Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
hala etkisinde kurtulamadım vallahi.. öyle içim yandı ki izlerken. bide mustafa bazı anlarda eşime o kadar çok benziyor ki, ağlamamı daha da körükledi bu durum sanki onu izliyormuşum gibi... masum olmasaydı keşke... umarım gerçek tarihte bu kadar harika bir şahsiyet değildir.. eğer öyleyse sultan süleymanın kemiklerini sızlatan çok olur...

Bu kadar detaylı işlenmeyebilir belki ama yine de belli olmaz çünkü Şehzade Mustafa'nın katli dizinin izlenme oranını yükseltti, insanlar yüzyıllar önce yaşanmış bir olayı dün yaşanmış gibi acıyla izledi, bundan sonraki bölümlerde şehzade ölümleri üzerinden raiting planlarlarsa şaşırmam ve Mustafa'nın ölümünde olduğu gibi detaylı işlenirse ölümler, Kanuni'ye öfkemiz artabilir zira sırada Şehzade Cihangir'in ağabeyinin ölümüyle gireceği bunalım, Mustafa'nın oğlu Mehmet'in boğdurulması gibi olaylar var(
Beyazıd'ın ve ailesinin katli de nasıl ele alınır acaba?

Dizide öyle gördük öyle izledik ama okuduğum kaynaklar doğruysa Kanuni Hürrem'den sonra kimseyle birlikte olmamış, Castella prensesi İsabella Fortuna vs yapımcıların dizi biraz daha hareketli hale gelsin diye koyduğu karakterler, İsabella Fortuna Kanuni'den yaşça epey büyük ve evli bir kadınmış.

Şimdi yaşansa hiçbirimiz kabul etmezdik lakin şöyle de bir gerçek var, Mahidevran Kanuni'nin ilk eşi değil, ilk eş Fülane Hatun, padişah'ın Fülane Hatun'dan oğlu Şehzade Mahmud doğuyor ama 8-9 yaşlarında vefat ediyor, Mahmud'dan birkaç yıl sonra Mustafa dünyaya geliyor ve Hürrem Sultan'ın ilk oğlu Şehzade Mehmet doğana kadar padişah'ın yaşayan tek oğlu Mustafa olduğundan Mahidevran daha fazla göz önünde tutulmuş, mesela Gülfem Hatun'un da Mahidevran'dan sonra olduğu rivayet edilir, fakat onun oğluda doğduktan kısa bir süre sonra vefat ettiğinden sarayda sözü geçen biri değildir.

Yani aslında sarayda kadınların derdi gücü iktidar savaşı, Hürrem Sultan fitneci miydi bilmem ama aşkı kıskanılmış, o gerçekten padişahı çok sevmiş, padişahta onu, Mahidevran Sultan'ın hiç aşk mektubu yok ama Hürrem Sultan'ın aşk mektupları mevcut, o günün şartlarında değerlendirecek olursak sarayda yaşayan kadınlar kaideleri biliyormuş, zaten öyle bir düzenin içinden geldikleri için onların bu durumu yadırgadıklarını sanmıyorum, belki bir süre sonra sevseler bile evlatlarının hayatları daha ağır bastı çünkü tahta çıkamazsa, bir şehzade gözden düşerse akibeti belli, aşk acısından çok daha ağır acılar yaşayacağını bilen saray kadınlarının işi gerçekten çok zormuş.

evet gerçekten çok güzel yazmışsın
bende üzülüyorum mahidevrana herkes nasıl hürremci diye şaşırıyorum ama bunun meryem uzerli fanatikliği sayesnde olduğunu da vahide gördümün diziye girmesiyle görmüş olduk
eğer süleyman kimseyle yatmamışsa helal olsun diyorum zaten
aşk mektuplarıda bir kanıt olabilir

yaaa bir de dizi 1 aya bitiyor diyorlar ama diğer ölümler bu 1 ay içinde nasıl yetişecek ya da bu sezon sonuna

bir de kanal kösem sultanla devam edecek ama bence öyle yapacaklarına kaldıkları yerden sıkmadan hızlı hızlı tarihteki son padişaha kadar bitseydi daha mantıklıydı.
baş rollere sabit kalınınca dizi uzasın diye cılkı çıkıyor zaten diziye bir yığın adam girdi çıktı
selim den devam etselerdi yeni dizi yerine yeni kadroyla

bunu bi türlü sonuna kadar dinleyemiyorum başlarında hemen ağlamaya başlıyorum...
ölüm sahnesinde tutmuştm ama kendimi cihangir de ağladım bi
bu gün de şehzade mustafa ın mezarına gidenler olmuş

Tutulmayabilir çünkü Selim ve Nurbanu rolünü oynayan oyuncular kıymetli insanlardır belki ama Mehmet Günsur, Halit Ergenç ve Meryem Uzerli kadar etkili ve sürükleyici olamazlar, Vahide hanım çok sevdiğim bir oyuncu olmasına rağmen Meryem Uzerli kadar baskın bir Hürrem Sultan karakteri yaratamadı izleyici gözünde, keza Okan Yalabık'ta rolüne hakkını vermişti, Şehzade Selim rolünü üstlenen genç oyuncunun bir Halit Ergenç kadar kuvvetli bir rol çıkarabileceğini sanmıyorum, arada tecrübe farkı var, Engin Öztürk fazla deneyimli değil.

Kösem Sultan dizi mi oluyor umarım güçlü baskın ve Kösem Sultan'ı tam olarak yansıtacak birini bulurlar, diyordum ki yazarken küçük bir araştırma yaptım dedikodular doğruysa Meryem Uzerli Kösem Sultan olacakmış

yaa işte bende onu diyorum şimdi hürrem kösem olsa
okan yalabıkta dizide olacakmış ee aynı insanlar, aynı kanalda, aynı konsepte bir dizi daha...
bunun yerine en azından dizi devam edebilirdi ki dizi yine izlenirdi. güçlü oyuncuların bırakmış oldukları bir konudan devam edecek ve insanlarda merak zaten var. yine diziye giren çıkan olcaktı elbette o zamanda başka güçlü oyuncular girebilirdi. ya zaten benm bu önerim benzer bir dizinin devam etmesi ve eski kadro olması bir risk gibi. eğer söylenenler gibi okan yalabık ve meryem uzerli oynarsa sıkadabilir. ya da sıkmaz. bizim halk diziye meraklı vazgeçtim =)) mesela aşkı memnu nun tadı damağımda kaldı. arayada baya bir zaman girdi şimdi kıvançla beren aynı dizide yer alsa oturur izlerim ama daha bunun üstünden geçmeden aynı oyuncuların olması biraz tuhaf gibi geldi keşke başka güçlü oyuncular olsa. belkide öyle değildir bilemiyoruz tabi ihtimal.
mekanlarda aynı olsun da bari hiç yabancılık çekmeyelim =)

katılıyorum cihangir de çok üzüldüm bende
mahi ye neden acımıyorsunuz yazık bence ona da tek varlığı gitti

bana bu soruyu sorduğuna göre geçmiş bölümleri izlemediğini düşünüyorum.mahi hürremin oğlu mehmeti öldürttü ya.mehmetin öldürülüşü oldukça basit gösterildi ama o da gerçekten çok sağlam bir karakter iyi bir insan olarak yansıtılmıştı.mahi de acımadan gencecik yaşında mehmeti öldürttü.o yüzden de dizide mahiye acıyacak birşey yok yaptığını buldu.

Muhteşem Yüzyıl dizisiyle tekrar gündeme gelen Şehzade Mustafa'nın öldürülmesi olayını tarihçiler yorumladı.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın öldürüldüğü sahne milyonları ekrana kilitlerken, tarihçiler Şehzadenin hırsını fırsat bilen dış güçler ve derin devlet yüzünden öldürüldüğünü savundu.

İLBER ORTAYLI: TARİHE UYGUN

Tarih profesörü İlber Ortaylı, Mustafa'nın tarihe ugun bir şekilde öldüğünü açıkladı.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa’nın ölüm sahnesinin çekimlerinin tarihe uygun olup olmadığını Tarih profesörü İlber Ortaylı yorumladı. Ortaylı, "Şehzadenin boğulma sahnesi, dönemin kroniklerine yani vakayinamelere uygun. O tarihte bunu görüp de filme alan yok. Sahne başarılıydı" dedi.

TARİHÇİLER YORUMLADI

Tarihçiler, Muhteşem Yüzyıl dizisinin son bölümünde Şehzade Mustafa'nın katlini yorumladı. İnternette milyonlarca kişi tarafından izlenen sahneyi, Talha Uğurluel, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil değerlendirdi. Ünlü tarihçi Talha Uğurluel, babası Kanuni Sultan Süleyman'a başkaldıran Şehzade Mustafa'nın derin devlet ve dış güçler tarafından kandırıldığını iddia etti. Mustafa'nın idam kararının tek başına Sultan Süleyman tarafından verilmediğinin kaydeden Uğurluel, Şehzadenin öldürüleceğini bilerek babasının yanına gittiğini ileri sürdü.

"BABA VE OĞUL BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLDÜ"

Şehzade Mustafa'nın babası Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşlanması üzerine tahta çıkmak istediğini kaydeden Uğurluel, Mustafa'nın bu hırsını fırsat bilen dış güçlerin ve derin devletin, baba ile oğlu birbirine düşürerek bir iç karışıklık çıkarmak istediğini kaydetti. Şehzade Mustafa'nın çevresi tarafından, "Baban seni tahta geçirmek istiyor" şeklinde kandırılarak sakal uzattığını iddia eden Tarihçi Uğurluel, "Osmanlı döneminde bir şehzade tahta geçmeden asla sakal bırakamaz. Sakal bırakmak direkt yönetimde gözünün olduğu anlamına gelir. Mustafa burada kandırılmıştır. Kandıranlarda iyi niyetli değil, baba ile oğlu vuruşturmak isteyen ekibin bir uzantısıdır. Derin devlet Osmanlı'da da vardı" dedi.

Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman'ın, oğlu Şehzade Mustafa'nın tahta gözünü diktiği dedikodularına inanmak istemediğini ancak Mustafa'nın sakal bıraktığı haberinin kendisine ulaşması üzerine oğlunu Konya Ereğlisi'ne çağırdığını belirtti. Tarihçi Uğurluel, Şehzade Mustafa'nın öldürüleceğini bilerek babasının yanına gittiğini, devletin bekası için ne bu karara karşı geldiğini ne de başka ülkelere sığındığını söyledi.

"KANUNİ O SIRADA ÇADIRDA DEĞİLDİ"

İnternette 15 milyon kişi tarafından izlenen sahneyi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de yorumladı. Diziye sert tepki gösteren Ahmet Şimşirgil, dizinin korkunç yanlışlarla dolu olduğunu iddia etti. Şehzade Mustafa'nın öldürülme sahnesinin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Şimşirgil, "Bu sahne gerçek değil. Ölümü gerçek. İhanet ettin, diye de bir Hadise yok. Böyle bir söz yok. Kanuni'nin oğluyla görüşmesi ve izlemesi yok. Mustafa, çadırdan içeriye geliyor ve boğuluyor. Bu bir gerçek. Bunun sebepleri var. Bunun sebepleri üzerinde durulmuyor. Mustafa'nın öldürüleceğinden kimsenin haberi yok" dedi.

"KANUNİ ACELE ETTİ"

Çadırda dilsiz cellatlardan başka kimsenin olmadığını dile getiren Şimşirgil, "Kanuni Sultan Süleyman'ın, 'İhanet ettin' diye bir ifadesi yok. Yalnız Mustafa'nın birtakım hareketleri var. Rüstem Paşa, Kanuni'ye Mustafa'nın harekete geçeceğini söyledi. Bu durum Mustafa'yı ölüme götürdü. Osmanlı'da kardeş katli diye bir şey var. Saltanatta yeri olabilecek bir kişinin isyan emaresinin sözü çıktığı zaman kellesi vurulur. Mustafa, kendisinin düşünülmediğini biliyor çünkü uzak bir sancağa gönderilidi. Mustafa bundan rahatsız. Birtakım faaliyetler içine giriyor. Mustafa, devlet liderlerine mektuplar sergiliyor. Bu mektupları Rüstem Paşa, Kanuni'ye sunuyor ama açık bir isyanı yok. Acele etti diye ben Kanuni'yi suçlarım. Yabancı kroniklerde bu yok. Osmanlı kroniklerinde böyle bir yok. Bu dizi maksatlı bir dizidir. Özel olarak hazırlandı. Çok sayıda ülkeye o yüzden pazarlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"KANUNİ, ŞEHZADE MUSTAFA İLE KONUŞMADI"

Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ise, Şehzade Mustafa'nın öldürüldüğü anda Kanuni Sultan Süleyman'ın da çadırda olduğunu dile getirerek, "Kanuni, otağında konuşmuyor. Şehzade, babasının seferine katılmak üzere çadıra gelmiş. Babası onu öldürme kararı almış. Asla onla konuşmadı. Perde arkasındaydı. İçeriye girer girmez cellatlar onu boğmuşlardır. Çok fazla cellat var. Kaçış yok ama kim olursa olsun boğuşacak. O dönemleri anlatan kroniklere göre, siyah ipek perdenin arkasında ölüm sahnesini izliyordu" diye konuştu.

Son düzenleme:
benim okuduğum kitaplarda da kanuni çadırda değildi belki perde arkasında beklemiştir ama konuşma olmamış diye biliyorum..bir de mustafa çok güçlü olduğundan 8-10 cellad zor boğmuşlar diye biliyorum...dizide kaç tane gösterdiler bilmiyorum izleyemedim...

Normalde tam bir Hürrem'ci olmama rağmen, Mustafa'nın katline çok üzüldüm yahu.
İzlerken öyle olmuyormuş, yaşadım sanki o anı ki normalde pek hazetmezdim Mustafa'dan diziyi izlerken.
Boğasım geldi Kanuni'yi. Garibim Mustafa kimbilir ne acılar çekmiştir. Boğularak ölmek kolaymı, ne can çekişmiştir, ne kıvranmıştır.
İçim dağlandı be! Birde karşına geçip izlemiş oğlunun katlini! Sinirden başıma ağrılar girdi.
İzledikten sonra etkilenip, derin bir araştırmaya girdim Mustafa'yla ilgili.

Her ne kadar Kanuni'nin yaptığı affedilmez olsa da, Mustafa'nın da baş kaldırdığı durumlar olmuş.
Tahta geçmeden sakal bırakmak kanunlara göre yasak olmasına rağmen, sakal bıraktığı ve kendi mührünü bastırdığı yazıyor bazı kaynaklarda. Ayrıca o Kanuni'nin eline gelen mektuplarda kimine göre Hürremin oyunu, kimine göre de Mustafa gerçekten yazmış o mektupları.Zaten Kanuni'nin eline geçen mektup sayısı 1 değil 4. Hürrem ve Rüstem Mustafa'nın mührünü çalıp, onun adına mektup yazsa bile el yazısını taklit edebileceğine ihtimal vermiyorum ben. Herkesin el yazısı kendine özgüdür. Tabi yinede bilemeyiz gerçeği, bunlar sadece rivayet.

Bazı kaynaklarda Mustafa'yı boğarken "elinizi çabuk tutun!" diye bağırdığı ve boğulurken Mustafa'nın kovuğunun yere düştüğü, Kanuni'ninde "o kovuğu yerden kaldırın" diye bağırdığı yazıyor
Kimi yerde de bütün cellatlarla tek başına başeden Mustafa'nın en son sırtına balta saplanarak yere düşürülebildiği, sonrasında boğulduğu yazıyor.
Kanuni, Mustafa'nın cesedinin başında 3 gün ağlayarak bekleyip, kimsenin ölüsüne dokunmasına izin vermemiş.
Kanunlar gereği Mustafa'nın oğlunu da boğdurtmuş 7 yaşında iken.
Ne canilik!
Ne olursa olsun nasıl reva görür evladına bir baba bunu.
Sonra ağıtlar yaksa nolur, olan Mustafa'ya olmuş.
Hadi öldürttün ne diye izliyorsun? ben ordaki amacı anlamadım.
Nasıl bi kinse artık

Her ne olursa olsun, Mustafa o cadıra idam edileceğini bilerek girmiş.
İstese tek lafıyla yeniçerileri arkasına alıp, babasını indirip tahta geçebilecekken, ölmeyi yeğlemiş.
Ya da babasının onun affedeceğini düşünmüş.
Yiğit ve cesurmuş gerçekten.

Son düzenleme:
Ne diziymiş arkadaş; iki gün oldu seyredeli, son bölümün etkisindeyim hâlâ. Aklıma geldikçe midem burkuluyor.

Mehmet Günsür tek kelimeyle muhteşemdi. Halit Ergenç zaten gözleriyle konuşuyor; o nasıl bir oyunculuk.

Ben şu Mihr-ü Nisa'nın gözlerini kırpık kırpık yaparak konuşmalarına, sümbülün sinir bozan Hürrem yalakalığına, Nurbanu'nun gerizekalı ergen triplerine sinir olalı beri izlemiyordum ama naptın sen bana Mustafa!!!!! Dağladın ciğerimi.

Sultan süleyman, Hürrem , Mihrümah ve Rüstem; çarşamba akşamı itibariyle mezarlarında ters dönerek brek dansı yapmışlardır zannediyorum; kafa üstü falan.

Hayır biz zaten duygusal milletiz; dün şehAde Mustafanın türbesi ziyaretçi akınına uğramış:) daha da ilginci, belediye başkanının açıklaması; " Halkımızın ilgisinden memnunuz"

Hay Allah, güler misin ağlar mısın.

124.fragman çıkmış arkadaşlar , ben daha Carsamba gununun etkisinden çikamamisken yeni fragman tekrar aglatti. Of of . .

Bursa’da, ‘Muhteşem yüzyıl’ dizisinden etkilenen bir kişi Kanuni Sultan Süleyman hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Muhteşem yüzyıl’ dizisinin ardından Şehzade Mustafa türbesi ziyaretçi akınına uğrarken, Bursa Adliyesi’nde de bir ilginç bir olay yaşandı. Hasan Köz (47) aldı vatandaş, dizide Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’yı öldürülmesinin canlandırıldığı sahneden etkilenerek suç duyurusunda bulundu. Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesini isteyen Köz, Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının alınmasını istedi. Uzun zamandır diziyi takip ettiğini ifade eden Köz, “Ben diziyi izliyorum ve bundan çok etkilendim. Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlunu boğdurarak öldürmesi sebebiyle adliyeye geldim ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesine ve padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının geri alınmasını istiyorum. Dizi beni çok etkiledi” dedi.

Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm fragmanı İzle 124.bölüm fragmanı Size bir babanın oğluna kıydığı zalim dünyayı bırakıyorum şehzadem...

[video=youtube;fKOXDYkoBwE]http://www.youtube.com/watch?v=fKOXDYkoBwE[/video]

Muhteşem Yüzyıl 124.Bölüm 19 Şubat, Muhteşem Yüzyıl 124.Bölüm Fragmanı, Muhteşem Yüzyıl 124.Bölüm Fragmanı 19 Şubat, Muhteşem Yüzyıl 124.Bölüm özeti, Muhteşem Yüzyıl Fragmanı 19 Şubat Muhteşem Yüzyıl 124.Bölüm Fragmanı 19 Şubat Facebook'ta Paylaş Tweetle

Son düzenleme:
Mustafam İran halılarının üstünde mi çıktı cenazesi cihangir öldürecek beni

Bu mustafa içimi acitti günlerdir çok uzgunum yasasaymis ne kadar farklı olurmuş kaderimiz.. ne kadar guclenirmis Osmanlı.. hep o cadaloz Hürrem ve onun sözünden çıkamayan kanuni yüzünden. Allah sorsun hesabını inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…