- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.113
- 598
- Konu Sahibi 1155gecesesleri
-
Artik pazarlarda cok uygun degil malesefBu çok göreceli bir soru ama, herkesi yeme içme alışkanlıkları farklıdır.
Biz mesela önce oğlumun gıdasını stoklarız.
Ki iştahlı bir çocuk, onunkilere pek dokunmayız.
Onun dışında haftada bir pazara gidilir, en uygunu pazar zaten.
Market alışverişi pahalli biraz ama onda da mesela unu 5 kiloluk alırız.
İkramliklar genelde hamur işi oluyor zaten.
Biraz daha fazla alırsaniz, en azından iki hafta yetsin, ayda iki kere alışveriş yapmış olursunuz.
Bebeğimmm bana bunlarla gelBen aylik aliyorum esim ben ve 1.5 yasinda kizim var buna ragmen 400 tl lik alisveris yapiyorum bu bize 1 ay gidiyo hic eksigim.olmuyo herseyden de doya yoya yapiyorum bnce siz cok az aliyosunuz gelirimiz cok iyi de degil ama cok sukur karnimiz doyuyo .
Benim evim diyorum ya sıcaktır, hem cam balkon hem de odaların balkona açılmasından dolayı tek duvarları yine cam, sera etkisiyle pişeriz evdeBenim de çift cephe 4 odam var . hol mutfak banyo
hol hariç her yer yanıyor. ve hiç kapanmıyor. Bilemiyorum belki de ara kat olduğumdan dolayı hem üst hem alt yanıyor ama öyle düşüklerde yakmam kışın. atıyorum maksimum değer 50 ise benim hep 40-45 arasında olur.
900 tl bir doğalgaz faturası için çokkkk çok fazlaa .. 500 okey ama 900 lira nedir ev kirası mutlaka bir hata olmalı.
Bilmiyorum binanın kaç yıllık olduğu ile falan da alakalı olabilir. ama hem güney cephe hemde kuzeye bakan odalarım var ve hepsi alev alev ona rağmen maksimum 2 kış ödediğim fatura 350yi geçmedi
Bende. Sasmiyor değilim kuzum 700.900 gaz faturası fln benim evim orta kat çok sıcak olur sabahtan akşama kadar güneşin içindeyim bina da montoloma oldu onunda etksii var daha millet gaz açtı ben açmadım aralığa kadar bizde gaz açılmıyor çok sıcak oluyor çünkü benim bir kış boyu yaktigim gaz 3 ay olarak hesaplarsam 400.500 TL civarı vee evde tek başına isem kensinlikle gaz yakmam battaniyemi aliirm üstüme TV isigindaa takılırım neden lüzumsuz harcama yapayım kiAynn bnde senin gibi düşünüyordum tam .kizim kucuk oldugu icij evim cok batiyo günlük 3 kere supurke tutuyorum şohpen de kullaniyorum ve okadar esya vs vs toplam 100 tl 90 tl geliyo cok sasirdim 200 falan yok arrik
Bir ülke kendi tohumunu kullanmayacaksın diyorsa gerisi tartışmaya kapalıdır.Anlaşılmayan bir tarafı yok da insanların nasıl kör olduğu tartışılabilirSadece ıspanak değil ki tüm sebzelerde aşırı tarım ilacı kullanılıyor
Pazarda Kasım ayında hala domates,patlıcan,kabak, salatalık, yeşil biber var ilaçlar sayesinde geliyorlar sofraya
Ispanak mevzu ilk Esenyurtta başlamış, burnumuzun dibi yani Beylikdüzündeyim
Geçen hafta bende aldım pazardan ama yaklaşık 1,5 saat sirkede beklettim, sanırım o yüzden bir şey olmadı, aldığınız her sebzeyi ve meyveyi önce akan suda yıkayın, sonra bol sirkleli suda bekletin. Artık tarım ülkesi falan değiliz, kendi tohumumuzu ekmemiz bile yasak yabancı tohumla tarım yapmaya çalışıyoruz, tarım ülkesi itibarımız onbeş yıldır falan yok yani, insanlara zehir satan üreticilere acımıyorumda, yıllardır zehirlenen halka acıyorum, sağlığımızla oynuyorlar maalesef
Kesinlikle bahçeli evler daha soğuk mutlaka. Ama gerçekten 700-800-900 tl doğalgaz ben şok şuanBenim evim diyorum ya sıcaktır, hem cam balkon hem de odaların balkona açılmasından dolayı tek duvarları yine cam, sera etkisiyle pişeriz evde
Yerler de siyah zaten ama bazı çok soğuk olunca 700 geldiğini bilirim.
Valla sert kış ayında 600 700 o geliyor, sıcak su doğalgaz bir de aidat beraber geliyor.
Sıcak su kullanımı da 90 falan gelir.
Yemin ediyorum ev kirası gibi oluyor fatura, deriz hatta bizim ev sahibi dayamış yine bize diye
Ardına bir de elektrik, soğuk su, internet, telefon bilmem ne ekleniyor.
Off ki ne of.
Ben bahçeli eve geçmek istiyorum 1 senedir, anladım ki yaşayamayız.
Ne evi ısıtabilirim ne de su yetiştirebilirim, bahçe şu bu işlerine.
hangi ilçedesinizBende istanbuldayım, ocağım elektrikli her gün saatlerce çalıştığı oluyor, fırınıda düzenli kullanırım. Hemen her gün süpürge açıyorum, günlük ütü yapılıyor. Çamaşır makinası bazen her gün açılıyor. Bende 100 tl fatura ödediğimi hatırlamıyorum. 90 tl civarı ödüyoruz. 220 falan nasıl rakamlar yahu
Merhaba hanımlar benim bir kızım var orta gelirli bir aileyiz benim sıkıntım mutfakk giderlerim eve yaptıgım alışveriş bir hafta gidiyor (eşimde evde yemek yemez) bu yüzden cok cabuk dolabım boşalıyor ani misafirim gelse ikram edicek birsey bulamıyorum be utanıyorum bazen yetiştiemiyoruz maalesef acaba yanlış yaptıgım birseymi var hep özenirim mutfagı her daim dolu olanlara her halimize şükür yinede. Sizde durumlar nasıl hayatmı pahalılaştı yoksa ben idare etmeyi bilmiyormuyum
Benim bina 5 senelik, yani yalıtım şu bu gayet iyi.Kesinlikle bahçeli evler daha soğuk mutlaka. Ama gerçekten 700-800-900 tl doğalgaz ben şok şuanbenim 1 salonum 3 odam var ve hepsi baya geniş ona rağmen hepsi alev atıyor. mutfak bile yanıyor banyo yanıyor. Keza üst katım dubleks alt katta salon dahil 4 odası mutfağı ve banyosu üst katında da 2 odası var ve 2 yıldır ödediği hep 400-470 arası gliyor diyo.
Dediğim gibi bence kesinlikle binanın kaç yıl olduğu yalıtım vs ilgisi var. bizim bina 3 senelik. belki de ondan.
ben bir doğalgaza 500den fazla ödesem kısmi felç geçiririm
Halkalıdayımhangi ilçedesiniz
İstanbuldayız bizdeBenim bina 5 senelik, yani yalıtım şu bu gayet iyi.
Orta kattayım, salonum hiç açılmaz, banyolar ve mutfak da öyle.
Salona misafir geleceğinde kapısını açmamız ve gelen insanlarla fazlaca ısınıyor, cam bile açarız çünkü öğlen 4 e kdr güneş içinde oluyor.
Kullandığımız aslında 3 oda, 4.oda yatılı misafir gelince açılıyor.
Cephe de iyi, güney doğu batı cephe zaten.
Buna rağmen gelen fatura durumu bu valla, biz iyi az geliyor sonuçta Ankara ve soğuk bölgesi, merkeze kar yağmaz burada yol kapanır falan ama yine iyi değilmiş
Hatırladığım kadarıyla yazayım neler alındığını.Bir kac eksik icin girip 650 tl mi odediniz
Düsüp bayilacagim. Alisverisi nerden yapiyorsunuz?
Ben de dun 2.5 kg donuk dogranmis sogan
2.5 kg garnitur
2.5 kg brokoli
2.5 kg taze fasulye
3 lt zeytinyagi
1 kg tereyagi
Buyuk bi salca kgsini bilmiyorum tam
3 kg kiyma
2 kg sotelik et
2.5 kg kirmizi mercimek
2.5 kg pirinc
5 kg makarna
2.5 kg nohut
1 kg kabuklu ceviz
3 avokado
3 kg zeytin aldım.
450 tl odedim
Bir cogu kisi cikartir.
Tüm dediklerini yapsam en az 500 gelir. Sizin saatte mi sıkıntı ,bizim saatte mi anlamadım.Bende istanbuldayım, ocağım elektrikli her gün saatlerce çalıştığı oluyor, fırınıda düzenli kullanırım. Hemen her gün süpürge açıyorum, günlük ütü yapılıyor. Çamaşır makinası bazen her gün açılıyor. Bende 100 tl fatura ödediğimi hatırlamıyorum. 90 tl civarı ödüyoruz. 220 falan nasıl rakamlar yahu
Valla benim evde hafta da 2 gün elektrk süpürgesi çalışır. haftanın en az 4 günü saç kurutma makinesi 5-10 dk boyunca açılır. hafta da 1 gün 2 seferden olmak üzere çamaşır mak. toplamda 3 saat calısır haftada. Bulaşık mak hafta da 1 gün 1 saat calısır. Kettle kullanmıyorum. Fırın ayda yılda 1 açarım çok açmam hatta. Hafta da 1kere de ütü yapıyorum.bu ay da elektrik faturası 100 üstü gelirse belediye önünde benzin döküp kendimi yakıcam yetti gayrı
Valla benim evde hafta da 2 gün elektrk süpürgesi çalışır. haftanın en az 4 günü saç kurutma makinesi 5-10 dk boyunca açılır. hafta da 1 gün 2 seferden olmak üzere çamaşır mak. toplamda 3 saat calısır haftada. Bulaşık mak hafta da 1 gün 1 saat calısır. Kettle kullanmıyorum. Fırın ayda yılda 1 açarım çok açmam hatta. Hafta da 1kere de ütü yapıyorum.
86-90 tl arası
Ha bu arada sabah 7 akşam 7 evde yokuz. Akşamları misafir yoksa sadece tv ve küçük odamda ki lambader çalışır ışık yakmambu ay da elektrik faturası 100 üstü gelirse belediye önünde benzin döküp kendimi yakıcam yetti gayrı
Yoo, abartan ben değilim sadece zam zam zam
Evde ısınmamız doğalgaz, 2 kişilik bir aileden farkımız yok çünkü çocukların elektrikle işi yok.
Haftada 4 kere çamaşır ve kurutma, 1 gün ütü ve süpürge, her gün bulaşık çalışıyor.
Diğer süpürgem şarjlı, 3 güne falan bitiyor.
Bir de 24 saat tv açık ışığından faydalanmak için o kadar.
Herkesin evinde ne varsa bende de o.
Hatta daha az olması gerekir çünkü akşam 10 dan sonra evde elektrik Namına çalışan tek şey tv ve bizlerin şarj aletleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?