Şekercim nasılsın canım ? Uzun zamandır görüşemedik . Ellerine sağlık seninde , geçen bir arkadaşım böreğin yanına çıkarmıştı bize o mezeden , akşam balık vardı , biz balığı asla bunsuz yemeyiz demişti . Gerçekten insanın yedikçe yiyesi geliyordu
Teşekkürler scarlet , evet karbonat evde yoktu zaten benimde aklıma ordan geldi . Çokta işe yaradı , soda ile epey yoğrup , dinlendirince pamuk gibi oldu köfteler . Hem kızarrtım , sonra fırına verdim normalde bu işlemlerden sonra biraz kururdu ama soda kurtardı galiba.
Sağol canım , ben silikon kalıp kullanıyorum , özel bir marka tercihim olmadı . Evet fincanda da yapan arkadaşların var , çok küçük kahve fincanı seçmezsen olur bence .
iyiyim canım yaa okulla ilgili işlerimi bitirdim napıyorsunuz bir bakayım dedim oğlan da uyudu:)) özgür saatlerim başladı yani... gerçekten çok lezzetli ve basit.
ben de okuldan geldim cnm bi tatlı istedi ki sormayın:) bir türlü tariflerimden beğenemedim ben de kendim uydurayım dedim tadı güzel bence işte size tarifi:
evde hazır pastabandan azcık vardı onu ufaladım bi borcama:))) malum eldeki malzemeleri de değerlendirmeye çalıştım:)
sonra tencereye 2 kaşık pirinç unu
göz kararı pudra şekeri (poşetin dibinde kalmış kıyamadım:)
vanilya
birazcık un
kafama esti diye bi bardaklık satılan poşet sıcak çikolata tozundan:))
az bişey bitter ufaladım
bi de daha önce marketten fiskobirliğin fıstık ezmesini almıştık biraz da ondan koydum
süt de ekledim ama ne kadardı bilmiyorum zira kutuların dibinde kalanları döktüm gitti>:))
karıştırıp muhallebi haline getirdim
kek kırıklarının üstüne döktüm
en üste de Hindistan cevizi serpip dolaba attım
tadını biz beğendik): ama ismi yok işte ne desek ki adına:)) şaşkın tatlı mı desek ne desek bu malzemeleri başka kim bir araya getirir bilmem:)))
anca bi şaşkın yapar herhalde.
sonra yemek faslına geçtim ama okulda çok yorulmuştum hünkar beğendi yaptım ilk kez pişirdim ilk kez de yedim patlıcanla aram pek hoş değil:)
tabii gene pratik yoldan yaptım beni ayıplayabilirsiniz ama közlemekle uğraşmadım hazır közlenmiş patlıcanla yaptım
tarifim şöyle:
2 kaşık tereyağını eritip 2 kaşık un kavurdum 2 bardak süt ekledim beşamel sos oldu yani sonra közlenmiş patlıcanları içine boca ettim:)) 3 dakika karıştırdım
bir avuç rende kaşar ekleyip blendırdan geçirdim
başka bir yerde (ben tavukla denedim ama bence et daha çok yakışır hele sac kavurma enfes olur)
tavuk kavurdum ince kıyılmış soğan biber koydum kavurdum sonra domates ekledim suyunu çekti kapattım yani sote yaptım he tuz karabiber pul biber koymayı da unutmadım tabii
servis yaparken alta patlıcanları üste de tavukları koydum ben göğüs kullandım bu arada
yani üşengeçliğim üstümdeydi ama gene de bi tatlı bi yemek çıkardım kısa yoldan:)))
eee hatunlar siz naptınızzzzz