• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak alışverişi yetişmiyor!!!!

sordular mı yorumlarda kaçırmış olabilirim ama hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
elektrik su ve mutfak gideriniz aşırı düşük geldi hayret ettim
istanbul olması mümkün değil sanırım yani lütfen olmasın istanbul bu şartlarda kendimi salak gibi hissederim :110:
Elektrik su ikisi 98 TL
Mutfak alışverişi 400/500 TL
Bende 160 TL gelen su elektrik faturasına şaşırıyorum lüzumsuz elektrik su kesinlikle harcamam

Yorumlarin hepsini okuyamadim ama elektrik ilden ile degisiyor sanirim. Biz yazin 2 ay evde degildik. Sadece buzdolabi calisiyordu. Elektrik 55-60 civari gelmisti o aylardada.
Su an 200 e yakin geliyor. 4 kisilik bir aileyiz.
Ayrica biz haftada markete rahat 400-500 lira harciyoruzdur. O da herseyi buyuk olanindan alirim. Ama saglikli beslenmeye calsiirz. Cevizi mesela gecen haftalarda 400 tl lik aldik. Bir sene almam artik. Evimde findik fistik badem bulundururm. Y
Mutfak butcesi yasayis tarzina gorede degisiyor bnce.

Gel kuzum ankaradayim 😅hadi yaa vallaha bana hiç öyle gelmiyor elektrik bu ara fazla gelio hep 60 üstü fazla elektirk harcamam aslında yok suyu çok harcarim ben 35.40 arası gelir eskidne elektirk hep 35.40 gelirdi kafalarına göre yaziolar resmn
pek ayrı dünyalarda deilmişiz ben de ankaradayım valla çok şaşkınım şu an

ayrı dünyalarda mı yaşıyoruz acaba
geçen ay 80 lira su faturamız geldi diye eşimle bi kutlama yapmadığımız kaldı
elektrik desen zaten uçuyor 100de aşağı olmuyor ki bizde elektrik en çok tvden kaynaklanıyor her gün makine açılmaz her ügn saçımı yapmam hatta beceremediği için ütü bile yapmıyorum evde
nasıl oluyor da bu kadar kullanıma bu kadar az geliyor faturanız şaşırdım
Bütün herşey bitti elektirk su kaldı bıraksınlar da o az gelsin insanların bedellerini millet ödüyor işte böyle

Tarım ilaçları kullanılırken asit ile aktifleştirilir.
Yani siz de yanlış yapıyorsunuz aslında. Sirke ile arındırmak yerine daha da aktif hale getiriyorsunuz.

Sirkede bekletmenin temizleyeceğini öğrendik son yıllarda, bazen sirke ile karbonatta koyuyorum meyveleri yıkarken özellikle, çünkü elmaların üzerindeki o mum gibi tabaka çıkmıyor, sirke aktifleştiriyorsa nasıl temizleyeceğiz meyve ve sebzeleri

Büyük şehirde değilsiniz heralde sızın bu faturalar bizde 3 sene önce falandı.
Ben bakıyorum kutudan komsularinkine onlarında aynı cevrem de öyle 100 civarlari geliyor elektirik su siz nerde yaşıyorsunuz merak ettim. Büyük şehirse bence bir kontrol ettirin sayaçları öyle bir şey yok yani. 😃
Hihiii siz de lüzumsuz harcama yapmayın sekeirm biz iki kişi bir aileyiz devir ekonomi devri

Bütün herşey bitti elektirk su kaldı bıraksınlar da o az gelsin insanların bedellerini millet ödüyor işte böyle
valla bize az gelmiyor
inan abartmıyorum geçen ay su az geldi (80) diye eşimle nasıl mutlu olduk
hatta yanlışlık mı var acaba dedik
çünkü 100den aşağı asla düşmez
keza elektrik de öyle
ben anlamadım bu işten bişe

220 tl.lik ne kullanıyorsunuz evde , ısıtıcı mi var. Abartı fiyat.

100 150 arası 4 kişilik bir aile için bu zamda normal. 220 fazla. Abartmissiniz.
Yoo, abartan ben değilim sadece zam zam zam;)
Evde ısınmamız doğalgaz, 2 kişilik bir aileden farkımız yok çünkü çocukların elektrikle işi yok.
Haftada 4 kere çamaşır ve kurutma, 1 gün ütü ve süpürge, her gün bulaşık çalışıyor.
Diğer süpürgem şarjlı, 3 güne falan bitiyor.
Bir de 24 saat tv açık ışığından faydalanmak için o kadar.
Herkesin evinde ne varsa bende de o.
Hatta daha az olması gerekir çünkü akşam 10 dan sonra evde elektrik Namına çalışan tek şey tv ve bizlerin şarj aletleri.

valla bize az gelmiyor
inan abartmıyorum geçen ay su az geldi (80) diye eşimle nasıl mutlu olduk
hatta yanlışlık mı var acaba dedik
çünkü 100den aşağı asla düşmez
keza elektrik de öyle
ben anlamadım bu işten bişe
Bende anlamıyorum artık yapacak bişey yok gelen fatura mecburen ödenecek

neden tedavi olunmuyormus. gayet guzel tedavi olunuyor. hastane konusunda hak yemeyin bence.
eskiden ilcedeki hangi hastaneye bagliysak ona giderdik. sabahtan kuyruga girerdik 5-6 gibi. daha gec kalirsan sira kalmama ihtimali cok fazlaydi. hangi doktor denk gelirse. agiz aftlarim icin nasir ilaci veren doktora denk gelmiştim.

simdi istedigim hastaneye gidiyorum. begenmedigime gitmiyorum. hep devlet hastanelerinde tedavi görüyorum. oglumun dogustn olan problemi acibadem de 15 binlik ayni tedaviyi bedavaya gorduk devlet hastanesinde. spesifik bir hastalik oldugu icin bu alanda adi olan bir doktora ustelik.

saglik konusuna laf eden gercekten olaya sadece ideolojik bakiyordur. tarafsiz bakabilen hakkini teslim eder.
Biz türkiyeden bahsediyoruz kardeş. Sen nerede yaşıyorsun bilmiyorum. Sabahın 6 sında gidiyorum sıra bulmak için öğlene anca işim bitiyor hadi o normal diyelim. Eczaneye her girdiğimde 80 in altında bir kere bile para ödemedim nasıl bedavaymış o iş anlamadım. Kızım 4 yaşında olacak neredeyse her eczanede kızıma hamileyken gittiğim muayene parası adı altında ücretler çıkıyor.Takip etme sansım hiç yok ki tarihleri hatırlamıyorum. 4 senedir ode öde bitiremedim ssk lıyım bu arada . Tansiyondan dolayı raporlu ilacım var ama her yazdırdığımda yok onun katkı payı yok bunu muayene payı derken alıp başını gidiyor . Raporlu ilacımı eczaneden muayene olmazsam daha ucuza geliyor diye raporsuz paramla alıyorum allahın adına inanırsanız boyle yapıyorum. Ne bedavası ya nerdeymiş o bedava. Şehir hastanesi adı altındaki sacmalık ta ayri bir rezillik . Arabası olana iyi ama olmayan bir gün önce aksamdan gidip 2 3 dolmuş allah ne verdiyse binip anca sabah orda olacak. Sabah kalkan dolmuş saatiyle zamanında orada olması mümkün değil. Acaba ideolojik bakan kim çok merak ediyorum. Tamam muayene için özel gibi para ödemiyoruz ama muayene olduk mu olduk işte. bi zahmet o kadar da olsun primlerimiz babamızın hayrına yatmıyor

Doğalgaz 700-900 tl arası mı:skandal:
Eviniz dubleks mi ? ya da kaç metre kare?
Bizim evimiz 160mt kare ama 2,5 yıllık evliyim yazın 30-50 arası maksimum, kışın da 300ü hiç geçmedi. Ve kışın gece gündüz yanar. hiç kapatmayız. 1 üst katım dubleks onlara da kışın 400-450 civarı geliyor. 500 bile geldiğini duymadım.

bence size çok fazla geliyor gerçekten 700-900 arası doğalgaz olur mu yahu
Doğalgaz cepheye, yalıtıma, binanın güneşle olan ilişkisine göre değişir.
Evim 3 cephe, tek ısınmayan nokta kuzey doğu olan odalar.
Harıl harıl yakarım o odaları, diğerlerini gece açarım ama genelde yaz kış sıcaktır evim.
Ortalama 500 falan geliyor, bu sene daha yeni açtık, ilk faturayı görmedik.

Sirkede bekletmenin temizleyeceğini öğrendik son yıllarda, bazen sirke ile karbonatta koyuyorum meyveleri yıkarken özellikle, çünkü elmaların üzerindeki o mum gibi tabaka çıkmıyor, sirke aktifleştiriyorsa nasıl temizleyeceğiz meyve ve sebzeleri
Malesef öyle öğrendik ve şimdi yanlış öğrettiklerini söylüyorlar. Biz sirke ile sadece mikrobunu bakterisini kırarız ama kimyasal ilaçları da tam tersi aktif hale getiriyormuşuz buna herşeyi sirke ile yıkayın diyen gıda mühendisi bi arkadaş bile itiraz edemedi. Bentonit kil kullanabilirsiniz. Yada sadece karbonat falan. Mumlanmış elmaların kabuğunu da soyacağız artık.

Ben aylik aliyorum esim ben ve 1.5 yasinda kizim var buna ragmen 400 tl lik alisveris yapiyorum bu bize 1 ay gidiyo hic eksigim.olmuyo herseyden de doya yoya yapiyorum bnce siz cok az aliyosunuz gelirimiz cok iyi de degil ama cok sukur karnimiz doyuyo .

İstanbul'dayım, iki günde bir çamaşır makinesi ve kurutma çalışır. Fırını da aktif olarak kullanıyorum, ütüde sık oluyor, evde hergün süpürge mutlaka açılır elektrik faturası 100 TL civarında geliyor hatta emin olmak için eşime de sordum 😅 sizin fatura esktra çok geldi bana.
Bende istanbuldayım, ocağım elektrikli her gün saatlerce çalıştığı oluyor, fırınıda düzenli kullanırım. Hemen her gün süpürge açıyorum, günlük ütü yapılıyor. Çamaşır makinası bazen her gün açılıyor. Bende 100 tl fatura ödediğimi hatırlamıyorum. 90 tl civarı ödüyoruz. 220 falan nasıl rakamlar yahu 🤦🏽‍♀️

Doğalgaz cepheye, evin güneşle olan ilişkisine göre değişir.
Evim 3 cephe, tek ısınmayan nokta kuzey doğu olan odalar.
Harıl harıl yakarım o odaları, diğerlerini gece açarım ama genelde yaz kış sıcaktır evim.
Ortalama 500 falan geliyor, bu sene daha yeni açtık, ilk faturayı görmedik.
Benim de çift cephe 4 odam var . hol mutfak banyo
hol hariç her yer yanıyor. ve hiç kapanmıyor. Bilemiyorum belki de ara kat olduğumdan dolayı hem üst hem alt yanıyor ama öyle düşüklerde yakmam kışın. atıyorum maksimum değer 50 ise benim hep 40-45 arasında olur.
900 tl bir doğalgaz faturası için çokkkk çok fazlaa .. 500 okey ama 900 lira nedir ev kirası mutlaka bir hata olmalı.
Bilmiyorum binanın kaç yıllık olduğu ile falan da alakalı olabilir. ama hem güney cephe hemde kuzeye bakan odalarım var ve hepsi alev alev ona rağmen maksimum 2 kış ödediğim fatura 350yi geçmedi

Malesef öyle öğrendik ve şimdi yanlış öğrettiklerini söylüyorlar. Biz sirke ile sadece mikrobunu bakterisini kırarız ama kimyasal ilaçları da tam tersi aktif hale getiriyormuşuz buna herşeyi sirke ile yıkayın diyen gıda mühendisi bi arkadaş bile itiraz edemedi. Bentonit kil kullanabilirsiniz. Yada sadece karbonat falan. Mumlanmış elmaların kabuğunu da soyacağız artık.

Elmalardan içime sinir geldi
Evde sirke yapmak için Selimpaşa da yazlığı olan bir arkadaşımın ağacından topluyorum elmayı çünkü pazardan aldığım elma ile sirke olmuyor o kadar ilaç var üzerinde ve yıkama ile çıkmıyor, armutlarda öyle kabukla yenmesi gereken herşeyden sinir oluyorum artık. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, sirke ile yıkıyordum her şeyi

Ben aylik aliyorum esim ben ve 1.5 yasinda kizim var buna ragmen 400 tl lik alisveris yapiyorum bu bize 1 ay gidiyo hic eksigim.olmuyo herseyden de doya yoya yapiyorum bnce siz cok az aliyosunuz
400 tl ile nasıl doya doya yiyorsunuz bizede anlatabilir misiniz? Sadece kuşbaşı et 70 tl civarı, peynir desen 30-40 tl en ucuzu oda... sizden ciddi anlamda taktik almak isterim.

Bu çok göreceli bir soru ama, herkesi yeme içme alışkanlıkları farklıdır.

Biz mesela önce oğlumun gıdasını stoklarız.
Ki iştahlı bir çocuk, onunkilere pek dokunmayız.

Onun dışında haftada bir pazara gidilir, en uygunu pazar zaten.
Market alışverişi pahalli biraz ama onda da mesela unu 5 kiloluk alırız.
İkramliklar genelde hamur işi oluyor zaten.

Biraz daha fazla alırsaniz, en azından iki hafta yetsin, ayda iki kere alışveriş yapmış olursunuz.

Bende istanbuldayım, ocağım elektrikli her gün saatlerce çalıştığı oluyor, fırınıda düzenli kullanırım. Hemen her gün süpürge açıyorum, günlük ütü yapılıyor. Çamaşır makinası bazen her gün açılıyor. Bende 100 tl fatura ödediğimi hatırlamıyorum. 90 tl civarı ödüyoruz. 220 falan nasıl rakamlar yahu 🤦🏽‍♀️
Aynn bnde senin gibi düşünüyordum tam .kizim kucuk oldugu icij evim cok batiyo günlük 3 kere supurke tutuyorum şohpen de kullaniyorum ve okadar esya vs vs toplam 100 tl 90 tl geliyo cok sasirdim 200 falan yok arrik

Back