- 20 Haziran 2016
- 1.618
- 2.779
- 133
- 39
- Konu Sahibi Hellohappiness
-
Ev ne kadar daginik olursa olsun rahatsiz olmaz maalesef.Son sorunuza cevap veriyorum hayır.Tepkiniz sert değil ayrıca.Hatta zamaninda daha sert tepkiler görseydi böyle yan gel osmanlık yapamazdı.Eğer eşiniz hiçbir işin ucundan tutmuyorsa sizde tutmayın.Mesela masayı toplamayın.Çocuklarınızla ilgilenin ve kendinizle.
Kücük 1 yasina yeni girdi. Aslinda söyledigimde yapiyor bazi seyleri cok da öcü gibi anlatmiyim. Ama neden söylemek zorunda kaliyorum ki? Yataktan kalkinca toplanmasi gerektigini ben mi söylemeliyim?Merhametsizlik !!! Ama genel erkek halleri , demek ki sert çıkılmaktan anlıyor , küçük kaç yaşında
Eşinizi en iyi siz bilirsiniz.Neyden rahatsız oluyorsa ona göre ordan vuracaksınız.Yemek yapmayacaksınız mesela.Erkekler diş göstermekten anlıyor çoğunluk olarak.Yoksa çok yıpranırsınız.Yıprandığınızlada kalırsınız.Ev ne kadar daginik olursa olsun rahatsiz olmaz maalesef.
Soylemeyince yapmiyorlar cok ilginc. Ben esime bir kere camasirlari topla demistim. Toplamis hepsini burusuk burusuk yatagin ustune atmis. Her asamayi komut komut soylemek gerekiyor. Camasiri topla, katla, yerlestir diye.Kücük 1 yasina yeni girdi. Aslinda söyledigimde yapiyor bazi seyleri cok da öcü gibi anlatmiyim. Ama neden söylemek zorunda kaliyorum ki? Yataktan kalkinca toplanmasi gerektigini ben mi söylemeliyim?
Soylemeyince yapmiyorlar cok ilginc. Ben esime bir kere camasirlari topla demistim. Toplamis hepsini burusuk burusuk yatagin ustune atmis. Her asamayi komut komut soylemek gerekiyor. Camasiri topla, katla, yerlestir diye.
Annelerinin paşa ogullari iste. Kritik donem gectigi icin man kafalari almiyor. (Man kafayi kendi esim icin soyledim)
Katiliyorum. Öyle yetismisler öyle devam eder saniyolar ama sunu unutuyolar biz de köle olmak icin gelmedik dunyaya biz de bi annenin cocuguyuz.Soylemeyince yapmiyorlar cok ilginc. Ben esime bir kere camasirlari topla demistim. Toplamis hepsini burusuk burusuk yatagin ustune atmis. Her asamayi komut komut soylemek gerekiyor. Camasiri topla, katla, yerlestir diye.
Annelerinin paşa ogullari iste. Kritik donem gectigi icin man kafalari almiyor. (Man kafayi kendi esim icin soyledim)
Bir de bazen erkeklik damarlari tutuyor. Rica ederek soylenmesini falan bekliyorlar. Halbuki bizden kimse rica etmiyor kalkip pasa pasa yapiyoruz.Katiliyorum. Öyle yetismisler öyle devam eder saniyolar ama sunu unutuyolar biz de köle olmak icin gelmedik dunyaya biz de bi annenin cocuguyuz.
Ben de ögrtmeye calisiyorumögrenmek zorunda neden hep kadina yüklenilsinki.
Yardım edecek,etmeyi öğrenecek! Ben henüz yeni gebeyim. Ama öncesindede eşim hep yardımcıdır. O an neye ihtiyacım varsa çamaşırsa onları katlar. Bulaşık ise makineyi boşaltır toz ise toz alır.. yani hayat müşterek.. bende oda sizde aynı evde yaşıyorsunuz tabiki yapacaklar aksi düşünülmemeli.. verin tepki.. anlayana kadarYaa nolucak bu kocalarin rahatligi? 2 kücük bebegimiz var. Gece yatarken "büyük uyaninca sen bak ben kücüge de kalkiyorum cok uykusuz kaliyorum" dedim. Yattiktan 1 saat sonra büyük uyandi. Esim "anne diye uyandi sen bak sonra huysuzlaniyor" dedi, gözlerini acmaya bile zahmet etmeden. Onu uyuttum kücük kalkti. Emzirdim yatirdim sabah 7de yine kücük uyandi. Tam onu yeniden yatirdim ve yatmaya gidiyordum ki büyük kalktiOdaya gittim tuvalete giricem büyük kizimiz kalkti dedim. Tamam ben kalkiyorum simdi dedi tuvaletten ciktigimdan coktan horlamaya baslamisti. Kapiyi kapattim kizimla kitap okuduk, kahvalti yaptik, oyun oynadik. Kücük kizim uyandi. Ona da kahvalti yaptirirken saat 10da esim uyandi geldi. Ben bir dus alicam dedim. O sirada kizlarla kahvalti yapmis salona gecmis ve cizgi film acmis. Tabi yatak daginik, masanin üstünde kahvaltiliklar duruyor, cocuklarla oynamak bile zor gelmis tv acilmis. Tabi ben de söylendim. Hatta bayagi kizdim. Kücük kizima zaten tv acmiyorum. Onu odadan aldim gürültülü bir sekilde tabak canak kaldirdim. Tvyi kapatti. Kücük kizi da yanina aldi. Su an konusmuyoruz. Regl dönemim oldugu icin gerginim ve asiri tepki verdim. Ama normal mi bu kizlar yaa? Her isi kadinlar mi yapmali yani?
Öncelikle kendi öz çocuklarının bakimlariyla ilgili yaptığı hicbirsey yardım değildir.Kizlar maalesef esim yemek yapmamamdan da rahatsiz olmazAma ben 2 kücük cocukla yemek yapmak zorundayim illa ki.. Ütü meselesine gelince bana kendini bosuna yoruyosun ne gerek var diyor. Yani onu ev isleriyle tehdit edemem. Zaten ev islerini sunu sunu yap dedigimde istemese de yapiyor. Ama ben her asamada komut vermek istemiyorum yaa.. Benim kayinvalidem hic calismamis. Cocuklari arasinda 10 yas var. Genel temizligine yardimci kadin almis düzenli. Rahat rahat yetistirmis cocuklarini yani. Benim tuvalete gidecek vaktim olmuyor. Sürekli yemek temizlik modundayim ama evim asla toplanmiyor. Biri 1 yasinda, 1i 2 bucuk yasinda 2 bebegim var. Bana oglunun cocuklarin bakiminda nasil da yardimci oldugunu, herkesin öyle düsündügünü anlatiyordu gecenlerde. Evet esim alt degistirmede, yikanmalarinda, yemek yemelerinde yardim eder genelde. Ama yine de yükün cogu bende. Haftaici calisiyor diye zaten bir sey istemiyorum cok sikismadikca. Ama tatillerinde de söylemesem yapmiyor yaa off bi ordan bi burdan corba yaptim konuyu. Esimi seviyorum cocuklardan önce hic tartismamiz bile olmazdi. Ama cocuklarla beraber artan sorumluluklarda bi adaletsizlik var ve ne yapmam gerektigini bilmiyorum..
Kesinliklekatılıyorum. Bazi Erkekler içtiği su bardağını kaldırsa alkış bekleyecek durumdalar evde başta da benim eşim. Bebeğimizin öz bakımı tamamen bende o konuda en ufak bir yardımı dahi yok. Sebebi ise beceremiyormuş beyefendi. Kaç kez olsun bir sonrakine daha iyi olur vs diye yureklendirmeye çalışsam.da ışe yaramıyor kolayını buldu böyle tabii. Ev işleri desen elli kez söylersem oflayarak anca yapar. Bakarken nasıl alıştıysa öyle gidiyor işte maalesefÖncelikle kendi öz çocuklarının bakimlariyla ilgili yaptığı hicbirsey yardım değildir.
Bunu böyle kabul edin, ettirin.
Eşim oğluma banyo da yaptırır, yemek de yapar, hatta tırnaklarını hep eşim keser.
Gece de kalkar, su da getirir....
Ama hiçbiri bana şahsi yardım değil, hepsi kendi öz çocuğuyla olan bağı, iletişimi ne derseniz artık...
Siz yardım dediğiniz sürece o da yaptığı herşeyi lütuf görür malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?