Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkürler canım sana da başarılarEllerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar dilerim
Evet yaptım sonunda.Hunharca ağlamak istiyorum ya...
Yapmış böreğini ya
Ühü ühü
Başarılar reisim
Ellerine sağlık ❤
İlk defa yarıştım canım ve ilk defa börek yaptım. Ben Azerbaycanlıyım da burda yok böyle börek yemekleri ama çok güzelmiş sık sık yaparım artıkİlk defa yapmana göre çok güzel bir börek yapmışsın canım, tebrik ederim, sunumun da güzel olmuş ☺ yarışmada başarılar ❤
O senin şahaneliğin kedicimŞahaneeeee.. Ellerine sağlık arkadaşım, bol şans diliyorum.
Teşekkürler şekerimm o senin içinin güzelliğiEllerine sağlık judyiiimmm ne güzel sunum olmuş ❤
Sen çox beyendinse eminem ki yaxşı olarMen coh beqendim coh yaxsi olar
Eneemm hiç aklıma gelmediydi daha da uyumam kıııBak baaaak tarifini sabote ederim diye de uyumamış ha...
Çok teşekkürler canımEllerine sağlık canım
Ellerine sağlık gözəl olmuş uğurlar diləyiremHerkese merhaba
Arkadaşlarımın teşvikleri sayesinde ilk defa yarışmaya katıldım ve ilk defa börek yaptım. Yapması pratik ve oldukça lezzetli bir börek tarifiyle karşınızdayım.
Geçelim malzemelere ⬇
Eki Görüntüle 2644555
Gerekli malzemeler:
3 adet hazır yufka
Sosu için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gr erimiş tereyağı
İç harcı için (isteğe bağlı):
Beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlamaya başlayalım.
1 adet yumurtanın üzerine 1 su bardağı sütü ilave edip çırpıyoruz ⬇
Eki Görüntüle 2644551
Sonra bu karışımın üzerine eritilmiş 100 gr tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. ⬇
Eki Görüntüle 2644558
Bu karışımı böreklerin içine, pişerken daha yumuşak olmalarını sağlamak için sos olarak kullanıcağım.
Sosunu kenara koyup, yufkayı açıyoruz.
Hazırladığımız sos karışımını yufkanın heryerine gelecek şekilde sürüyoruz. ⬇
Eki Görüntüle 2644569
Eki Görüntüle 2644570
Daha rahat kesebilmek için ortasından katlıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında kesiyoruz. Ve tekrar açıyoruz ⬇
Eki Görüntüle 2644581
Eki Görüntüle 2644580
Peynir ve maydanoz harcımızı yufkanın en ucundan koyup yukarıya doğru üçgen şeklinde katlıyoruz. ⬇
Eki Görüntüle 2644584
Eki Görüntüle 2644583
Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. (Not: Yumurta kokusundan rahatsız olanlar yumurtaya 1 çimdik tuz ilave edebilir, tuz kokuyu alacaktır.) Ardından üzerlerine çörekotu serpip süslüyoruz ⬇
Eki Görüntüle 2644588
Eki Görüntüle 2644587
200 derecede 30-35 dakika fırında pişiriyoruz.
Veee işteee Muska Böreğimiz hazır
Eki Görüntüle 2644589 Eki Görüntüle 2644590 Eki Görüntüle 2644591 Eki Görüntüle 2644592
Bu pratik tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Çox sağol canım gözəl diləklərinçünEllerine sağlık gözəl olmuş uğurlar diləyirem
Sen azermisinÇox sağol canım gözəl diləklərinçün