Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232

Bende aynen sabah oldu kahvaltida bile agladim goz yaslarimi tutamadim ya . Hungur hungur agladim, Gercekten cok fena etkilendim boyle bsey olamaz .. Bu konu acildiginda bile gozum doluyo artik.

bunu bir yerden alıntı mı yaptın yoksa kendi düşüncelerin mi analamadm

Mustafaaaa

Kanuni Allah seni bildiği gibi yapsın. Kinlendim ya la ben Sülüman'a.

kocamı anlıyamıyorum..
basta muhteşem yüzyılı kınıyordu..
peygamber makamındakı (suleyman) ınsanı nasıl tanıtıyorlar dıye..
dun gecekı bolumu ızlerkense,o peygamber makamındakı ınsana kendı kufur yağdırıyordu

e dizi başladığından beri bilmiyor muydunuz mustafa nın hürrem in laflarıyla öleceğini
hani yeni mi öğrendiniz de hürremci olmaktan vazgeçtniz
cidden merak ettim amacım tartışmak değil belirteyim de =)

Muhteşem Yüzyıl’da dün akşam yayınlanan bölümde Şehzade Mustafa’nın 461 yıldır unutulmayan katli ekrana geldi. Peki izlediklerimizin ne kadarı gerçek?

Seyyid Lokman'ınHünernamesi'nden alınan bu minyatürde Şehzade Mustafa'nın cesedinin, idamdan sonra otağ önündeki bir çadırda teşhiri resmedilmiştir.

Şehzadenin hemen ayakucunda, imrahoru ve alemdarının başları gövdelerinden ayrılmış cesetleri görülmektedir.Resme göre o sırada Kanuni, otağı önünde kurulu tahtında oturmakta ve az önce işlerini bitiren cellatlardan dördü, yüzleri padişaha dönük bekliyor
-A.Atilla Şentürk, Şehzade Mustafa Mersiyesi, Enderun Kitabevi, s.132 (Hünername, CII, 172a, Topkapı Sarayı Müzesi Kütüphanesi H. 1524)

Babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurulan Şehzade Mustafa'nın ölümü, halkta ve onu seven, bağlılık bildiren askerlerde büyük şaşkınlık ve üzüntüye neden olurken, hakkında en hazin mersiyelerin de yazılmasına vesile oldu

Son düzenleme:
katılıyorum cihangir de çok üzüldüm bende
mahi ye neden acımıyorsunuz yazık bence ona da tek varlığı gitti

Star TV ekranlarında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde; dün akşam yayınlanan bölümde Şehzade Mustafa babası Kanuni Sultan Süleyman tarafından boğdurularak öldürüldü. Şehzade Mustafa'yı canlandıran Mehmet Günsür de diziden ayrıldı.

Mustafa'nın ölüm sahnesi ve Günsür'ün diziden ayrılışı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken ünlü oyuncu da Twitter hesabından yayınladığı mesajda ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

Şehzade Mustafa boğdurulduğunda 38 yaşında, Kanuni Sultan Süleyman'sa 60 yaşındaymış, Şehzade Mustafa'nın ölümünden sonra padişah 11 yıl daha yaşamış, bende sıkı Hürremcilerdendim, gerçi benim ki bir nevi Meryem Uzerli fanatikliğiymiş:))) Uzerli gitti Hürrem sevdam bitti, Pargalı'nın ölümü o kadar etkilememişti beni, hatta Hürrem bir ayak bağından kurtuldu diye düşünmüştüm, Şehzade Mehmet'in ölümüyse Mahidevran elinden olsa bile ağabeyi Mustafa kadar acı bir şekilde ölmediği için o da etkilememişti lakin Şehzade Mustafa'nın ölümü çok acı.

Gerçekte neler oldu bilemiyoruz, çeşitli rivayetler var, gerçekten ihanet ettiği de söyleniyor, komploya kurban gittiği de söyleniyor, tam olarak neler oldu hiçbir zaman bilemeyeceğiz sanırım, fakat ben yine de Hürrem Sultan'dan ziyade Kanuni Sultan Süleyman'a tepkiliyim, Hürrem Sultan entrikalar çevirdiyse bile kendini cihan padişahı, Allah'ın yeryüzündeki gölgesi, 7 iklimin sultanı diye nitelendiren bir padişah çok daha detaylı araştırabilirdi, oğluna kendini savunma hakkı verebilirdi.
Kanuni ismini adaletinden dolayı almış bir padişah adaletini oğlundan esirgememeliydi.
Deliller sabitse sürgün edebilirdi, sürgünde ayaklanıp isyan çıkarırsa en azından ölecekse bile savaşarak ölürdü, o zaman denirdi ki gerçekten isyancıymış, amacı babasını tahttan indirmekmiş, şüpheye yer kalmazdı.

Başka ülkelerde, krallıklarda daha ağır yaptırımlar olduğu söylenmiş ama ben Osmanlı'nında kardeş, evlat öldürmesini doğru bulmuyorum, işkence etmeseler bile çok acı bir son boğdurularak ölmeleri(
Üstelik el kadar bebekleri de öldürülüyor, ülkenin birliği dirliği için deniyor ama farklı bir yönetim biçimi olabilirdi, pek çok masum insan öldürülmüş.

Uzun zamandır bu kadar etkisi altında kaldığım bir bölümü olmamıştı dizinin.
Galiba bundan sonra Şehzade Cihangir'in melankoliden vefatı, Şehzade Beyazıd'ın boğdurulması gibi gözyaşlı sahneler bizi bekleyecek.

Şehzade Mustafa boğulma esnasında babasına şöyle seslenmiş "Yerin cehennem olucak baba" demiş.. Gerçektende öyle, Allah'ın adaleti böyle değil...

Kanuni Sultan Süleyman Yüzünden Osmanlı Tarihimizden Utanç Duydum Resmen!!

bilmiyorum ki neden bu kadar etkilendim,ama tüm gün boyunca mutsuz gezdim...aklımdan çıkmadı bir babanın evladına yaptığı,belkide kendi yerime koydum,benimde 2 evladım var ve ben sıradan bi kadınım ama evladımın ölümü(suçu her ne olursa olsun) benim elimden olsaydı aklımı yitirirdim...
sonraki bölümlerde diğer şehzadelerin ölümleri böyle detaylı işlenecekse eğer,kalbim dayanmaz,izleyemem..........

etkileyici bir bölümü benim aklıma takılan meryem uzerli dönemid yaz tatilideyken yayınlnan fragmanlrdaki boğulma sahnesiyle bu shne farklı geldi bana

yok güzelim ya ne tarışması,bi dizi yüzünden tartışılır mı

bunu ben de sordum kendime...dizi başladığından beri,eşimle anlaşamazdık,o mahiciydi ben hürremci...ilk kadın kimse herşey onun hakkı olmalı,hürrem kara kedi gibi girdi aralarına diye kızardı....ben de derdim aşşşkkk.....ben hep aşkın yanında oldum dizide...sarayda karşılaşınca mahi hürrem atışması falan ve hep hürremin kazanması bana keyif veriyordu...mesela bi bölümde mahi mehmeti kurtarırken,diğer bölümde hürrem mustafayı koruyup kolladı...ben pargalıdan nefret ettim asıl......
mustafanın ölümünü başından beri biliyorum,neden nasıl olacağını...ama nasıl desem,mustafa büyüdükçe,gözümde de büyüdü...saygılı,yiğit,dürüst...karakterinin bu kadar sağlam olduğunu bilmiyordum...ben sandım ki mustafa da anasına uyacak ve hürremin arkasından iş çevirecek...o zamanlar oh olsun kazdıkları kuyuya düşecekler diyordum...ama mustafa öyle değilmiş
son sezonda fikirlerim yavaş yavaş değişmeye başlamıştı zaten...mustafa ölmeseydi de osmanlı onun soyundan devam etseydi nasıl olurdu diye düşünmeye başladım...hatta burdaki ankette selime oy vermiştim,keşke oyumu değiştirme hakkım olsaydı...
anlatabildim mi yaa duygularım çok karışık

Son düzenleme:

evet anladm ama nasıl aşk olabilir ya Allah korusun şöyle düşünelim siz evlisiniz kocanız sonra başkasına aşık oluyo tamam şartlar da eşit olsun ne hissederdiniz bi kendinizi mahidevran ın yerine koyun kocan var çocuğun var diyorsunuz ki aşktan yanayım o zaman da kocanızın yaptığı şeye aşk dermiydiniz şu an değil o zamanki koşullardan bahsediyorum. ben hep o gözle baktığım için mahidevrancıyım benmde kocam elden gitse artık her yolu denerim o yüzden mahi devrana suç bulamıyorum.mahi devranın fitneliği varsa bu yüzdendir. ama hürremin fitneliği o saray, para, huzur,makam her şey. tam bir sonradan görme. Aşkı da gördük ayrıca öyle bildiğimiz saf temiz masum aşk olsa başkalarıyla yatıp kalkmaya devam eder miydi süleyman hürrem varken...

etkileyici bir bölümü benim aklıma takılan meryem uzerli dönemid yaz tatilideyken yayınlnan fragmanlrdaki boğulma sahnesiyle bu shne farklı geldi bana

tabi onlar demo gibi çekilip önceden koyuyorlar sonra yenisi çekiliyor
kuzey güneyde de öyleolmştu yazın hepsi esmer esmerdi
normal sezonda aynı sahneler süt beyaz oynandı

Dunku bolum cok guzeldi ben cok etkilendim cihangirin cirpinisi mustafanin o beyazlar icinde ki masumuyeti beni cok etkiledi helede o bogulma sahnesi tuylerim dikendiken oldu simdi reklamlarda goruyorum gorunce hala uzuluyorum ya yazik oldu mustafaya iki kadinin kurbani oldu zavallim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…