıcı yerine dezenfekte ilaci kullan. Ayni sekilde bulaşık icin eco modunu kullan.
Kurutma zaten felaket. Ben aldığımdan beri elektrik faturam ikiye katlandi. Bizde sadece haftada 1 açılıyor birde.
Çamaşırı yikadiktan sonra extra sıktır (ayri programi vardir) sonra kurutmaya at.
Tv cok yakıyor. İkea gibi yerlerden LED bantları al mobilya arkasina yerleştir. Geceleri cok hoş ışık veriyor ve mumdan ucuz :)

Bende hafif pintilik olduğu icin bunlara dikkat ediyorum :)

Aslinda daha pintilik tiyosu veririmde biraz ağır kaçar diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…