Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
kızlar damad pek öksürüyodu kalbim şıkıyor dediydi kalpten g.tmesin yaazık olcak pek genç

Sümbül ağa ile şeker ağanın mutfak muhabbetleri de çok hoştu..

sümbülağa ,esnafın şekerağaya gönderecekleri tadımlıkları görmek isteyince..
şeker ağa önemli şeyler değil, tadımlıklar sadece, canım çekince tadıyorum dedi..
Sümbül benimde canım var, ben de tadarım..demez mi?..:86::86:

şehzadenin yanındakiler haticenin görümceleri ise herkeste harem mevcut o zaman
babaları gayette yaşlı çocuklar daha sabi
evet hürremin göbeği olmamasıda dikkat çekici
birde herkes bir hırsla geliyor saraya maşallah
şimdide victoria
ayrıca bu ayşe sultan 1 defa halvete gitti hala gözdeler sınıfında
hatta emrine hizmetli veriliyor
üstelik bu hizmetlinin victoria olmasıda ilginç
önce haremde eğitilmiyecek mi bu zat
hopp hemen gözde odasında
zavallı gülnihal 2 defa gitti halvete ama o hürreme hizmetkar oldu
ne ayak bu gidiş

eskiden lohusayken göbeği bağlarlarmış
göbeğin sarkmaası için
anem öyle dedi.hürremde öyle yapmıştır belki
üstelik ablamda 2 tane doğurdu.çok hafif göbeği oldu.vücut yapısıdır belkide:86:

şehzademm nerdee kim kaçırdııı nerde şehzadem!!! heleşükür bu hafta hürremin bu çığırtılarını dinlemedik amma bağırıyor hatun yaa kedi gibi mübarek yine hamile ne çabuk:86::86:

neden ibrahimle hatice nin evlenmesi yasak? ben o konuda fransız kaldım

bu arada süklümağa pek bi tipsiz hiç beğenmedim fotolarını

gülnihal hemen bir muskayla nasıl iyileşiyor, günümüzün lazer tedavisiyle bile pek mümkün olmazken, diizide tıp bayağı bir ileri herhalde.

şehzade mehmet çok tatlı olmuş.

yangın çıkan odada kölelerin hizmetçilerin olmaması çok tuhaf, viki mumu düşürmese bile çocuklar oynarkende düşebilir. herkesin kapısında 2 hizmetli bulunurken geleceğin padişahlarının, aklı ermeyen çocukların odasında bulunmaması çok saçma. şehzade mehmet falan çok küçük, mustafa kıskançlığından mehmetede bişey yapabilir nede olsa çocuk bu. orası hiç olmamaış bence.

kostümler güzel valla bu dizide bu zamanda giyilmez ama o devre göre güzelmiş.herkes entari giyiyor anacım küçük bebiş şehzade mehmet bile giymişti çok şeker olmuştu

orayı bende duymadım:44::44:

hatce dokunduğunu yakıyorrrrr ilk eşi neden ölmüştü :18::18:

hatice sultan kimdir,pargalı ibrahim eşi hatice sultan,hatice sultanın ilk kocası,hatice hanim sultan sultan suleymanin kardesi

Kanuninin Kardeşi Hatice sultan kimdir,pargalı ibrahimin karısı Hatice Sultan kimdir

Hatice hanım sultan 1496'da doğdu. 1582'de İstanbul'da vefat etmiştir. 1505 yılında İskender Paşa ile evlenmiştir. Daha sonra da Makbul İbrahim Paşa ile 2. izdivacını yapmıştır. Vefatında Sultanselim camiinde şehzadeler türbesine defnolundu.

ben şunu anlamadım hürrem hamile olduğunu öğrendiğinde şehzade mehmeti sevmişti sultan süleymanda sevmişti ve çok bebekti. haticenin eğlencesinde ise çocuk nerdeyse yaşına girmis hürremin karnıda çıkmamış, doğurmamışta. doğurmuş olması gerekirdi.

Hatice sultan ve pargalı ibrahim paşa düğünü
Pargalı ibrahimin hatice sultanla olan evliliği

22 Mayıs 1524’te Kanuni Sultan Süleyman, kız kardeşini Sadrazam İbrahim Paşa’yla evlendirirken, 8 gün süren görkemli bir şenlik düzenlemişti. Şenlik sürerken 28 Mayıs’ta Kanuni’nin adını Selim koyduğu bir oğlu oldu. Bu şenlik için At Meydanı’na çadırlar kurulurken, Sultan için de büyük bir taht konuldu.

27 Haziran 1530’da ise Kanuni Sultan Süleyman’ın dört oğlunun sünneti için üç hafta süren görkemli şenlik yapıldı.

Kanuni, damadı Sadrazam İbrahim Paşa’ya sordu:
“Sence en güzel şenlik hangisiydi? Senin düğünün mü, yoksa oğullarımın sünnet düğünü mü?”
İbrahim Paşa yanıtladı: “Benimki kadar güzel düğün ne şimdiye dek oldu, ne de olacak.” Süleyman, “Nasıl?” diye, bozularak sordu.

İbrahim Paşa: “Hiçbir şenlikte sizinki gibi bir konuk yoktu, benim düğünümü varlığı ile onurlandıran Mekke ve Medine’nin Padişahı çağımızın Hazret-i Süleyman’ıdır” dedi.

Bu pohpohlanmadan hoşnut kalan Kanuni dedi ki, “Sana, beni bana anımsattığın için binlerce kez teşekkür ederim.”

Alıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…