- Konu Sahibi Hellohappiness
-
2 yaşında bebegim cok dağıtıyor ortalığı ev işi cocuk bakmak zor tabiki artik kendime taktık geliştirdim artik ev işlerini gece yapıyorum sonra uyuyorum gündüz hic uyumuyorum uykum açılıyor zaten gündüzleri. bünye alışıyor bi zamandan sonraSabaha kadar bakıyorsun ya ? Ertesi günün nasıl geçiyor ? Gün içinde bir ili saat uyuma ihtiyacın olmuyor mu ? Anneniz tamam çok şükürrr , ama insanız nihayetinde
yardim eden erkek cok az emin ol ikisinin uyku saatini birbirine ayarlamaya bak yapabiliyorsan o arada dinlenirsinEvet 2 cocuk ve ikisi de cok kücük. Yardim olmadan basa cikamiyorum.
Allah yardımcın olsun bizde bitane var ona bile bakmıyo ve dönüp bana senin için çocuk bakmak başında bekçilik yapmak mi diyor anlamıyorum inan anlarsan bana da anlatYaa nolucak bu kocalarin rahatligi? 2 kücük bebegimiz var. Gece yatarken "büyük uyaninca sen bak ben kücüge de kalkiyorum cok uykusuz kaliyorum" dedim. Yattiktan 1 saat sonra büyük uyandi. Esim "anne diye uyandi sen bak sonra huysuzlaniyor" dedi, gözlerini acmaya bile zahmet etmeden. Onu uyuttum kücük kalkti. Emzirdim yatirdim sabah 7de yine kücük uyandi. Tam onu yeniden yatirdim ve yatmaya gidiyordum ki büyük kalktiOdaya gittim tuvalete giricem büyük kizimiz kalkti dedim. Tamam ben kalkiyorum simdi dedi tuvaletten ciktigimdan coktan horlamaya baslamisti. Kapiyi kapattim kizimla kitap okuduk, kahvalti yaptik, oyun oynadik. Kücük kizim uyandi. Ona da kahvalti yaptirirken saat 10da esim uyandi geldi. Ben bir dus alicam dedim. O sirada kizlarla kahvalti yapmis salona gecmis ve cizgi film acmis. Tabi yatak daginik, masanin üstünde kahvaltiliklar duruyor, cocuklarla oynamak bile zor gelmis tv acilmis. Tabi ben de söylendim. Hatta bayagi kizdim. Kücük kizima zaten tv acmiyorum. Onu odadan aldim gürültülü bir sekilde tabak canak kaldirdim. Tvyi kapatti. Kücük kizi da yanina aldi. Su an konusmuyoruz. Regl dönemim oldugu icin gerginim ve asiri tepki verdim. Ama normal mi bu kizlar yaa? Her isi kadinlar mi yapmali yani?
Maalesef uyku saatlerini uyduramiyorum. Küçük hala gündüz 2 uyku istiyor. Uydurmayi denedim de perisan oldu. Büyügü uyutmaksa tam bir faciayardim eden erkek cok az emin ol ikisinin uyku saatini birbirine ayarlamaya bak yapabiliyorsan o arada dinlenirsin
En fazla haftada 1 alabiliyorum. Önceden ben calisiyordum. İlk cocugum dogdugundan beri calismiyorum. Ben calisirken konut kredisi aldik ve gelirlerimizi hesaba katarak kredi cektik. Su an evden 7000 tl gelir eksildi ama borclar aynen devam ediyor. Bir de piyasa uzundur kötü ve esimin de kendi isi.Hiç germe kendini. Müsaitseniz yarım gün yardımcı al. Hafta içi sen uyu biraz.
Maalesef su an böyle bir maddi imkanimiz yok. Olsaydi keske.. esimden zaten haftaici evle ilgili bir sey beklemiyorum, calisiyor o da yoruluyor. Gelince sofrayi beraber kurariz, o salata yapar, cocuklarla ilgileniriz. Zaten büyük gec yattigi icin baska bir seye vakit kalmaz ve biz de pert olmus oluruz. Ama haftasonu bir isin ucundan tutsun isterim yani ve keske bunu kendi düsünse.Paraya önem vermiyorsa ve ev işinde de yardımcı olmuyorsa ,yarım gün bi yardımcı ayarlayın ya da asgari ücretle en az iki yıl tam zamanlı kadın çalıştırın. Benim 7 ve 1 yaşında iki çocuğumvar,normalde anne evinde suyunu doldurmamış eşim aklınıza gelebilecek her işi yapıyor ki halihazırda iki işte çalışıyor,sadece halimi gördüğü için merhametinden dolayı. Atla deve değil öğreniliyor yani.
Haftada 1 tam alsan 200 e geliyorlar. Ayda 800 eder. Biriyle konuşsan yarım gün ev toparlama ve bebek yardımı 800 e ayarlayabilirsin. Ayda 1 de genel temizliğe cam kapı gibi başkasını alırsın. Yani yarın psikolojik olarak kötü hissettiğimizde seanslar daha ucuz olmayacak ben hep öyle düşünüyorum açıkçası. Tabi maddiyat hiç elvermiyorsa yapacak bişey de yokta. Ne bileyim tatile gitmeyiveriirim mesela. Ya da dışarda az yerim gibi. Se kendine kıymet vermezsen kimsenin umuru olmuyor canımEn fazla haftada 1 alabiliyorum. Önceden ben calisiyordum. İlk cocugum dogdugundan beri calismiyorum. Ben calisirken konut kredisi aldik ve gelirlerimizi hesaba katarak kredi cektik. Su an evden 7000 tl gelir eksildi ama borclar aynen devam ediyor. Bir de piyasa uzundur kötü ve esimin de kendi isi.
Ev ne kadar daginik olursa olsun rahatsiz olmaz maalesef.
O ücrete birini bulamam ki istanbulda..Haftada 1 tam alsan 200 e geliyorlar. Ayda 800 eder. Biriyle konuşsan yarım gün ev toparlama ve bebek yardımı 800 e ayarlayabilirsin. Ayda 1 de genel temizliğe cam kapı gibi başkasını alırsın. Yani yarın psikolojik olarak kötü hissettiğimizde seanslar daha ucuz olmayacak ben hep öyle düşünüyorum açıkçası. Tabi maddiyat hiç elvermiyorsa yapacak bişey de yokta. Ne bileyim tatile gitmeyiveriirim mesela. Ya da dışarda az yerim gibi. Se kendine kıymet vermezsen kimsenin umuru olmuyor canım
yapılabilecek fazla birsey yok sanırım sizin adınıza yoruldum resmen Allah kolaylık versinMaalesef uyku saatlerini uyduramiyorum. Küçük hala gündüz 2 uyku istiyor. Uydurmayi denedim de perisan oldu. Büyügü uyutmaksa tam bir facia2 saat uyusun diye 1 saat ugrasiyoruz. Uyumak istemiyorsa uyumasin diye salsak uykusuz kalip resmen terör estiriyor evde. Gece uykusu ise gece 11 hatta 12yi bulabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?