gözdem kuzum anlatırım tabi nedemek..ama o salatalıklar turşuya uygun değil kuzum yaa..:26:
onlar kesin hormonludur malum kış..
birde turşu için kornişon şart...bu salatalıkla ben hiç yapmadım ama olsun deneyeyim dersen anlatayım canım...
bu arada bidonlar çok tatlıymış
bayıldım minnak minnak
canım şimdi biberlerin salatalıkların ve havuçların üzerine iğne ile bir iki pıt pıt yap
içine su çeksin maksadıyla..
sonra havuçları ikiye veya üçe böl..biberler ve salatalıkları bölme bütün kalsın onlar..
sonra karışık şekilde bidonlara doldur..iyice tıka basa doldur üstünde boşluk kalmasın...
sonra sirkeyi bidonların yarısına gelene kadar dök...ben sirkeyi çok sevdiğimden yarısına kadar ekliyorum..ama sirke çok gelir çocuklara da dokunabilir dersen yarısından biraz daha az koyabilirsin hiç farketmez...
sonra bir leğene soğuk su doldur, içine salamura tuzundan at...tam ölçü veremeyecem göz kararı yapıyorum ben..
ama şöyle diyeyim...yemeğe attığımız tuzdan iki kat fazla olacak..tuzu döktükten sonra dilinle tadına bi bak..dilini baya kesecek, suratı mayıştıracak yani
iyice karıştır kaşıkla iyice erit tuzu...sonra bidonların kalan yarısını bu tuzlu su ile doldur..
iyice sıfıra sıfır doldur hiç boşluk kalmasın...
en son olarak da birer tatlı kaşığı limon tuzu ekle bütün bidonlara..
sarımsaklardan da beş altı dişi at içlerine..ben nohut kullanmam...
sonra sıkıca kapatserin yerde beklesin...altlarına leğen koy ne olur ne olmaz taşar şişer vs...
sorun varsa sor kuzum..