- 20 Ekim 2009
- 4.377
- 4.749
bilmiyorum ki neden bu kadar etkilendim,ama tüm gün boyunca mutsuz gezdim...aklımdan çıkmadı bir babanın evladına yaptığı,belkide kendi yerime koydum,benimde 2 evladım var ve ben sıradan bi kadınım ama evladımın ölümü(suçu her ne olursa olsun) benim elimden olsaydı aklımı yitirirdim...
sonraki bölümlerde diğer şehzadelerin ölümleri böyle detaylı işlenecekse eğer,kalbim dayanmaz,izleyemem..........
evet anladm ama nasıl aşk olabilir ya Allah korusun şöyle düşünelim siz evlisiniz kocanız sonra başkasına aşık oluyo tamam şartlar da eşit olsun ne hissederdiniz bi kendinizi mahidevran ın yerine koyun kocan var çocuğun var diyorsunuz ki aşktan yanayım o zaman da kocanızın yaptığı şeye aşk dermiydiniz şu an değil o zamanki koşullardan bahsediyorum. ben hep o gözle baktığım için mahidevrancıyım benmde kocam elden gitse artık her yolu denerim o yüzden mahi devrana suç bulamıyorum.mahi devranın fitneliği varsa bu yüzdendir. ama hürremin fitneliği o saray, para, huzur,makam her şey. tam bir sonradan görme. Aşkı da gördük ayrıca öyle bildiğimiz saf temiz masum aşk olsa başkalarıyla yatıp kalkmaya devam eder miydi süleyman hürrem varken...
Bu kadar detaylı işlenmeyebilir belki ama yine de belli olmaz çünkü Şehzade Mustafa'nın katli dizinin izlenme oranını yükseltti, insanlar yüzyıllar önce yaşanmış bir olayı dün yaşanmış gibi acıyla izledi, bundan sonraki bölümlerde şehzade ölümleri üzerinden raiting planlarlarsa şaşırmam ve Mustafa'nın ölümünde olduğu gibi detaylı işlenirse ölümler, Kanuni'ye öfkemiz artabilir zira sırada Şehzade Cihangir'in ağabeyinin ölümüyle gireceği bunalım, Mustafa'nın oğlu Mehmet'in boğdurulması gibi olaylar var(
Beyazıd'ın ve ailesinin katli de nasıl ele alınır acaba?
Dizide öyle gördük öyle izledik ama okuduğum kaynaklar doğruysa Kanuni Hürrem'den sonra kimseyle birlikte olmamış, Castella prensesi İsabella Fortuna vs yapımcıların dizi biraz daha hareketli hale gelsin diye koyduğu karakterler, İsabella Fortuna Kanuni'den yaşça epey büyük ve evli bir kadınmış.
Şimdi yaşansa hiçbirimiz kabul etmezdik lakin şöyle de bir gerçek var, Mahidevran Kanuni'nin ilk eşi değil, ilk eş Fülane Hatun, padişah'ın Fülane Hatun'dan oğlu Şehzade Mahmud doğuyor ama 8-9 yaşlarında vefat ediyor, Mahmud'dan birkaç yıl sonra Mustafa dünyaya geliyor ve Hürrem Sultan'ın ilk oğlu Şehzade Mehmet doğana kadar padişah'ın yaşayan tek oğlu Mustafa olduğundan Mahidevran daha fazla göz önünde tutulmuş, mesela Gülfem Hatun'un da Mahidevran'dan sonra olduğu rivayet edilir, fakat onun oğluda doğduktan kısa bir süre sonra vefat ettiğinden sarayda sözü geçen biri değildir.
Yani aslında sarayda kadınların derdi gücü iktidar savaşı, Hürrem Sultan fitneci miydi bilmem ama aşkı kıskanılmış, o gerçekten padişahı çok sevmiş, padişahta onu, Mahidevran Sultan'ın hiç aşk mektubu yok ama Hürrem Sultan'ın aşk mektupları mevcut, o günün şartlarında değerlendirecek olursak sarayda yaşayan kadınlar kaideleri biliyormuş, zaten öyle bir düzenin içinden geldikleri için onların bu durumu yadırgadıklarını sanmıyorum, belki bir süre sonra sevseler bile evlatlarının hayatları daha ağır bastı çünkü tahta çıkamazsa, bir şehzade gözden düşerse akibeti belli, aşk acısından çok daha ağır acılar yaşayacağını bilen saray kadınlarının işi gerçekten çok zormuş.
Uzun süredir pek keyif alamıyordum diziden, hatta sıkı bir Hürremciydim Meryem Uzerli oynarken ama bu gece Şehzade Mustafa'nın ölümü
Tarihi gerçekler nedir? Gerçekten babasına ihanet etmiş midir? Bilmiyorum, bilemem fakat devlet bekası denerek bir evladın öldürülüşü çok yazık
Seyrederken kötü oldum
Fonda çalan zikirde çok etkiledi((
[video=youtube_share;QaufJbBAHcE]http://youtu.be/QaufJbBAHcE[/video]
Dizinin finali sinema filmi olacakmış, yapımcılar bu zamana kadar diziyi seyredip raiting rekorları kırmasına sebep olan seyirciye ayıp ediyor böyle bir finalle, rahmetli Meral Okay Asmalı Konak'ın finalini de böyle yapmıştı.
yaaa bir de dizi 1 aya bitiyor diyorlar ama diğer ölümler bu 1 ay içinde nasıl yetişecek ya da bu sezon sonuna
bir de kanal kösem sultanla devam edecek ama bence öyle yapacaklarına kaldıkları yerden sıkmadan hızlı hızlı tarihteki son padişaha kadar bitseydi daha mantıklıydı.
baş rollere sabit kalınınca dizi uzasın diye cılkı çıkıyor zaten diziye bir yığın adam girdi çıktı
selim den devam etselerdi yeni dizi yerine yeni kadroyla
Tutulmayabilir çünkü Selim ve Nurbanu rolünü oynayan oyuncular kıymetli insanlardır belki ama Mehmet Günsur, Halit Ergenç ve Meryem Uzerli kadar etkili ve sürükleyici olamazlar, Vahide hanım çok sevdiğim bir oyuncu olmasına rağmen Meryem Uzerli kadar baskın bir Hürrem Sultan karakteri yaratamadı izleyici gözünde, keza Okan Yalabık'ta rolüne hakkını vermişti, Şehzade Selim rolünü üstlenen genç oyuncunun bir Halit Ergenç kadar kuvvetli bir rol çıkarabileceğini sanmıyorum, arada tecrübe farkı var, Engin Öztürk fazla deneyimli değil.
Kösem Sultan dizi mi oluyorumarım güçlü baskın ve Kösem Sultan'ı tam olarak yansıtacak birini bulurlar, diyordum ki yazarken küçük bir araştırma yaptım dedikodular doğruysa Meryem Uzerli Kösem Sultan olacakmış
katılıyorum cihangir de çok üzüldüm bende
mahi ye neden acımıyorsunuz yazık bence ona da tek varlığı gitti
benim okuduğum kitaplarda da kanuni çadırda değildi belki perde arkasında beklemiştir ama konuşma olmamış diye biliyorum..bir de mustafa çok güçlü olduğundan 8-10 cellad zor boğmuşlar diye biliyorum...dizide kaç tane gösterdiler bilmiyorum izleyemedim...