- 1 Mart 2013
- 17.211
- 323
tarih de kıydığı söyleniyor malesef canım..
bence bu dizi tarihi çok yumuşak gösteriyor süleymanın göz yaşları falan,yok öyle bir dava öyle olsaydı torununa kıymazdı adam ya ,hadi mustafaya kinlendin inandın yalanlara ya mehmed ??!!!!
ahha aynen yaa ben bu diziye ilk sezon sinir olmuştum kızlarÖf izledikçe başıma ağrılar girmeye ,miğdem bulanmaya başladı..
Bu mu şanlı ecdad ?
Bu mu övündüğümüz tarih..
Şehzade mustafa hadi diyelim ki suçluydu bunun da bir önemi yok hadi kıydın o'na ya el kadar sabiye nasıl kıydın , nasıl aldın canını?
Hiç mi Allah korkusu olmadı kalplerinde bunların..
Devletmiş, tüküreyim sizin kanlı devletinize ben.. katiller..
Üstelik islamiyeti ve devlet makamını kullanarak iktidar hırsına düşmüş katiller bunlar..
Nasıl sinir oldum gece gece..hele ki hala yok mustafa suçluydu,yok o tarihin gerektirdiği şeylerdi diyen oturduğu yerden tarihçilik oynayanlar var ki ayrı bir olay..
----
- Bu arada mahidevranın oyunculu nedir öyle ya ? bu kadar mı ruhsuz olunur e be kadın oğlun katledildi hem de babası tarafından!
Hele hürrem,rüstem ve adını hatırlayamadım meltem cumbulun roluyle ağız dalışına girdikleri sahne neydı oyle o ne yapaylıktır
meltem cumbulun gozunden yaş suzulmesı..
-Cihangir, vicdanlı şehzade.. gerçekte de kahrından ölmüş.. rolunde de muthişti o ağladıkça ağlayasım geldi..
Bir de not düşmeden edemiycem: Şehzade mustafa gerçekte de cok ıyıymış lakin bu zaman da bu kadar etkilenmemizin sebebi Mehmet Gunsur'dur.. tebrık ederim kendisini temiz oyunculuğundan dolayı. oyle ki izlemediğim diziyi 2 haftadır izlettiriyor ..
ya kızlar diziyi ne kadar izlemek istesem de psikolojimin kaldıramayacağını bildiğim için izlemiyorum.
acaba şehzade bayezidin ölümünü de canlandıracaklar mı?:26:
rahat uyuyama inşallah sülüman
aynen izleme
ben de 2 haftadr bulaştım ağlıorm böylee
bence canlandırırlar herhalde hürrem den sonra mı ölüyordu ama
aynen izleme
ben de 2 haftadr bulaştım ağlıorm böylee
bence canlandırırlar herhalde hürrem den sonra mı ölüyordu ama
yok canım sırası ile
şehzade mustafa
sehzade cihangir
(bu aralarda bi yerde aynı sene fatma sultan)
şehzade beyazıd
hürrem sultan
kanuni sultan süleyman..
selimde kazık çakacak heralde dünyaya
yok canım sırası ile
şehzade mustafa
sehzade cihangir
(bu aralarda bi yerde aynı sene fatma sultan)
şehzade beyazıd
hürrem sultan
kanuni sultan süleyman..
bilmiyorum ki.. şehzadeye üzülsem de hürremin evlat acısı çekmesi içimi ferahlatır. okuduğuma göre bayezidi ve yanındaki 4 oğlunu öldürdükten sonra annesinin kucağından bebek şehzadeyi aldırıp doğdurmuş..
bu mu şanlı tarihimiz bu mu şanlı dedelerimiz?
devletin bekası için diyenlere sorarım kundaktaki bebeğe allah bile günah isnat etmezken bu kim oluyor da devletin bekası için bebelere kıyıyor.. yazıklar olsun..
söyleyecek çok şey var da.. allah hiç bir zulmü karşılıksız bırakmaz..
kimin annesinin kucağı canım onu anlayamadım
beyazıdın 4 oğlu mu ölüyor
kim tarafından yanlş mı anladım
Bayezid ile selim taht kavgasına tutuşuyor. hatta ordularıyla savaşıyorlar Bayezid savaştan çekilip ordusu ve oğullarıyla irana sığınıyor. babasından mektupla af dliyor babası affettiğini, gelmesini söylüyor. iran, şehzadenin ordusunu kılıçtan geçirip şehzade ve oğullarını süleymanın elçilerine teslim ediyorlar. hem de bir şehzadeye göre aşağılayıcı olan saç ve sakalı tıraş edilerek. elçiler teslim aldıkları gibi şehzadeyi ve oğullarını boğuyor. küçük oğlu henüz bebek olduğu için yanında götürmemiş. zalim hükümdar anasının kucağından aldırıp boğduruyor bebeği.toplam 2 oğlunu 6 torununu öldürüyor şanlı dedemiz!
o zaman gösterir yaniii
ama mehmedi unuttun =(
tabi vaktte az göstermeyedeblr bilemedim =)
:))))
Bu gecede Kanuni mezarında döne döne bir hal oldu:))) diziyi seyredenlerin ahıyla ne hale geldi padişah kimbilir:26:
Hürrem'e kızamıyorum, belki tarihte Şehzade Mustafa'nın katlinde rolü bile yok, varsa bile iki annenin çocuklarının yaşaması için verdiği bir mücadaleden ibaret, zalimce belki ama şehzade anneleri çocuklarının hayatı için savaşmış, Mustafa babası tarafından masum olduğu halde katledilen şehzade olarak öne çıkıyor, Hürrem'e söyleniyoruz ama Hürrem de 4 evlat kaybeden bir anne, dizi de oğlu Abdullah'tan bahsedilmemiş.
Şehzade Mehmet, Şehzade Abdullah, Şehzade Cihangir, Şehzade Beyazıt, büyük oğlu Şehzade Mehmet'i haince öldüren, ölmesi için hasta cariyeyi saraya sokan Mahidevran değil miydi? Mustafa'nın ölümü sonrası Cihangir'in ölümüyle 3. oğlunu kaybetmiş olacak Hürrem, sonrasında taht için birbirine giren iki kardeşten Beyazıt'ta ölecek.
Bırakalım artık mezarlarında yatsınlar, şehzade Mustafa'ya karşı bir günahları varsa bunu 4 oğulla ödemişler
aslında biz de onların bize gösterdiklerini, ajite ettiklerini görüyoruz. mahidevran hep kaybeden, hep arka plana atılan olduğu için vicdanlarımız onu ön plana çıkarıyor. ama her durumda boyu devrilesice olan sülüman
hürrem hiç bir zaman sütten çıkma ak kaşık değildir!
Dizi ilk başladığında tam bir Hürrem fanatiğiydim, yani itiraf edeyim Meryem Uzerli sevgisiydi benim ki, dizi de bazı şeyler çok abartıldı, gerçekle alakası olmayan şeyler de aktarıldı bizlere ama bu dizinin bize bir faydası olduysa Osmanlı tarihini didik didik araştırmamıza vesile oldu, araştırdıkça saray kadınlarına kızamaz oldum, erkek evlat doğuramazsa horlanan, şehzade sahibi olunca da evlatlarının hayatı için geceleri gündüzlerine karışan anneler onlar.
Erkek çocukları onların değil, devletin malı olarak görülmüş, sen cariyesin, onlar hanedana ait denmiş, dizide Hürrem'e yapılanları da hatırlamak lazım, valide sultan kaç kere oğlu Mehmet'i elinden almakla tehdit etti onu, ölümle korkutuldu, Hürrem küçükmüş ana babasından koparıldığında, hemen saraya getirilmemiş, küçük bir kız çocuğu hiç bilmediği bir ülkeye, hiç bilmediği bir düzene getiriliyor ve ana babası yanında özgürken köle oluyor, çok acı aslında, kızamıyorum onlara, bugün evladımızın canı söz konusu olsa hangimiz kayıtsız kalabiliriz
Ki evladınız, ondan olan torunlarınız, belki siz katledileceksiniz bu yönden bakınca şehzade annelerine öfke duyamıyorum
Babayı affedemiyorum ama hünkarsın lakin öte yandan babasınoğlun ölüyor, peşine torunun içinde ölüm kararı veriyorsun
hürrem hiç bir zaman sütten çıkma ak kaşık değildir!
tamam evlat endişesi olabilir o dönemin koşullarını düşünmeye çalışıyoruz hep yorum yaparken zaten. ama bu onu masum yapmaz! kesinlikle kabul etmiorum zaten üzülüyorum böyle hürrem sütten çıkma ak kaşıkmış muamele yapmayın bari.
her çocuk küçükken masum olur.öyle oldular diye ilerde hain olmalarını gerektirmez.