yayla çorbasimalzemeler : 1 çay br pirinç, 1 yumurta sarisi , 125 gr yogurt, 2 ka$îk çig krema,1 ka$ik un ,uzeri için sivi yag nane kekik
pirinci ha$layip sogutuyorum, bi tencerede yogurt un krema krema ve suyu ozuyorum topakla$tirmadan, pirincide buna katip kaynayincaya kadar kari$tiriyorum ,2 dk da oylece kaynatip altini kapatiyorum .. sivi yagda nane kekik yakip uzerine dokuyorum .. benim çocuklar hasta yken i$tahsiz olduklari bi donemde yerler yayla çorbaisni, çok seviyolar :) kremayi da yeni ke$fettim , daha bi guzel oluyor sanki kremayla yogurtlu çorbalar ..
kömbe yarim pkt ya$maya(kuru mayada olur ) ,1 yk tuz, yarim yk $eker ,un su ile sert olmayan bi hamur yogurup mayalanmasi için bi kenara aliyoruz ..hamur mayalaninca resimdeki buyuklukde yumaklar tutuyoz
iç malzemesi : 200 gr kiyma ,minik dogranmi$ 2 buyuk ba$ sogan, tuz ,yag, sevdiginiz baharatlar ., bunlari kari$tiriyoz bi kapta..
ayri bi tasdada sivi yag ve yogurt u kari$tiriyoz .. devalini resimlerle anlatiyim :)
Eki Görüntüle 660028 Eki Görüntüle 660048 Eki Görüntüle 660049 Eki Görüntüle 660051 Eki Görüntüle 660053 yumaklari tepsi buyuklugunde açip( ne ince nede çok kalin olacak) once yogurtdan surup sonrada kiymayi yayiyoruz, uzerine ikinci yuyfkayi serip yogurtluyoz, ka$ikla yari keser gibi iz yapip 200 derecede pi$iriyoruz , ve sofra bezinin arasina koyup uzerini ortiyoz, 10 dk dinlense guzel olur yumu$acik oluyor ..
afiyet olsun