Muhteşem anneler günü 😒

Bende de vardı bu modelden bi tane..sanki çocukları babamın evinden getirmişim gibi davranıyordu,eve yetişemiyorum yoruluyorum deyince,ne yapıyorsun ki akşama kadar?? diyordu..Bende kayış koptu bigun,bıraktım evi çocukları buna,anneme gittim..once artislik yapan,bakarım ne olacak diyen adam.1 saat sonra kafayı sıyırmış kedi gibi geldi,Özür diledi..eee çivi çiviyi söker..şimdi iyi bayağı.

Aşırı tepki değil ki. Allahtan korkmayan insan sizden mi utanacak? Her evde aynı şey, uzulmeyin

Bir de bazen erkeklik damarlari tutuyor. Rica ederek soylenmesini falan bekliyorlar. Halbuki bizden kimse rica etmiyor kalkip pasa pasa yapiyoruz.
Şu Atasayin reklamı var ya, ufkumu açtı. Ne diyordu kizlar:
-kadin işi erkek işi yok, evin işi var
-tamam ikimizin de ailesi canımız ama önce biz aileyiz
-bunlara tamam diyorsan yap sana yakışanı, tak sana yakışanı :)

Eşime çamaşırları katla dedim. Tam 1 haftadır katlamamıştı. O rahatsız olmazsa ben de olmam dedim. Ne zaman ki o çamaşırlarda ihtiyacı olan kıyafetler vardı. Aha orada dedim, katladı :)
Boş vermek ve sabırlı olmak gerekiyor.

"Söyleyince yapıyor." çok da matah bir şey değil.
Hayatı paylaşmak değil bu.
Iş yükünü paylaşıyor ama düşünme yükünü ne yapacağız?
Çok yolumuz var çok.
6 yıllık evliyiz, dönüp bakıyorum da bir arpa boyu yol alabilmişiz biz henüz.
Her işi yapar, ama her işi ben düşünüyorum.
O yüzden sorumluklar kişiye zimmetli olmalı.

Normal degil de gurultulu tabak canak çarpmak, kapi carpmak ve benzeri biseyleri gurultulu yapmak filan beni asiri çileden cikaran şeylerdir karşimdaki %207273630 hakli dahi olsa o biseyleri biseylere çarpma sesini duyarsam gozum donuyor direk kafasina vurasim geliyor neyi carpiyorsa.

O yuzden bu konuda sizi haksiz bulmak zorundayim.
Bence konuşun konuşun ve konuşun. Konuşmaktan anlamayan tabak çarpmaktan da anlamaz heralde hem cocuklar evde bu tarz davranislar tvden daha kotu etkiler.

Mesajlarınızı okudum da , çok haklısınız.Madem hiçbir şey yapmak istemiyor ve umursamıyor ,bütçeniz yeterliyli ise yardımcı alın siz de olmaz mı ?

Aslinda böyle degildim ben. Son zamanlardaki is yükümün üstüne korona nedeniyle karantina eklenince acayip bir karaktere büründüm. Cok gerginim, pimi cekilmis bomba gibiyim. Millet karantinada ekmek, lahmacun yapma challangei yapar, kitap okur, mandala boyar falan falan ben tuvalete gidecek vakit bulamiyorum Delirmeme ramak kaldi..

Mesajlarınızı okudum da , çok haklısınız.Madem hiçbir şey yapmak istemiyor ve umursamıyor ,bütçeniz yeterliyli ise yardımcı alın siz de olmaz mı ?
Aslinda aliyordum zaten ama salgin nedeniyle almiyorum 2 aydir. Bir de 2 cocuk olunca isler cok artti, haftalik gelen kadinla olmuyor her gün yiginla is cikiyor.

sabaha kadar baktigim oluyor cocuga hic sen bak demedim . sadece cam acik olduğunda ocakta bisey olduğunda zarar gelmesin diye cocuga bak 2 dk buraya gelmesin cam acik ocakta yag var diyorum gecen yardim etti kendi rızasıyla ama yapmasada olurdu umrumda olmaz sizin 2 çocuk olduğu icin zorlaniyosunuz

Evet 2 cocuk ve ikisi de cok kücük. Yardim olmadan basa cikamiyorum.

Sabaha kadar bakıyorsun ya ? Ertesi günün nasıl geçiyor ? Gün içinde bir ili saat uyuma ihtiyacın olmuyor mu ? Anneniz tamam çok şükürrr , ama insanız nihayetinde

Aşırı anormal.bu nedir ya 2 çocukla resmen sizi yalnız bırakmış.
Ben tek çocuğum olmasına rağmen baktırırım.dusa girerim evi toplarım sen çocuğa bak derim o da bakar genelde. 1 gün çalışıp 1 günçalışmıyor. Çalışmadığı günlerde de yemek yapar. Ama evin temiLigi düzeni bendedir yani.bence eşler kesinlikle yardımcı olmalı

Paraya önem vermiyorsa ve ev işinde de yardımcı olmuyorsa ,yarım gün bi yardımcı ayarlayın ya da asgari ücretle en az iki yıl tam zamanlı kadın çalıştırın. Benim 7 ve 1 yaşında iki çocuğumvar,normalde anne evinde suyunu doldurmamış eşim aklınıza gelebilecek her işi yapıyor ki halihazırda iki işte çalışıyor,sadece halimi gördüğü için merhametinden dolayı. Atla deve değil öğreniliyor yani.

Çocuk bakımını tamamen eşit paylaşmalısınız orası net zaten. Ama ev işi konusunda ben kendimizin yani kadınların fazla iş çıkardığını ve sanki bu titizlik mecburiyetmiş gibi kendisini sıkıştırdığını düşünüyorum. Kendimiz gevşememiz gerekirken erkekleri de bu cendereye çekmeye çalışıyoruz haliyle gelmiyorlar. Normalde zaten yardımcınız varmış şu dönemde herşey tıkır tıkır işleyecek diye kendinizi yoracağınıza salın biraz siz de mandala filan yapın. Mesela yatak dağınık kalsa nolur ütü yapmasanız nolur. Yanlış anlamayın ben de yatak düzgün olsun herşey yerinde olsun insanıyım ama ben de yemek konusunda iplemem kahvaltı yapar otururum günlerce. Siz çocuk yüzünden yemek yapmak zorundasınız o zaman ev düzeninden salın. Çekin kapıyı yatak odasının dağınığının üstüne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…