Mula///48

marmarisi bilmem ama bodrumda hava süper. sonbahara geçer gibi olduk geçen gün ama yaz geri geldi :)))

selam arkadaşlar...:KK16:
marmaris sıcaktır büyük ihtimalle ben dalamandayım eşim hafta sonu denizdeydi su sıcakmış.
bebeğe dikkat etmek gerekir malum tam geçiş dönemi havalar şaşırtabilir.
cewo sen de hoşgeldin aramıza canım...

merhabalar...kimsecikler yok...haftasonu abim geldi muğladan, salı günü de döndü, kısacıktı ama güzeldi, ilk defa ailemden biri yanıma geldi, çok mutlu oldum :)

Herkese merhaba. Konunun hareketlendigini gorunce selam vermeden gecmek istemedim :) Pek de kalabalik degil konu, aslinda uzucu. Bende iki yildir ortacada oturuyorum, esimde bende burali degiliz. Esimin isi nedeniyle burali gibi olduk. Bakalim. Herkese tekrar selam, gorusmek uzere.

Herkese merhaba. Konunun hareketlendigini gorunce selam vermeden gecmek istemedim :) Pek de kalabalik degil konu, aslinda uzucu. Bende iki yildir ortacada oturuyorum, esimde bende burali degiliz. Esimin isi nedeniyle burali gibi olduk. Bakalim. Herkese tekrar selam, gorusmek uzere.

hoşgeldin canım...
ben de dalamandayım...

hoşgeldin canım...
ben de dalamandayım...

Hosbulduk :)
Seni kismende olsa taniyorum artik, herkese ilk merhaba diyen ilgi gosteren sensin :) Dalamana sik sik geliyorum o ana caddede oglumla yurumek rahat ve ortami da guzel geliyor bana. Yabancilikta hissetmiyorum. Burasi icin ayni seyi soyleyemeyecegim ne yazikki hala hala alismaya calisiyorum..

Senden bir konuda fikrini isteyecegim yardimci olabilirsen cok sevinirim. Dun dalamanda uc ayri ev baktim, ikisi ege mahallesinde biride hurriyet mahallesinde, iki mahalleyide bilmiyordum geze geze ve bir de hemserime rastlayarak buldum. Ege mahallesindeki evler guzel gorunuyor ama yollarda ne asfalt var ne bisey, ilerisi icin iyi olacak gibi duruyor evler genellikle yeni. Hurriyet mahallesini de buldum ama evi bi turlu bulamadim :) Orasi icin uzun bir vakit ayirip gezmek gerekecek galiba. Tesadufen bir de serafettin ince isimli caddede ev buldum hatta cadde cok guzel ev de uygun fiyatli ve yeni. Bu mahalleler hakinda gorusun nedir?

Senden bir konuda fikrini isteyecegim yardimci olabilirsen cok sevinirim. Dun dalamanda uc ayri ev baktim, ikisi ege mahallesinde biride hurriyet mahallesinde, iki mahalleyide bilmiyordum geze geze ve bir de hemserime rastlayarak buldum. Ege mahallesindeki evler guzel gorunuyor ama yollarda ne asfalt var ne bisey, ilerisi icin iyi olacak gibi duruyor evler genellikle yeni. Hurriyet mahallesini de buldum ama evi bi turlu bulamadim :) Orasi icin uzun bir vakit ayirip gezmek gerekecek galiba. Tesadufen bir de serafettin ince isimli caddede ev buldum hatta cadde cok guzel ev de uygun fiyatli ve yeni. Bu mahalleler hakinda gorusun nedir?

merhaba canım biraz geç gördüm mesajını.ege mahallesi tam olarak neresi bilemiyorum ben buraya geldiğimden beri atakentte oturuyorum sanırım en güzeli seyfettin ince caddesi ordaki evler yeni ve içleri güzel gördüğüm kadarıyla.mahalle olarak adlarını tam bilemiyorum ama tarif edeyim devlet hastanesinin kaymakamlığın arka sokağı da iyi bir mahalle bildiğim kadarıyla birde şevikoğlu marketin o taraflar da fena değil gibi...

Merhabalar hanımlar, bende şimdilik gurbette bir Muğlalıyım, Fethiyeliyim ama İstanbulda yaşıyorum, Muğla'ma selamlar...:KK16:

arkadaşlar mrb. marmariste oturup dr.servet baysalda doğum yapan var mı? ben hamileyim ona gitmeyi düşünüyorum ama servet hanım işinde çok iyiymiş ama çok sinirliymiş diye duydum. bilgisi olan varsa acil yazsın lütfen....

merhaba muğladaki arkadaşlar.
yaza muğlaya gelmeyi düşünüyoruz tayinle zaten muğlalıyım ben :) ama ben sevmiyorum pek muğlayı hele de merkezini, hiç bişey yok ne alışveriş merkezi ne güzl evler... kira da feci pahalı,netten evlere bakıyoruz ama ahır gibi evler 500 tl,insaf ya nedir bu muğlalıların aç gözlülüğü... memleketimi sevmiyorum bu yüzden,sırf bunun için gelmek istemiyorum... burda ben 400tlye mis gibievde oturuyorum,bizimev muğlada 900 tl eşdeğerde şu an, yazık...napıcaz biz ya :KK43:(( ben de hayal kuruyordum şöle fransız balkonlu ev alırız, geniş salonlu,sürgülü cam balkonlu, öyle ev ile yok...ilçelerde yaşayan arkadaşlar var, biraz fikir verebilir misiniz ilçeleri nasıl evler falan?

merhaba canım biraz geç gördüm mesajını.ege mahallesi tam olarak neresi bilemiyorum ben buraya geldiğimden beri atakentte oturuyorum sanırım en güzeli seyfettin ince caddesi ordaki evler yeni ve içleri güzel gördüğüm kadarıyla.mahalle olarak adlarını tam bilemiyorum ama tarif edeyim devlet hastanesinin kaymakamlığın arka sokağı da iyi bir mahalle bildiğim kadarıyla birde şevikoğlu marketin o taraflar da fena değil gibi...

Merhaba derin. Senin o bahsettigin mahalle hurriyet mahallesiymis, kaymakamligin karsi tarafinda kalan yer. Ege mahallesi de dalamana giriste yolun sag tarafinda kalan kisimmis, yani pazar yeri ile giristeki cami arasinda kalan muhit. Sora sora ogrendim. Evlerden vazgectik daha guzel evler var suan halihazirda yapilan. Biraz daha detayli arastirma yapmaya karar verdik. Belki ortacada kalmaya devam ederiz, her ne kadar pek isinamasamda imkanlari genislemeye basladi. Cevabin icin de sana cok tesekkur ederim.

merhaba muğladaki arkadaşlar.
yaza muğlaya gelmeyi düşünüyoruz tayinle zaten muğlalıyım ben :) ama ben sevmiyorum pek muğlayı hele de merkezini, hiç bişey yok ne alışveriş merkezi ne güzl evler... kira da feci pahalı,netten evlere bakıyoruz ama ahır gibi evler 500 tl,insaf ya nedir bu muğlalıların aç gözlülüğü... memleketimi sevmiyorum bu yüzden,sırf bunun için gelmek istemiyorum... burda ben 400tlye mis gibievde oturuyorum,bizimev muğlada 900 tl eşdeğerde şu an, yazık...napıcaz biz ya :KK43:(( ben de hayal kuruyordum şöle fransız balkonlu ev alırız, geniş salonlu,sürgülü cam balkonlu, öyle ev ile yok...ilçelerde yaşayan arkadaşlar var, biraz fikir verebilir misiniz ilçeleri nasıl evler falan?

Aslinda burali oldugun icin tahmin edersin sende, asil ilcelerinde yasarsan muglanin tadini cikarirsin. tabi hangi ilcede yasayacagina bagli oldugunu da sana soylememe bile gerek yok. Esimin isi nedeniyle tasinamayacak olsak da en guzel yeri fethiye.. Kira fiyatlari kesinlikle merkezdeki gibi degil, cok cok daha uygun. Mesela deniz manzarali dubleks bir daireyi (3+1) 600 700 tl ye kiralayabilirsin. Diger kalinabilecek ilceler (dalaman ve ortaca mesela) cok daha uygun. Koycegiz pek bu konuda iyi degil, evlerin geneli eski yeni olanlarda pahali ve ilceden cok adina da yarasir bicimde bir koy. Dalaman ve ortacada hem soyledigin ozelliklere sahip hemde uygun fiyatli evleri cokrahat bulabilirsin. Ve evlerde genelikle yeni. Umarim yardimci olabilmisimdir.

arkadaşlar mrb. marmariste oturup dr.servet baysalda doğum yapan var mı? ben hamileyim ona gitmeyi düşünüyorum ama servet hanım işinde çok iyiymiş ama çok sinirliymiş diye duydum. bilgisi olan varsa acil yazsın lütfen....

O doktoru bilmiyorum ama fikir vermek adina sunu soyleyebilirim. Gecen sene hamileyken dr.bahar mert e gitmistim. Ahu hetman da. Cok cok memnun kaldim. Eger ozel sigortan varsa yada ozelden gidebilirim diyorsan kesinlikle tavsiye ederim.

Aslinda burali oldugun icin tahmin edersin sende, asil ilcelerinde yasarsan muglanin tadini cikarirsin. tabi hangi ilcede yasayacagina bagli oldugunu da sana soylememe bile gerek yok. Esimin isi nedeniyle tasinamayacak olsak da en guzel yeri fethiye.. Kira fiyatlari kesinlikle merkezdeki gibi degil, cok cok daha uygun. Mesela deniz manzarali dubleks bir daireyi (3+1) 600 700 tl ye kiralayabilirsin. Diger kalinabilecek ilceler (dalaman ve ortaca mesela) cok daha uygun. Koycegiz pek bu konuda iyi degil, evlerin geneli eski yeni olanlarda pahali ve ilceden cok adina da yarasir bicimde bir koy. Dalaman ve ortacada hem soyledigin ozelliklere sahip hemde uygun fiyatli evleri cokrahat bulabilirsin. Ve evlerde genelikle yeni. Umarim yardimci olabilmisimdir.

evet muğlalı olunca maalesef her türlü kısmını biliyorum. dalaman ortaca fethiye çok sıcak olur,biliyorum oraları, ailem ulanın köyünde, bizim o tarafın iklimi daha güzel, hem soğuk hem sıcak :) maraşta bıktım zaten nemden,hyatta nemli yere gitmem :) milas nasıldır acaba gerçi o da muğlaya uzak fethiye gibi... ayrıca ilde tayinin nereye çıkacağı da belli olmaz, en iyi merkez gibi yine bizim için...

selaammm uzun zamandır uğrayamadım:KK16:
muğlada evler gerçekten çok pahalı bizimde dalamandan muğlaya dönme igtimalimiz var ben kiralar yüzünden dönmek istemiyorum:KK43:(
dalamanda çok güzel ve uygun benimde taşınma planlarım var bu arada!
kaymakamın arkasında yeni apartmanlar var güzel görünüyor araştırmayı düşünüyorum evimden memnun değilim:KK19:
eşim işe yakın ve de müstakil diye vazgeçmek istemiyor ama benim için çok yorucu iki çocukla böyle bir evde yaşamak...

aynen derin55, kiralar yüzüden çok kararsızım. bi yandan diyorum, nasılsa memleketim, ailemorda bi şekilde yaşanır değer herşeye diyorum ama bi yandan da benim ailem eşim diyorum, evden memnun olmayınca insan hiç bişey yolunda gitmiyor sanki.... :KK43: dalamana alışmışsınızdır siz de şimdi, muğla hiç cazip gelmez... erkekler fazla umursamıyor evi de, bayanlar daha çok ilgilendiği için memnuniyetimiz şart :)))
belki muğlada bi yerde buluşuruz bi gün sizinle :) biz muğlada kiracı değil de ev sahbi olmak istiyoruz, orda o kiraya verilen paraya yazık olur :) kampüsün orda bi apart dairemiz var gerekirse onu satarız...

bencede muğlada kira vermek çok kötü en güzeli ev almak alabilirseniz.
dalamana alıştık burda da çok bişey olduğu söylenemz köy gibi ama muğlada da bişey yok bir iki alışveriş için market açıldı o kadar!
yazın buraların çevresi güzel oluyo işte bizim de kampüse geçme durumu olursa kalamayız sanırım dalamanda hayırlısı olsun...

Selam bayanlar, yaklaşık 10 aydır muğladayım.Hamileydim geldiğimizde, bebişim burda doğdu. Ne yazık ki ben hala alışmaya çalışıyorum buraya ve yalnızlık hissetmeye başladım. Böyle bir konu başlığı açıldığını görünce çok sevindim. Umarım görüşme imkanı yaratılabilir.

X