Ne zaman isterseniz,beklerimdeneyecem ,resim paylaşırım
bunlar çokkk güzelmişşş..Eki Görüntüle 1681877 Fotoğraf arşivimi karıştırırken buldumbu yaz eşimin yigenin sözü icin yapmıştım bu kurabiyelerden 170 tane
Eki Görüntüle 1681873
Eki Görüntüle 1681875
Merhaba efserim. bu tarifini yaptımm harika bir tarif mükemmel bir lezzett.. ellerine sağlık tekrardann.. Misafirlerim bayıldılar..Ekmek Dolması
Malzemeler
200 gr orta yağlı kıyma
2 sirvi biber
1 büyük boy domates
Maydanoz
1 kaşık tereyağı
Tuz karabiber kırmızıbiber
6 adet hamurger yada normal taştaban ekmeği ( bayat olmak şartıyla )
Sosu için
Yoğurt
2 diş sarmısak
Biraz tereyağı yada zeytinyağı birazda pul biber
Yapılışı
Ekmeklerimizin bıçak ile üst kısımlarını keselim kapak çıkartalım, içlerini çıkararıp bir ayrı bir tabağa bırakalım
Kıymamızı biraz suyla ezip ocagın üzerine alalım bir kaşık tereyagını tuzu ilave etip suyu çekene kadar kavuralım arkasından küçük doğranmış soğan ile biberi ilave edelim,pembeleşen soğan ve biberlere yine küçük doğranmış domatesleri ilave edelim onlarıda suyunu çekene kadar kavuralım oçağın altını kapatıp ince kıyılmış madanozunu ve baharatlarını ilave ettıkten sonra ayırdığımız ekmek içlerinide elimizle ufalayalım,kıyma harçıyla karıştıralım
Sonra ekmek içlerimize bu karışımı dolduralım ağızlarını kapaklarıla ile kapatalım sonra bir tencerenin içine suyunu ilave etip suyu kaynatalım ,üzerine ısıya dayanıklı bir süzgeç koyalım ve süzgeçi yağlayayın ekmeleri bunu üzerine dizelim
Ekmeklerimizin üzerine uygun bir tencere kapağıyla kapatalım eger ekmeğınız taştaban ekmek ise yarım saat yok benimki gibi haburger ekmeği ise 15 dakika buharda pişirelim
Daha sora sarmısakları ezip yoğurt ile karıştralım ,küçük bir tavaya yağımızı koyup eritelim eriyen yağa bul biberini ilave etikten sonra ocağın altını kapatalım
Sevis için tabağa aldığımız ekmeklere önce yogurt sosunu sonra yağ ile karıştıdığımız pul biberi üzerinde gezdirelim .
Afiyet olsun
Çok sevindimMerhaba efserim. bu tarifini yaptımm harika bir tarif mükemmel bir lezzett.. ellerine sağlık tekrardann.. Misafirlerim bayıldılar..
bende hamburger ekmeği ile yaptım canım .. çok güzel bir sunum oldu..Çok sevindimbende severek yaptığım bir tarifdı
Rica ederimbende hamburger ekmeği ile yaptım canım .. çok güzel bir sunum oldu..teşekkürlerr..
Kış aylarının vazgeçilmezi.Kış aylarının vazgecilmezi
Patlamış Mısır (tencerede)
Cin mısırı
Yarım çaybardağı mısır özü yada ayçiçek
Tuz
(Ben yağı biraz fazla koydum siz zevkinize göre ayarlayın)
Yağı derin bir tencereye alalım üzerine 2-3 avuç mısır ve tuzu bırakalım ve karıştırıp ocağın üzerine bırakalım
Eki Görüntüle 1715622
Tencerin mutlak kapaganı kapatıp ocagın üzerine alalım yağı sınıp patlamaya başlayınca tencereyi hafif hafif sallayalım patmaların sesi yükselince biraz altını kısalım....Eki Görüntüle 1715637 Patlama sesi bitince tencerenin ocagın kapatıp bir süre bekleyelim sonra terin bir kaba bırakallım mısırmız hazır
Tencereniz küçük ise miktarları azaltalım
Küçükte olsa mutfağa adım atmak lazım senin kadar değilse yaptım bugün bişeyler ufaktanKış aylarının vazgeçilmezi.Ellerine sağlık canım.
Yavaş yavaş başlamak lazım.Sen iyi ol da gerisi gelir canım.Küçükte olsa mutfağa adım atmak lazım senin kadar değilse yaptım bugün bişeyler ufaktan
Öyle bakalımYavaş yavaş başlamak lazım.Sen iyi ol da gerisi gelir canım.
depresyon mu yaşadın canım o dönem ?Şu üsteki yazı bana neler neler hatırlattı mutfaga giremedigim hayata küsüp sürekli uyutuldugum ilaclar geldi aklıma Zor günler zor zamanlar
Evet ondan sonra herşeyi bıraktım halen etkileri vardepresyon mu yaşadın canım o dönem ?
ben senin yerinde olsam diyet yemekleri diye devam ederim. güzel olmaz mı sence de? yaptığın pratik yemekleri eklersin. diyet yapanlara da örnek olurEvet ondan sonra herşeyi bıraktım halen etkileri vareskisi gibi giremiyorum mutfaga girsemde zevk almıyorum
O da vardıben senin yerinde olsam diyet yemekleri diye devam ederim. güzel olmaz mı sence de? yaptığın pratik yemekleri eklersin. diyet yapanlara da örnek olur
sen çok maharetlisin kuzuO da vardıeditörlük yaptıgım dönem açmıştım
sen çok maharetlisin kuzuolmadı bak böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?