Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Selam kızlar.Nasılsınız?:KK3:

Kurabiye tarifimle geldim.

PORTAKAL KABUKLU EBRULİ KURABİYE

Malzemeler

250 gr.margarin
2 yumurta
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Bir portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı kakao + 1 kaşık pudra şekeri

Yapılışı

Yumurta,pudra şekeri ve margarini güzelce karıştıralım.Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı katıp elimizle yoğuralım.Hamuru ikiye bölelim.15-20 dakika dinlendirelim.Bir bölümüne bir kaşık toz şekerle ovulmuş portakal kabuğu rendesi katıp yoğuralım.Merdaneyle orta kalınlıkta dikdörtgen açalım.Diğer bölümüne kakao ve pudra şekeri katıp yoğuralım.Merdaneyle açıp portakal kabuklu hamurun üzerine serelim.Üst üste koyduğumuz hamuru rulo saralım.İnce dilimleyelim.Dilimleri yuvarlayalım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Kurabiyeleri önce kızgın fırına sürelim.Sonra fırın derecesini 150 dereceye kadar düşürerek yarım saate yakın pişirelim.

V0EK.jpg
ben bayılırım portakallı kurabiyeye cnm eline sağlık ne güzel görünüyorlar:))

Milföyden börek.İçinde sotelenmiş domates,biber,sucuk,pulbiber,karabiber ve kekik var.

mDPbJ.jpg

Qn17g.jpg
değişik bir lezzet olmuş gibi.

ilk defa denediğim mantar kurabiyelerim :KK16:

Eki Görüntüle 956232

kek de kurabiye de güzel görünüyor cnm kek istedi:))))

kızlar selam ben bugün akşama tavuklu kereviz yapmayı düşünüyorum yanına ne yaparım bilemiyorum:)

Eki Görüntüle 956232

Ellerine sağlık.Gerçekten tıpkı mantar gibi:)

Çok güzel görünüyor çok severim milföylü şeyleri ellerine sağlık canım.

Teşekkür ederim canım.

Çok güzel görünüyor şekli.Ellerine sağlık.

ben bayılırım portakallı kurabiyeye cnm eline sağlık ne güzel görünüyorlar:))

değişik bir lezzet olmuş gibi.

kızlar selam ben bugün akşama tavuklu kereviz yapmayı düşünüyorum yanına ne yaparım bilemiyorum:)

Sağol canım.Börek lahmacun tadında oluyor.Tavsiye ederim.

Kerevizin yanına makarna olabilir.

Ellerine sağlık.Gerçekten tıpkı mantar gibi:)

Teşekkür ederim canım.

Çok güzel görünüyor şekli.Ellerine sağlık.

Sağol canım.Börek lahmacun tadında oluyor.Tavsiye ederim.

Kerevizin yanına makarna olabilir.
cnm sağol cvp için bir gün önce soslu makarna yemiştik canımız kereviz bile istemedi keyifsizdim dün:)

bugün de yemek yapmıyorum:) kocam gelince pişirecekmiş:) başım çok ağrıyor yorgunum yatıcam birazdan.ama evde tavuk var ızgarada pişirecekmiş

cnm sağol cvp için bir gün önce soslu makarna yemiştik canımız kereviz bile istemedi keyifsizdim dün:)

bugün de yemek yapmıyorum:) kocam gelince pişirecekmiş:) başım çok ağrıyor yorgunum yatıcam birazdan.ama evde tavuk var ızgarada pişirecekmiş

Geçmiş olsun canım.Bir gün de kocan pişirsin dimi:)Izgara tavuk çok güzel oluyor.Afiyet olsun.Biz yoğurt,salça,sıvıyağ,pulbiber,kekik ve sarımsakla soslayıp yapıyoruz ızgarayı.Tavsiye ederim.:KK34:

Geçmiş olsun canım.Bir gün de kocan pişirsin dimi:)Izgara tavuk çok güzel oluyor.Afiyet olsun.Biz yoğurt,salça,sıvıyağ,pulbiber,kekik ve sarımsakla soslayıp yapıyoruz ızgarayı.Tavsiye ederim.:KK34:

hmm enfes bir sosa benziyor:)

$20140203_112116.jpg

Gözdeciğimin tarifi ile yıllardır yaptığım profiterol tarifini değiştirmiştim , iyi ki de değiştirmişim . Bu çok daha güzel .Tavsiye ederim .Tarif linki ilk sayfada.

Pastamı begenenlere teşekkür ederim de görüntü olarak o kadar güzel değl bence. Hele aus ablanın sunumlarının yanında hiç sayılır. Ama tadı harikaydı, anlamı da çok büyüktü benim için :)

Aşk olsun o demek canım ya , senin aksiliklerin olmuş ama yine de çok güzel görünüyor .Ben aksilik olunca buraya koymuyorum resimlerini , oradan yırtıyorum :KK9:

Milföyden börek.İçinde sotelenmiş domates,biber,sucuk,pulbiber,karabiber ve kekik var.

mDPbJ.jpg

Qn17g.jpg

Aslıcım ellerine sağlık , yine çok güzel şeyler eklemişsin ama birini beğenebildim :26:

Eki Görüntüle 956232

Ellerinize sağlık her ikisi de çok güzel :KK56:

Eki Görüntüle 961235

Gözdeciğimin tarifi ile yıllardır yaptığım profiterol tarifini değiştirmiştim , iyi ki de değiştirmişim . Bu çok daha güzel .Tavsiye ederim .Tarif linki ilk sayfada.

ayyy enfes görünüyor kocişim bayılır protiferole:)))

bu akşam bizde balık vr kızlar yanına da meze trürü bir şeyler salata flan yaparım menüm kolay yaniii

ayyy enfes görünüyor kocişim bayılır protiferole:)))

bu akşam bizde balık vr kızlar yanına da meze trürü bir şeyler salata flan yaparım menüm kolay yaniii

Sağol şekercik , bizde afiyetle yedik size de afiyet olsun .

Balık oldu mu başka bir şey aramıyoruz bizde , salata oldu mu tamam :KK56:

Eki Görüntüle 961235

Ahanda buldum profitini :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Ağzımdan şapır şapır akıyor şu an engel olamıyorum biliyorum çok iğrençce oldu ama dediğim gibi engel olamıyorum ne yapıyım :KK9::KK9::KK52::KK52:
Ausum çok ama çok leziz görünüyor ellerine sağlık :KK39:
Ben çok seviyorum profiterolu zaten onun aşkıyla sayfa sayfa bakındım valla :KK53:

Evet arkadaşlar , bu sese kulak verin :KK1:

Ben verdim pişman değilim .

Yemek yemeye de yapmaya da meraklı tüm arkadaşları patates yemekleri yarışmasına bekliyoruz , bol katılım bol eğlence , hem hediyelerde süpeeeeeeeeer :KK52:

Ahanda buldum profitini :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
Ağzımdan şapır şapır akıyor şu an engel olamıyorum biliyorum çok iğrençce oldu ama dediğim gibi engel olamıyorum ne yapıyım :KK9::KK9::KK52::KK52:
Ausum çok ama çok leziz görünüyor ellerine sağlık :KK39:
Ben çok seviyorum profiterolu zaten onun aşkıyla sayfa sayfa bakındım valla :KK53:

Tatlım ya , böyle gözüne gözüne sokmuş gibi oldu ama :KK17:Söz sen gel sana da yapacağım .

Nasıl da bulmuşsun ama :KK1:

selam kızlar
ben bu akşama biber dolması yapacağım kıymalısından...
başka da bir şey yapmayacağım bizim evde çeşit çeşit yemek pişmiyor yemiyorlar çünkü...
yarın akşam da anneme gidiyoruz pazara döneceğiz, iki üç gün yemek düşünmeme gerek yok ama sonra gene başlıycam:)

X