- 8 Eylül 2017
- 11.039
- 19.742
- 31
Herkese merhaba
Arkadaşlarımın teşvikleri sayesinde ilk defa yarışmaya katıldım ve ilk defa börek yaptım. Yapması pratik ve oldukça lezzetli bir börek tarifiyle karşınızdayım.
Geçelim malzemelere ⬇
Gerekli malzemeler:
3 adet hazır yufka
Sosu için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gr erimiş tereyağı
İç harcı için (isteğe bağlı):
Beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlamaya başlayalım.
1 adet yumurtanın üzerine 1 su bardağı sütü ilave edip çırpıyoruz ⬇
Sonra bu karışımın üzerine eritilmiş 100 gr tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. ⬇
Bu karışımı böreklerin içine, pişerken daha yumuşak olmalarını sağlamak için sos olarak kullanıcağım.
Sosunu kenara koyup, yufkayı açıyoruz.
Hazırladığımız sos karışımını yufkanın heryerine gelecek şekilde sürüyoruz. ⬇
Daha rahat kesebilmek için ortasından katlıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında kesiyoruz. Ve tekrar açıyoruz ⬇
Peynir ve maydanoz harcımızı yufkanın en ucundan koyup yukarıya doğru üçgen şeklinde katlıyoruz. ⬇
Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. (Not: Yumurta kokusundan rahatsız olanlar yumurtaya 1 çimdik tuz ilave edebilir, tuz kokuyu alacaktır.) Ardından üzerlerine çörekotu serpip süslüyoruz ⬇
200 derecede 30-35 dakika fırında pişiriyoruz.
Veee işteee Muska Böreğimiz hazır
Bu pratik tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Arkadaşlarımın teşvikleri sayesinde ilk defa yarışmaya katıldım ve ilk defa börek yaptım. Yapması pratik ve oldukça lezzetli bir börek tarifiyle karşınızdayım.
Geçelim malzemelere ⬇
Gerekli malzemeler:
3 adet hazır yufka
Sosu için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gr erimiş tereyağı
İç harcı için (isteğe bağlı):
Beyaz peynir
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle sosunu hazırlamaya başlayalım.
1 adet yumurtanın üzerine 1 su bardağı sütü ilave edip çırpıyoruz ⬇
Sonra bu karışımın üzerine eritilmiş 100 gr tereyağını ilave edip karıştırıyoruz. ⬇
Bu karışımı böreklerin içine, pişerken daha yumuşak olmalarını sağlamak için sos olarak kullanıcağım.
Sosunu kenara koyup, yufkayı açıyoruz.
Hazırladığımız sos karışımını yufkanın heryerine gelecek şekilde sürüyoruz. ⬇
Daha rahat kesebilmek için ortasından katlıyoruz. 3-4 parmak kalınlığında kesiyoruz. Ve tekrar açıyoruz ⬇
Peynir ve maydanoz harcımızı yufkanın en ucundan koyup yukarıya doğru üçgen şeklinde katlıyoruz. ⬇
Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. (Not: Yumurta kokusundan rahatsız olanlar yumurtaya 1 çimdik tuz ilave edebilir, tuz kokuyu alacaktır.) Ardından üzerlerine çörekotu serpip süslüyoruz ⬇
200 derecede 30-35 dakika fırında pişiriyoruz.
Veee işteee Muska Böreğimiz hazır
Bu pratik tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Son düzenleyen: Moderatör: