- 16 Ağustos 2010
- 293.020
- 602.880
- 43
Süper o zamanVar var , onların hepiciği var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Süper o zamanVar var , onların hepiciği var
bebegim sende katıll gel yanıma :)
Evet canım , misafirlerimi dün ağırladım aslında ama fotolardan çok emin değildim , aslında hala da değilim . Daha önceki katılımlarım gibi çok ayrıntılı çekemedim , malum misafir ağırlanacak , zamanla yarışıyorsunuz . Ama yinede ekliyorum şimdi , eksik bulunursa hiç sorun değil zaten kurduğum bir sofra idi en fazla 3-5 resim çekmiş olrum fazladan
bebegim sende katıll gel yanıma :)
Süper o zaman
keşke komsum olsan ahhhhhhh sana sütlü kahveler yapardım :)
Evet canım , misafirlerimi dün ağırladım aslında ama fotolardan çok emin değildim , aslında hala da değilim . Daha önceki katılımlarım gibi çok ayrıntılı çekemedim , malum misafir ağırlanacak , zamanla yarışıyorsunuz . Ama yinede ekliyorum şimdi , eksik bulunursa hiç sorun değil zaten kurduğum bir sofra idi en fazla 3-5 resim çekmiş olrum fazladan
hadi bekliyorum ne zaman geliyorsun annem :)Bitti gitti nevreste , bi eksik varsa da can sağlığı
keşke komsum olsan ahhhhhhh sana sütlü kahveler yapardım :)
hadi bekliyorum ne zaman geliyorsun annem :)
Bitti gitti nevreste , bi eksik varsa da can sağlığı
Çok teşekkür ederiimm canımmiçli köfte harika görünüyor
ellerine sağlık arkadaşım
yanlış mesajı alıntılamışım yalnız
Aminn cümlemize inşallahharika olmuş ellerine sağlık...birde şekli bozuk oldu diyorsun...fıstık gibi de olmuş işte daha ne olsun...
afiyet olsun...olmuş olmuş çok hoş görünüyor...bu arada kuru dolmayı da çok severim..mis gibi görünüyor...:)
yok canım yaa, yaşlandığımı hissediyorum yavaştan :)
eski heyecanım aksiyonum yok...
allah uzun ömür versin hepimize :)
Harika olmuş yaaa , ellerine sağlık arkadaşım .
İçli köfte var yaaa , kapıda nöbette bekletir. Sevgilin nikah tarihini öne alırsa bu içli köftelerden sonra hiç şaşırma
Hıhhh ne var benim de 27 dim 8 sene evveldi
En çıtır benim sanki
Kızlaaar eksılı sulu kofte tarıfınız var mıı? yarn yapasım geldi ama adam gibi tarıf bulamadm
kıymalı bohça krepler:
iç harcı:
200 gram kıyma
4 adet yeşil biber
3 adet domates
1 adet soğan
tuz
sıvıyağ
yapılışı:
öncelikle kıymamızı az su ile ezerek pişiriyoruz
pişip suyunu tamamen çeken kıymamıza ince ince doğradığımız yeşil biberleri ve küp küp doğranan soğanları ekleyip çok azda sıvıyağ ekleyip biberler ve soğanlar ölene kadar kavuruyoruz
bu sırada domatesleride küp küp doğruyoruz ve karışıma katıp domatesler suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz
iç harcımız hazır kreplerimizi hazırlamaya geçiyoruz
krep malzemeleri:
3 yumurta
1.5 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yapılışı:
yumurta ve tuzu çırpıyoruz
ardından sütü ekleyip karıştırıyoruz
2 yemek kaşığı sıvıyağıda ekleyip karıştırıyoruz
ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz
krep hamurumuz hazır
ben tavamı yağlamıyorum
hem içinde yağ olduğundan
hemde tavama yapışma olmadığından
yapışır diye korkuyorsanız peçeteyle hafifçe her seferinde yağlamanız gerekir
krepleri her seferinde tavaya birer kepçe dökerek önlü arkalı pişiriyoruz
toplam 10 adet krep çıkıyor bu ölçülerle
isterseniz 1süt 1 un 1 yumurta şeklinde azaltabilir yada 3er ölçüye çıkartabilirsiniz
kreplerimizde hazır olduğunda her krep hamurunun ortasına 1 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyuyoruz
önce sağ tarafı sonra sol tarafı katlayıyoruz
ve uçları ortada birleştircek şekilde tekrar katlayıp kat yerleri alta gelecek şekilde borcama diziyoruz
bütün hepsi bittikten sonra üzerlerine kaşar rendeliyoruz ve fırında kaşarlar eriyene kadar bekletiyoruz
iç harcını ilk defa bu şekilde denedim
gerçekten muhteşem bir tadı vardı
bayıla bayıla yedik
mutlaka deneyin derim
aynı tarifin iç harcını kuşbaşı et yada kuşbaşı tavuklada deneyebilirsiniz
Eki Görüntüle 746535
Eki Görüntüle 746534
Eki Görüntüle 746533
Eki Görüntüle 746532
Eki Görüntüle 746531
Eki Görüntüle 746530
Eki Görüntüle 746529
Eki Görüntüle 746528
Eki Görüntüle 746527
İRMİKLİ LOKUM
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
yarım falım sakız
piştikten sonra içine eklemek için 1 paket toz kremşanti
üzeri için:
hindistan cevizi
çekilmiş fıstık yada fındık
ceviz yada fındık içi
yapılışı:
irmik, toz şeker, küçük küçük parçaladığımız sakız ve süt tencereye alınır
koyulaşana kadar karıştırılır
koyulaşıp göz göz olduğunda 1-2 dk daha karıştırılıp kapatılır
ılınınca içine kremşanti eklenip kaşıkla karıştırılır yada tel çırpıcıyla hafif çırpılır
soğumaya bırakılır
soğuduktan sonra elimiz ıslatılarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır hindistan cevizine yada çekilmiş fıstığa bulanur
ortalarına fınfık konur
isteyen ceviz yada bademde koyabilir
henüz tadına bakamadım
inşallah güzel olmuştur
muhallebiden yapılan lokumları falan hiç svmem ben
hamur gibi gelir bana
bunu beğenirim umarım
internette herkes bayıla bayıla anlatmış
akşama yorumumu eklerim
Eki Görüntüle 766199
ay çok romantik
bizden geçti böyle şeyler :) çoluğa çocuğa karıştık :) kıymetini bilin zamanınızın canım...hayat çabuk geçiyor...
bu arada salı günü 27 yaşıma basıcam...yaşşlandım mı ne
ahretim yetiiiiiiişşşşş bu ufaklıkların içinde pörsümüşüz biz haberimiz yok yahu :60.
Hayırlısı olsunEllerine sağlık
Çok teşekkür ederiimm canımm
Aminn cümlemize inşallah
Beğenmene çok sevindim. Teşekkür ederimm Tatlarını da buraya ekleyebilmek isterdim.
Ausencia'cımm teşekkür ederimm, siz beğenince nasıl mutlu oldum, nasıl gaza geldim anlatamam Artık bir süre mutfaktan çıkmam herhalde.
Çıtırsın tabii, ben de o çıtır yaşa geldiğimde senin gibi olmak, buralarda neşeli neşeli takılmak isterim.
Kızlaaar eksılı sulu kofte tarıfınız var mıı? yarn yapasım geldi ama adam gibi tarıf bulamadm
duygucum şimdi diyecem ki kaynanam çok güzel yapar diye, sende diyecen ki tamam tarifi iste de bu raya ekle diye :)
bende diyecem ki kaynanamı hiç arayasım yok vallahi
mesele benim komşumdaki defter hesabına dönecek
en iyisi ben hiç ekşili köfte bilmiyorum diyeyim ve susayım
ayyy çok güzel her şeyy elinize sağlık hanımlarrr
yaş deyince ben de 34üm hatta 35e ramak kaldı:))) ama genç gösteriyorum:)
biz dün gece evde yemedik şekerler, ondan bir tarifim yok ama dünkü poğaçamın tadına baktım güzeldi hem şipşak bir tarif, tam tembel işi:)
not: benim oğlan her sabah 7de kalkar, erkencidir yan... o nedenle sabahın köründe internete girmem daha kolay oluyor
Evet siliniyor silinirse silerim açılıncaYa bişey soracaktım canım , hatta iki şey :26:
1.si konu açılınca eklenen resimlerden bir tanesini ters çıkmış diye silmiştim ben , şimdi o silenen resim eklenmiş resmin ön izlemesi diye canımmmm konumun altında çıkıyor ya , onu silmek mümkün mü
Hiç güzel durmuyor da ...
Bir de konum neden açılmadı ki
Gece kazen siteymiş ama açmamış
Evet siliniyor silinirse silerim açılınca
Canım hiçbir fikrim yok ben de bekliyorum:26:Belki gece burdayken müsait olmamıştır yarışmayla ilgilenmek içinEğer konuda sorun yoksa tekrar geldiğinde onaylayacaktırSenden başka bir arkadaş daha gece ekledi 5 kişi oluyorsunuz inşaallah
Konu açıldı sildim bileBekleyelim o zaman
Silersen sevinirim canıım , görüntü kirliliği oluyor