[ı]off içim şişti akşam akşam ya
yakınım ölmüşi kadar üzüldüm valla
ne beddualar edildi süleymana
ama şu da bir gerçekki
gerçekten ihanet etmiş mustafa
o mektupta yazdığı gibi
babasını tahtan indirmeyi düşünmüş
kaideler geregi bogulması gerekiyormuş
ama ne olursa olsu
bir baba oğlunun ölümünü nasıl izler aklım almıyo[/ı]
Kızlar benim dinlediğim bir anlatıya göre Mustafa dilsiz cellatlarla boğuşuyor gerçekten ve onlar Mustafa yı alt edemeyince kafasına vurarak öldürüyorlar.Gerçekliliğini tam olarak bilmiyorum ama böyle bir şeklini de dinledim.Bir tarihçi olarak bunu da belirteyim.
Su sahneyi gorup hala Hurremci olanlar varsa pes yemin ederim !!
Tarihi bir diziden öğrenmeye calısırsak böyle acı cekeriz iste! Akşam resmen kalbim ağrıdı görüntülerden. 7 dilsiz celladı dövüyor kacarken rüstemin adamı düşürüyor falan filan. Yok böyle birsey ya.
Tarihcilerin anlattıgına göre mustafa hiç direnmemiş, zaten cellatlar da zebellah gibiymiş, söylediği tek şey "baba ben masumum" olmus, hatta süleymanın oğlunun son sözlerini hic unutamadığı ve vicdan azabı cektigi icin icine kapandığı söylenir.
ama bazı yerlerde de cellatların başa çıkamadığı ve en son zal mahmut diye birinin baltayı sırtına saplayarak öldürdüğü yazıyo
ben diziden değil başka yerlerden okumuştum arkadaşım da öyle söyledi
İlber ortaylıdan dinledim bir de üniversitedeki profesör anlatmıştı bana. Birkaç yerde de hic direnmediğini okudum simoncum. Ben masumum demiş, hatta bu yüzden kanuninin vicdan azabı epey fazla olmuş.
Ama ayagına celme takmalar fln nedir Allah askına :S
Tarihi bir diziden öğrenmeye calısırsak böyle acı cekeriz iste! Akşam resmen kalbim ağrıdı görüntülerden. 7 dilsiz celladı dövüyor kacarken rüstemin adamı düşürüyor falan filan. Yok böyle birsey ya.
Tarihcilerin anlattıgına göre mustafa hiç direnmemiş, zaten cellatlar da zebellah gibiymiş, söylediği tek şey "baba ben masumum" olmus, hatta süleymanın oğlunun son sözlerini hic unutamadığı ve vicdan azabı cektigi icin icine kapandığı söylenir.
ama bazı yerlerde de cellatların başa çıkamadığı ve en son zal mahmut diye birinin baltayı sırtına saplayarak öldürdüğü yazıyo
ben diziden değil başka yerlerden okumuştum arkadaşım da öyle söyledi