Muska

Kadestel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2012
46
0
46
Ankara
Merhaba arkadaşlar.
Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Senelerdir aklımı kurcalayan bir sorun var ve sizlerin bu konuda ki düşüncelerini öğrenmek istiyorum.

Başından başlayayım ;

Annem ve teyzem mahallenin en güzel kızlarıymış ve sürekli talipleri çıkar, evden isteyen eksik olmazmış. Bizim mahallede düşman gibi olduğumuz bir aile vardı. Bunlar annem ve teyzeme muska yazdırmışlar ve kömürlüğümüzün bir yerine saklamışlar. Tabi önceleri kimse böyle bir şey olduğunu bilmiyor. Muska ne derece etkiliyse, annemde teyzemde 30 yaşlarında evlendiler.(Hatta dayılarımda.) Ve annem 3 çocuklu evlenmiş boşanmış bir adamla evlenirken, teyzem kaynana ve görümcenin yanına kalabalık bir eve gelin gitti. ( Hala da kurtulamadı onlardan. ) Sonra annem kanser hastalığına yakalandı ve on bir sene önce vefat etti. Annemin vefatından sonra ben ilginç rüyalar görmeye başladım. O zamanlar çocuktum on yaşındaydım. Sürekli aynı rüyayı görüyordum. Evimizin altındaki kömürlüğe giriyorum. Üç basamak aşağıya iniyorum. Solumdaki duvardan üçüncü tuğlayı kırıyorum ve arkasında gazetelerin içine sarılmış bir muska buluyorum. O zamanlar küçük olduğum için gördüğüm şeyin anlamını bile bilmiyordum. Sonra öğrendiğim kadarıyla ananemler diğer kömürlükten bir muska bulmuşlar. Ve hocaya sormuşlar , hoca bir tane daha olduğunu söylemiş. ( Ya da yaptıran kişi söylemiş tam bilmiyorum.)

Aradan seneler geçti. Oradaki evimiz yıkıldı ve yerine bina dikildi ama ben hala aynı rüyayı sürekli görüyorum. O rüyayı görmesem bile gördüğüm tüm rüyalar o evin, o mahallenin içerisinde geçiyor. Ananemlere bu durumu anlattığımda hemen konuyu kapatmaya çalışıyorlar öyle bir şey yok diye. Ama ben huzursuzum. Çünkü dayılarımın kızları, teyzemin çocukları ve benim hepimizin kaderi aynı gibi. Biz kızlar olarak hepimiz normalin üzerinde güzel kızlarız ama hiç birimiz kimseyle görüşemiyoruz. Beni kaç kere istemeye geldiler. Beğendiklerim olsa da bir türlü evet diyemedim. Hep istemedim. Yok dedim istemiyorum. Sanki içimde bişey var itekliyor beni. Aynı şekilde dayımın kızlarıda benim gibi.

Sizce ne yapmalıyım ? Bir hocayla konuşmamın yada psikolojik bir yardım almamın faydası olur mu ? Çok kafaya takmış durumdayım. 22 yaşındayım henüz yaşım genç ama sanki anneminki gibi bir kaderim olacak diye hissediyorum ve çok korkuyorum. Lütfen bana akıl verin..

Böyle şeylere inanma ve düşünme canım kardeşim.

Yoksa durduk yere psikolojini bozarsın gerçekten senin için kötü olur.

Aklından çıkar zaten sürekli düşündüğün için doğal olarak rüyalarına da giriyor.

Son düzenleme:
:18::18::18::18::18::18:

korktum valla, rüyalarından. büyü tarzı şeylerle ilgili konular yasak sanırım.

İnan hiç düşünmek istemiyorum. Ama hayatım ne zaman olumsuza bağlasa ( Ki henüz hiç olumlu bir şey olmadı ) hemen o aklıma geliyor. Rüyalarımı da ben çocukluğumdan beri gördüğüm için psikolojik olarak nitelendirmedim.. Bilmiyorum belki de öyledir

Bilinçaltına yer etmiş hep bundan dolayı hayatının böyle devam ettiğini düşünüyorsun.

Düşünme unutmaya çalış bak o zaman her şey daha güzel olacak.

Pozitif düşünce pozitif düşünceyi çekermiş...

Öncelikle başın sağolsun.

Allah rahmet eylesin annene.

Rüyaların sebebi psikolojik olabilir.

Çocukluğundan beri duyduklarından dolayı aklına kazınmış ve gece rüya olarak geri dönüyor.

Büyü gerçekten vardır.Yani inanma diyemem.

Ama sığınma ayetlerini oku kurtul, bu vesveseden.

Vesvese diyorum , çünkü sen de düşünmekten, vesvese halini almış.

Öyle mi.. Bilmiyordum ama sorun olmaz sanırım başıma gelen bir şey sadece:44:

olmaz, belki kapatabilirler diye dedim.

felak ve nas surelerinin anlamlarını oku. bence yaratıcıya sığınmak böyle şeylerden korunmak için yeterli...

:18:

rüyalarının nedeni çocukluğundan beri aklına işlemiş olması bence.

canım biraz tuhaf kaçacak belki ama ben böyle şeylere inanıyorum bence kuvvetli bi hoca bul yada o muskaya ulaşırsan onu akan suya at bozuluyormuş

amcamın kızı 36 yaşında bir türlü evlenemiyor
gelen herkese bir bahane buluor
annesi kısmet bağlanmasından şüphelendi
gerçektende kızın kısmetini kapatmışlar
kim nasıl neden yapıldı bilinmiyor
inanmıyorum böyle şeylere inanamka büyük günah
ama ne yazıkki bu tarz şeyler var
annemde senelerce uğraştı bu tarz şeylerle evimizde çıkmayan şey kalmadı
muskalar arapça yazılmış kağıtlar bacaya konulmuş üzeri poşetle sarılmış yumurtalar vs vs
ama annem asla korkmadı inanmadı güldü geçti
Allah böyle şeyleri lanetlemiş bizlerde kul olarak bu saçma şeylere inanıp hayatı kendimize zehir etmeyelim.
yaşın daha genç nice taliplerin çıkar
inanma inanırsan inandığın şey başına gelir
bol dua et kalbini aklını bu tarz şeylerle meşgul etme

olumsuz düşünceler olumsuz olayları sana çeker canım.

olmayacaksa bile sen düşüne düşüne bunları başına getirirsin.

eğer içini rahatlacaksa hem doktora git psikolojik destek al

hemde hocaya git manevi destek al tatlım.

Öncelikle basiniz sagolsun.
Dinimizde büyü yapilabilecegi, böyle birseyin oldugu bildirilmekle birlikte "bunu yapan, yada yaptiran kisi affedilmeyecektir" uyarisida yapilmistir.
Tabiki bir insana büyü yapilmak istenmesi durumuna karsilik, Allah kullarina
muavvizeteyn ( koruyucu) sureler indirmistir.
Nas, Felak, ve Ayetel kürsi surelerini okuyunuz.
Ayni zamanda psikolojik yardim almanizida tavsiye ederim zira bilincaltinizda etkilenmis gibime geldi.

Arkadaslarim en iyi dilekleri ve söylenebilecek seyleri iletmisler onlara katiliyorum.

PS: Bugün yine bu tarz konularla ilgili bir kac topicte acilacaktir diye tahmin ediyorum.

Cocuklukta büyük travmalar atlatmissiniz. Annenizin ölümü ve etrafta söylenen hurafeler sizi etkilemis ve travmalari pekistirmis. Beynimiz öyle bir organ ki bir bilgisayar gibi herseyi kaydetmekte. Kötü ve ya iyi. Zaman gectikce siniflanmayan ve ya o zaman bir katmana yerlestiremediginiz bilgileri tekrar rüya ,his gibi görünümlerle önünüze cikarir. Amaci ya silmek ya da iyi bir yere yerlestirmektir. Tibbi acidan baska bir anlami yok.

Umarim olanlari iyi göz önünde degerlendirip size en uygun esi secersiniz.

Son düzenleme:
Bu tür konuları ne kadar düşünürsen psikolojin o kadar bozulur. Sen düşündükçe hele ki akşamları yatarken devamlı uyuyana kadar aklına bin türlü şeyler gelir. Bu tür şeyleri düşünmemeye bak.

Ama sonuçta bu tür şeyler hayatımızda var ve bunlardan medet uman çok insan var. Acaba diğer tarafta ne yapacaklar.
İnsanlara kötülük yapmaktan başka ne yapıyorlarsa.

Benim bir dayım vardı. Almanya'da. Hatta 5 dayım var. 5 ide 40 ına kadar evlenemedi. Almanya'da ki dayıma köyde bir dul bayan vardı. O dayımla çok evlenmek istiyordu. Ama dayım dul diye istemedi. Sonra birgün duyduk ki kimseden habersiz bir gün içinde kadınla nişanlanmış. Herkes şok oldu. Ertesi gün köyde oturan dayım resmen kafayı yedi. Devamlı para harcamalar, en lüks mağazalara gidip üst baş almalar, lokantalarda yemeler içmeler, tüm sülaleyi şehir şehir gezip kavga etmeler, herkese Ayetel Kürsi'yi ezberletmeler vs. Sonra en ufak dayımdada aynı rahatsızlık gözüktü. Bir hoca getirdiler eve. Hoca okumuş etmiş mutfakdaki dolabın arkasındaki tuğlayı çıkarttırmış. Ve orada bir muska bulmuşlar. Hoca muskayı bozmuş. Dayım ertesi gün kendi isteğiyle nişanı atmış. Diğer dayıma da balık yedirmişler. Onuda okutturmuşlar oda 1 hafta içinde düzeldi. Bu arada dayımı Manisa Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne falan götürdüler. İlaç tedavisi oldu işe yaramadı. Oraya yatırdılar işe yaramadı. En sonunda hoca okuyunca düzeldi.

Ben pek inanma taraftarı değilim. Ama dediğim gibi var olan şeyler bunlar. Genelde de inanan insanlarda çok etkisi oluyor diye biliyorum.

tek kelimeyle ürktüm!! bu konu gece açılmadı iyi ki..bence bilinçaltınızla ilgili bir sorun bu,aynı hikayeyi birçok defa dinlediyseniz rüyanızda görmeniz kuvvetle muhtemel.ama yinede bir psikoloğa gidin bence,rahatlarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…