Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Bazıları demiş ki.. gerçekler hiç de öyle değil
soruyorum size..
geçmişde şehzade mustafanın sadece bir işaretine bakan yeniçeriler
böyle birşey karşısında dururlarmıydı..
mustafa suçlu olsa idi saf temiz bembeyaz bir kıyafet ve savunmasız bir halde babasısın yanına gidermiydi geçmişte?
babam bana kıymaz diyerek..
yeniçeriler onun bir tek sözüne bakıyorlardı
isyan cıkarıp tahta yürümezmiydi böyle birşey olsa idi

Son düzenleme:
:2: :KK14: Bu nasıl bir iştir aklım almıyor bir insan çocuğuna nasıl kıyar hemde gözlerinin önünde nasıl izler onun can çekişini evladımın canını almayı emretmek yerine kendi canıma kıyardım daha iyi.
Hürrem'e kızıyorsunuz evet ama o da kendi evlatlarını düşünüyor. Herkes Hürrem'i kötü biliyor ama Mahidevran'ın yaptıklarını da unutmayın. Kendi oğlu tahta çıksın diye Mehmet'in canını alan oydu. Ee ne demişler etme kulum bulursun.. Şimdi Hürrem'in yaşadığı evlat acısını o da yaşayacak belki hatasının da farkına varır. Mahidevran'a rağmen eğer öldürülmese Mustafa Sultan Süleymandan çok daha iyi bir hükümdar olacaktı ve o asla kardeşlerine kıymazdı hiç sanmıyorum bunu.

aynı gün öldürülmüş evlatları ve hatunu...
ama bunu mahidevranın tahmin etmesi lazım niye kaçırmamış ki onları...:KK5:

haftaya daha çok ağlayacağızzz...:2:

işte bu kadar basit.ne bir araştırma yapıldı ,ne bir soruşturma,tahmaps ne olacak? o hayatına devam mı edecek gücün mustafaya yetti dimi..bari zindana attırsaydın araştırma yaptırsaydın..bu kadar basit bir yalandan gitti mustafamın kellesi mahidevran vicdanından ölsün şimdi..

Aynen canım.. Bu kadar basitçe gitti..

yorumlarda tarih böyle değil boşuna günaha giriyorsunuz diyen arkadaşım şu yahya beyin şiirlerine bir bakarsan anlarsın ki tüm tarih kitaplarında yazan şeyler..
zıttı nı söylüyorlar bunlar ne peki?
varsa şehzadenin suçlu olduğuna dair bir belgen koy bizde görelim..
ben atalarıma beddua etmedim zira onlar zaten ödemişlerdir ödeyeceklerini..o taht kimseye kalmadı zaten..

:KK5::KK5::KK5:
$jhsdfýsl.jpg

daha o kadar çok var ki...
şehzade selimin torunu 19 kardeşini katletmiş taht sevdasına....

bir yerde der ki "şehzadenin hayatı mı önemli,devletin devamı mı?" ...

niye mustafa demedi mi kardeşlerine ölüm yok beraber olacağız,tahta çıktığım da yanımda olacaksınız mümkün değilmiydi yani...

soruyorum size..
mustafa suçlu olsa idi saf temiz bembeyaz bir kıyafet ve savunmasız bir halde babasısın yanına gidermiydi geçmişte?

Bende aynı düşünüyorum fakat bazı kaynaklarda, mektubun gerçek olduğu, 40 ına gelen Mustafanın gözden düştüğü ve tahtı Selime
Kaptıracağı anladığı için Tahmaspla işbirliğine girdiği, hatta ve hatta adınapara bastırdığı,
Mektupla beraber paranında Süleymanın eline geçtiği rivayet edilir.

Ama bende yeniçeri arkasında ve bir lafına bakarken, silahsız,defalarca uyarıldığı halde isyan etmeyip ölüme gitmesini masumiyet olarak yorumlarım

bilmem farkındamısınız ama bu dizinin cılkı çoktan çıktı ta ki gerçek hürremin diziden çıkmasıyla yeni hürremden zerre lezzet alamadım.hiç yakışmadı,oturmadı karakter diziye heyecan getirme çabaları bunlar her ne kadar tarihte geçsede ben çoktan sıkıldım bu sinir krizine sokan sahnelerden bence sizde sinirlenmeyin artık sinirlerinize yazık..çok uzadı dizi çoktan bitmeliydi bazı şeyleri bilmemek bilmekten iyidir..insanın kalbi dayanmıyor..psikolojisi bozuluyor iyiki o çağlarda yaşamamışız..

Diyelim mustafa kötü bi evlattı çok kötüydü
Hiç bir şey evladının ölümünü gözleri önünde izleyerek yaptırmasını açıklayamaz.Sadece bu bile süleymanı gözümde haksız yapar.

Dengesiz işte o anlarda tutun çabuk bitirin işini diye gözlerinden ateş saçıyordu.

Öldüya tamam daha mustafadan zara gelemz az seveyim dedi heralde :KK47:

daha o kadar çok var ki...
şehzade selimin torunu 19 kardeşini katletmiş taht sevdasına....

bir yerde der ki "şehzadenin hayatı mı önemli,devletin devamı mı?" ...

niye mustafa demedi mi kardeşlerine ölüm yok beraber olacağız,tahta çıktığım da yanımda olacaksınız mümkün değilmiydi yani...

Hiç illa tekmi olması lazım. ..ölümmü lazım illa
.

Meryem Uzerli tükenmişlik sendromu yaşadığı gerekçesiyle Muhteşem Yüzyıl dizisini yarım bırakarak Türkiye'den ayrılmış ve Almanya'ya ailesinin yanına dönmüştü.
Tükenmişlik sendromu nedeniyle Türkiye'den ayrılanMeryem Uzerli'nin hamile olduğu ve aslında bu yüzden uzaklaştığı öğrenildi. Uzerli'nin gidişinin üzerinden neredeyse 9 ay geçti. Meryem Uzerli yakın bir zamanda doğum yapacak ve yine Muhteşem Yüzyıl için geri dönecek. Muhteşem Yüzyıl'ın final bölümü tıpkı "Asmalı Konak"ta olduğu gibi sinema filmi olarak çekilecek ve Meryem Uzerli'de sinema filminde oynamak için geri dönecek.
Muhteşem Yüzyıl dizisi dört sezondur seyirciyi ekranlara kilitliyor. Başrollerinde Halit Ergenç'in oynadığı Dizi bu sezon final yapacak.

Bu haber doğru mu acaba, bilen var mı?

Süleyman mustafa ve oğlundan sonra beyazıtın evlatlarınıda boğdurttu ne devletmiş arkadaş adam soyundan bir selimi bırakmış

soruyorum size..

Devlet-i Muhammediyye al-i Osmaniyyenin selameti ve bekası için ve olası bir isyan (ihtilal) neticesinde binlerce kişinin ölmesi ve iç karışıklığa sebep olup devletin zarar görmesi hasebi ile padişahların evlatlarını ve kardeşlerini feda ettiği bir vakıada Şehzade Mustafa’nın boğdurulmasıdır.

Şehzade Mustafa her ne kadar isyan etmemiş olsa bile isyan ihtimali sabit olması ile boğdurulmuştur. Şimdi sebepleri sıralayalım;

O dönem de hanedan için sakal bırakmak hükümdarlık alameti olup, şehzadelerin sakal uzatması yasak olduğu halde Şehzade Mustafa sakal bırakmıştır.
Şehzade Mustafa dönemin diğer büyük güçlerinden biri olan İran Şahı ile henüz Kanuni Sultan Süleyman hükümdar olduğu halde mektuplaşmıştır.
Şehzade Mustafa henüz babası Kanuni Sultan Süleyman hayatta olduğu halde, ” Şah Sultan Mustafa bin Süleyman el-Muzaffer daima” şeklinde tuğra çektirip, kullanmıştır.
Askerler arasında ilerleyen yaşı hasebi ile nikris hastalığı başlayan Kanuni Sultan Süleyman hakkında, Nahcivan seferine bizzat gidememiş olması hasebi ile ”artık kendisinin yaşlandığı, yürüyemediği ve yerini Şehzade Mustafa’yı bırakacağı” dedikoduları ayyuka çıkmıştır.
Bu başlıca saydığımız sebepler ve benzerleri hasebi ile yapılan tahkikat neticesinde “Kendisi harekete geçmese bile, asker onun namına bir isyan çıkaracak” kararı neticesinde Şehzade Mustafa boğdurulmuştur.

Burada izahını elzem gördüğümüz bir husus ise, mesele Şehzade Mustafa’yı padişah yapmamak değil, zira zaten kendisi veliaht şehzade idi, burada mesele asker ve halk arasında henüz Kanuni Sultan Süleyman sağ iken Şehzade Mustafa’nın padişah olması hususunda ittifak olmamasıdır. Zira bir kısım asker her ne kadar Şehzade Mustafa’yı hükümdarlığa getirmek arzusunda oldukları gibi bir kısım asker ise kendisiyle 13 defa Rumeli’ye sefere gittikleri, kahramanca seferden sefere koştukları padişahları Kanuni Sultan Süleyman henüz sağ iken ondan hükümdarlığın alınmasına karşı görüşteydi. Bu durumda Şehzade Mustafa’nın padişah olması ile binlerce kişinin öleceği kaçınılmazdı ve netice itibarı ile bir mecelle kanunu olan “genel halkın huzuru, salahiyeti ve daha büyük kayıplardansa, daha az kayıpları tercih edip, halkın huzurunu bozmamak” gerekçesi ile Şehzade Mustafa’nın boğdurulması ile büyük bir ihtilal önlenmiş ve Devleti Aliye’nin selameti sağlanmıştır.

Peki gelelim Cumhuriyet tarihi boyunca ve bilhassa “Muhteşem Yüzyıl”da da işlenen hain kadın Hürrem Sultan yalanına ve Şehzade Mustafa’yı Hürrem Sultan öldürttü iftirasına. Bunu hem meselemiz ile alakalı bir misal ile anlatalım;

Seferden sefere koşarak ömrünü İslam’a hizmete tayin etmiş olan Kanuni Sultan Süleyman Han Hazretleri ilerleyen yaşı hasebi ile nikris hastalığına yakalanmıştı ve bir ayağında topallama başlamış ve Tam bu sıralarda İran Şahına karşı sefer ilan edilmişti. Kanuni Sultan Süleyman hastalığı sebebi ile sefere bizzat katılmadı. Bunun üzerine Haseki Hürrem Sultan eşi Sultan Süleyman’a gelip “Şah’a karşı şah gerek! Siz gitmeliydiniz, aksi takdirde askerler bu desiselere kapılıp, siz artık ihtiyarladınız diye evlatlarınızdan birisini padişah ilan ederler” demesi üzerine Kanuni Sultan Süleyman harekete geçer. Hal böyle iken şayet Hürrem Sultan şehzade Mustafa’nın boğdurulmasını arzu etmiş olsaydı, Sultan Süleyman’ı bu şekilde uyarmaz ve askerin Mustafa’yı padişah ilan etmesini ve neticesinde bu bir isyan olması hasebi ile Sultan Süleyman’ın Mustafa’yı boğdurmasına izin verirdi. Halbuki Hürrem Sultan, Sultan Süleyman’ı bu sefere katılmasına teşvik ederek bunu önlemek istemiştir!

Şehzade Mustafa’nın sakal bırakması ve İran Şahı ile mektuplaşması haberlerinin de aynı döneme tevafuk etmesi hasebi ile Kanuni bir tahkikat yaptırır. Tahkikat neticesinde “Şehzade Mustafa kendisi bunu arzu etmese bile, asker onun namına bir isyan çıkaracak ve sizi devirip onu hükümdar yapacaklar” haberi neticesi ile Şehzade Mustafa boğdurulmuştur.

Gelelim Rüstem Paşa’ya; Hürrem Sultan ile ittifak edip Şehzade Mustafa’yı boğdurmuş olsalardı, Rüstem Paşa; Hürrem Sultan ile bir olduğu halde, Kanuni’nin Hürrem Sultan’dan olan Şehzadesi Bayezit için isyanı sonucunda “Boğdurulması gerek” fikrini verir miydi? Elbette hayır.

Gördüğümüz üzere Haseki Hürrem Sultan Devleti Aliye’nin menfaati için eşini doğruya teşvik etmiş ve ona bu denli güzel akıl vermiştir, Şehzade Mustafa’nın öldürülmesi ise tamamen tahkikatlar, araştırmalar ve raporlar üzerinedir. Buna rağmen Hürrem Sultan’a bu denli iftira etmek, son derece nahak ve yersizdir!

Star TV'nin ilgiyle takip edilen dizisi Muhteşem Yüzyıl'da merakla beklenen Şehzade Mustafa'nın idamının gerçekleştiği bölüm yayınlandı.

Star TV'nin ilgiyle takip edilen dizisi Muhteşem Yüzyıl'da merakla beklenen Şehzade Mustafa'nın idamının gerçekleştiği bölüm yayınlandı.

Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa'nın oyunlarıyla babasının gözünden düşen Şehzade Mustafa, babası Sultan Süleyman tarafından Konya'daki ordugaha çağrılır ve çadırına girdiğinde cellatlar tarafından boğularak öldürülür.

Bu sahneler yayınlandığı anlarda sosyal medyada büyük yankı getirdi. twitter'da #SehzadeMustafayaVeda hashtagi altında onbinlerce yorum girildi.

[video=youtube;4PoYe9iXas8]http://www.youtube.com/watch?v=4PoYe9iXas8[/video]

Son düzenleme:
:KK5::KK5::KK5::KK5::KK5::KK5:

bu bölüm taşlıcalı,atmaca ve mustafanın yüz ifadeleri çok hüzünlüydü...:KK14:

pargalının ölümündeki o iki öküz ,boğazıma oturdu bu akşamda:KK43::KK14::KK14:

burdaki yorumları okuyorumda ah eden küfreden söylenmedik söz kalmamış işte bu filmi bunun için yapıyorlar osmanlıya ecdadımıza düşman olsunlar diye.gerçekler hiçte böyle değilmiş biraz araştırın derim..

Başlarım öyle ecdada..
Bildiğin katiller işte..

Yok devletin bekasıymış, yok devlet içinmiş bilmem neymiş! yalan bu.. herşey nefisle alakalı! saltanatı kaybetme korkusuyla ilişkili..
Şimdi devlet yok mu Allah aşkına ?
Yani azıcık osmanlı tarihini okumuş bir insanın ben osmanlıyı savunmasını bır turlu anlayamıyorum.

Hele ki İslamiyet üzerinden insan katletmeleri aklan zarar bir durum.
Allah ve Resul'u '' öldürmeyin '' buyuruyor ama osmanlı padişahları başta kendi kanları olmak üzere bir çok cana kıymışlardır tarihte..

Ve işte ilahi adalettir ki kanla beslenen o çok kıymetli devlet yıkılmıştır.
--

Bu arada ben pek beğenmedim sahneyi, sezon tanıtımların da bile daha etkileyiciydi bana göre mustafa'nın oyunculuğu..
Pargalının idam sahnesi bile daha inandırıcıydı..

Başlarım öyle ecdada..
Bildiğin katiller işte..

Yok devletin bekasıymış, yok devlet içinmiş bilmem neymiş! yalan bu.. herşey nefisle alakalı! saltanatı kaybetme korkusuyla ilişkili..
Şimdi devlet yok mu Allah aşkına ?
Yani azıcık osmanlı tarihini okumuş bir insanın ben osmanlıyı savunmasını bır turlu anlayamıyorum.

Hele ki İslamiyet üzerinden insan katletmeleri aklan zarar bir durum.
Allah ve Resul'u '' öldürmeyin '' buyuruyor ama osmanlı padişahları başta kendi kanları olmak üzere bir çok cana kıymışlardır tarihte..

Ve işte ilahi adalettir ki kanla beslenen o çok kıymetli devlet yıkılmıştır.
--

Bu arada ben pek beğenmedim sahneyi, sezon tanıtımların da bile daha etkileyiciydi bana göre mustafa'nın oyunculuğu..
Pargalının idam sahnesi bile daha inandırıcıydı..

Katllıyorum ve:KK9::KK9::KK9:

sırada cihangir var dönemin tAnısına göre melankoli den yani üzüntüden ölüyor:KK43:

Şehzade Mustafa Öldürülmeseydi Osmanlı Çok Farklı Durumda Olacaktı...

İşte 12 Tarihi İhtimal

1. Osmanlı Tahtına Güçlü Bir Padişah Oturacaktı
2. Osmanlı'nın Modern Yüzü Kazanacaktı
3. Şehzade Mustafa'nın En Büyük Destekçisi Piri Reis İle Denizcilikte Osmanlı Şaha Kalkacaktı
4. Denizlere Ağırlık Verilecekti ve Yeni Dünya'da (Amerika Kıtasında) Türk Kolonileri Oluşacaktı
5. Barbaros Hayrettin Paşa'nın Amerika Kıtasını Fetih Düşüncesi Gerçek Olacaktı
6. Amerika Kıtasına Türkler Akınlar Düzenleyeceklerdi
7. En Yaygın Din Hristiyanlık Değil, Müslümanlık Olacaktı
8. İngilizce Yerine Türkçe Dünya'nın En Yaygın Dili Olacaktı
9. Ekonomi Sağlam Kalacaktı
10. Osmanlı Bilime ve Eğitime Önem Verecekti
11. Kanuni Sultan Süleyman'dan Sonra Osmanlı Gerileme Dönemine Girmeyecekti

Uzun süredir pek keyif alamıyordum diziden, hatta sıkı bir Hürremciydim Meryem Uzerli oynarken ama bu gece Şehzade Mustafa'nın ölümü:KK50:
Tarihi gerçekler nedir? Gerçekten babasına ihanet etmiş midir? Bilmiyorum, bilemem fakat devlet bekası denerek bir evladın öldürülüşü çok yazık:KK50:
Seyrederken kötü oldum:KK43:
Fonda çalan zikirde çok etkiledi:KK43:((
[video=youtube_share;QaufJbBAHcE]http://youtu.be/QaufJbBAHcE[/video]

Dizinin finali sinema filmi olacakmış, yapımcılar bu zamana kadar diziyi seyredip raiting rekorları kırmasına sebep olan seyirciye ayıp ediyor böyle bir finalle, rahmetli Meral Okay Asmalı Konak'ın finalini de böyle yapmıştı.

X