Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Gel canım bir dolu tabak daha var.Aynı yerde görmüş olabiliriz.Yumuşak bir kek oluyor.Beğendim yani tavsiye ederim:)

Bir şey kalmamış gözdecim, son sene çok çabuk geçiyor.
İnşallah senin de atama haberlerini alırız.

inşallah canım arkadaşım
ama benim hedefim 2015 kpss
daha var yani
okul bir bitsinde atanırız heralde bir şekilde

Gel canım bir dolu tabak daha var.Aynı yerde görmüş olabiliriz.Yumuşak bir kek oluyor.Beğendim yani tavsiye ederim:)

oyy süper olurdu
salı gününe yapıca mutlaka

slm kızlar, bugün canım çekti beş dakkada yapıverdim işte tarif..
malzemeler
1 kilo civarı havuç, yarım kiloda olabilir...
1 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı civarı ceviz içi ( fındık içi veya tuzsuz fıstık içi de olur)
çok azcık tarçın
hindistan cevizi

yapılışı
havuçları rendeleyip bir tencerede orta ateşe koyuyoruz, üzerine şekeri ekleyip kapağı açık bir şekilde pişmeye bırakıyoruz, suyu iyice çekene kadar pişiriyoruz....ocaktan indirmeden azcık tarçın ekliyoruz çay kaşığının ucu kadar..fazla olursa kokusu yoğun olabilir...
sonra büyük bir kapta bisküvileri ufalıyoruz...robotta çekmeyin, çok toz halini almayacak, pütürlü kalması yeterli...
sonra pişip soğumuş havuçlu iç ile bisküvileri vanilyayı ve ceviz içini karıştırıp bir güzel yoğuruyoruz...
sonra elimizi ıslatıyoruz ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak hindistan cevizinde bulayıp tabağa diziyoruz...afiyet olsun..

Eline sağlık gazelcim , çok severim havuç topu derim ben bunlara .

Akşama geyiğe biberon gelecek şimdiden özleyenlere , sitem ediceklere duyrulur .

Eline sağlık gazelcim , çok severim havuç topu derim ben bunlara .

Akşama geyiğe biberon gelecek şimdiden özleyenlere , sitem ediceklere duyrulur .

sağol ausum bende çok severim...çok pratik olması tercih sebebimdir
ay şükür allaha, tezkere bekler gibi bekledik bu kızı, elbet sitem edeceklerin başındayım
varmı öyle sessiz sedasız çekip gitmek...dönsün de şu yediğim cezanın sinirini ondan çıkarayım
seni mi aradı? ne konuştunuz iyimiymiş? neden yokmuş bunca zaman, ?
niye habersiz gitmiş, kim demiş ne demiş, kimin kızı kaçmış
kendimi pencerede bekleyip bütün mahallenin havadislerini soruşturan teyzelere benzettim

Anaaaam bem b,berona diyeyim de hiç gelmesin akşam

İyiymiş iyi , hatta eskisinden daha iyiymiş diyeyim ben sana

Gözümden kaçtı sanma , kilo almak için konu açmışsın ama sana cevap yazacağımı aklından bile geçirme , belki sitem etmek için sabote etmeye gelirim konunu

teslim ettimi sewdiceğin evraklarını. burası bugun anne baba günüydü. bizden önce gelmişlerdi

Etmiş bugün canım... Sizin işiniz de yoğun olur bu ara. Geceden yola çıkanlar da vardır onların içinde ben de öyleydim, otobüs saatleri, yer bulamama, geç kalma korkusu filan hepsi birleşiyor onca zaman bunu bekleyince koşa koşa gitmek istiyorsun. Hayırlı olsun herkese.

inşallah canım arkadaşım
ama benim hedefim 2015 kpss
daha var yani
okul bir bitsinde atanırız heralde bir şekilde

Geç olsun güç olmasın demişler
Yaparsın inşallah

sorma ausum yaa valla şaka bi yana inan kilo alamıyorum canım sıkılıyor moralim bozuluyor...
görünüşüm kötü değil ama kilo alsam da hiç fena olmayacam...
nette bişey gördüm gain max diye bişey, ayda 4 kilo civarı aldırıyormuş...alsam mı bilemedim..eşime kalsan gerek yok iyisin işte herkes vermeye çalışır sen alcam diyon, alırsan ucunu tutamazsın tombalak bi kadın istemem ben diyor
ama biraz almayı çok isterim, 53 kiloyum şimdi 60 olsam tam süper ama nerdeeeeeee
ne yesem bilmiyorum, az önce cici bebe muhallebisi yedim düşünebiliyormusun öğğğ kusacam valla
diyet yapmak kilo almaya çalışmaktan daha kolaydır valla

Bu akşamki yemeklerim, mercimek çorbası ve biber dolması bir tane de soğan doldurdum denemelik
Patates mantısı istiyor canım bir de ama hiç patatesim kalmamış

Selam kızlaarrr şu sıra bi yoğunluk evde pek giremiyorum...

Dün tavuklu bezelye pilav salata yaptım bende evde anneme destekçi

Ama etraftan bişi olunca işte begushh yapar diolar onada gıcık oluyorummm her şeyi bilioruz diye falan

Bugün yemek yapmadık dünden kalanlar bitsin diye ...

Gene döktürmüşssünüzz elinize sağlıkkk

selam kızlaaaar
dün akşam bizde eşim mangalda et pişirdi yanına salata filan işte...
bir de tatlı denedim fena değil sütlü tatlı, ben sütlü tatlılara bir markanın damla sakızlı vanilyası var dışı gri, ondan koyuyorum çok güzel oluyor.

bu akşama da türlü yapıciim k.valdeme de götüriciim:)
yarın akşama misafir var çaya
Kıbrıs tatlısı
çabuk poğaça
bi çeşit daha yaparım zira gelecek olanlar yaşlı, her şeyi yiyemiyorlar, biri kalp hastası. ondan dikkat etmek lazım salata tarzı bir şey lazım acaba diyorum çin salatası mı yapsam?

kızlar az önce yaptım şükür üstümden yük kalktı, pazardan 3 kilo domates, 3 kilo da salçalık biber aldım...az önce yaptım bitti şükür..
domates ve biberleri kabuk falan soymadan robotta çekin...sonra hepsini karıştırın büyük bir tencerede..
içine beş altı diş sarımsak parçalayın...sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyin..birazda sıvı yağ ekleyin...( dileyen zeyrin yağı da koyabilir) ben baharat olarak kimyon karabiber nane kekik ve pul biber koydum...
tabi bunların ölçüsü damak zevkinize göre...ben bol koydum ama sevmeyen azcık da koyabilir..
sonra fokur fokur kaynayana kadar pişirin..
kaynayınca bir cezve yardımıyla kavanozlara doldurun kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve bir gün boyunca hiç dokunmayın...ertesi gün soğuyunca serin yerde muhafaza edin..afiyet olsun ( sorularınız olursa cevaplarım) işte resimler..

tencerenin tabanına ekmek bandırmadan olmaz değilmi harika bi lezzet..deneyin...
ben çoğunlukla kahvaltıda ekmeğe sürmek, kısır mercimekli köfte veye patates salatalarının yanında yemek, ve yemek pişireceğim zaman bir iki kaşık tencereye domates yerine bundan eklemek için yaptım..çorbaları da bunla yapıyorum ben...kışın domates pek almam, hormondan dolayı...

Gazel eline sağlık.Bende de bir iki tarif var kahvaltılık onları da deneyeceğim de tembellik yaptım.Senin yaptığın kolay gibi.Denemek lazım güzel görünüyor..

Gazel eline sağlık.Bende de bir iki tarif var kahvaltılık onları da deneyeceğim de tembellik yaptım.Senin yaptığın kolay gibi.Denemek lazım güzel görünüyor..

közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biberle yapılan bir tarif var kahvaltılık o daha leziz ama çok çok uğraştırıcı canım...birde sadece kahvaltılık o...
benim bu yaptığım hem kahvaltıda yenir, hem yemeklere eklenir, hem menemen gibi pşirilir, çorba yapılır vs...çok amaçlı olunca böyle yaptım ben...
yarı yarıya domates ve salçalık biberle yaptım.gerçekten lezizdi...
şimdi soğumadalar

Gazelim, tam da böyle bir tarif ararken hem de senden bulmak, gerçekten çok sevindim.:)) Önümüzdeki perşembe buranın pazarı var, oradan domatesle biberimi alayım da yapayım, ben de hem yemeklere hem de menemende, kahvaltıda kullanabileceğim bir tarif arıyordum. Süper, süper...:)) Ellerine sağlık canım, sizlere de afiyet olsun...

Kızlar selam
çok fena hasta oldum gözlerim kapanıyor artık o kadar kötüyüm
Bide kaç gundur evi supurup silcem yapamadm annemde dır dır edip durunca bugun temzlik yaptım
ev bitti bahçe kaldı
benimde ateşim çıktı tabi bu arada
dedim çıkaym hem bahceyi yıkayayım hem serinlerim
Ama daha beter oldum
Hemen bi çorba yapıym dedim bide kıymalı makarna vardı
yaptım ama inanın bir corba yapmak bu kadar mı zorlar insanı
elim kolum kalkmıyor beynimde durdu iyice

bu arada gözde ablacım hoşgeldin
arayı uzatma bu kadar özledik seni :)

Gazelim seninde eline saglık
cok guzel gorunuyor sos
keske bende yapabilseydim
ama benim robotum yok
Annem bana robot almıyor
Biri bana robot alsın hahaha :):):):)

Küçük tupper el rondom var onda mı yapsam bende azcık ya napsam çok canım çekti ama olmaz heralde
gazeeell bak hastayımda bana yolla o kavanozları :):):)

Tam geçiş mevsimi, herkes hasta... Çok çok geçmiş olsun canım benim, ayrıca hoşbuldum.:)) Bir daha bu kadar ara açmayacağım, söz.:))

hepinizin ellerine saglik ne guzel seyler yapmissiniz resime b akiyorum yarin bunu yapiyim diyorum sonra baskasini goruyorum yok bunu yapiyim diyorum hepsinide yapasim yiyesim geldi hamis hamis keske hic girmeseydim siteye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…